Zorgen Euro blijven markten beheerzen, maar XEA heeft zorgen over de handel. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 08/01/2012 10:25
Markten worden wereldwijd beheerst door de Euro ellende, alles hangt aan elkaar.
Wanneer zullen de ontwerpers van de Euro voor het Gerecht komen?
Want Bernard Connolly (oud medewerker van de Europese Commissie) schreef al in 1995 een onthullend boek over de "immorele en destructieve muntunie"! Met de inhoud van zijn boek krijgt hij vrijwel op alle punten daarin beschreven gelijk. Hij verloor door het uitbrengen van dat boek zijn baan en de rechters gaven de Europese Commissie (bestuur) nog gelijk ook, want zijn ontslag was rechtmatig. Want rechten van anderen moeten beschermd worden en diegene te straffen die het "werk" en de reputatie van het instituut schade toebrengt.

XEA.nl voelt zich ook zo weggezet, want wij strijden al jaren tegen de marktmanipulaties en de toestroom van nieuwe producten/systemen die de markten overspoelen. Uitgeteste worden die producten nauwelijks en we hebben gezien wat er allemaal buiten de balans van de Financiële instelling stond. Bij de Fortis groep ca. 35 bladzijde van het Jaarverslag.
Waar zat de pijn? Juist in die 35 bladzijden en wat was het probleem?
Je kreeg pas voor de aanvang van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders dat dikke Jaarverslag. Niemand kon daar dan diepe kennis van nemen en als er vragen waren, kwam meestal het diplomatieke antwoord: "wij voldoen aan de wettelijke normen"!
De rapportage van de Landenrisico elke financiële instelling moest dat jaarlijks opgeven aan de DNB kon dan nimmer een sluitend en duidelijk overzicht van hebben opgegeven. Zelfs de DNB zou daar niet meer in onze ogen het "risico" uit hebben kunnen halen.

Wat heeft dat met beleggen te maken?
Die vraag kregen wij eens in het verleden, toen wij dat aanstipten!
Het antwoord hebben wij allen nu wel gekregen, want uit welke sector is de ellende geboren?
De financiële sector.
Medio jaren negentig (vorige eeuw) moest de Kredietrestrictie opgeheven worden, de DNB ging aan de hand van de Effectenkredietinstellingen mee. Want die werden in hun expansie(buitenlandse) beknot door die restrictie, want daar hing een straffe Landenrisico rapportage aanvast. De technische details hoeven wij nu niet meer te beschrijven, die narigheid en ellende voelen wij als beleggers dagelijks of zien dat aan de neergang van de economie.
De Nederlandse bedrijven hebben zich goed daaraan aangepast en draaien echt zo beroerd niet. Dat zullen en laten de resultaten ook wel zien.

Maar wij van de redactie maken ons zorgen over de "alles mag en kan" op de beurs te Amsterdam. Toezicht is door de massaliteit en tekort uittesten van de producten niet meer mogelijk en ook ontbreekt de kennis van de handel bij de controleurs.
Handelsgeest en gevoel voor de HANDEL leer je niet uit het boekje, dat is je meegegeven of niet.
Kijk een Mijnheer Aalberts of Gereard Sanderink, om twee voorbeelden te nemen.
Wat hebben die twee niet voor een winstgevende en goed draaide bedrijven uit de grond gestampt! Solisten eerste klas.
Ook andere bedrijven laten door 't goede management uitstekende resultaten zien, maar de waardering wordt geblokkeerd door "marktmanipulaties en andere vreemde prijsvormingen (acting in concert) wat tegenwoordig nauwelijks nog door de snelle en complexe handel (lees computersystemen te lokaliseren is. De 24 uurs handel werkt dit in de hand, want er wordt hier gekocht en elders weer verkocht en de "flitshandel" doet de rest.
Resultaten van de bedrijven waren eerst de basis voor de prijsvorming, maar de laatste 10 jaar is dat tot vrijwel nihil afgezakt.
Imtech leverde het bewijs.
Daar waren partijen ca. 2 tot 3 maanden geleden met een spelletje bezig en bouwden gezamenlijk ca. 10% baisse-positie op.De prijs stond onder druk van het aandeel Imtech en zakte weg naar de klein EUR 18.
De laatste weken is daar verandering in gekomen en werken de partijen die baisse-positie weer weg.
Resultaat, Imtech staat weer ruim EUR 21,--
Kijk, dat is niet alleen bij Imtech, want CEO v.d. Bruggen en CFO Gerner weten best waarmee zij bezig zijn, zo ook bij andere bedrijven.
Wat zei eens een CEO tegen de redactie van XEA.nl?
Alles heb ik als bedrijf in de hand, maar dat marktmanipuleren niet.
Dat kost mijn bedrijf een vermogen en raakt mijn financiering en daardoor ben ik kwetsbaar als bedrijf.

Beleggers worden dus tweemaal door een slecht Toezicht geraakt, eerst door te hoge aankoop - of te lage verkoopprijs en doordat bedrijven ook worden geraakt in hun financiering, met hogere rentetarieven (lees extra kosten).

Waar blijft de VEB?
Nergens lees je over acties tegen marktmanipulaties of ontbreekt hen ook die kennis?
Of levert dat tekort geld op en wel veel werk!

Wees dankbaar voor geluk.
Let niet op de donder.
Luister naar de vogels.
En haat niemand.
Eubie Blake

de agenda
maandag 9 jan. 2012
Detailhandel Duitsland (november 2011)
Tokyo Stock Exchange gesloten

dinsdag 10 jan.
RoodMicrotec Omzetcijfers 2011

woensdag 11 jan.
geen ontv.

donderdag 12 jan.
ECB Rente ECB
Delhaize Groep Omzetcijfers Q4 2011 +jaarcijfers.
CBS (NL) Internationale Handel Nederland nov. 2011

vrijdag 13 jan.
CBS (NL) Industriële Productie Nederland +Cons. vertrouwen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL