Wall Street sloot met winst en in de Oosmarkt wordt al Kerst gevierd. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 24/12/2019 06:24
Op de wereldwijde beurzen wordt hier en daar een jaarrecord gepakt, maar wij zien daar geen vreugde in voor de langere termijn.
Het zijn afprijzingen met een beperkte houdbaarheid, want waarom kopen Centrale Banken steeds meer GOUD in!!??
Omdat dat zijn waarde houdt en bestendig is voor verval van de economie.
Laat U niet misleiden is ons advies, dat mogen wij NIET geven van de AFM, wij hebben tekort ervaring. Maar zie dit meer als een "waarschuwing" en die mogen wij wel geven.

De Dow sloot op 28.551.53 +96.44 punten
De NASDAQ 8.945.65 +20.69 punten

In de Oostmarkt enkele beurzen open
Maar hier slotstanden van gisteren
Japan de Nikkei 23.830
In Hong Kong de Hang Seng 27.364
In Australië de All Ordinaries 6.906
In Singapore de Straits 3.221

Edelmetalen maken een kleine Kerstrally mee, goud $ 1.489,90 zilver $ 17,58 en platina $ 933 Gold/Silver Ratio 84.72
Olie $60,53 en de dollar euro 1,1090
1 bitcoin = 7.346 USA dollar
1 riplle = 0,19116 USA dollar

Actuele goud en zilver prijs
24-dec-2019 06:30 CET
Goudprijs: € 1.342,44 +3,15
Zilverprijs: € 15,85 +0,13
Prijzen in euro's en per troy ounce

Austral Gold Completes Full Acquisition of Casposo Mine in Argentina
Austral Gold Limited ('Austral' or 'the Company') (ASX: AGD; TSX-V: AGLD) is pleased to announce that it has closed its previously announced share purchase agreement with Troy Resources Limited ('Troy') (ASX: TRY).
Austral paid US$0.2 million for the outstanding common shares of Casposo Argentina Ltd, (“CAL”) a wholly-owned subsidiary of Troy that owns the Casposo mine.

WAAROM Frankrijk
Nauwelijks windmolens en andere problemen met energie.
MAAR....
Kernenergie in Frankrijk
Ongeveer 90% van de Franse elektriciteit is afkomstig van koolstofarme energie en meer dan 70% van de elektriciteit wordt geproduceerd door kerncentrales. Op die manier stoot het Franse elektriciteitspark heel weinig CO2 uit. In dit artikel vindt u meer informatie over het kerncentralepark, de nieuwste evoluties van het Franse energiebeleid, de voortgang van de nieuwe kerncentrale en van het project voor ondergrondse opslag van radioactief afval.
zie & lees verder op
https://www.nucleairforum.be/thema/wereldwijd/frankrijk

"Frankrijk beschikt over 58 kernreactoren verdeeld over 19 locaties"!!!!!

WAAR maken wij ons dan druk over. ZET ook Kern Centrales in Nederland. We moeten toch EEN worden. VERGEET dat maar, in Frankrijk 62 met pensioen. Macron verteld niet alles e/o Rutte houdt zijn mond hier over.
Fijne zaak. Frankrijk pakt gelijk twee zaken aan. Kern fusie is nog schonere, als onze lezers 't maar weten. Rutte en zijn club bedonderd weer de kluit.


Handel
Waar is nog normale handel. Overal zien wij systemen bezig, de groep van 20 - 25 Effectenkredietinstellingen bepalen de handel wereldwijd.
Maakt U zich geen illusie dat U daar wat aan kan veranderen.
Daar stootte de Euronext al de afdeling Particulier af aan de Giro.
en nu.
Bescherming beleggers staat op de tocht.
media Flatex
Flatex Duitsland wil de Giro overnemen. Dus moeten de particulieren straks bij de Duitsers vragen over zaken bij EURNEXT.
IS DAT NIET VREEMD!? Wie houdt er dan TOEZICHT??
Zo wordt de particulier het BOS ingestuurd door... Zoek 't zelf maar uit. Dus klagen heeft geen zin meer, de Duitsers zullen wel zeggen, moet U bij Euronext zijn.

Zo wordt er met de belangen van de particulieren beleggers om gesprongen OF het TOEZICHT moet hier een stokje voor steken.
Waarom heeft de EURONEXT de AFDELING Particulieren afgestote naar de GIRO?

Zaterdag 21 dec.
Hoorden wij Lex Hoogduin(Hoogleraar economie etc..) nog, die trok verschillende zaken (o.a. Stikstof) en de welvaart(lees toekomstige economie) & Nederlandse overschotten in twijfel. Bij de stikstof(lees Nederland ondertekent vrijwel alle verdragen) heeft dit Kabinet zichzelf door die uitspraak gisteren in de voeten geschoten. Je moet niet zomaar alle verdragen ondertekenen. Dat doet Duitsland NIET zei Hoogduin. Ook het korte werken vond Hoogduin geen goede zaak, de productiviteit zal verminderen en nog meer verstoringen zullen er gaan optreden, vooral in de ICT. Dat zagen we bij de benzine/Kerosine bevoorrading dit jaar op Schiphol.
Wij van de redactie vermoeden dan ook dat de club van Rutte niet de juiste feiten verteld over de economie en financiële situatie in Nederland.

De redactie en haar medewerkers wensen U een fijne en gezellige Kerstdagen toe.
MAG VREDE het "woord van het jaar 2020 worden"?!!


de agenda voor deze week en diversen berichten van CBS
dinsdag 24 dec.
Duitsland gesloten
In de VS de Industriële bestellingen over november j.l.

woensdag 25 dec.
Kerstmis

donderdag 26 dec.
Tweede kerstdag

vrijdag 27 dec.
Inde VS de industriële Productie.

Plotseling forse stijging migranten uit straatarm Oost-Europees land.
AMSTERDAM - „De Nederlandse regering is onze ergste vijand. Zelfs voor honden zorgen ze beter”, zegt de 34-jarige Moldaviër Vasili Codreanu. „Ik ben nu anderhalve maand in Budel, maar we krijgen helemaal niks. Ik wil sigaretten en zakgeld.” zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1528332758/moldaviers-overspoelen-asielopvang-ik-wil-sigaretten-en-zakgeld?utm_source=telegraaf&utm_medium=newsletter&utm_campaign=telegraaf_zondag&utm_content=headarticle_%E2%80%99Ik+wil+sigaretten+en+zakgeld%E2%80%99&utm_term=20191222091500_zondag&EMAIL_SK=SK635062

Zojuist (23/12)reclame op de radio voor index beleggen.
Kijk daarmee uit, want Euronext wijzigt 4 maal per jaar de indexen en doet dat VOOR haar verdiensten en de AFM zou eens controle daarop moeten houden. EURONEXT behoort een ONAFHANKELIJK bedrijf te zijn. Maar is dat zeker niet.
De indexen moet dus 4 maal weer worden aangepast en dat heeft invloed op UW index beleggingen.


Sandstorm Gold Yesterday Vol. 749.600
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 9.35 +0.58 100 79 CIBC 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 9.35 +0.58 68 36 Latimer 7 TD Sec Q
16:00:00 T 9.35 +0.58 30 36 Latimer 53 Morgan Stanley Q

tijd 07.02
De goudprijs in euro per kg 43.206.1 en de zilverprijs in euro per kg 510.4

media,
RDA pleit voor dialoog over gene-editing bij dieren.
lees elders meer.

media,
Klepelmachines voor maai- en snoeiwerk.
lees elders meer.

media CBS
Uitstoot CO2 lager in het derde kwartaal van 2019.
De CO2-uitstoot in Nederland was in het derde kwartaal 4,4 procent lager dan in hetzelfde kwartaal van 2018. Volgens de tweede berekening groeide in dezelfde periode het bruto binnenlands product (bbp) met 1,9 procent. De afname van de CO2-uitstoot komt vooral doordat elektriciteitsbedrijven minder steenkool en meer aardgas hebben ingezet bij hun productie. Daarentegen nam de CO2- uitstoot van huishoudens en de dienstverlening toe. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwe kwartaalcijfers over de CO2-uitstoot.
Het derde kwartaal van 2019 was iets minder warm dan dat van 2018. Gecorrigeerd voor dit weereffect was de CO2-uitstoot in het derde kwartaal 4,9 procent lager dan een jaar eerder. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/52/uitstoot-co2-lager-in-het-derde-kwartaal-van-2019

media CBS
Bbp groeit met 0,4 procent in derde kwartaal 2019.
Volgens de tweede berekening van het CBS is het bruto binnenlands product (bbp) in het derde kwartaal van 2019 met 0,4 procent gegroeid ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019. De tweede berekening van het bbp wordt ongeveer 90 dagen na afloop van het kwartaal gepubliceerd. Het groeicijfer is gelijk aan dat van de eerste berekening, die is gepubliceerd op 14 november. Ten opzichte van de eerste berekening zijn de binnenlandse bestedingen iets neerwaarts bijgesteld en is het handelssaldo wat naar boven bijgesteld. De groei van het bbp in het derde kwartaal van 2019 is vooral te danken aan het handelssaldo en de overheidsconsumptie. zie & leesverder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/52/bbp-groeit-met-0-4-procent-in-derde-kwartaal-2019

media CBS
Reëel beschikbaar inkomen huishoudens 1,7 procent hoger.
Het totale reëel beschikbaar inkomen van huishoudens was in het derde kwartaal van 2019 1,7 procent hoger dan een jaar eerder. Zowel het inkomen van werknemers als zelfstandigen nam toe. Huishoudens verkopen al anderhalf jaar per saldo beursgenoteerde aandelen. In totaal werd in deze zes kwartalen voor per saldo bijna 8 miljard euro verkocht, maar mede door koersontwikkelingen was hun portefeuille aan het einde van het derde kwartaal uiteindelijk 1 miljard kleiner dan anderhalf jaar eerder. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de financiën van huishoudens. Zowel werknemers als zelfstandigen zagen hun inkomen toenemen. De totale beloning van werknemers lag 4,0 procent hoger dan een jaar eerder (3,4 miljard euro), onder meer doordat het aantal banen en de gewerkte uren toenamen. De toename van de totale beloning was wel minder groot dan in de voorgaande kwartalen. In de meeste bedrijfstakken steeg het inkomen van zelfstandigen. In totaal nam het gemengd inkomen met 4,8 procent toe (0,9 miljard euro). Om tot het reëel beschikbaar inkomen te komen wordt het inkomen gecorrigeerd voor prijsstijgingen.
Kwartaalcijfers over het reëel beschikbaar inkomen worden bepaald door bij het verslagkwartaal de inkomens van de voorgaande drie kwartalen op te tellen. Op basis van deze cijfers kan niet gezegd worden hoe de inkomensontwikkeling verdeeld is over verschillende typen huishoudens. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/52/reeel-beschikbaar-inkomen-huishoudens-1-7-procent-hoger

media CBS
Schulden eurozone nog steeds hoger dan voor de crisis.
Halverwege 2019 bedroeg de Nederlandse schuldquote, de overheidsschuld als percentage van het bruto binnenlands product (bbp), 50,9 procent bbp. Binnen de eurozone van 19 landen hadden slechts vier landen een lagere schuldquote. De schuldquote van de eurozone lag aan het eind van het tweede kwartaal op 86,4 procent bbp. Volgens de Europese norm voor overheidsschulden zou de overheidsschuld maximaal 60 procent bbp mogen bedragen. Eind 2007 voldeden tien eurolanden aan deze Europese norm, maar halverwege 2019 zijn dit er nog maar zeven. Dit meldt het CBS in de kwartaalmonitor Overheidsfinanciën. In de nasleep van de kredietcrisis stegen de overheidsschulden in Europese landen. In 2014 bereikte de schuld van de eurozone de hoogste stand. De schuldquote piekte destijds op 92,8 procent bbp. Daarna nam deze weer gestaag af. In Nederland is de schuldquote inmiddels weer gedaald tot ruim onder de Europese schuldnorm van 60 procent bbp. In de meeste eurolanden ligt deze echter nog boven dat niveau. Meerdere eurolanden realiseren ook ruim tien jaar na de start van de kredietcrisis nog begrotingstekorten en de schuldafname gaat daardoor langzamer in deze landen of vindt zelfs helemaal niet plaats. Met 180,2 procent bbp heeft Griekenland momenteel de hoogste schuldquote van de eurozone. Onder andere in België en Spanje bleef de schuldquote op een hoog niveau. In Italië en Frankrijk steeg de schuldquote in 2019 nog. De overheidsschuld van landen van de Europese Unie (EU) die niet de euro voeren liggen gemiddeld lager dan die van de eurolanden. Dit komt voornamelijk door de lage schuldniveaus van de Scandinavische en Oost-Europese landen die hun eigen munt voeren en de hoge schuldniveaus van de Zuid-Europese landen die wel tot de eurozone behoren.

zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/52/schulden-eurozone-nog-steeds-hoger-dan-voor-de-crisis

media CBS
Economisch beeld fractie minder gunstig.
Het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok van het CBS is in december een fractie minder gunstig dan een maand eerder, meldt het CBS. In de Conjunctuurklok van half december presteren 10 van de 13 indicatoren beter dan hun langjarige trend. De Conjunctuurklok is een hulpmiddel voor het bepalen van de stand en het verloop van de Nederlandse conjunctuur. In de Conjunctuurklok komt vrijwel alle belangrijke economische informatie samen die het CBS tijdens de afgelopen maand c.q. het afgelopen kwartaal heeft gepubliceerd. Het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok betreft een macro-economisch beeld en het gaat niet in gelijke mate op voor alle huishoudens, bedrijven of regio’s.
zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/52/economisch-beeld-fractie-minder-gunstig

media CBS
Niet-financiële bedrijven boeken iets minder winst.
De brutowinst voor belasting van niet-financiële bedrijven kwam in het derde kwartaal van 2019 uit op 67,8 miljard euro. Dat is 0,3 miljard euro minder dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het is het tweede kwartaal op rij waarin de winst lager is dan in hetzelfde kwartaal van het jaar ervoor. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. De operationele winst en de winst van buitenlandse dochters vormen het grootste deel van de brutowinst voor belasting. De afname van de winst in het derde kwartaal van 2019 is vooral toe te schrijven aan de afname van de winsten van buitenlandse dochterondernemingen. Deze waren 2,1 miljard euro lager dan in het derde kwartaal van 2018. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/52/niet-financiele-bedrijven-boeken-iets-minder-winst

media CBS
Overheid houdt 14 miljard over na eerste drie kwartalen van 2019.
De overheid realiseerde over de eerste drie kwartalen van 2019 een overschot van meer dan 14 miljard euro. De tussenstand van het overheidssaldo in percentage van het bruto binnenlands product (bbp) komt daarmee uit op 1,7 procent. Dit is gemeten op jaarbasis vanaf het vierde kwartaal van 2018 tot en met het derde kwartaal van 2019. De overheidsschuld als percentage van het bbp kwam aan het eind van het derde kwartaal uit op 49,3 procent. In 2008 lag de schuld voor de laatste keer onder de 50 procent. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de overheidsfinanciën. Het overschot gerealiseerd in de eerste drie kwartalen van 2019 is bijna 3 miljard euro hoger dan het overschot over heel 2018. Het overheidssaldo over 2018 bedroeg 1,5 procent van het bbp. De Najaarsnota van het Ministerie van Financiën gaat uit van een overschot van 10,4 miljard euro voor heel 2019, oftewel 1,3 procent van het bbp. Het voorlopige cijfer na drie kwartalen ligt hier bijna 4 miljard euro boven.
zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/52/overheid-houdt-14-miljard-over-na-eerste-drie-kwartalen-van-2019

reactie XEA.nl
De BTW moest omhoog van 6-9%, de Burgers moeten van het GAS af en in Duitsland en CANADA moeten de Burgers JUIST aan het GAS.
De ouderen worden te duur en daarmee worden de kosten onaanvaardbaar. Moet er soms meer Haloperidol gebruikt worden vragen wij ons soms af!
Welke waarden wordt er nog bij ouderen aan HET LEVEN gehecht??
In de VS loopt een afzettingsprocedure, MAAR de club van Rutte had allang afgezet moeten worden met een RODE kaart. Het gaat zo goed? Is dat de waarheid in Nederland?
Mensen die door scheiding op de straat komen te staan, een van de rechten van de mens, een onderdak. NEEN, instromers die geld, eten en nog meer willen hebben. DAAR wordt aandacht aan besteedt en lopen een LEGER van mensen hun benen uit 't LIJF!!

media Gilead
TOKIO - De Amerikaanse farmaceut Gilead en het Japanse Eisai hebben een distributie- en marketingovereenkomst gesloten voor het medicijn filgotinib voor de behandeling van reuma in Japan. Financiële details werden daarbij niet verstrekt. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1250819727/gilead-sluit-japanse-deal-inzake-filgotinib

media
Nederlandse huishoudens verkochten in het derde kwartaal van dit jaar opnieuw meer aandelen in beursgenoteerde bedrijven en beleggingsfondsen. zie verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1712987441/nederlanders-verkopen-steeds-meer-aandelen

reactie XEA.nl
Aandelen zijn overgewaardeerd.

Bussen opdracht.
media weer gaat er een grote bus opdracht naar de Chinezen.
Ach, wat hebben wij met de werkgelegenheid te maken in Nederland. Dit lijkt dit Kabinet niets te interesseren, boer let op je kippen is er niet bij.
In Griekenland zijn veel bedrijven ook naar Chinezen gegaan en Duitsland pikte ook zijn "graantje" mee!.

tijd 09.22
De DAX gesloten vandaag. Kunnen ze de controles eens onder handen nemen.

tijd 09.24
De AEX 608,84 -0,38 -0,06% Galapagos EUR 190,35 +2,20 vol. 39.500

tijd 09.28
De Bel 20 3.988,76 -0,85 -0,02% weinig spektakel te Brussel.

media,
Verzekeraars verwachten veel van blockchain
Ondanks het uitblijven van een killer-app zijn verzekeraars erg actief op blockchain-gebied.
De verzekeringsbranche ziet kansen voor de inzet van blockchain binnen die sector. Het ontbreekt nog aan een killer-app waarmee iedereen in één klap de mogelijkheden van de technologie inziet. Dat stelt het Utrechtse Sivi, een kennis- en adviesbedrijf voor de verzekeringsindustrie dat de kansen van blockchain voor die sector onderzocht. zie & lees verder op
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/fintech/6855300/250449/verzekeraars-verwachten-veel-van-blockchain.html

tijd 09.31
Lokaal zet Curetis de opmars voort EUR 0,645 +3,7ct vol. 747.000
Beleggers in dit fonds hoeven zich nog niet te verheugen, want 1 jaar
Hoogste prijs 1,70 -62,35 % 8-1-2019
Laagste prijs 0,24 166,67 % 25-10-2019

tijd 09.33
Goud $ 1.491,20 zilver $17,59 en platina $ 937 Gold/Silver Ratio 84.75

Total Enters Suriname With 50% Operated Stake in Exploration Block 58
lees elders meer.

tijd 11.17
Goud $ 1.492,40 zilver $17,6w0 en platina $ 939 Gold/Silver Ratio 84.77
Olie $ 60,54 en de dollar euro 1,1069
1 bitcoin = 7.389.80 USA dollar
1 ripple = 0,19143 USA dollar

media,
Let’s talk about….bamboo
lees elders meer.

tijd 11.25
Het aandeel Alfen bijt van zich af, stijgt door naar EUR 16,50 +92ct vol. 115.000
Dit schreven wij al, vreemde uitslagen in de laatste dagen van december. Jaarlijkse kost! Maar wees voorzichtig.

tijd 11.27
Daghandel bij Pharming zorgt voor een stijging naar EUR 1,582 +3,2ct vol. 3,9 milj.

tijd 11.28
Curetis krijgt vleugels EUR 0,75 +14,2 en vol. ruim 5 miljoen.

tijd 11.30
de Bel 20 3.991,91 +2,30 +0,06% kleine verschillen en waarom zijn we open voor een deel van de dag?
Zorg eens voor controle en dat de handel schoner wordt.
Wij van de redactie zouden de handel zo voor zeker 80% schoner hebben, maar dat willen de grote partijen niet.
De Toezichthouders lopen aan de hand van hen mee. Onafhankelijkheid zien wij er niet vanaf stralen.

Dat zagen wij ook met een grote Asbest fraude in de Binnenstad, dit schrijft een woordvoerder van de Tweede Kamer: Een aantal dagen voorafgaand aan het algemeen overleg Externe veiligheid is een link verstuurd naar de Kamerleden met alle brieven die zij desgewenst kunnen betrekken bij het desbetreffende overleg, daar zat uw brief ook bij. Het is dan vervolgens aan de Kamerleden zelf of zij iets met een brief doen of niet. U kunt ook de Kamerleden (woordvoerders) zelf benaderen, dit zijn de woordvoerders:
5 namen.
Nog niemand heeft contact gezocht.
Zal het zijn, ach, dit kost te veel tijd van ons?
Mogelijk zullen wij dat nimmer horen!

Zo werkt het in Nederland, als er gewerkt(lees controles) gedaan moeten worden, dan zijn de "heren & dames" meestal niet thuis.
Zachte Heelmeesters maken stinkende wonden!
Zo is het in Nederland ook met de drugs bestrijding gegaan en nu weten ze niet waar de de stroom moeten keren.

Mijnbouwers
Equinox Gold(Ross Beaty is gisteren op C$ 9,28 gesloten. had een reverse split van 5 naar 1 en heeft dit jaar een stijging van ca. 80% meegemaakt.
Wij schrijven steeds over verschillen fonds, kijk een naar Pa America Silver (ook van Ross Beaty, verdubbel van ca. C$ 14 naar de C$ 29,40

Wij schrijven wel eens : eerst de vent en dan de tent. Bij Mijnbouwers gaat at zeker op, dat horen wij uit ons netwerk.
Sandstorm Gold. C$ 9.47 5.85
Ook een mooi resultaat. Er zijn ook mindere, maar daar moet je naar de toekomst kijken o.a. het OT project in Mongolië.
Volg ons en doe Uw voordeel.

voor straks eet smakelijk.

De Europese beurzen hebben geen haast, Kerst is al begonnen. De boeken waren al dicht en vandaag is al een vrije dag.

tijd 13.43
De goudprijs in euro per kg 43.253 en de zilverprijs in euro per kg 510
Goud begon dit jaar met $ 1.282,60 zilver $ 15,47 en platina $ 794
Dan mogen de bezitters van dit edelmetaal op een mooi jaar terugkijken.

tijd 13.49
Olie $ 60,76 en de dollar euro 1,11080
1 bitcoin = 7.375,10 USA dollar
1 ripple = 0,19147 USA dollar

tijd 14.02
De AEX 609,33 +0,11 +0,02%
De Midcap 911,60 +2,30 +0,25%
De Smallcap 1.025,69 +1,28 +0,12%
De Bel 20 3.992,13 +2,52 +0,06%
De CAC 6.029,55 +0,18 +0,00%
De DAX van gisteren 23/12 13.300,98 -17,92 -0,13%

lokaal Curetis EUR 0,695 +8,7ct vol. 6.625.662

media,
Be mindful of your microbes: Dietary recommendations for healthy indulgence over the holiday season.
20 Dec 2019 --- The holiday season can easily lead to excess eating and drinking, with busy schedules and holiday feasts spurring opportunities for overindulgence on overly sweet and high-calorie meals. The British Nutrition Foundation (BFN) and the APC Microbiome Ireland of the University College Cork (APC) present their health-boosting dietary recommendations to help holiday enthusiasts navigate through the festivities from Christmas Eve to New Year’s Day without overstraining microbial or digestive health. see & read more on
https://www.nutritioninsight.com/news/be-mindful-of-your-microbes-dietary-recommendations-for-healthy-indulgence-over-the-holiday-season.html

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en latere
23 dec. EUR 28,72 25.028 265 EUR 28,68 33.574 326 17.35.10
Om 17.31.44 uur EUR 28,52 en even nar 17.35 sprong de prijs van de EUR 28,58 naar de EUR 28.68 Zo gaat dat te Amsterdam. Het toezicht is al naar huis, dan kan & mag schijnbaar alles. Normale vraag & aanbod ziet er anders uit. Wat een verschil met de jaren 1960.
23 dec. EUR 28.52 9.108 111 EUR 28.60 10.391 128 14.00.02

Laat U niet verblijden met de teksten als commentaren op de dag winsten e/o verliezen.
Kijk daar met realistische ogen naar. zoals vandaag naar Curetis. Komt van heel hoog en was diep gezakt, mag deze dan wat verlies terughalen en blaas dat dan niet op.

Ook edelmetalen zakken wat weg, de kopers/verkopers hebben al een vrije dag genomen.
Jammer dat wij dit jaar de AFM niet over hebben kunnen halen, de herinvoering van de nummers aan digitale aandelen.
Dan blijven wij ook in 2020 vechten voor deze zaak. DAN pas kunnen de fraudeurs worden aangepakt, via de nummers van de digitale aandelen KUNNEN aandelen & geld stromen gevolgd worden. DUS pik je de FRAUDEURS er zo uit.

WAAROM wil de ADFM dat niet?
Waarom blijft de VEB ook aan de zijlijn staan!?


media SCHULDEN
Taboe op schulden maken is verdwenen.
De staatsschuld staat op het laagste punt sinds de financiële crisis uitbrak. Het politieke taboe op schulden maken is inmiddels verdwenen, en daar heeft Nederland ook alle ruimte voor.
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/2105545426/taboe-op-schulden-maken-is-verdwenen

reactie XEA.nl
Het totaal bedrag aan schulden in de wereld in sinds de crisis in 2008 is media november 2019
Wereldwijde schuld is maximaal $ 188.000.000.000.000 – dit is officieel de grootste schuldbel die de wereld ooit heeft gezien...

zie & lees meer op
https://indignatie.nl/2019/11/08/wereldwijde-schuld-is-maximaal-188-000-000-000-000-dit-is-officieel-de-grootste-schuldbel-die-de-wereld-ooit-heeft-gezien/

Nederland klopt zich op de BORST en voelen zich als de beste van de KLAS, maar de Nederlandsche HUISHOUDENS hebben verre weg de grootste schuld als huishouden van de WERELD. Tel die ook eens op bij de Staatsschuld!! Dan kunnen de huizenprijzen niet zo hoog blijven.
Onze taxatie gaat naar ca. EUR 800 miljard en daar staan "nog" EUR 330 miljard aan spaargelden tegenover. NOG wel, maar dat mindert snel.


We rekenen ons rijk, MAAR zijn dat niet!

tijd 15.46
De Dow 28.537.76 -13.77 -0.05%
De Nasdaq 8.941.32 -4.33 -0.05%
Goud $ 1.494,50 zilver $ 17,65 en platina $ 940 Gold/Silver Ratio 84.66
Olie $ 60,86 en de dollar euro 1,1088
1 bitcoin = 7.355,60 USA dollar
1 ripple = 0,19214 USA dollar

Er is in de VS ook een dunne handel, dus kunnen soms grote verschillen in prijs ontstaan.

Osisko Metals Files Pine Point Project Technical Report for the 2019 Mineral Resource Estimate Update.
see & read more on
https://www.juniorminingnetwork.com/junior-miner-news/press-releases/905-tsx-venture/om/71298-osisko-metals-files-pine-point-project-technical-report-for-the-2019-mineral-resource-estimate-update.html

tijd 15.53
Sandstorm Gold Today Vol. 15.200
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
09:38:14 M 9.49 +0.14 27 124 Questrade 2 RBC E
09:38:05 U 9.49 +0.14 200 1 Anonymous 2 RBC K
09:38:04 U 9.49 +0.14 300 1 Anonymous 2 RBC K

tijd 15.56
De goudprijs in euro per kg 43.351.7 en de zilverprijs in euro per kg 511.4

media Hong Kong
Hong Kong police fire tear gas to disperse Christmas Eve protesters.
HONG KONG (Reuters) - Hong Kong riot police fired rounds of tear gas at thousands of protesters, many wearing masks and reindeer horns, after scuffles in shopping malls and in a prime tourist district as anti-government rallies escalated into chaos on Christmas Eve. see & read more on
https://www.reuters.com/article/us-hongkong-protests/hong-kong-police-fire-tear-gas-to-disperse-christmas-eve-protesters-idUSKBN1YS07F?il=0

media
Boeing
De ontslagen topman krijgt ruim USA$ 100 miljoen mee.

Curetis
O. Schacht - Curetis N.V. - Holzgerlingen verkoop van 23.541 aandelen Curetis a o,64 p.a. Gewone aandelen positie nihil. per 23 dec. 2019

media vidoe about 8 minutes
RERUN: After going viral, Mancini doubles down that gold is king, bitcoin irrelevant
Dec 24, 2019
Guest(s): Chris Mancini Analyst, Gabelli Gold Funds
Gold is still the ultimate asset to own during an economic downturn, not bitcoin, and this can be proven by government actions, said Chris Mancini, analyst of Gabelli Gold Funds.
“Gold is the ultimate play…and countries are setting up exchanges, and the Chinese government and the Russian government are buying gold, they’re not buying bitcoin. That’s the ultimate play, that’s the ultimate currency. That’s what governments are going to tie their currencies to, if ... (read more)

see & read more on
https://www.kitco.com/news/video/show/121-Mining-Conference---October/2650/2019-12-24/RERUN-After-going-viral-Mancini-doubles-down-that-gold-is-king-bitcoin-irrelevant#_48_INSTANCE_puYLh9Vd66QY_=https%3A%2F%2Fwww.kitco.com%2Fnews%2Fvideo%2Flatest%3Fshow%3D121-Mining-Conference---October

deze spreker heeft het ook over een terugkeer naar de Goud standaard in 2020.

Edelmetalen
zijn met de Kerst rally bezig, zal het lukken de 1.500 voor goud te passeren?
tijd 16.19
Goud $ 1.497,60 zilver $ 17,70 en platina $ 940 Gold/Silver Ratio 84.62
Olie $ 60,88 en de dollar euro 1,1091
1 bitcoin = 7.294,10 USA dollar
1 ripple = 0,19076 USA dollar
De Dow 28.538.09 -13.44 punten
De NASDAQ 8.940.83 -4.82 punten

Fijne avond en mooie Kerstdagen.
namens ons team.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL