Vrees voor nieuwe Corona golf zet Oostmarkt terug. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 15/06/2020 05:35
Dat was schrikken over de nieuwe oplopende cijfers over het Corona in China. Met weer gisteren 57 nieuwe gevallen van besmetting kan de "haard" van het Corona nog lang kunnen opwarmen, voor dat het echte "corona vuur gedoofd is!

Op de Oostmarkt drukte het vanmorgen duidelijk haar stempel.
In Japan de Nikkei 22.157 -148 punten
In Hong Kong de Hang Seng 24.158 -143 punten
In Australië de All Ordinaries 5.917 -42 punten
In Singapore de Straits 2.645 -39 punten

Edelmetalen terug, goud $ 1.726 zilver $ 17,31 en platina $ 790 Gold/Silver Ratio 99.69 Olie $ $35,30 en de dollar euro 1,1262
1 bitcoin = 9.187,20 USA dollar
1 ripple = 0.18643 USA dollar

media,
- Morgan Stanley Economists Double Down On V-Shape Global Recovery.
- Boris Johnson Returns to Brexit With Aim of Firing Up Faltering Talks.
- Macron Kicks Off 2022 Campaign With Sober Post-Lockdown Speech.
see & read more on www.bloomberg.com

De valuta's
de dollar euro 1,1262 de Yen 120,66 "t Pond 0,8988 AU$ 1,6479 C$ 1,5320 NZ$ 1,7533 en Sing$ 1,5682

Actuele goud en zilver prijs
15-jun-2020 05:45 CET
Goudprijs: € 1.533,42 -6,45
Zilverprijs: € 15,38 -0,18
Prijzen in euro's en per troy ounce

In de media,
Zoveel onvrijheid was er in het verleden in de DDR (Oost Duitsland).
Ze mochten niet eens naar de West-Duitse tv kijken.
Op dat land zullen wij steeds meer gaan lijken – ons worden nu ook al bepaalde tv-programma’s ontnomen – als we blijven toegeven aan de steeds krankzinniger wordende eisen van Black Lives Matter en aanverwante clubs. Onze geschiedenis wordt al herschreven, onze toekomst wordt meer en meer niet dóór ons, maar vóór ons bepaald. We mogen dit niet meer, we mogen dat niet meer, we moeten zus en we moeten zo.
En waarom?
Ter beantwoording van die vraag citeer ik wat een twitteraar die uit bewondering slechts uitspraken van de inmiddels alweer 89-jarige hoogleraar economie en sociologie Thomas Sowell pleegt te verspreiden, aan de openbaarheid prijsgaf: „Hebben we het ultieme stadium van absurditeit bereikt waarin sommige mensen verantwoordelijk worden gehouden voor dingen die vóór hun geboorte hebben plaatsgevonden, terwijl andere mensen niet verantwoordelijk worden gehouden voor wat ze vandaag zelf doen?”

Saillant detail: het life van Thomas Sowell is ook black.
lees meer op www.dft.nl van afgelopen zaterdag 13 juni 2020.

de agenda voor deze week.
En diverse bericht CBS van deze week.
maandag 15 juni
AVA TomTom

dinsdag 16 juni
In de VS detailhandel & Industriële Productie.
In Duitsland - consumptieprijsindex & ecinimisch sentiment.

woensdag 17 juni
AVA OCI
In de VS MBA Mortgage Applications & start nieuwe huizen.

donderdag 18 juni
AVA Randstad
In de VS Leading Indicators.

vrijdag 19 juni
In de VS betalingsbalans.

Activisten & Beeldenstorm.
Dat de slavenhandel weer opspeelt, zou te denken moeten geven. Wie zorgden er voor dat er mensen verhandeld werden!? Wij zijn er niet bij geweest, maar wat gebeurde er hier in de WO II?
Is dat in het verleden allemaal naar waarheid uitgezocht?

Gisteren in de media,
Kennelijk behoefte aan boetedoening.
Kun je ook als zwarte historisch schuldig zijn? Rapper Akwasi dreigde tijdens de grote demonstratie op de Dam op 1 juni Zwarte Pieten op hun bek te slaan. Akwasi is een Ashanti, de Ghanese stam die slaven bijeendreef om ze aan Arabieren en blanke handelaren te verkopen.

Akwasi is niet schuldig. Niemand die nu leeft, is verantwoordelijk voor het historische racisme. Er is in de westerse culturen hard gewerkt, en we moeten dat blijven doen, om discriminatie op basis van geloof, huidskleur, geslacht, noem het maar, te bestrijden en te onderdrukken. En dat is, zo lijkt me, behoorlijk gelukt.


media,
Bilderberg: Een brug te ver.
Prins Bernhard, de Prins der Nederlanden, was zestig jaar geleden in 1954 de eerste – en gedurende vele jaren daarna de voorzitter tijdens de oprichting van de geheime Bilderberg groep in Oosterbeek, een voorstad van Arnhem.
De eerste bijeenkomst van de Bilderberg in 1954 onder voorzitterschap van Prins Bernhard – weer ironisch – vond plaats in Oosterbeek, op zo’n 5 km afstand van de Rhijn brug in Arnhem, blijkbaar uiterst belangrijk voor ze, omdat op dezelfde plek tien jaar eerder het Britse leger bijna 10.000 soldaten verloor in een van de laatste nazi bloedbaden van de Tweede Wereldoorlog. Waarvoor Bernhard het spel aan de Nazi’s had weggegeven, maar ondanks zijn verraad hadden de dappere geallieerde militairen kunnen winnen, als Carrington niet was gestopt! – Pauzeer nu een moment voordat je verder leest, – om na te denken over deze significantie: Bernhard de prins van het Nederlandse volk – heeft doelbewust 10.000 jonge militairen laten sneuvelen, en veroorzaakte in de noordelijke helft van Nederland de ergste hongerwinter in de westerse wereldgeschiedenis, waarin honderdduizenden onschuldige burgers uithongerden door gebrek aan voedsel, onderdak en warmte. Het gaat mogelijk je verstand te boven – maar het bewijs is overtuigend; autoriteiten belast met de leiding en verantwoordelijkheid zijn niet te vertrouwen, toen niet en nu ook niet!

Moeten we Nu ook alle Prins Bernardstraten zwart gaan maken!?
Zoals ze nu ook doen met de J.P. Coenstraten!!!

Laten we meer respect hebben voor elkaar mensenrechten & bezittingen! Wat zou de wereld er dan rechtvaardiger uitzien & vrediger zijn!
Wat staat erin de Bijbel? "WIE ZONDER ZONDEN IS WERPE DE EERSTE STEEN"! En allen droppen af!

Manipulatie, De echte waarde van edelmetalen.
174! Dat is de hoeveel keer elke kilo zilver die uit de grond wordt gehaald op de wereldwijde financiële markten wordt verhandeld. 174 keer 30 miljoen kilo of 5.22 miljard kilo. 174 jaar aan zilverproductie. Elk jaar weer.
Samenzwering?
Het lijkt absurd. Onmogelijk of zelfs een samenzwering van zilver verkopende bedrijven om dit ontzettend goedkope metaal niet waardeloos te laten worden. De waarheid is echter dat dit getal niet door mij is verzonnen maar door de United States Geological Survey (USGS). Een wetenschappelijk bureau dat onderdeel is van de Amerikaanse overheid. Diezelfde USGS concludeert trouwens ook dat de hoeveel ‘papieren’ goud versus het fysieke goud wordt verhandeld in een verhouding van 1 op 87! zie & lees verder op
https://www.goldrepublic.nl/nieuws/manipulatie-de-echte-waarde-van-edelmetalen

Corona
Mijnheer Rutte en de Jong worden zo gelauwerd over hun aanpak Corona.
Daar zetten wij vraagtekens bij.
1 vliegtuig vol mondkapjes naar China, het was zo goed voor ons " aanzien" in China"! De Chinezen en de parttijen in India hebben de macht in de Medicijnen wereld en hier hadden verplegend personeel GEEN MONDKAPJES en zijn daardoor honderden bejaarden gesmet met Corona.
Nabestaanden zouden Rutte & de Jong een proces aan moeten doen wegens nalatigheid.
MAAR Overheidspersoneel KAN niet nalatig zijn. Alleen Vergeetachtig.
Dat hoorden wij gisteren over onze aangiften van OD personeel.
mijnheer was het: " zij hebben hun Rapport en de klacht vergeten"!
Het OM zal dat gaan aanvoeren, als de aangiften wordt doorgezet. Verloren TIJD!

Is dat geen schande? Wat zien wij in het programma van Mevr. Sophie Hilbrand op donderdagavond? Bewuste dwarsheid van Overheidsambtenaren, om de BURGERS HUN machtsgevoel op te leggen.
Zo werkt het in Nederland. Democratie is hier HEEL ver weg.
De Corona & Haloperidol moest een andere dienst verlenen.
Kwamen er huizen en plaatsen vrij.

tijd 06.08
De Actuele koersen (kg): Goud: €49.272 | Zilver: €494
Als je de grafiek weer bekijkt, dan zie je het vrijwel vaste morgen vroeg patroon.
Controles zijn er dan nauwelijks!

media Vakantie op een Camping
Twee doden bij schietpartij op camping in Appeltern.
APPELTERN - Bij een schietpartij op een camping in het Gelderse Appeltern zijn zondagavond twee mensen om het leven gekomen. Volgens de politie gaat het om een man en een vrouw. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/996420434/twee-doden-bij-schietpartij-op-camping-in-appeltern

media,
Ouderenmishandeling vaak onzichtbaar: ’Het houdt niet op, tot je iets doet’.
AMSTERDAM - Naar schatting 170.000 thuiswonende ouderen worden jaarlijks slachtoffer van lichamelijk geweld, financiële uitbuiting of geestelijke mishandeling. Dat blijkt uit het laatst bekende overheidsonderzoek uit 2018, maar wordt nog lang niet bevestigd door het maandelijkse aantal meldingen bij de stichting Veilig Thuis. „We praten er blijkbaar liever niet over”, zegt voorzitter Debbie Maas van het Landelijk Netwerk Veilig Thuis. „Ik vind ouderenmishandeling de meest schrijnende vorm van geweld omdat het zo onzichtbaar is.” zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/850546226/ouderenmishandeling-vaak-onzichtbaar-het-houdt-niet-op-tot-je-iets-doet

reactie XEA.nl
Bij de ouderen gaat het juist om het "wederzijds vertrouwen"!
Dat heeft onze nestor in het verleden zelf ondervonden. Jaren heeft hij kantoortje gebouwen bij verschillende "Bejaardentehuizen"!
Dat waren de mooiste jaren van zijn bank carrière.
Op Kamertje no. woonde Mevr. K.. Als hij daar binnen kwam de gebruikelijk begroeting, mevrouw zei dan, U weet het wel.
De lade van het dressoir schoof hij open en pakte de sleutel van het onderliggende kastje eruit. Die maakte hij open en haalde het "geldkistje eruit. Dat maakte hij open, de sleutel zat er nog in. Tussen de paperassen zat het spaarboekje en mevr. wilde daar wat geld vanaf hebben. Dat werd uitgevoerd en de transacties werden uitgeschreven en getekend. Het geld werd uitbetaald en de voorafgaande handeling werden weer terug herhaald. En hij deed de sleutel weer in het bovenste lade van het dressoir.
Dit wederzijds vertrouwen gaf een prachtig gevoel en dat paste ook bij de uitstraling van een bankman. De verhalen die dan erna kwamen, waren een doorbreking van de stilte op de kamer over de dag heen. Even wat praten met een belangstellende die wilde "luisteren" naar mevrouw.
Daarom gaven dat soort dagen, de kleur aan je bank carrière !

Actuele goud en zilver prijs
15-jun-2020 06:30 CET
Goudprijs: € 1.530,39 -9,48
Zilverprijs: € 15,37 -0,20
Prijzen in euro's en per troy ounce

media HEMA
Michiel Witteveen: een doorgewinterde retailer.
Een doorgewinterde, kundige retailer en iemand met lef. Zo wordt Blokker-topman Michiel Witteveen genoemd in de retailwereld. Hij baart opzien met zijn bod op Hema van afgelopen donderdag om de winkelketen te bevrijden van de enorme schuldenlast. zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/801649029/michiel-witteveen-een-doorgewinterde-retailer

Actuele goud en zilver prijs
15-jun-2020 06:45 CET
Goudprijs: € 1.531,68 -8,18
Zilverprijs: € 15,37 -0,19
Prijzen in euro's en per troy ounce

media
Bloemrijke bermen voor bijen. lees elders meer.

CBS
De website van het CBS werkt niet!

Actuele goud en zilver prijs
15-jun-2020 07:15 CET
Goudprijs: € 1.532,07 -7,80
Zilverprijs: € 15,34 -0,22
Prijzen in euro's en per troy ounce

Actuele goud en zilver prijs
15-jun-2020 09:30 CET
Goudprijs: € 1.522,05 -17,82
Zilverprijs: € 15,17 -0,40
Prijzen in euro's en per troy ounce

tijd 09.38
De AEX 531.33 -13.83 -2.54% financiële waarden gezamenlijk terug. Aegon EUR 2,466 -10,7 ct vol. 2,9 milj.

tijd 09.40
De Midcap 719.91 -14.7 -2% EuroComm. EUR 12,30 -58ct vol. 303.51

tijd 09.41
De Smallcap 781.6 -13.95 -1.75% Alfen EUR 29,15 -1,20 vol. 30.797

tijd 09.43
De Bel 20 3.279.33 -17.3 -0.52% Umicore EUR 43,69 +1,96 vol. 118.194

tijd 09.45
De CAC 4.717.42 -121.84 -2.52% Sodexo EUR 60,.92 -3,08 vol. 76.329

tijd 09.46
De DAX 11.636.9 -312.38 -2.61% Deutsche Luft EUR 10,03 -52ct vol. 83.337

tijd 09.47
De actuele koersen (kg): Goud: €49.027 | Zilver: €490

GrandVision publishes COVID-19 Trading Update.
lees elders meer.

Ahold Delhaize publishes inaugural Human Rights Report
Zaandam, the Netherlands, June 15, 2020 – Ahold Delhaize today announces the publication of its inaugural Human Rights Report. The report is an important milestone to show what steps Ahold Delhaize and its great local brands are taking to safeguard human rights, both within the organization and across the supply chain, as well as increase transparency on the highest priority human rights issues for Ahold Delhaize and its brands.
The report is based on the UN Guiding Principles Reporting Framework and is the result of a global human rights due diligence process that began in 2018. This due diligence process was designed to increase engagement on human rights – both internally and externally – and to assess current human rights management policies, processes and governance. The Human Rights Report outlines the outcome of this due diligence and provides a roadmap for future actions.

In consultation with internal and external stakeholders, Ahold Delhaize has identified six salient human rights issues that it will focus on as initial priorities, followed by six additional relevant issues. Furthermore, Ahold Delhaize is strengthening its governance to ensure human rights are fully embedded within its strategy and to support the brands as they ensure that the protection of human rights is an integral part of their business activities. Additionally, these issues will be assessed to understand how they are impacting local markets and where action can be taken when needed.

Beurzen
- ruim naar beneden en ook het Edelmetaal! Dat klopt niet, dus wordt er gemanipuleerd. Dat zal bij het laatste zijn.

Actuele goud en zilver prijs
15-jun-2020 10:45 CET
Goudprijs: € 1.525,71 -14,15
Zilverprijs: € 15,29 -0,27
Prijzen in euro's en per troy ounce

tijd 10.47
De DAX 11.695.87 -253.41 -2.12% en de CAC 4.740.74 -98.52 -2.04% Beiden breed lager.

tijd 10.48
De Bel 20 3.283.24 -13.39 -0.41% en de AEX 535.73 -9.43 -1.73% ook hetzelfde beeld als bij de CAC & de DAX.

tijd 10.50
De Midcap 727.45 -7.16 -0.97% en de Smallcap 791.5 -4.05 -0.51%

media HEMA
Hema bereikt akkoord over verlagen torenhoge schuld.
De totale obligatieschuld zal hiermee dalen van €750 miljoen naar €300 miljoen en de groep obligatiehouders zal alle aandelen van Hema in handen krijgen. „Hierdoor krijgt Hema weer een gezonde financie?le structuur, een sterke liquiditeitspositie en voldoende ruimte om te investeren in de toekomst van het bedrijf”, zo laat de winkelketen weten. zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1130930125/hema-bereikt-akkoord-over-verlagen-torenhoge-schuld

In de media Nibud
- Stichting Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting -
zojuist voor de radio hoorden wij van het Hoofd NIBUD, dat er per jaar ca. EUR 1,4 miljard nodig is om de schuldhulp verlening te bekostigen.
Daarom moet er voor AL die mensen een aflossing worden gedaan door de Overheid, dat deze mensen met een schone lei opnieuw kunnen beginnen.
Ze leefden op een "te grote voet"!

Actuele goud en zilver prijs
15-jun-2020 12:00 CET
Goudprijs: € 1.519,46 -20,41
Zilverprijs: € 15,28 -0,28
Prijzen in euro's en per troy ounce

Actuele goud en zilver prijs
15-jun-2020 15:15 CET
Goudprijs: € 1.517,06 -22,80
Zilverprijs: € 15,14 -0,43
Prijzen in euro's en per troy ounce

tijd 15.31
De AEX 537,32 -7,84 -1,44% en de DAX 11.805,59 -143,69 -1,20
Rode is de kleur op de Europese beurzen.

tijd 15.52
De Dow 25.016.52 -589.02 -2.30%
De Nasdaq 9.453.08 -135.73 -1.42%

tijd 15.35
De goudprijs in euro per kg 48.781.3 en de zilverprijs in euro per kg 485
tijd 15.36
De Bel 20 3.299,08 +2,45 +0,07% en de CAC 4.783,28 -55,98 -1,16%

media Zilver
Technische analyse Zilver
by Roy Martens on 15 juni 2020
De week is alweer voorbij en de grafiek schotelt ons een interessant verloop voor. Na de slecht verlopen vorige week waarin de zilverprijs vanaf het $19 niveau weer een flinke stap terug moest zetten moest worden gevreesd voor een aanval op het 200 d. MA. Na de flinke daling van vorige week vrijdag wisten de stieren echter op maandag toch positief te verrassen. Als reactie op de negatieve week werd de opening op maandag iets hoger en werkten de stieren er vervolgens hard aan om de vrijdag-candle terug te draaien. Dat lukte uiteindelijk niet maar er kon in elk geval wel een klein herstel worden gerealiseerd. zie & lees meer op
http://www.edelmetaal-info.nl/2020/06/15/technische-analyse-zilver-71/

media
Productie natuurlijke geur- en smaakstoffen op Brightlands Chemelot Campus
Isobionics (BASF) bouwt destillatieplant in Geleen.
BASF zet met het biotechbedrijf Isobionics® op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen een volgende stap in de productie van natuurlijke geur-en smaakstoffen. De onderneming die in 2019 werd overgenomen door BASF, gaat nu zelf destilleren en wil nieuwe geur- en smaakstoffen ontwikkelen. Hiervoor wordt een destillatie-plant gebouwd op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. zie & lees verder op
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/isobionics-basf-bouwt-destillatieplant-in-geleen/

tijd 16.04
Sandstorm Gold Today vol. 108.100
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
09:50:07 X 10.59 -0.39 200 79 CIBC 1 Anonymous K
09:50:07 X 10.59 -0.39 600 79 CIBC 1 Anonymous K
09:50:07 X 10.59 -0.39 200 79 CIBC 1 Anonymous K

Unilever sets out new actions to fight climate change, and protect and regenerate nature, to preserve resources for future generations.
lees elders meer.

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en latere
15 juni EUR --- --- --- -- EUR 31,95 71.175 595 17.35.09

tijd 18.36
De AEX 541,92 -3,24 -0,59% Prosus EUR 75,02 -1,98 vol. 1.283.654
De Midcap 735,84 +1,23 +0,17% Pharming EUR 1,222 +3,3ct vol. 8.323.363
De Smallcap 797,78 +2,23 +0,28% Acomo EUR 18,54 -74ct vol. 9.069
De Bel 20 3.339,35 +42,72 +1,30% UCB EUR 100,85 +13,13 vol. 1.535.481
De CAC 4.815,72 -23,54 -0,49% Atos EUR 72,56 +3,04 vol. 690.001
De DAX 11.911,35 -37,93 -0,32% WireCard EUR 98,40 +6,27 vol. 2.586.306

Lokaal Core Lab. EUR 18,40 -2,20 vol. 20.847

Kinross reaches terms with Government of Mauritania to enhance partnership.
lees elders meer.

tijd 18.45
Goud $ 1,720,40 zilver $ 17,28 en platina $ 801 Gold/Silver Ratio 99.54
Olie $ 36,36 de dollar euro 1,1280
De Dow 25.462.39 -143.15 punten
De NASDAQ 9.607.79 +18.99 punten
1 bitcoin = 9.367,10 USA dollar
1 ripple = 0,18841 USA dollar

tijd 18.50
Sandstorm Gold Today Vol. 463.200
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
12:35:32 U 11.24 +0.26 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
12:34:53 O 11.24 +0.26 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
12:34:53 O 11.24 +0.26 100 1 Anonymous 1 Anonymous K

media Avantium
Worley awarded FEED contract for Avantium’s Delfzijl FDCA plant.
lees elders meer.

Novo Signs Binding Terms Sheet With Mark Creasy and Consolidates 2,900 sq km of Prospective Pilbara Tenure. lees elders meer.

Shortlijst
AQR Capital Management, LLCAltice Europe N.V.NL00113337520.4912 jun 2020
Citadel Europe LLPAperam S.A.LU05699744040.7012 jun 2020
HBK Investments LPFugro N.V.NL00003525650.6912 jun 2020
B&G Master Fund PlcFugro N.V.NL00003525650.9611 jun 2020

tijd 19.00
De actuele koersen (kg): Goud: €49.035 | Zilver: €493

Fijne avond.


Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL