EU en Brussel wat moeten we ermee? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 19/05/2019 06:01
Brussel, dat sinds een aantal decennia de Europese instellingen huisvest, wordt beschouwd als de de factohoofdstad van de Europese Unie (EU). Officieel heeft de Europese Unie echter geen hoofdstad noch de intentie er een vast te leggen. De stad huisvest onder meer de officiële hoofdzetels van de Europese Commissie, de Raad van de Europese Unie, de Europese Raad en de tweede zetel van het Europees Parlement.
Brussel is een politiek centrum met ambassadeurs bij België, de NAVO en de Unie, waardoor er in de stad meer ambassadeurs te vinden zijn dan in Washington, de hoofdstad van de Verenigde Staten. Het aantal journalisten is er ook groter, met correspondenten uit alle lidstaten, en het aantal geregistreerde lobbyisten bedraagt ongeveer 10.000.

De Commissie stelt 25.000 mensen te werk, en het Parlement ongeveer 5.000.[ Gegeven deze hoge concentratie, is Brussel de meest gewenste locatie voor een eventuele stap naar de centralisatie van alle Europese instellingen
De spoorwegverbindingen met de twee andere steden met Europese instellingen, namelijk Luxemburg en Straatsburg, zijn niet sterk ontwikkeld. Plannen voor een hogesnelheidslijn tussen Brussel en Luxemburg zijn afgevoerd. Er zijn echter wel hogesnelheidslijnen tussen Brussel en de andere steden zoals Luik, Antwerpen en Lille welke doorgaan naar steden als Parijs, Amsterdam, Londen en Keulen.

En Brussel & de EU zijn 'n log en geld verslindende organisatie in onze ogen, wat moet je ermee?
De burgers van de EU beginnen genoeg van dat gedril te krijgen, in hun ogen is het Brussel & Brussel bepalen ons doen en laten. Wat zegt U van die Puls vissers! Die hebben grote investeringen gedaan en doen 't vissen op een milieu en vriendelijke manier en PLOTS is het vanuit Brussel, "stoppen ermee"!
De grote landen bepalen het beleid en de kleine mogen af & toe wat zeggen/meespelen. Dan krijgen zij ook het gevoel wat inbreng te hebben.

De afkeer wordt steeds groter en terecht. Een stelletje ambtenaren die zich graag op de "borst" willen kloppen van; "dat doen wij allemaal voor de Burgers van de EU landen.

Weg ermee en terug naar samenwerkingen en onderlinge overeenkomsten, maar niet in een straks "korset"!

De verkiezingen voor het Europees parlement zullen het belangrijkheidsgevoel uitwijzen onder de Burgers.

De agenda voor de komende wel en diversen CBS berichten
maandag 20 mei
Lavide Holding vanaf vandaag op het strafbankje van de Euronext.
Leasinvest Real Estate 1ste kw. cijfers
AVA's van Leasinvest Real Estate, DocData, ASMI.

dinsdag 21 mei
AVA's van Adyen, Kon. Porceleyne Fles.
In de VS vastgoed, Existing Home Sales

woensdag 22 mei
AVA van Pharming.
In de VS - MBA Mortgabe Applications Vastgoed.

donderdag 23 mei
AVA van RoodMicrotec.
Jaarresultaat 2018/2019 Lucas Bols
Resultaten 1e kwartaal 2019 Ackermans & van Haaren.
In Duitsland Ondernemersvertrouwen

vrijdag 24 mei
AVA Ontex
In de VS industriële bestellingen.

Systemen
OOK Geld & Machtsmisbruik en controles erop is er nauwelijks uit te voeren.
WAAR is nog betrouwbare prijsvorming? WAAR is nog GB & GL uit 't verleden!
Waar is nog de 2 wekelijkse baisse lijst?
Zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Waar in het verleden beleggers nog wat houvast hadden, is nu allemaal weggehaald. Helderheid & duidelijkheid is toch anders.
EN
Waarom willen de Toezichthouders GEEN "herinvoering van de nummers aan de digitale aandelen"?
Dan is alles eenvoudig te controleren, je kunt GELD & Aandelen stromen volgen!
Bitcoins hebben dat ook en 't kan dus wel.

Want hoeveel nepaandelen gaan er dagelijks over/langs de beurs heen?
's Morgens debet de handelaar(vermoedelijk het verzamel depot) en credit de handelaar en GA je gang. Daarom is er te Amsterdam dat gerommel bij de 5 spoot minuten en soms nog langer t.w. van 17.30 tot .... soms 17.41 uur.
Dan kunnen alle posities glad gestreken worden.

media
Austria’s Kurz Seeks to Rule Alone After Nationalists Toppled
By Boris Groendahl
18 mei 2019 19:56 CEST Updated on 18 mei 2019 22:09 CEST
- Coalition collapses as populist leader ensnared in sting video
- Conservatives aim for majority in election as soon as August
see & read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-05-18/austria-leader-calls-for-vote-after-video-topples-populist-ally?srnd=premium-europe

media
Madonna and Icelandic Bondage Group Spice Up Eurovision Contest.
see & read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-05-19/madonna-and-icelandic-bondage-group-spice-up-eurovision-contest?srnd=premium-europe

media dames voetbal
Pak slaag Martens & co in Champions League-finale.
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/sport/3608923/pak-slaag-martens-co-in-champions-league-finale

media,
Duncan emotioneel tijdens overwinningsoptreden
Entertainment01:58
Duncan mocht zijn winnende liedje nog één keer zingen na de spannende ontknoping van het Songfestival. zie & bekijk meer op
https://www.telegraaf.nl/video/3609874/duncan-emotioneel-tijdens-overwinningsoptreden

media,
Handelaar verliest €20 miljoen op Duitse staatsleningen.
Als belegger kun je veel geld verdienen door tegen de stroom in te zwemmen, maar het is ook mogelijk om op die manier veel geld te verliezen. Zo verloor een handelaar in twee weken tijd €20 miljoen met een shortpositie in Duitse staatsleningen. De Duitse 10-jaars rente lag eind april dicht bij de nul procent, maar zou daarna verder wegzakken tot -0,12%. De contracten die de handelaar op 28 april voor 25 cent per stuk had aangeboden moest hij deze week weer terugkopen tegen een veel hogere koers van 121 cent. Een verlies van bijna €20 miljoen. lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/handelaar-verliest-20-miljoen-op-duitse-staatsleningen

tijd 06.45
1 bitcoin = 7.866,90 USA dollar
1 ripple = 0,39076 USA dollar

Oostenrijk in de Problemen.
Wie is er tegenwoordig niet ont te halen? Wie is er nog te vertrouwen?

media
Hypotheken in Nederland
Dat bleek vandaag uit een driemaandelijks onderzoek door consultancybureau IG&H. De hypotheekomzet was bijna 22 miljard euro en daarmee tien procent lager dan een jaar eerder.
Onze taxatie over de hypotheken, die gevoed zijn door het CBS waren ruim EUR 700 miljard. De overige leningen t.w. Pl's Lease hypotheekkredieten zijn samen ca. 100 Miljard euro.
Dus er zullen ook wel aflossingen geweest zijn, laten we daar (taks.) 10 miljard van maken, dan komen we met die 22 miljard nieuwe in het eerste kwartaal uit op ruim EUR 820 miljard aan schulden voor huishoudens.
GA daar maar eens aan staan, Nederland mag dan een spaartegoed hebben van ca. EUR 300 tot 400 miljard euro, maar er rest dan nog ca. 420 miljard aam schulden.

Bestuurders worden bedreigd.
Waarom? Dat is een foutieve instelling, maar de Minister wil een zwaardere straft op het bedreigen van Bestuurders zetten, terecht zeggen wij! MAAR, moet de Minister ook niet naar de oorzaak van die bedreigingen kijken (lees onderzoeken)! Want dit is wel kort door de bocht.
Want wat nu door een oud medewerkster van ons wordt ervaren, leg die oorzaak wel HEEL duidelijk bloot!

Wat maakt zij mee, enorme overlast van een nieuwe vestiging bakkerij naast haar hyuis in de Binnenstad. Die Bakkerij zat daar plots en de overlast van geluid & geur en vooral 's nachts en overdag. Verkeersoverlast, vlak naast haar voordeur(lees op minder dan 1 meter) auto's laden en lossen en ook vrachtauto's op enkele meters voor haar voordeur. RUD en Gemeente beloven van alles, maar doen nauwelijks iets, andere omwonenden hebben/ervaren dezelfde overlast. Ook zij worden aan het bekende "lijntje" gehouden, we (lees RUD) zijn ermee bezig wordt hen verteld.
Maar wij hoorden van een RUD vestiging elders in Nederland en een particulier bedrijf het volgende: "wil je in een binnenstad een vestiging van iets beginnen, dan moet U een vestigingsvergunning bij de Gemeente aanvragen"!
Daarbij hoort een activiteitenbesluit, een akoestisch rapport, een geurrapport, handhavingszaken en als dat alles akkoord is, dan kan er een vestgingsvergunning al dan niet verleend worden.
Bij deze bakkerij was NIETS geregeld, de RUD en de Gemeente die beide voor dit als moeten zorgen, spelen elkaar de bal toe en werken soms langs elkaar heen. Nu alles achter af regelen en veel aanvragen van formulieren waarop staat, wilt U dit/deze formulier(en) volledig invullen en ondertekenen, staat nauwelijks iets op. Ons vermoeden is dat NIET de aanvrager, maar ook niet gemachtigde personen deze formulieren ZELF invullen. Want de Welstand commissie keurt soms zaken af en binnen twee weken staat er met terugwerkende kracht over dezelfde zaak alweer een omgevingsaanvraag in de Courant en even daarna verleend!
Het lijkt in die Gemeente Overtoom wel, alles geregeld, maar niet met ondertekende aanvragen en soms zeer vage goedgekeurde Bestemmingswijzingen van het pand in de media, waarin de bakkerij gevestigd is.
Maar de RUD vertelde eerst, er mag helemaal geen nieuwe Bakkerij meer in deze Binnenstad gevestigd worden i.v.m. de zware milieu en vestigingseisen.
Soms in uitzonderlijke gevallen wordt 't toegestaan, maar dan moeten er zulke dure installaties komen van circa EUR 40-50.000 euro, die kan deze bakkerij niet opbrengen. Niet rendabel!!
Nu werkt de RUD onder bedreigingen, U leest het goed, dat onze oud medewerkster mee moet doen op hun voorwaarden van controles.
De medewerkers van de RUD mogen met HUN neus in en rond haar woning lopen en zeggen: "U heeft gelijk of U heeft ongelijk i.v.m. met de GEUR overlast"!
Is dat niet vreemd! Juist de RUD elders in Nederland vertelde dit: "bij de RUD werken gespecialiseerde medewerkers die opgeleid worden voor de Olie industrie, Vleesindustrie, bakkerijen etc. etc., ieder in zijn/haar vak. Na die opleiding moeten zij testen afleggen en krijgen zij een certificaat van bekwaamheid!
Daar had Wim Kan 't ook al over, ja, je moet "Bekwaam zijn", zei hij!
Die gecertificeerde medewerkers moet om de 1 á 2 jaar een herhaal cursus doen/volgen en bij een juiste test uitslag (U moet het zien als het EHBO diploma) loopt de certificering weer door! En bij haar mag elke RUD medewerker het DOEN vertelde RUD medewerker R.K.
Er komt NU een voorlopige voorziening.

Maar mijnheer de Minister, kan deze behandeling niet DE OORZAAK zijn dat mensen DOL gemaakt worden en tot ALLES kunnen overgaan in dit soort situaties!!
Pas stond er nog een foto in de Courant, iemand was met zijn auto door de deur van het Gemeente Huis gereden en gearresteerd.
Had deze persoon soms ook soortgelijk "iets meegemaakt" als wat nu bij onze oud medewerkster gaande is?
Die slapen nauwelijks meer, in het wekend start de oven van de Bakkerij om circa 01.00 - 1.30 uur in de nacht en andere nachten later, maar gemiddeld wel om circa 03.30 uur in de nacht.
Als dat maanden tot lange duurt, kunnen er in onze ogen ZEKER richting bestuurders bedreigingen komen, niet terecht, MAAR wel begrijpelijk.

Overheden en Semi Overheden behoren er voor de Burgers te zijn, maar vraag 100 burgers, 90 ervan zullen zeggen: "deze Overheden zijn er alleen voor zichzelf"!

Maakt U of kennissen soort gelijk iets mee, laat 't ons weten mail naar redactie@xea.nl
U mag ons daarbij ook vragen om bewijsstukken.
Want de Gemeente ambtenaar schrijft naar haar advocaat gewoon; "Ik heb begrepen de uitvoeringsdienst een geluids- en geuronderzoek wil uitvoeren. In eerste instantie was uw cliënt niet bereid om te meewerken aan het onderzoek.

Neen, onze oud medewerkster had gevraagd om bekwame mensen eerst een GEUR meting/onderzoek te laten doen. Dat was vanaf 3 juli 2018 (ja 2018) nog steeds niet gebeurd. Er waren al "tig" geluidsonderzoeken gedaan, waar 75% ervan te hoog waren. NU moest het in het PAASWEEKEND van 19 t/m 22 april j.l. gebeuren, die meting en toen was zij NIET thuis. MAAR welke ambtenaar werkt er in het weekend? Maanden deden en lieten ze niet van zich horen & zien de RUD.
De RUD had zelf op haar website staan: Goede Vrijdag en 2de Paasdag zijn wij gesloten. Voor spoed gevallen kunt u bellen naar tel...!

En nu naar de Rechter toe sturen dat zij niet wilde meewerken aan metingen.

Zo behandelen Overheidsinstanties de BURGERS. EEN schande en is dit niet misdadig!!??

Waar is nog vertrouwen in de Overheden?
List & bedrog komen ook steeds meer naar voren!

media
De onrust over Iran neemt toe en Turkije werkt samen met Rusland aan een wapen schild afweer systeem.
Wat moet zo'n land bij de EU doen!

tijd 13.30
1 bitcoin = 8.055,90 USA dollar
1 ripple = 0,41226 USA dollar

fijne Zondag nogBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL