Wisselvallig Wall Street sluit in de plus. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 16/06/2020 04:55
Op Wall Street was de stemming wisselvallig, men wist geen echte richting te vinden, maar op het einde kwamen toch wat meer opdrachten voor de "koop"!
De Dow sloot op 25.763.16 +157.62 punten
De NASDAQ 9.726.02 +137.22 punten

Edelmetalen nog steeds een koopje, want als in het 3de & 4de kwartaal van dit jaar de "ellende pas losbarst", dan zullen er heel andere prijzen op de borden komen te staan voor het edelmetaal.

Goud $ 1.731,20 zilver $ 17,46 en platina $ 812 Gold/Silver Ratio 99.12
Olie $ 37,17 en de dollar euro 1,1347
1 bitcoin = 9.564,00 USA dollar
1 ripple = 0,19375 USA dollar

Actuele goud en zilver prijs
16-jun-2020 05:00 CET
Goudprijs: € 1.524,72 +1,55
Zilverprijs: € 15,38 +0,02
Prijzen in euro's en per troy ounce

media Osisko Gold. Royalty
Osisko Metals Releases Positive Pine Point Preliminary Economic Assessment.
MONTREAL, June 15, 2020 (GLOBE NEWSWIRE) -- Osisko Metals Incorporated (the "Company" or "Osisko Metals") (TSX-V: OM; OTCQX: OMZNF; FRANKFURT: 0B51) is pleased to announce results of an independent Preliminary Economic Assessment (the “PEA”) including the results of an updated Mineral Resource Estimate (the “2020 MRE”) that converts approximately 25.5% of the global resource to the Indicated Mineral Resource category for its wholly-owned Pine Point Project (the “Pine Point Project” or the “Project”), located near the town of Hay River in the Northwest Territories, Canada. The PEA was prepared in collaboration with independent engineering firms BBA Inc., WSP Canada Inc., and Tetra Tech. see & read more on
https://www.juniorminingnetwork.com/junior-miner-news/press-releases/905-tsx-venture/om/78729-osisko-metals-releases-positive-pine-point-pea.html

media,
- U.K. and EU See Brexit Deal a Step Closer After Johnson Summit.
- U.S. Futures, Asia Stocks Climb; Dollar Drops: Markets Wrap.
see & read more on www.bloomberg.com

In de Oostmarkt een uitbundige stemming, op wat voor positief nieuws? Wij konden dat in het vroege uur niet vinden.

In Japan de Nikkei 22.244 +714 punten
In Hong Kong de Hang Seng 24.453 +676 punten
In Australië de All Ordinaries 6.037 +207 punten
In Singapore de Straits 2.681 +67 punten

De valuta's
de dollar euro 1,1347 de Yen 121,96 't Pond 0,8955 AU$ 1,6263 C$ 1,5325 NZ$ 1,7451 en Sing$ 1,5742

Actuele goud en zilver prijs
16-jun-2020 05:15 CET
Goudprijs: € 1.525,62 +2,45
Zilverprijs: € 15,37 +0,01
Prijzen in euro's en per troy ounce

In de media,
Zoveel onvrijheid was er in het verleden in de DDR (Oost Duitsland).
Ze mochten niet eens naar de West-Duitse tv kijken.
Op dat land zullen wij steeds meer gaan lijken – ons worden nu ook al bepaalde tv-programma’s ontnomen – als we blijven toegeven aan de steeds krankzinniger wordende eisen van Black Lives Matter en aanverwante clubs. Onze geschiedenis wordt al herschreven, onze toekomst wordt meer en meer niet dóór ons, maar vóór ons bepaald. We mogen dit niet meer, we mogen dat niet meer, we moeten zus en we moeten zo.
En waarom?
Ter beantwoording van die vraag citeer ik wat een twitteraar die uit bewondering slechts uitspraken van de inmiddels alweer 89-jarige hoogleraar economie en sociologie Thomas Sowell pleegt te verspreiden, aan de openbaarheid prijsgaf: „Hebben we het ultieme stadium van absurditeit bereikt waarin sommige mensen verantwoordelijk worden gehouden voor dingen die vóór hun geboorte hebben plaatsgevonden, terwijl andere mensen niet verantwoordelijk worden gehouden voor wat ze vandaag zelf doen?”

Saillant detail: het life van Thomas Sowell is ook black.
lees meer op www.dft.nl van afgelopen zaterdag 13 juni 2020.

de agenda voor deze week.
En diverse bericht CBS van deze week.
dinsdag 16 juni
In de VS detailhandel & Industriële Productie.
In Duitsland - consumptieprijsindex & ecinimisch sentiment.

woensdag 17 juni
AVA OCI
In de VS MBA Mortgage Applications & start nieuwe huizen.

donderdag 18 juni
AVA Randstad
In de VS Leading Indicators.

vrijdag 19 juni
In de VS betalingsbalans.

Activisten & Beeldenstorm.
Dat de slavenhandel weer opspeelt, zou te denken moeten geven. Wie zorgden er voor dat er mensen verhandeld werden!? Wij zijn er niet bij geweest, maar wat gebeurde er hier in de WO II?
Is dat in het verleden allemaal naar waarheid uitgezocht?

onlangs in de media,
Kennelijk behoefte aan boetedoening.
Kun je ook als zwarte historisch schuldig zijn? Rapper Akwasi dreigde tijdens de grote demonstratie op de Dam op 1 juni Zwarte Pieten op hun bek te slaan. Akwasi is een Ashanti, de Ghanese stam die slaven bijeendreef om ze aan Arabieren en blanke handelaren te verkopen.

Akwasi is niet schuldig. Niemand die nu leeft, is verantwoordelijk voor het historische racisme. Er is in de westerse culturen hard gewerkt, en we moeten dat blijven doen, om discriminatie op basis van geloof, huidskleur, geslacht, noem het maar, te bestrijden en te onderdrukken. En dat is, zo lijkt me, behoorlijk gelukt.


media,
Bilderberg: Een brug te ver.
Prins Bernhard, de Prins der Nederlanden, was zestig jaar geleden in 1954 de eerste – en gedurende vele jaren daarna de voorzitter tijdens de oprichting van de geheime Bilderberg groep in Oosterbeek, een voorstad van Arnhem.
De eerste bijeenkomst van de Bilderberg in 1954 onder voorzitterschap van Prins Bernhard – weer ironisch – vond plaats in Oosterbeek, op zo’n 5 km afstand van de Rhijn brug in Arnhem, blijkbaar uiterst belangrijk voor ze, omdat op dezelfde plek tien jaar eerder het Britse leger bijna 10.000 soldaten verloor in een van de laatste nazi bloedbaden van de Tweede Wereldoorlog. Waarvoor Bernhard het spel aan de Nazi’s had weggegeven, maar ondanks zijn verraad hadden de dappere geallieerde militairen kunnen winnen, als Carrington niet was gestopt! – Pauzeer nu een moment voordat je verder leest, – om na te denken over deze significantie: Bernhard de prins van het Nederlandse volk – heeft doelbewust 10.000 jonge militairen laten sneuvelen, en veroorzaakte in de noordelijke helft van Nederland de ergste hongerwinter in de westerse wereldgeschiedenis, waarin honderdduizenden onschuldige burgers uithongerden door gebrek aan voedsel, onderdak en warmte. Het gaat mogelijk je verstand te boven – maar het bewijs is overtuigend; autoriteiten belast met de leiding en verantwoordelijkheid zijn niet te vertrouwen, toen niet en nu ook niet!

Moeten we Nu ook alle Prins Bernardstraten zwart gaan maken!?
Zoals ze nu ook doen met de J.P. Coenstraten!!!

Laten we meer respect hebben voor elkaar mensenrechten & bezittingen! Wat zou de wereld er dan rechtvaardiger uitzien & vrediger zijn!
Wat staat erin de Bijbel? "WIE ZONDER ZONDEN IS WERPE DE EERSTE STEEN"! En allen droppen af!

Manipulatie, De echte waarde van edelmetalen.
174! Dat is de hoeveel keer elke kilo zilver die uit de grond wordt gehaald op de wereldwijde financiële markten wordt verhandeld. 174 keer 30 miljoen kilo of 5.22 miljard kilo. 174 jaar aan zilverproductie. Elk jaar weer.
Samenzwering?
Het lijkt absurd. Onmogelijk of zelfs een samenzwering van zilver verkopende bedrijven om dit ontzettend goedkope metaal niet waardeloos te laten worden. De waarheid is echter dat dit getal niet door mij is verzonnen maar door de United States Geological Survey (USGS). Een wetenschappelijk bureau dat onderdeel is van de Amerikaanse overheid. Diezelfde USGS concludeert trouwens ook dat de hoeveel ‘papieren’ goud versus het fysieke goud wordt verhandeld in een verhouding van 1 op 87! zie & lees verder op
https://www.goldrepublic.nl/nieuws/manipulatie-de-echte-waarde-van-edelmetalen

Corona
Mijnheer Rutte en de Jong worden zo gelauwerd over hun aanpak Corona.
Daar zetten wij vraagtekens bij.
1 vliegtuig vol mondkapjes naar China, het was zo goed voor ons " aanzien" in China"! De Chinezen en de parttijen in India hebben de macht in de Medicijnen wereld en hier hadden verplegend personeel GEEN MONDKAPJES en zijn daardoor honderden bejaarden gesmet met Corona.
Nabestaanden zouden Rutte & de Jong een proces aan moeten doen wegens nalatigheid.
MAAR Overheidspersoneel KAN niet nalatig zijn. Alleen Vergeetachtig.
Dat hoorden wij gisteren over onze aangiften van OD personeel.
mijnheer was het: " zij hebben hun Rapport en de klacht vergeten"!
Het OM zal dat gaan aanvoeren, als de aangiften wordt doorgezet. Verloren TIJD!

Is dat geen schande? Wat zien wij in het programma van Mevr. Sophie Hilbrand op donderdagavond? Bewuste dwarsheid van Overheidsambtenaren, om de BURGERS HUN machtsgevoel op te leggen.
Zo werkt het in Nederland. Democratie is hier HEEL ver weg.
De Corona & Haloperidol moest een andere dienst verlenen.
Kwamen er huizen en plaatsen vrij.

Sandstorm Gold Yesterday Vol. 941.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 11.40 +0.42 100 39 Merrill Lynch 5 Penson KQ
16:00:00 T 11.40 +0.42 48 7 TD Sec 5 Penson Q
16:00:00 T 11.40 +0.42 61 5 Penson 1 Anonymous Q

media CBS
Export krimpt met ruim 11 procent in april j.l..
Het volume van de goederenexport was in april 11,2 procent kleiner dan in april 2019, meldt het CBS. Dit is de grootste krimp na juni 2009. In april zijn er vooral minder transportmiddelen en machines uitgevoerd. De daling van de export Nederlands fabricaat was groter dan die van de wederuitvoer. Het volume van de import was in april 8 procent kleiner dan een jaar eerder. Dit is de grootste krimp na oktober 2009. Er werden vooral minder transportmiddelen, machines en kleding ingevoerd dan een jaar eerder. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/25/export-krimpt-met-ruim-11-procent-in-april

tijd 05.32
De goudprijs in euro per kg 49.032.3 en de zilverprijs in euro per kg 493.8

media,
New mystery: Who left $200K worth of gold on a Swiss train and forgot to claim it. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2020-06-15/New-mystery-Who-left-200K-worth-of-gold-on-a-Swiss-train-and-forgot-to-claim-it.html

FED in de media,
Die waren gisteren weer met opkopen begonnen en dat was het "goede?" nieuws en zorgde tegen het einde voor kopers!

In de media Nibud
- Stichting Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting -
zojuist voor de radio hoorden wij van het Hoofd NIBUD, dat er per jaar ca. EUR 1,4 miljard nodig is om de schuldhulp verlening te bekostigen.
Daarom moet er voor AL die mensen een aflossing worden gedaan door de Overheid, dat deze mensen met een schone lei opnieuw kunnen beginnen.
Ze leefden op een "te grote voet"!

De "drukkers" zijn weer wakker geworden.
Actuele goud en zilver prijs
16-jun-2020 05:45 CET
Goudprijs: € 1.524,28 +1,11
Zilverprijs: € 15,36 -0,01
Prijzen in euro's en per troy ounce

Nyrstar: Publication of a transparency notification.
lees elders meer.

Schuldenlasten bepalen het LOT van de HEMA.
Topman Tjeerd Jegen: ’Hema naar €100 miljoen winst’.
reactie XEA.nl
Als dat zo eenvoudig gaat, dan is geen enkele bedrijf meer veilig!
Want de gehele wereld is "overladen met schulden"!

Actuele goud en zilver prijs
16-jun-2020 06:30 CET
Goudprijs: € 1.523,72 +0,55
Zilverprijs: € 15,34 -0,03
Prijzen in euro's en per troy ounce

media BoJ
- Bank of Japan holds fire, pledges $1 trillion to struggling firms.
- Global coronavirus cases reach over 8 million as outbreak expands in Latin America. see & read more on www.reuters.com

Equinox Gold Yesterday Vol. 2.168.100
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 14.22 +0.68 1,500 53 Morgan Stanley 79 CIBC KQ
16:00:00 T 14.22 +0.68 500 53 Morgan Stanley 79 CIBC KQ
16:00:00 T 14.22 +0.68 1,000 53 Morgan Stanley 79 CIBC KQ

media,
Start Mbo-challenge Voedselverspilling 2020.
lees elders meer.

tijd 09.03
De AEX plust op 552,20 +10,28 +1,90% Unibail EUR 61.66 +3,60 vol. 183.000

tijd 09.05
De Bel 20 3.408,39 +69,04 +2,07% Umicore EUR 42,23 -1,26 vol. 215.000

tijd 09.06
De CAC 4.927,54 +111,82 +2,32% Renault EUR 23.205 +1,31 vol. 230.000

tijd 09.08
De Midcap 751,47 +15,63 +2,12% Air France KLM EUR 4,99 +30,8ct vol. 897.000

tijd 09.10
De Smallcap 817,60 +19,82 +2,48% Kendrion EUR 11,32 +64ct vol. 4.109

media
- North Korea Destroys South Korea Joint Office in Rebuke to Seoul.
- U.K. State Supporting Almost 12 Million Jobs Through Pandemic.
- ECB Says Croatia, Bulgaria May Join Pre-Euro System This Year.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 12.20
Goud $ 1.371,80 zilver $ 17,45 en platina $ 811 Gold/Silver Ratio 99.21
Olie $ 37,57 en de dollar euro 1,1330
1 bitcoin = 9.527 USA dollar
1 ripple = 0,19247 USA dollar

tijd 12.25
De Europese beurzen goed gemutst, wat moeten wij hier aan toevoegen.
Wij begrijpen deze reacties niet.

media,
Flinke veranderingen in globale goudmarkt zetten door.
Een extreme ontwrichting van de wereldwijde goudmarkt eerder dit jaar door de coronacrisis heeft banken ertoe aangezet om posities die zij aanhielden op de New York futures-markt over te hevelen naar de Londense over-the-counter-markt (OTC). Het veranderende gedrag van de belangrijkste marktpartijen wordt onder meer weerspiegeld in de handelsvolumes binnen de twee goudhubs, aldus Ruth Crowell, CEO van de London Bullion Market Association (LBMA). zie meer op
http://goudhub.com/flinke-veranderingen-in-globale-goudmarkt-zetten-door/

media,

Andere Tijden XXXI
by Robert Broncel on 16 juni 2020
Er bleek een “ordinair” virusje nodig om de wereld snoeisnel met “de grenzen aan de economische groei” te doen herinneren. Het 50 jaar geleden uitgebrachte Rapport van de Club van Rome onder dezelfde titel verdween als “slecht nieuws” destijds binnen de kortste keren in de bekende bureaula. Maar ook de ‘Great Financial Crisis’ 10 jaar geleden miste enige signaalfunctie.
Homo Sapiens als de meest invasieve en destructieve “diersoort” op onze planeet heeft naast een gigantisch grote monetaire puinbak met een ongeëvenaard hoge schuld een enorme schade veroorzaakt op het terrein van de leefbaarheid – klimaat, biodiversiteit en voedselketen. Wat op economische groei leek, bleek veeleer op vernietiging te wijzen. De destructieve gevolgen hiervan werden te lang verzwegen en uiteraard in geen enkel groeicijfer meegenomen. We kunnen bijgevolg thans spreken van een dubbele handicap! Zie meer op
http://www.edelmetaal-info.nl/2020/06/16/andere-tijden-xxxi/

tijd 15.32
De Dow 26.556.39 +793.23 +3.08%
De Nasdaq 9.933.48 +207.46 +2.13%

media in de VS
The U.S. retail sales rose 17.7% in May following April’s revised decline of 14.7%, according to the latest data from the U.S. Commerce Department, released Today; the data significantly beat expectations as consensus forecasts were calling for a rise of 7.9%.

Roxgold Announces TSX Approval to Renew Normal Course Issuer Bid .
lees elders meer.

media
Nestlé Health Science and Bioiberica join forces on joint health drink mix.
16 Jun 2020 --- Nestlé Health Science (NHSc) will incorporate Bioiberica’s patented ingredient, Mobilee, into its existing Meritene Mobilis joint health drink mix. The ingredient aims to bolster Meritene Mobilis’s mobility health profile with its high concentration of hyaluronic acid, collagen and polysaccharides, which have been scientifically shown to contribute to the maintenance of joint and muscle health. NHSc tells NutritionInsight that the launch is an “ideal opportunity” to cater to consumers in the above 50 age group who seek a holistic approach to support mobility with nutrition.
see & read more on
https://www.nutritioninsight.com/news/nestle-health-science-and-bioiberica-join-forces-on-joint-health-drink-mix.html

media,
Kappa Bioscience K2Vital receives vegan certification amid growing evidence of vitamin K benefits.
16 Jun 2020 --- Kappa Bioscience’s vitamin K2 MK-7, K2Vital, can now address the lucrative vegan market thanks to its new certification. Sufficient vitamin K2 is difficult to obtain through the standard Western diet and this deficiency can be particularly pronounced among vegan consumers. This certification comes as the general benefits of various forms of vitamin K are coming under the spotlight, most recently with a study revealing that older adults with low vitamin K1 levels were more likely to die within 13 years compared to those whose vitamin K1 levels were adequate. see & read more on
https://www.nutritioninsight.com/news/kappa-bioscience-k2vital-receives-vegan-certification-amid-growing-evidence-of-vitamin-k-benefits.html

Wat er allemaal op de beurzen gebeurd is niet te begrijpen voor ons, daar hebben wij ook tekort ervaring voor.
Dus laten we 't over ons heen komen!

tijd 17.33
De Dow 26.109.16 +346.00 punten
De NASDAQ 9.844.80 +118.78 punten
Olie $ 37,37,65 en de dollar euro 1.1253

tijd 17.36
De goudprijs in euro per kg 49.356.6 en de zilverprijs in euro per kg 496.5

tijd 17.37
De AEX 560,01 +18,09 +3,34% ABN AMRO EUR 8.178 +55ct vol. 8.177.428
De Midcap 756,37 +20,53 +2,79% Arcadis EUR 16,90 +97ct vol. 231.743
De Smallcap 813,03 +15,25 +1,91% Avantium EUR 6,80 +68ct vol. 255.807
De Bel 20 3.447,65 +108,30 +3,24% UCB EUR 106,9=5 +6,10 vol. 884.932
De CAC 4.952,46 +136,74 +2,84% Thales EUR 74,18 +4,10 vol. 647.640
De DAX 12.320,94 +409,59 +3,44% Heidelberg. Cem. EUR 48.69 +3,10 vol.2.034.607

Lokaal Value8 7% Cum. Pref. EUR 28.40 -3.40 vol. 65

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en latere
15 juni EUR --- --- --- -- EUR 31,95 71.175 595 17.35.09
16 juni EUR 33,10 45.352 474 EUR 33,00 88.160 554 17.35.07
shortlijst
AQR Capital Management, LLCOCI N.V.NL00105587971.7815 jun 2020
AQR Capital Management, LLCSBM Offshore N.V.NL00003606182.3915 jun 2020
BNP Paribas S.A.Just Eat Takeaway.com N.V.NL00120157050.5815 jun 2020
Citadel Advisors LLCAperam S.A.LU05699744040.6115 jun 2020
HBK Investments LPFugro N.V.NL00003525650.7115 jun 2020
Marshall Wace LLPFlow Traders N.V.NL00112794921.6915 jun 2020
Marshall Wace LLPUnibail-Rodamco SEFR00133262460.7015 jun 2020
Merian Global Investors (UK) LimitedAMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL00008886910.4915 jun 2020
Samlyn Capital, LLCAEGON N.V.NL00003037090.6215 jun 2020
Citadel Europe LLPAperam S.A.LU05699744040.7012 jun 2020

tijd 18.33
De actuele koersen (kg): Goud: €49.233 | Zilver: €497

media,
Rusland schroeft goudmijnproductie op naar 343 ton.
De productie van de Russische goudmijnsector is vorig jaar met 9% gestegen naar 343,54 ton. Dat maakte het Russische Ministerie van Financiën onlangs bekend. Daarmee heeft het land na China de grootste goudmijnproductie ter wereld. Ook ging Rusland het afgelopen jaar Australië voorbij in de ranglijst van landen met de grootste goudproductie. De mijnbouwsector van Australië haalde het afgelopen jaar naar schatting 325 ton goud uit de grond. De productie van zilver daalde vorig jaar juist met 11%. zie & lees meer op
De productie van de Russische goudmijnsector is vorig jaar met 9% gestegen naar 343,54 ton. Dat maakte het Russische Ministerie van Financiën onlangs bekend. Daarmee heeft het land na China de grootste goudmijnproductie ter wereld. Ook ging Rusland het afgelopen jaar Australië voorbij in de ranglijst van landen met de grootste goudproductie. De mijnbouwsector van Australië haalde het afgelopen jaar naar schatting 325 ton goud uit de grond. De productie van zilver daalde vorig jaar juist met 11%.

media video 7.50 min.
Shows
Now is the time to get aggressive in gold as Fed keeps rates at 0% until 2022 – Sprott CEO.
The Federal Reserve is not looking to raise interest rates from its zero-bound target for the next two years and according to Peter Grosskopf, CEO of Sprott Inc., this is now the time for investors to be aggressive in the gold market.
In an interview with Kitco News, Grosskopf said that in the current environment where inflation is expected to pick up in a low interest rate environment, a 5% to 10% allocation to gold will become a necessity for all investors; however, he added that he is a lot more comfortable holding 30% of his portfolio in gold.
see & watch on
https://www.kitco.com/news/2020-06-16/Now-is-the-time-to-get-aggressive-in-gold-as-Fed-keeps-rates-at-0-until-2022-Sprott-CEO.html

Excellon Receives Permit To Drill Silver City.
lees elders meer.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL