De week van de waarheid voor het Corona virus. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 09/08/2020 06:04
Een tweede lockdown lijkt haast onvermijdelijk, de mensen leven er weer op los!
Vooral de Jeugd gelooft het wel, slechts ca. 10% van hen (taxatie) houdt zich er goed aan en heeft respect voor de ouders (lees qua opvoeding) en voor de nog levende oma's & opa's van hen. Want het is de jeugd die het virus verspreidt e/o meeneemt uit de verre omgevingen in Nederland e/o de wereld!

Wij hadden vanmorgen nog contact met het buitenland(netwerk) over alles en nog wat, maar naar aanleiding van de dreiging van de tweede lockdown, waar niet! Zal hierdoor het edelmetaal spoedig door stijgen en voor Goud hadden ze de $ 3.000 p.o al in beeld.

Waar is de dreiging niet?
- Manila weer in lockdown na piek coronabesmettingen.
- De Burgemeester van Amsterdam ook al, maar dat is de mevrouw die de pot verwijt de ketel!
- Miljoenen Britten weer in Lockdown.
- Grote steden in de wereld , Brazilië, Frankrijk etc. etc..
Het corona is de onzichtbare vijand geworden, die Maatschappelijk, Sociaal en economisch de wereld in haar macht heeft!

Maar waar geen media over rept, "de enorme schuldenlast die hier, bovenop de al bestaande schulden komen"!
Banken leende als steun de laatste tijd voor ca. EUR 22 miljard uit, hoeveel zal er hiervan door faillissementen door het bekende "putje" gaan!?
En de toestromen van ontslagen, als de bedrijven toch moeten inkrimpen eind 2020 en later in 2021. Welke gevolgen die weer hebben op de huizenprijzen, o.a. gedwongen verkopen, zoals eind jaren 1970 en begin jaren 1980 van de vorige eeuw. Hypotheken die onder water komen te staan(lees)rest schulden die overblijven na verkoop huis.

Deze schuldenlasten en overige in de wereld, beangstigen ons (red.XEA.nl) sterk en dat bijdraaien en 't steunen door Overheden met geld, waar niet voor gewerkt is/wordt, dat KAN NIET!

Dit moet fout gaan en zal de basis worden/zijn voor een als maar stijgende edelmetaalprijs. Daar zal zilver, doordat 't was achtergebleven bij 't goud, 't meest van profiteren.
Maar sluit de Mijnbouwers ook niet uit en dan bedoelen wij vooral de bedrijven, die bedrijven op inkomsten uit "royalty's"! En de Mijnbouwers waar "THE MILL" en lange looptijd heeft! Dat vraagt studie, maar XEA.nl heeft een uitgebreid netwerk, met klinkende namen Als Ross Beaty om er 1 op te noemen, en jammer genoeg de onlangs overleden David Lowell.

In Memory of J. David Lowell | Lowell Institute for Mineral ...
minerals.arizona.edu › news › 2020/05 › memory
6 mei 2020 - May 6, 2020. If you have not already heard, this is very sad news: David Lowell has passed away, at the age of 92. Dave was a true gentleman, ...

Dave was een kei in zijn vak! Maar hij heeft zijn mede kennissen zijn kennis & passie overgedragen. Dave stierf in het "harnas"! van het vak.

And
VanEck Vectors Gold Miners ETF and VanEck Vectors Junior Gold Miners ETF.

Wij noemen er tussen de regels van ons schrijven wekelijks enkele op, want wij hebben tekort ervaring om adviezen te mogen geven zegt de AFM. Daarbij de AFM moet je ingeschreven staan als deskundige.

Ach, als Uzelf maar Uw voordeel uit het lezen van het schrijven van de redactie van XEA.nl kunt halen.

Tip
Hoge goudprijs geeft hier een hefboom effect,
Equinox Gold’s common shares trade on the Toronto Stock Exchange and the NYSE American under the symbol “EQX”. The majority of Equinox Gold’s warrants are also tradeable on the Toronto Stock Exchange under the symbol “EQX.WT” and on the OTC Markets under the symbol “EQXWF”.
Stock Information

Equinox Gold’s common shares trade on the Toronto Stock Exchange and on the NYSE American Exchange under the symbol "EQX".

Equinox Gold has 80.5 million warrants that trade on the Toronto Stock Exchange under the symbol "EQX.WT" and on the OTC Markets under the symbol "EQXWF" with a C$3.00 exercise price that expire on October 6, 2021. Upon exercise, each warrant entitles the holder to 0.20 Equinox Gold shares and 0.05 Solaris Resources shares. For example, if five warrants are exercised, the holder pays C$15 and gets one full share of Equinox Gold and 0.25 shares of Solaris Resources.
Equinox Gold also has warrants issued by predecessor companies that are exercisable into shares of Equinox Gold. If you would like to confirm the exercise terms of your warrants, please contact Computershare or email ir@equinoxgold.com
see & read more on
https://www.equinoxgold.com/investors/shares-and-warrants/
De warrants bieden extra kansen en tegen een optie premie ontvangt U ook nog eens aandelen solaris erbij.
zie Solars op https://www.solarisresources.com/
Hoog C$ 2.05 en laag C$ 1.38

MISSTANDEN veroorzaakt door Overheid en andere Instanties
In Hollandse zaken zaterdagavond (8/8) was mijnheer Omtzigt, hij had het over de manier waarop Overheid, RIVM en andere instanties MET AAANAMES werken en NIETS onderbouwd was o.a. de STIKSTOF voor de Veehouders.
DAAR worden beslissingen opgenomen en die NIET t bestrijden zijn, WANT de basis is NATTE VINGER werk!
DAT NOEMT zich betrouwbaarheid en NIEMAND heeft PASSIE en een schuld gevoel!? ZE doen MAAR, en modderen gewoon verder en de burger in de ellende achterlatend!

Iemand had ca EUR 100 schade door de kinderbijdrage en KREEG EUR 7.000 als vergoeding!!!! ZE DOEN MAAR WAT!!Deze ambtenaren ontslaan dat is HUN loon!!!

Wij schreven gisteren al: "Hoe betrouwbaar zijn cijfers"! DE OVERHEID WEET ER WEL RAAD OP/MEE!!
Schandalig, Rutte moet vertrekken, met dat lachje. Daar zien wij NU wat anders achter!!!

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten van het CBS.
En hoe loopt 't af tussen de VS en China?
maandag 10 aug.
Japan: Beurs gesloten
Equinox Gold. tweede kwartaalcijfers.

dinsdag 11 augustus
- TKH Group Halfjaarcijfers en Euronav S.A
- in Duitsland: ZEW-index
- in de VS producentenprijsindex

woensdag 12 aug.
- ABN AMRO Kwartaalcijfers Q2 Avantium Halfjaarcijfers 2020 en Zenitel
- in de VS Overheidsschulden, - MBA Mortgage Applications, inflatie, Consumptieprijsindex.

donderdag 13 aug.
- AEGON Halfjaarcijfers, ForFarmers, NIBC, Kendrion om 07:30 uur, Refresco.
- 14.30 uur in de VS WW-aanvragen.

vrijdag 14 aug.
- Flow Traders Halfjaarcijfers 2020 en Lotus Bakeries.
In de VS Industriële Productie, Detailhandel beide over juli j.l.

ETF's in de media
- Recordhoeveelheid goud naar ETF's in eerste helft 2020.
Beleggers stappen dit jaar weer massaal in goud-ETF's, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de World Gold Council. In juni voegden deze beleggingsproducten voor de zevende maand op rij goud aan hun reserves toe. Met 104 ton in de maand juni komt de totale instroom over de eerste helft van dit jaar uit op 734 ton. Dat is meer dan het oude record van 2009, toen deze fondsen in totaal 646 ton aan hun voorraad toevoegden. Ook in dollars gemeten is dit al een record, want met een instroom van $40 miljard aan vermogen in de eerste helft van dit jaar zitten ze ruim boven het oude record van $23 miljard over heel 2016.
zie & lees meer op
https://www.goudstandaard.com/nieuws/recordhoeveelheid-goud-naar-etf-s-in-eerste-helft-2020?a=333c4

media,
Stop met subsidie voor milieuclubs.
De regering wil de KLM en daarmee de gehele luchtvaartindustrie alleen redden als het personeel flink inlevert op hun salaris. Het enige wat KLM-personeel te verwijten valt, is dat ze door keihard werken een bloeiend en meestal winstgevend bedrijf in de lucht hebben gehouden en daarmee voor miljarden aan de belasting pot hebben bijgedragen. Gaan we dit vergelijken met milieuclubs als Urgenda en Greenpeace, dan kunnen we constateren dat zij slechts geld uit de belasting pot hebben weten te halen. Met dit geld hebben zij er lustig op los geprocedeerd en de Staat gedwongen om kolencentrales te sluiten en miljarden subsidies uit te geven om biomassacentrales te bouwen. Zoals we nu weten, is dat weggegooid belastinggeld. Zou het niet rechtvaardig zijn als we die subsidies aan milieuclubs stopzetten?
D.A te M.

Wat is fysiek geld nog waard.
Wat is Uw euro straks nog waard? Na al dat bijdraaien van Euro's en dollars. Dollars was nodig omdat er een tekort van was. Maar wie gaat dat betalen/aflossen?
De Burgers zullen dat moeten ophoesten, maar als de corona voor een stijging van de werkelozen gaat zorgen. Dan zal de groep betalers ook aanzienlijk kleiner worden.
Een Capital taks zal dan een van de oplossingen worden!
Onzekerheid en angst voor de toekomst zijn geen goede factoren voor de beurzen.

Veehouders
worden belemmerd door de maatregels van de Regering i.v.m. eiwit eisen.
Vooral melkvee heeft daar onder te lijden, veel melk gift, vraag van de koe extra voeding met eiwitten.
Dat zie je aan de varkenshouders, voer klaar gemaakt met wei (van de zuivel/kaas bereiding afval) geef eiwit arm meel. De kwaliteit/gezondheid van je VEE hangt dus af van eiwitten, maar ook de vrucht (lees kalf in de moeder vraagt opbouw).
Deze minister heeft de Klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt.


Wij hadden zondag (2/8) nog contact met een Veehouder, die zag de bemoeienissen van de Regering met de bereiding van het voedsel voor het vee als een bedreiging.
Nu is het, het vee, maar wat straks was de regels die wij aanvoelden!!
De democratie gaat straks een andere vorm aangeven, een bedreiging voor de "democratie"!.
Overleg met de sector wordt misschien wel gedaan, maar de inhoudelijke strekking van de gevolgen is/wordt onderbelicht.
Vandaar de herplaatsing.
De Regering gaat gewoon haar eigen gang(lees legt eisen op, die schadelijk zijn voor de verdere teelt van de VEE lijn in je melkvee. De kwaliteit van het vee is de basis van een gezonde "veestapel"!

Novartis receives EC approval for new Xolair® indication to treat severe chronic rhinosinusitis with nasal polyps. lees elders meer.

Pfizer and BioNTech to Supply Canada with their BNT162 mRNA- Based Vaccine Candidate. lees elders meer.

tijd 07.16
1 bitcoin = 11.703,90 USA dollar
1 ripple = 0,29513 USA dollar

media,
- Australia Has Deadliest Day, Brazil Tops 100,000: Virus Update.
- Bank of America Stocks Chief Gallo Considers Leaving After Snub.
- Juventus Names Pirlo Coach After Firing Sarri for European Flop.
see & read more on www.bloomberg.com

Is Regeren
liegen & bedriegen?
Het gaat er steeds meer op lijken en mijnheer Omtzigt bij et CDA.
Daar mochten plots 2.000 stemmers niet meedoen bij de laatste ronde en de Jong won met 258 stemmen meer.
MOCHTEN de 2.000 stemmers in de eerste rondes wel meedoen?
Twijfel en onzekerheid. MAAR de Jonge moest winnen, want eerlijke mensen als Omtzigt mogen niet in de TOP zitten, dat is niet goed! Rutte & de Jonge gingen liever op vakantie dan op HUN post te blijven in het land dat in nood is!
Wij schamen ons voor dit Land en om Nederlander te heten!


media,
- Pandemic Puts Millions of Europeans on Path to a Debt Crisis.
- Fury Over Beirut Blast Fuels Protests, Clashes With Police.
- Europe’s Biggest Pork Exporter Closes Slaughterhouse for a Week Due to Covid-19
- Dortmund Plans Soccer Games With 16,000 Fans in Virus Workaround.
see & read more on www.bloomberg.com

Schulden vs geld bijdraaien

Beiden zorgen voor ellende die de burgers de kop gaat kosten!
Direct stoppen en de marktwerking zijn werk laten doen.
Waar is met deze corona nog discipline!!???
De meest jongeren hebben dit niet geleerd. Dat begon op de lagere school al, banken in een rij mocht niet meer, in de klas door elkaar en LANGS elkaar lopen. Dat was de NORM, maar werd wel het paard achter de wagen spannen op gebied van orde & discipline!
In de klas moet alles zo LUKT zijn en gaan, maar HET LEVEN gaat niet altijd over "rozen"!
Ook de huidige ouders dragen op dat gebied hun steentje bij, geef ze (lees kinderen) maar HUN zin, heb je op dit moment de minsten last.

Maar vannacht om ca. 03.00 uur gaan ze zingend & schreeuwend naar huis toe!
Is dat HET LEVEN? Met de medemens rekening houden? Ach, WIJ als jongeren moet plezier kunnen maken op ELK moment van de 24 uurs dag!

Dat zien wij terug bij een deel van de Ambtenaren, van 09.00 tot 16.00 uur moraal en tegen beter weten IN HANDEL en de medemens als Fraudeur bestempelen.

WAT EEN MORAAL!
Rutte en je ploeg op OMTZIGT na, vertrek!Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL