Wat zal Februari brengen? Een goede start, straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 31/01/2016 06:47
Wat zal de maand februari ons brengen? Na de goede dag afsluiting in Januari, zal de nieuwe maand februari met een goede start beginnen is onze verwachting.
Maar zal het zo doorgaan? Daar hebben wij onze twijfels over.
Wij van de redactie schreven over het beursjaar 2016, dat wij van een vlakke beurs uit zouden gaan, maar waren wij in december j.l. nog niet te optimistisch? Onze visie stak al schril af tegen de meeste andere voorspellers, die voorzagen een veel beter beursjaar 2016 dan de voorgaande jaren.

Laten wij het hierbij maar houden, wie het weet mag het zeggen en dan nog is het afwachten, niemand kan in de toekomst kijken.

Wij blijven vasthouden aan het volgende: aandelen blijven riskant en zeker voor de komende jaren, maar je kunt eigenlijk niet zonder en zeker niet de vermogenden.
Voor die wordt het zeer selectief hengelen, soms kun je met veel kleine vissen ook een goed gewicht (lees rendement) halen. Maar let dan wel extra op Uw risico's.
Zoek uit die vissen echte kanshebbers met een turn-around situatie e/o goed management, 'n juiste verhouding EV en schulden en bij deze laatste niet te hoge schulden.

ICT
In de ICT sector zijn die er wel, middelgrote werken er hard aan een verbeterde balans en zij hebben het tij mee. Veel vraag naar SalesForce en Clouds.

Infra en technologie.
Ook daar hebben wij al vaak overgeschreven Oranjewoud (valt onder de Antea Groep), heeft 1 grootaandeelhouder van ca. 96% en de rest zit vrijwel ook in vaste handen, zeer weinig aandelen zijn nog vrij verhandelbaar. Dus let op de prijsvorming als U met grote aantallen nog wilt instappen. Dit bedrijf is zwaar ondergewaardeerd, want de grootaandeelhouder is daar de baas en wil niet meedoen aan inschrijvingen onder de prijs. Hij wil geld verdienen en welk bedrag zal Rijkswaterstaat als vergoeding uitkeren i.v.m.Vaanplein + A15 e.a.? In het verleden was er EUR 100 miljoen geboden en de 3 bedrijven(Strabag, Strukton en *Ballast Nedam) wilden EUR 318 miljoen hebben, dus zal de vergoeding daar tussen liggen. * Deze heeft Sanderink overgenomen/uitgekocht uit de boedel van Ballast Nedam, dus komen zij(lees uitkeringen) nu ten gunste van Oranjewoud.

Duurzame voeding en biotechnologie en gezondheid & verzorging. Je ziet het aan Philips, die haalt het grootste deel (72%) van de omzet uit de Gezondheid & Care. Ook veel ICT bedrijven zijn in deze sector werkzaam.

Corbion timmert aan de weg met haar PLA als grondstof voor de bio- industrie, Corbion krijgt steeds meer vraag uit deze sector voor bioplastic producten. Bedrijven wil geen totale afbreekbaar Biobioplastic product meer hebben, maar met een rest(afval), zodat deze dan weer als start voor het volgende producten gebruikt kan worden. In de medische wereld wel totaal afbreekbaar naaigarens en e.a., maar daar zijn de omzetten beperkt.
Corbion werkt veel met bedrijven/Universiteiten samen bij innovatie en als grondstofleverancier (lees PLA). Enkele zijn Teijin, Arkema, Basf, Indorama, DSM, TU Delft, Cargill en Fkur om er enkele te noemen.

Al met al er is best nog wel keuze in bedrijven, maar hoe moet je dat dan aanpakken?

Zeer selectief en deskundig
Er risk manager zei pas nog tegen ons, vrijwel iedereen gaat voor de korte termijn, maar wij doen veel contrair. Dat doen wij nu ook en wij zetten in op kopen en houden.
Als je na een zware selectie tot enkele bedrijven overga, dan moet je een balans ziet te zoeken en dan niet meer twijfelen, kopen en op de plank ermee.

Maar het edelmetaal blijft onze grootste favoriet, met op plaats 1 het zilver.

de agenda voor deze week
maandag 1 febr.
China en Japan - PMI Industrie (Def).
In de VS - Ondernemersvertrouwen ISM - januari f.l. en Vastgoed Bouwuitgaven - december 2015.

dinsdag 2 febr.
Dow Chemical Company - Jaarresultaat 2015
ExxonMobil Corporation - Jaarresultaat 2015 + 4de kwartaal.
Gilead Sciences - Resultaten 4e kwartaal 2015
Pfizer Inc. - Resultaten 4e kwartaal 2015
Louis Vuitton Moët-Hennessy - Jaarresultaat 2015
Nabeurs - Unibail-Rodamco - Jaarresultaat 2015

woensdag 3 febr.
Koninklijke KPN NV - Jaarresultaat 2015
General Motors Co - Resultaten 4e kwartaal 2015

donderdag 4 febr.
Daimler AG - Jaarresultaat 2015
ING Groep NV - Resultaten 4e kwartaal 2015
Nyrstar - Jaarresultaat 2015
Royal Dutch Shell - Jaarresultaat 2015 + 4de kwartaal
Wereldhave NV - Jaarresultaat 2015
07:00 Mobistar NV - Jaarresultaat 2015
EU - Industriële importprijzen - december 2015
In de VS - Werkloosheid de wekelijkse werkloosheidsaanvragen + Productiviteit en loonkosten - Q4/2015.
Federal Reserve (USA) - de Geldhoeveelheid in de VS
Nabeurs - Vinci SA - Jaarresultaat 2015

vrijdag 5 febr.
Sligro Food Group N.V. - Jaarverslag 2015
Umicore - Jaarresultaat 2015
07:00 Banque Nationale de Paris - Paribas - Jaarresultaat 2015
07:00 Fagron - Jaarresultaat 2015
Vastned Retail Belgium - Jaarresultaat 2015
08:00 Duitsland - Fabrieksbestellingen.
In de VS - Handelsbalans - december 2015 + Werkgelegenheid jan. j.l..

Wij schrijven al zo vaak over de Laddersystemen (Lees HFT), die zijn de dood voor de Pensioenfondsen aan het worden. Dit systeem is voor minstens 80% de schuld van de lage koersen/prijzen die er op de borden komen en daar profiteren de Hedge Funds het meeste van en niet de Pensioenfondsen. Wij waarschuwden de Pensioenfondsen begin van onze start eind jaren 1990 al voor het uitlenen van hun aandelen aan o.a. baissiers e.a.. De fooi (Fee) die zij ontvingen ging ten koste van de daling van het bezit aan waardenpapier van het Pensioenfonds. Maken de Pensioenfondsen dan geen gebruik van de Laddersystemen? Het zal best kunnen en dan maken zij dezelfde "fout" als met het uitlenen van hun aandelen.
Die systemen zorgen voor een smerige handel met alles wat erbij hoort/komt en de Toezichthouders begrijpen het zelf ook niet!
Beleggers worden ziek van die volatiliteit en waardoor komt het? Door die Laddersystemen (Lees HFT) want in het verleden hadden we best wel rampen de moord op Kennedy, Oktober 1987 e.a. aangrijpende gebeurtenissen.
De Kenners zeggen dat dat de particulier weg jaagt, die doen al jaren niets meer en door de lage rente (lees gemanipuleerd door de Europese Centrale bank) waren er nieuwe gelukszoekers gekomen en die hebben ze netjes uitgekleed. Bescherming? Ho maar, er wordt aan verdiend.
Alles draait toch om Geld, Macht en Aanzien.

Zoals ook in de handel List & bedrog van toepassing is, maar waar is dat niet?!
Zelfs bij bedrijven, zie en lees onderstaande..
Uit het VEB blad.
Rapport Innoconcepts moet volledig openbaar
De VEB eist terecht dat het rapport van curator L. Detering openbaar wordt. De curator is al vanaf 2011 bezig en de uitkomsten zijn steeds weer uitgesteld. De curator Detering liet in maart j.l. al weten dat het gehele rapport niet openbaar zou worden, maar waarom niet?!
Hij heeft inmiddels een akkoord gesloten met accountant Deloitte en staat op het punt een akkoord te sluiten met de verzekeraar van bestuur en commissarissen van Innoconcepts. Onderdeel van deze schikkingen zou geheimhouding van het volledige rapport zijn.

Ook bij de afhandeling baissiers van de SNS, daar schreef de AFM alle posities weg!! Die hadden via een VEILING terug moeten kopen, maar ook daar hielden ze hun mond en geen protesten van de kant van de AFM.

Een boekje
met 30 koop opdrachten en 10 verschillende prijzen tegen over 32 verkoop opdrachten en ook weer 10 verschillende prijzen, maar met een gelijk totaal aantal stukken/aandelen aan beide kanten, dat is 1 kans op vele miljoenen.
Toch kan dat als systemen op elkaar zijn afgesteld met als saldo, geen geld en stukken levering en er geen andere partijen tussen zitten!!!
Het bewijs van marktmanipulatie.
zie dit eens, toen was er zo'n situatie.
http://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=300-28662
Uniek in de Effectenhandel of toch NIET ???

Geraffineerde inleg door systemen, als er een andere partij inkomt, dan geeft die een "belletje" en dat wordt per direct een aanval afgeslagen en andere systemen bij ingelegd.

STOCKHOLM -
Zweden is opgeschrikt door de brute moord in een asielzoekerscentrum. Een 15-jarige vluchteling stak een 22-jarige medewerkster van de asielopvang in Mölndal dood. De jongen wordt verdacht van moord en zit vast. Het slachtoffer werkte pas enkele maanden in het asielzoekerscentrum. lees meer op
http://www.telegraaf.nl/buitenland/25080289/__Moord_in_azc_schokt_Zweden__.html

reactie XEA.nl
Wij schreven al vaker, wat komt er binnen, want controle is OOK hier nauwelijks
Waarom wordt dit niet in het TV Journaal gemeld, net als die meldplicht voor voetballers? Is een moord in een Asielzoekers opvang op een medewerkester Geen belangrijk nieuws om mensen te waarschuwen/ beschermen en dat zij weten wat er binnenkomt?

Dat deze vorm van mensen misleiden (lees economische vluchtelingen door andere partijen o.a. mensensmokkelaars), zou een betere bekendmaking aldaar en door de Turkse Regering niet een helderder beeld en gedachten geven bij de mensen die naar betere oorden willen gaan! Een goede voorlichting is alles.

Je laat je geliefden (lees vrouw en kinderen) toch niet achter waar gevaar dreigt! Is politiek ook niet wakker zoals deze economische vluchtelingen ook niet wakker en helder zijn?
Denk eens helder en normaal na zouden wij zeggen.

Want de Economie in heel veel Landen lijdt onder deze vorm van misleiding.
De kosten van de economische vluchtelingen zullen net als zelfrijzend bakmeel de pan uit rijzen. Daar zullen de gepensioneerden gekort worden om zo de kosten nog enigszins in bedwang te houden.

In de media, Geen zorgen?
KATWIJK -
Hoewel asielzoekers die in ons land te gast zijn in 2015 duizenden keren in opvangcentra over de schreef gingen, is dit een „redelijk vanzelfsprekend beeld”. Dat vindt althans de voorzitter van de adviescommissie Asiel en Integratie van de VNG, Jos Wienen, die tevens burgemeester van Katwijk is.
lees meer op
http://www.telegraaf.nl/binnenland/25112164/___Geen_reden_tot_zorg___.html

media,
Duizenden incidenten in asielcentra
Alexander Bakker en Jorn Jonker
DEN HAAG - De politie heeft in het afgelopen jaar 4460 meldingen geregistreerd van incidenten bij asielzoekerscentra en noodopvanglocaties. Hieronder 55 zedenzaken, voornamelijk tussen bewoners onderling. Dat blijkt uit cijfers die De Telegraaf heeft opgevraagd bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. lees meer op
http://www.telegraaf.nl/binnenland/25112030/__Duizenden_incidenten_in_asielcentra__.html

DSB
Curatoren DSB geven stille schuldeisers hint met eurocent.
Onlangs werd bekend dat vrijwel alle schuldeisers van de in 2009 omgevallen bank al hun geld terugkrijgen. Ruim 80 procent heeft het aanbod inmiddels aanvaard en het bedrag ontvangen. Maar er zijn nog 5600 mensen die de curatoren niet kunnen bereiken. Sommige daarvan horen nog duizenden euro's te krijgen.
reactie XEA.nl
DSB was een concurrent en moest het loodje leggen!

Top Vastgoed en AM verkopen deel plan Brouwerspoort in Veenendaal aan Hoogvliet Beheer. lees elders meer.

Verslag van 1 lezer ontvangen.
Een smerig spelletje van Gilde BuyOut. Lees elders meer.

media,
For Second Straight Week, 81% Of Retail Investors Bullish On Gold – Kitco Survey
Friday January 29, 2016 12:45 (Kitco News) - Gold continues to benefit from safe-haven demand as global economic fears grip financial markets, and both commodity analysts and retail investors think prices have room to move higher in the near term, according to the latest Kitco News Wall Street vs. Main Street gold survey. Comex April gold futures are preparing to end their second consecutive week in positive territory, with a gain of 1.7% and holding above $1,100 an ounce. read more on
http://www.kitco.com/news/2016-01-29/For-Second-Straight-Week-81-Of-Retail-Investors-Bullish-On-Gold-Kitco-Survey.html

media
De volgende fase VIII
Gepost op 28 januari 2016 door Robert Broncel
Met het huidige "beursgeraas" prangt meer dan ooit de vraag wanneer en op welke wijze de eindfase zich nu precies zal aandienen. Diverse geleerden zijn het er wel over eens dat een eventueel herstel intussen volstrekt onmogelijk is. Er lopen immers te veel grote scheuren door het zelfde huis. Het stutwerk houdt een keer op en resteert de vraag waar het wrikwerk zich het eerst manifesteert.
UBS riep na de chaotische beursdagen in het “maagdelijk” begin van dit jaar ‘Buy gold because a 30% bear market is coming’. Hun analisten Michael Riesner en Marc Müller refereerden aan de 7-jaarse beurscyclus als hieronder weergegeven. lees meer op
http://www.edelmetaal-info.nl/2016/01/de-volgende-fase-viii/

met o.a.
Buiten de rente blijft het edelmetaal vooralsnog één der zwaarst gemanipuleerde markten met eveneens een drukkend effect op de andere commodities. Vooral op dit terrein begint zich nu een zware CapEx depressie af te tekenen daar de meeste producenten hun investeringen sterk moeten terugdraaien, verliesgevende activiteiten stoppen c.q. afstoten en schulden afbouwen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL