Oostmarkt gemengd van start. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 01/02/2016 06:43
In de Oostmarkt een gemengde start van de nieuwe maand en week.
Er wordt gewikt en gewogen.
In Japan de Nikkei 17.861 +343 punten
In Hong Kong de Hang Seng 19.600 -82 punten
In Australië de All Ordinaries 5.093 +37 punten
In Sinagpore de Straits 2.619 -9 punten.

De valuta's.
de dollar euro 1,0851 de Yen 131.49 't pond 0,7601 AU$ 1,5336 C$ 1,5185 NZ$ 1,6740 en Sing$ 1,5430

1 bitcoin is 374.08 USA dollar
1 bitcoin is 345.50 EURO

de agenda voor deze week
maandag 1 febr.
China en Japan - PMI Industrie (Def).
In de VS - Ondernemersvertrouwen ISM - januari f.l. en Vastgoed Bouwuitgaven - december 2015.

dinsdag 2 febr.
Dow Chemical Company - Jaarresultaat 2015
ExxonMobil Corporation - Jaarresultaat 2015 + 4de kwartaal.
Gilead Sciences - Resultaten 4e kwartaal 2015
Pfizer Inc. - Resultaten 4e kwartaal 2015
Louis Vuitton Moët-Hennessy - Jaarresultaat 2015
Nabeurs - Unibail-Rodamco - Jaarresultaat 2015

woensdag 3 febr.
Koninklijke KPN NV - Jaarresultaat 2015
General Motors Co - Resultaten 4e kwartaal 2015

donderdag 4 febr.
Daimler AG - Jaarresultaat 2015
ING Groep NV - Resultaten 4e kwartaal 2015
Nyrstar - Jaarresultaat 2015
Royal Dutch Shell - Jaarresultaat 2015 + 4de kwartaal
Wereldhave NV - Jaarresultaat 2015
07:00 Mobistar NV - Jaarresultaat 2015
EU - Industriële importprijzen - december 2015
In de VS - Werkloosheid de wekelijkse werkloosheidsaanvragen + Productiviteit en loonkosten - Q4/2015.
Federal Reserve (USA) - de Geldhoeveelheid in de VS
Nabeurs - Vinci SA - Jaarresultaat 2015

vrijdag 5 febr.
Sligro Food Group N.V. - Jaarverslag 2015
Umicore - Jaarresultaat 2015
07:00 Banque Nationale de Paris - Paribas - Jaarresultaat 2015
07:00 Fagron - Jaarresultaat 2015
Vastned Retail Belgium - Jaarresultaat 2015
08:00 Duitsland - Fabrieksbestellingen.
In de VS - Handelsbalans - december 2015 + Werkgelegenheid jan. j.l..

Wij schrijven al zo vaak over de Laddersystemen (Lees HFT), die zijn de dood voor de Pensioenfondsen aan het worden. Dit systeem is voor minstens 80% de schuld van de lage koersen/prijzen die er op de borden komen en daar profiteren de Hedge Funds het meeste van en niet de Pensioenfondsen. Wij waarschuwden de Pensioenfondsen begin van onze start eind jaren 1990 al voor het uitlenen van hun aandelen aan o.a. baissiers e.a.. De fooi (Fee) die zij ontvingen ging ten koste van de daling van het bezit aan waardenpapier van het Pensioenfonds. Maken de Pensioenfondsen dan geen gebruik van de Laddersystemen? Het zal best kunnen en dan maken zij dezelfde "fout" als met het uitlenen van hun aandelen.
Die systemen zorgen voor een smerige handel met alles wat erbij hoort/komt en de Toezichthouders begrijpen het zelf ook niet!
Beleggers worden ziek van die volatiliteit en waardoor komt het? Door die Laddersystemen (Lees HFT) want in het verleden hadden we best wel rampen de moord op Kennedy, Oktober 1987 e.a. aangrijpende gebeurtenissen.
De Kenners zeggen dat dat de particulier weg jaagt, die doen al jaren niets meer en door de lage rente (lees gemanipuleerd door de Europese Centrale bank) waren er nieuwe gelukszoekers gekomen en die hebben ze netjes uitgekleed. Bescherming? Ho maar, er wordt aan verdiend.
Alles draait toch om Geld, Macht en Aanzien.

Zoals ook in de handel List & bedrog van toepassing is, maar waar is dat niet?!
Zelfs bij bedrijven, zie en lees onderstaande..
Uit het VEB blad.
Rapport Innoconcepts moet volledig openbaar
De VEB eist terecht dat het rapport van curator L. Detering openbaar wordt. De curator is al vanaf 2011 bezig en de uitkomsten zijn steeds weer uitgesteld. De curator Detering liet in maart j.l. al weten dat het gehele rapport niet openbaar zou worden, maar waarom niet?!
Hij heeft inmiddels een akkoord gesloten met accountant Deloitte en staat op het punt een akkoord te sluiten met de verzekeraar van bestuur en commissarissen van Innoconcepts. Onderdeel van deze schikkingen zou geheimhouding van het volledige rapport zijn.

Ook bij de afhandeling baissiers van de SNS, daar schreef de AFM alle posities weg!! Die hadden via een VEILING terug moeten kopen, maar ook daar hielden ze hun mond en geen protesten van de kant van de AFM.

Een boekje
met 30 koop opdrachten en 10 verschillende prijzen tegen over 32 verkoop opdrachten en ook weer 10 verschillende prijzen, maar met een gelijk totaal aantal stukken/aandelen aan beide kanten, dat is 1 kans op vele miljoenen.
Toch kan dat als systemen op elkaar zijn afgesteld met als saldo, geen geld en stukken levering en er geen andere partijen tussen zitten!!!
Het bewijs van marktmanipulatie.
zie dit eens, toen was er zo'n situatie.
http://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=300-28662
Uniek in de Effectenhandel of toch NIET ???

Geraffineerde inleg door systemen, als er een andere partij inkomt, dan geeft die een "belletje" en dat wordt per direct een aanval afgeslagen en andere systemen bij ingelegd.

STOCKHOLM -
Zweden is opgeschrikt door de brute moord in een asielzoekerscentrum. Een 15-jarige vluchteling stak een 22-jarige medewerkster van de asielopvang in Mölndal dood. De jongen wordt verdacht van moord en zit vast. Het slachtoffer werkte pas enkele maanden in het asielzoekerscentrum. lees meer op
http://www.telegraaf.nl/buitenland/25080289/__Moord_in_azc_schokt_Zweden__.html

reactie XEA.nl
Wij schreven al vaker, wat komt er binnen, want controle is OOK hier nauwelijks
Waarom wordt dit niet in het TV Journaal gemeld, net als die meldplicht voor voetballers? Is een moord in een Asielzoekers opvang op een medewerkester Geen belangrijk nieuws om mensen te waarschuwen/ beschermen en dat zij weten wat er binnenkomt?

Dat deze vorm van mensen misleiden (lees economische vluchtelingen door andere partijen o.a. mensensmokkelaars), zou een betere bekendmaking aldaar en door de Turkse Regering niet een helderder beeld en gedachten geven bij de mensen die naar betere oorden willen gaan! Een goede voorlichting is alles.

Je laat je geliefden (lees vrouw en kinderen) toch niet achter waar gevaar dreigt! Is politiek ook niet wakker zoals deze economische vluchtelingen ook niet wakker en helder zijn?
Denk eens helder en normaal na zouden wij zeggen.

Want de Economie in heel veel Landen lijdt onder deze vorm van misleiding.
De kosten van de economische vluchtelingen zullen net als zelfrijzend bakmeel de pan uit rijzen. Daar zullen de gepensioneerden gekort worden om zo de kosten nog enigszins in bedwang te houden.

In de media, Geen zorgen?
KATWIJK -
Hoewel asielzoekers die in ons land te gast zijn in 2015 duizenden keren in opvangcentra over de schreef gingen, is dit een „redelijk vanzelfsprekend beeld”. Dat vindt althans de voorzitter van de adviescommissie Asiel en Integratie van de VNG, Jos Wienen, die tevens burgemeester van Katwijk is.
lees meer op
http://www.telegraaf.nl/binnenland/25112164/___Geen_reden_tot_zorg___.html

media,
Duizenden incidenten in asielcentra
Alexander Bakker en Jorn Jonker
DEN HAAG - De politie heeft in het afgelopen jaar 4460 meldingen geregistreerd van incidenten bij asielzoekerscentra en noodopvanglocaties. Hieronder 55 zedenzaken, voornamelijk tussen bewoners onderling. Dat blijkt uit cijfers die De Telegraaf heeft opgevraagd bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. lees meer op
http://www.telegraaf.nl/binnenland/25112030/__Duizenden_incidenten_in_asielcentra__.html

DSB
Curatoren DSB geven stille schuldeisers hint met eurocent.
Onlangs werd bekend dat vrijwel alle schuldeisers van de in 2009 omgevallen bank al hun geld terugkrijgen. Ruim 80 procent heeft het aanbod inmiddels aanvaard en het bedrag ontvangen. Maar er zijn nog 5600 mensen die de curatoren niet kunnen bereiken. Sommige daarvan horen nog duizenden euro's te krijgen.
reactie XEA.nl
DSB was een concurrent en moest het loodje leggen!

media CBS
CBS: Omzet huishoudwinkels bijna 6 procent gedaald
Huishoudwinkels hebben van januari tot november 2015 5,5 procent minder omzet geboekt dan een jaar eerder. De branche voor huishoudelijke artikelen is daarmee een van de slechtst presterende sectoren in de detailhandel. In totaal steeg de detailhandelsomzet in dezelfde periode met ongeveer 1 procent. Dat meldt CBS. Ook op langere termijn blijven de huishoudwinkels achter bij de rest van de detailhandel. Het omzetniveau van huishoudwinkels lag vorig jaar bijna 20 procent achter op dat van vlak voor de crisis. In de totale detailhandel lag de omzet nog ruim 6 procent achter op het niveau van 2008.
Daling aantal bedrijven
Niet alleen de omzet neemt af, ook het aantal bedrijven daalt. Waren er in 2008 nog 1255 bedrijven in de branche voor huishoudelijke artikelen, in 2015 was dit aantal met bijna een kwart geslonken tot 995. Winkels in huishoudelijke artikelen zijn in 96 procent van de gevallen bedrijven met minder dan 10 werkzame personen. Vooral deze kleine bedrijven sloten sinds 2008 dan ook de deuren.

Olie licht lager op$33,14 goud licht hoger naar $1.121,40 zilver volgt naar $14.31 en platina stabiel op $868,--


In 2014 werden 8,8 duizend eerste asielverzoeken van Syriërs geregistreerd. En in 2015?
startdatum: 1-2-2016, 2 deelnemers
Dit is het goede antwoord.
Gegeven antwoorden:
12,7 duizend
0 deelnemers | 0%
14,7 duizend
0 deelnemers | 0%
16,7 duizend
0 deelnemers | 0%
Dit is het goede antwoord
18,7 duizend

media SIF Groep
AMSTERDAM - Het Limburgse offshorebedrijf Sif Group publiceert hoog waarschijnlijk vanmorgen de prospectus voor zijn beursgang. Dat melden bronnen in de markt.

Op 15 december 2015
Hadden wij deze opening in ons dagadvies (zie) http://www.xea.nl/advies-dag.php?type=toon&id=300-28684
Wij van XEA.nl hebben zo onze twijfel over de rente verhoging in de VS. Iedereen verwacht het, maar is het wel wijs van de FED?
De Eurolanden gaan met de rente omlaag en dan zou bij een verhoging van de rente in de VS de dollar wel eens kunnen gaan stijgen en wil de FED dat? Met alle gevolgen voor de VS zelf, duurdere export etc.. Ook de Ontwikkelingslanden komen dan in de problemen door een duurdere USA dollar, extra dure aflossingen en rente betalingen en als de FED de rente verhoging nog even wacht en even de situatie afkijkt hoe de Kerstverkopen etc. zicht ontwikkelen en dan begin februari 2016 met kleine stapjes de rente gaat verhogen, zal dat een beter effect hebben op de economie in de wereld.

In de VS
In een peiling schat nu 51% dat er 1 op5 kans in de VS is op een recessie.
Veel rente verhogingen zullen er dan dit jaar in de VS niet meer komen.
media in China

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie is verder verslechterd. Dat blijkt uit de inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie die vandaag werd gepubliceerd door het nationale bureau voor de statistiek. De inkoopmanagersindex noteerde met stand van 49,4 het laagste niveau in drie jaar tijd. Een stand van 50 of meer duidt op groei, daaronder op krimp. Uit een rapportage van onderzoeksbureau Caixin en Markit kwam ook naar voren dat de industrie kromp, in deze barometer voor de elfde maand op rij. Deze inkoopmanagersindex kwam uit op een stand van 48,4.

Onno Verstegen verlaat Delta Lloyd + BAVA van Delta Lloyd.
lees elders meer.

Actuele goud en zilver prijs
01-feb-2016 07:30 CET
Goudprijs: € 1.032,91 +0,20
Zilverprijs: € 13,18 +0,03
Prijzen in euro's en per troy ounce

media,
Tientallen moslimkinderen hebben al extreme ideeën
DEN HAAG - Kinderen uit moslimgezinnen hebben op steeds jongere leeftijd radicale ideeën. Dat zeggen betrokkenen uit het onderwijs en de moslimgemeenschap. Dat meldt Omroep West maandag. De Haagse onderwijswethouder Ingrid van Engelshoven (D66) herkent de signalen. Volgens haar zijn er in Den Haag 'tientallen' moslimkinderen met radicale ideeën. Van Engelshoven: ,,Het is zorgelijk dat je soms al bij hele jonge kinderen ziet dat ze vatbaar zijn voor dergelijke ideeën. lees meer op
http://www.telegraaf.nl/binnenland/25118611/__Kinderen_moslims_al_radicaal__.html

In de media,
SIF Groep, IPO-prijs EUR 14,-- tot EUR 17,-- per aandeel.

tijd 08.55
Goud $1.123,00 zilver $ 14,33 en platina $869,--
Olie $32,90 en de dollar euro 1,0853

Zaandam - Ahold en Delhaize Groep hebben vandaag bekendgemaakt dat zij op 14 maart 2016 Buitengewone Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders (BAVA) organiseren waarop hun respectievelijke aandeelhouders stemmen over het voorstel tot goedkeuring van de voorgenomen fusie tussen beide bedrijven.
De Ahold BAVA vindt plaats in Amsterdam RAI op 14 maart 2016 om 14:00 uur. De Delhaize Groep BAVA wordt gehouden in de Proximus Lounge in Brussel op 14 maart 2016 om 14:00 uur. De oproeping voor de BAVAs en gerelateerde documenten zijn door Ahold gepubliceerd op www.ahold.com en door Delhaize op www.delhaizegroep.com

Arcadis
(February 1, 2016) Arcadis (Euronext: arcad), the leading global Design & Consultancy firm for natural and built assets, today announced that Graham Reid, currently the company's Global Design Director, has been appointed as the new Middle East Chief Executive Officer. Mr. Reid will assume the role effective February 1, 2016 and will succeed Wael Allan, who has stepped down to pursue new opportunities outside of Arcadis. Reporting to Executive Board Member Stephan Ritter, Mr. Reid will be responsible for leading a 2,200 person business, focused on winning and delivering major programs by combining the firm's design and consultancy capabilities.

Eurocastle Announces Mr. Keith Dorrian's Intention to Retire from its Board of Directors and Appointment to the Board of Claire Whittet. lees elders meer.

tijd 09.01
De AEX 432.75 +1,47 +0,34% een mooie start van de nieuwe maand.

tijd 09.02
De Midcap 663,18 +0,52 +0,08% Flow Traders EUR 47,70 +1,02 vol. 2.830

tijd 09.03
De Smallcap 734,25 +0,77 +0,10% Kiadis Pharma EUR 10,40 +30ct vol. 1.681 met weinig omzet een grote stijging.

tijd 09.05
De Bel 20 3.500,69 +14,47 +0,42% UCB EUR 80,71 +2,09 vol. 19.571

tijd 09.06
De CAC 4.408,71 -8,31 -0,19% Accor EUR 35,40 +40ct vol. 85.000

tijd 09.08
De AEX 431.55 +0,27 +0,06% Arcelor EUR 3,53 +5,1ct vol. 654.000 waar komen al deze aandelen (of neppers) vandaan? Altice EUR 13,545 +30ct vol. 86.000 Delta Lloyd EUR 5,348 -9ct vol. 273.000

tijd 09.23
De Smallcap 734,90 +1,42 +0,19% TMG EUR 3,882 +10,5ct vol. 12 Holland Col. EUR 44,12 -1,28 vol. 33 Kas Bank EUR 10,00 +15ct vol. 110 Kiadis EUR 10,50 +40ct vol. 8.355

tijd 09.26
De DAX 9.798.99 +0,88 +0,01% Infineon EUR 12,525 +29ct vol. 270.000 RWE EUR 13,-- +17ct vol. 83.000

tijd 11.03
De AEX 429,31 -1,97 -0,46% de DAX 9.739.06 -59,05 -0,60%

tijd 11.04
De Bel 20 3.478,55 -7,67 -0,22% de CAC 95,26 +0,62 +0,66%
Geen grote verschillen op de Europese beurzen.

tijd 11.05
Goud 1.122,-- zilver $14,29 en platina $866,--
Olie $ 33,10 de dollar euro 1,0849

media
LONDEN (AFN) -
De industriesector in de eurozone is in januari j.l. in een lager tempo gegroeid dan een maand eerder. De Britse marktonderzoeker Markit bevestigde vandaag de voorlopige stand van de inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid in de industrie weerspiegelt. De barometer kwam vorige maand op 52,3, tegen 53,2 in december j.l.. Daarmee is het laagste groeitempo sinds oktober 2015 bereikt. Een stand boven 50 duidt op groei, daaronder op krimp. De bevestiging van de voorlopige stand, die op 22 januari j.l. werd gemeld. lees meer op
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/25119209/__Industrie_EU_groeit_minder_hard__.html

tijd 11.12
De Midcap 663,19 +0,53 +0,08% EuroComm. EUR 39,35 -94ct vol. 18.903 Galapagos EUR 47.15 +1,15 vol. 80.664 Aperam EUR 28,39 -38ct vol. 161.000 Air France KLM EUR 7,592 +20ct vol. 1,1 milj.

tijd 11.15
De Smallcap 730,74 -2,74 -0,37% Beter Bed EUR 20,95 -54ct vol. 413 Kaidis EUR 10,60 +50ct vol. 12.768 TMG EUR 3,882 +10,5ct vol. 1.712

Ouderen in Nederland.
in de media, BAARN -
Het aantal schulderfenissen is afgelopen jaar opnieuw gestegen. Steeds vaker worden erfenissen verworpen of beneficiair aanvaard waarbij de erfenis alleen wordt geaccepteerd als er geen schuld is. Dat blijkt uit de monitor schulderfenissen van Netwerk Notarissen. Het aantal verwerpingen was in 2015 8,9 procent hoger dan een jaar eerder, het aantal beneficiaire aanvaardingen was zelfs 11,4 procent hoger. lees meer op http://www.telegraaf.nl/dft/geld/25119212/__Meer_schulderfenissen_door_samengesteld_gezin__.html

media Xerox
Printleverancier Xerox gaat verder als twee beursgenoteerde bedrijven. Eén bedrijf richt zich op documentenbeheer en de ander is gericht op business proces outsourcing (bpo). De bedrijfsnamen en -leiders worden later bekend gemaakt. De splitsing moet eind 2016 afgerond zijn. lees meer op
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/ict-branche/5694651/250449/xerox-splitst-zich-op-in-twee-bedrijven.html

media,
‘Biomassa? Dat klinkt positief, maar dat is het niet. Biomassacentrales zijn immers helemaal niet goed voor het milieu.’ Dat zegt de Vlaamse hoogleraar en politicus Johan Danen in dagblad De Morgen.
Danen, die parlementariërs is voor Groen, wijst erop dat in Belgische biomassacentrales houtpellets worden verbrand, die daarvoor de oceaan worden overgevaren vanuit vanuit de VS en Canada. Door de toegenomen Europese vraag naar houtpellets zouden hiervoor zelfs gezonde bomen worden gekapt.
Miljardensubsidie
De Vlaamse Energieminister Annemie Turtelboom maakte onlangs bekend dat de helft van de voorgenomen milieuheffing op elektriciteit (de zogenoemde ‘Turteltaks’) wordt gebruikt als subsidie voor de Vlaamse biomassacentrales. Het zou daarbij om miljarden euro’s gaan. In augustus 2015 kocht de Duitse pelletfabrikant German Pellets de oude steenkoolcentrale van E.ON in Langerlo (Genk), om er jaarlijks 1,6 miljoen ton houtpellets en ook volledige bomen te verbranden.

tijd 11.39
Olie $33,09 de dollar euro 1,0866
Ratio
Gold/Silver Ratio 78.47
1 bitcoin is 379.53 USA dollar
1 bitcoin is 348.85 Euro

Actuele goud en zilver prijs
01-feb-2016 13:45 CET
Goudprijs: € 1.033,49 +0,78
Zilverprijs: € 13,16 +0,00
Prijzen in euro's en per troy ounce
In het edelmetaal houden winstnemers en nieuwe kopers elkaar aardig in evenwicht.

tijd 13.48
De AEX laat het verlies wat oplopen naar 427.34 -3,94 -0,91% de DAX volgt ook op 9.695.75 -102,36 -1,04%

tijd 13.50
Brussel stabiel met een klein verlies voor de Bel 20 op 3.475,95 -10,27 -0,29% en de CAC 4.367,85 -49,17 -1,11%

tijd 13.53
De Midcap 660,84 -1,82 -0,27% BAM EUR 5,001 +5ct vol. 772.000 EuroComm. EUR 39,055 -1,24 vol. 36.325 Fagron EUR 6,63 -20ct vol. 60.000 Galapagos EUR 46,835 +83ct vol. 133.000 VastNed EUR 39,445 -85ct vol. 4.927

tijd 13.55
De Smallcap 729,94 -3,54 -0,48% Holland Col. EUR 44,12 -1,28 vol. 33 Kon. Brill EUR 22,445 +44ct vol. 101 AMG EUR 8,15 -24ct vol. 25.408 Kiadis EUR 10,60 +50ct vol. 14.000 Ordina EUR 0,95 -2,2ct vol. 269.000 Brunel EUR 15,125 -34 ct vol. 28.000

Ageas
Gereglementeerde informatie - Ageas aandeel vandaag tijdelijk geschorst door uitspraak in geschil over Fortis verleden.
Op verzoek van Ageas is de handel in het Ageas aandeel (ISIN BE0974264930) op Euronext Brussel sinds 12u00 tijdelijk geschorst in afwachting van een uitspraak van de Rechtbank van Koophandel van Brussel over een aansprakelijkheidsvordering in het kader van de kapitaalverhoging van Fortis in 2007. De schorsing zal worden opgeheven na de publicatie van een persbericht door Ageas over het vonnis. In september 2012 dienden Patripart NV, een voormalig Fortis aandeelhouder, en haar moederbedrijf Patrinvest SCA, een eis tot schadevergoeding in voor de Rechtbank van Koophandel van Brussel. De eis is gebaseerd op vermeende onvolledige en/of misleidende informatie in het prospectus van Fortis over de kapitaalverhoging van september 2007. Vandaag wordt een uitspraak in deze zaak verwacht. Om een transparante communicatie aan de markt te verzekeren, is het Ageas aandeel op Euronext tijdelijk geschorst. Ageas zal zo snel mogelijk een nieuw persbericht verspreiden na kennisname van het vonnis. De handel in Ageas aandelen zal hernomen worden na de publicatie van het tweede persbericht.

ECB ISSUES DECLARATION OF NO-OBJECTION FOR ACQUISITION OF LEASEPLAN BY CONSORTIUM OF LONG-TERM INVESTORS
lees elders meer.

tijd 15.01
De AEX 428,07 -3,21 -0,74% de Midcap 662,03 -0,65 -0,10% en de Smallcap 729,58 -3,90 -0,53%

tijd 15.04
De DAX 9.684.43 -113,68 -1,16% Adidas EUR 95,76 +1,12 vol. 215.000 BMW EUR 74,92 -1.38 vol. 585.000 Deutsche Luft EUR `13,765 +32ct vol. 1,2 milj. RWE EUR 12,60 -23ct vol 1,2 milj.

tijd 15.07
Goud $1.122.20 zilver $14,25 en platina $867,--
Olie $32,26 en de dollar euro 1,0875

media in de VS
WASHINGTON (AP) - U.S. consumers kept their spending flat in December and instead boosted their savings rate to the highest level in three years. The Commerce Department says consumer spending was unchanged in December after rising 0.5 percent in November. Incomes increased 0.3 percent, matching the November gain. The rise in incomes and flat spending pushed the savings rate to 5.5 percent of after-tax income in December. That was the highest level since December 2012. Weak gains in consumer spending dragged the U.S. economy in the final three months of the year. Overall growth slowed to a meager 0.7 percent rate in the fourth quarter.

tijd 15.36
Sandstorm Gold Today
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
09:35:53 T 3.28 +0.09 100 15 UBS 79 CIBC
09:35:53 T 3.27 +0.08 600 90 Barclays 80 National Bank
09:33:21 T 3.26 +0.07 100 15 UBS 1 Anonymous

Ageas
Gereglementeerde informatie - Rechtbank verwerpt over de hele lijn aansprakelijkheidsvordering Patrinvest betreffende Fortis prospectus. Lees elders meer.

Actuele goud en zilver prijs
01-feb-2016 15:45 CET
Goudprijs: € 1.032,29 -0,41
Zilverprijs: € 13,13 -0,03
Prijzen in euro's en per troy ounce

media in de VS
ABBOTT PARK -
Medisch toeleverancier Abbott Laboratories neemt branchegenoot Alere over voor een bedrag van in totaal 5,8 miljard dollar (5,3 miljard euro). Dat maakte het Amerikaanse concern vandaag bekend. lees meer op
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/25120971/__Miljardenovername_in_medische_branche__.html

Strukton Rail versnelt uitrol op afstand schakelbare werkzones. lees elders meer.

tijd 16.07
De Dow 16.318,55 -0,90% de Nasdaq 4.576,53 -0,81%

tijd 16.09
Edelmetalen in de lift
Goud $1.127,70 zilver $ 14,36 platina $872,00
olie $32,19 de dollar euro 1,0914

media in de VS
(Kitco News) - . The U.S. manufacturing sector remains a drag on U.S. economic growth, according to data from the Institute for Supply Management (ISM).

The ISM Purchasing Manager’s Index showed a reading of 48.2% last month, down from December’s reading of 48%. According to consensus reports, economists expected to see a relatively small rise to 48.6%. lees meer op
http://www.kitco.com/news/2016-02-01/U-S-ISM-Manufacturing-Index-Falls-to-48-2-In-January.html

TMG
Cantor Holding te Maarssen snapt de lage prijs(vorming) van het aandeel TMG niet.
Snapt de TMG het zelf ook wel?
Wij zijn in maart 2014 op uitnodiging bij de TMG (C.v. Steijn) geweest. Daar hebben wij uitleg gegeven hoe partij(en) de prijsvorming met laddersystemen (HFT) kunnen sturen. Want de CEO C. v Steijn begreep het niet, na onze uitleg werd voor hem 95% duidelijk en de laatste 5 procent zijn de systemen en de partij(en) die dat doen. Dat is werk voor de controleurs t.w. Euronext en Afm. Doordat er geen nummers aan de digitale aandelen zitten en er veel met "nep opdrachten en nep aandelen" wordt gewerkt, is controle door de complexheid van de HFT nauwelijks uit te voeren. Dus gaat het al jaren zo.
Wij hebben daarover met de VEB op 10 juli 2008 ten kantoor in Den Haag met de vice voorzitter uitgebreid over gesproken. In het VEB blad van maart 2014 deed de VEB zelf een boekje open over Mijnheer Haim Bodek die dit ook aankaartte bij de SEC in de VS(soort Toezichthouder)en al DRIE jaar op antwoord wacht van de SEC.
Zo schoon is de handel!
De redactie is in het bezit van de brief van Cantor Holding.
Wij verwacht niet veel bijzonders als antwoord van de TMG. Deze vorm van handel zou verboden moeten worden en er zullen zo snel mogelijk weer minimum eisen moeten komen zoals die in het verleden er ook waren om een notering tot stand te laten komen. Ook moeten er weer nummers komen aan de digitale aandelen,dan is controle weer mogelijk en kunnen de geld en aandelen stromen gevolgd worden. Een hele klus, maar nu is 't te massaal en complex en wordt er gesaldeerd en 1 aantal en 1 bedrag aan geld overgemaakt.
Onze reactie op de brief heeft alleen te maken tot de koersvorming door systemen. Andere punten uit de brief zijn nauwelijks naar buiten bekend.

tijd 17.09
Wall Street verkleind het verlies, de Dow 16.389,36 -0,47% de Nasdaq 4.594,88 -0,41%

media
ZAANDAM Tientallen bewoners van een asielzoekerscentrum aan de Rijshoutweg in Zaandam hebben zich vannacht tegen ambulancebroeders en de politie gekeerd. Het liep uit de hand bij de 'bajesboten' nadat hulpdiensten een kijkje kwamen nemen omdat een man zelfmoord wilde plegen. lees meer op
http://www.rtvnh.nl/nieuws/178897/Tientallen%20asielzoekers%20in%20Zaandam%20keren%20zich%20tegen%20hulpverleners

Actuele goud en zilver prijs
01-feb-2016 17:15 CET
Goudprijs: € 1.034,06 +1,35
Zilverprijs: € 13,16 0,00
Prijzen in euro's en per troy ounce

tijd 17.28
Goud $1.125,20 zilver $14,25 en platina $869,--
olie $ 32,03 de dollar euro 1.0885

tijd 17.29
1 bitcoin is 375.73 USA dollar
1 bitcoin is 345,62 EURO

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.03 uur en latere.
1 febr. EUR 20.34 51.492 458 EUR 20,39 75.652 518 17.35.06

Zie onze aantekeningen over koersvorming Oranjewoud bij ons schrijven over Strukton. Elders op onze website.

tijd 17.39
De AEX 429.68 -1,60 -0,37%
De Midcap 665,15 +2,49 +0,38%
De Smallcap 732,84 -0,64 -0,09%
De Bel 20 3.488,53 +2,31 +0,07%
De CAC 4.392,33 -24,69 -0,56%
De DAX 9.741.38 -56,73 -0.58%

Het positieve is er eigenlijk niet gekomen op de Europese beurzen, cijfers en de stijging van het edelmetaal en een dalende olieprijs hadden meer gewicht vandaag.

29 January 2016
ISSUED ON BEHALF OF RELX PLC AND RELX NV. Transactions in own shares
RELX PLC announces that today, it purchased (through UBS Limited) 126,000 RELX PLC ordinary shares at a price of 1214.9142p per share. The purchased shares will be held as treasury shares. Following the above purchase, RELX PLC holds 66,456,280 ordinary shares in treasury, and has 1,109,636,571 ordinary shares in issue (excluding treasury shares). Since 4 January 2016 RELX PLC has purchased 2,576,500 shares. RELX NV announces that today, it purchased (through UBS Limited) 112,000 RELX NV ordinary shares at a price of €15.1630 per share. The purchased shares will be held as treasury shares. Following the above purchase, RELX NV holds 59,407,094 ordinary shares in treasury, and has 988,840,119 ordinary shares in issue (excluding treasury shares). Since 4 January 2016 RELX NV has purchased 2,293,700 shares.

Millennium Intern. Man. LP Galapagos N.V. BE0003818359 0,78 2016-01-29
AQR Capital Man., LLC ASML Holding N.V. NL0010273215 0,5 2016-01-29
AQR Capital Man., LLC Fugro N.V. NL0000352565 2,39 2016-01-29
Marshall Wace LLP Fugro N.V. NL0000352565 1,92 2016-01-29
Marshall Wace LLP ArcelorMittal S.A. LU0323134006 0,82 2016-01-29
WorldQuant, LLC Delta Lloyd N.V. NL0009294552 1,77 2016-01-29
WorldQuant, LLC SBM Offshore N.V. NL0000360618 1,07 2016-01-29
Valiant Capital Man. LP SBM Offshore N.V. NL0000360618 0,56 2016-01-29
BlackRock Investment Management (UK) Limited Koninklijke Wessanen N.V. NL0000395317 1,15 2016-01-29
Oxford Asset Management Heijmans N.V. NL0009269109 0,59 2016-01-29
Pine River Capital Man. L.P. Koninklijke Ahold N.V. NL0010672325 0,59 2016-01-28

Actuele goud en zilver prijs
01-feb-2016 17:45 CET
Goudprijs: € 1.032,42 -0,29
Zilverprijs: € 13,11 -0,04
Prijzen in euro's en per troy ounce

Een fijne avond en eet smakelijk.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL