Europa cup voetbal Barca wint van Man. United met 3-1. Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 29/05/2011 09:18
Gisteravond was 't zover en de strijd werd door Barca in haar voordeel beslist, misschien dat het helpt bij hun Landstekort te verkleinen, maar laten wij het even bij het voetballen houden.
De stand was 3-1 voor Barcelona ten koste van Manchester United. Van der Sar kon ook daar niets aan doen, ondanks zijn staat van dienst en kwaliteiten. Er kan maar 1 overwinnaars zijn en dat was Barca. Maar in eigen huis (Barcelona) werd na de overwinning huis en haard afgebroken en vielen er ook nog gewonden.
Heeft dat met sport te maken?
Ook hier is het spel veranderd, zoals bij de Effectenhandel, randgevallen doen hun best om de zaken/spel te verzieken. Dat heeft met de sport en met de Effectenhandel niets meer te maken. Wie treden er op? Nemen de toezichthouders wel voldoende voorzorgsmaatregelen? Bij beide hebben wij zo onze twijfels. Men laat teveel toe en dan is het bekende “hek” van de Dam! Natuurlijk is niet alles te voorkomen, maar waar is het fatsoen en de moraal voor het voetbal en je medemens gebleven. De meeste komen om te genieten van het spel en een mooie wedstrijd te zien.
Kortom: "zij komen voor het voetbal", waar niet altijd de sterkste, maar soms ook de gelukkigste wint!
Op de beurzen hoort ook handel te zijn die begrijpelijk is voor iedereen en volgens de regels WFT 5:58 gaat, maar ook daar treden steeds meer randgevallen op en degraderen de Effectenhandel tot een bijproduct en voeren manipulaties en onbegrijpelijke handel de boventoon.
In de Handel wint tegenwoordig ook niet meer de normale handelaar/belegger, maar die, die het meeste geld heeft en heel dicht op de handel zit, de leden van de beurs, dat mogen wij best schrijven. Die hebben; het geld, de stukken in voorraad en de snelste systemen en die kunnen 1 opdracht zo even voor laten gaan of niet, als 't ze uitkomt.
Gelukkig is ‘t in de sport nog zo, dat een doelpunt telt als die "reglementair" gescoord is. Dat is bij de Effectenhandel wel anders, want daar is door de "massa" de handel niet meer te controleren. En scoren de randgevallen steeds meer, ten koste van de normale handel.
Moeten wij nu allen in de Sportfondsen gaan beleggen?

Wij mogen geen advies geven van de AFM, maar wij raden onze lezers aan, als U een echte Ajax fan bent of van 1 ander beursgenoteerde sportclub, koop dan zo’n aandeel als bezitsgevoel, maar niet om er aan te verdienen.
Wij waren eens in de AVA van Ajax en wat bleek, de verdedigers waren qua ongevallen verzekering minder verzekerd, dan de aanvallers. Op onze vraag, delen die verdedigers dan meer uit en ontvangen de aanvallers dat dan?
Was de hilariteit groot. De heer Klaas Nininga kwam na de vergadering naar ons toe en vond dat een goede oplossing, daar heb ik nimmer zo bij stilgestaan zei hij.

de agenda voor deze week
maandag 30 mei
Verenigd Koninkrijk - London Stock Exchange gesloten
Verenigde Staten - New York Stock Exchange gesloten
Holland Colours NV - Jaarresultaat 2010/2011
BAVA NEW Gold TSX.
ICT Automatisering NV - Algemene Aandeelhoudersvergadering
Kardan NV - Resultaten 1e kwartaal 2011
Dexia - Split 1.05555, Euronext Brussels

dinsdag 31 mei
AND International Publishers NV - Algemene Aandeelhoudersvergadering
Kardan NV - Algemene Aandeelhoudersvergadering
Verenigde Staten - Consumentenvertrouwen Verenigde Staten (MoM)
Europese Unie - Snelle schatting Inflatie EU - mei

woensdag 1 juni
Accell Group NV - Stock split: 2 voor 1, Accell Group (NL0000350106), Euronext Amsterdam
Devgen - Alegemene Aandeelhoudersvergadering
Duvel Moortgat - Algemene Vergadering Aandeelhoueders.
Hydratec Industries - Algemene Aandeelhoudersvergadering
Verenigde Staten - Ondernemersvertrouwen Verenigde Staten: ISM-index (industrie) (MoM)

donderdag 2 juni
Hemelvaart veel beurzen gesloten en als ze open zijn in Europa, dan is er weinig handel met uitschieters.
Verenigde Staten - Werkloosheid wekelijkse werkloosheidsaanvragen Verenigde Staten.

vrijdag 3 juni
Rorento NV - Algemene Aandeelhoudersvergadering
Nationale bank van België (BE) Loonkosten België

media,
BERLIJN (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft wegens de aanhoudende prijsstijgingen opnieuw een renteverhoging in de eurozone in het vooruitzicht gesteld. Dit zegt ECB-econoom Jürgen Stark in de krant Welt am Sonntag.,,We houden de ontwikkeling van de prijzen en de risico's van de prijsstabiliteit nauwkeurig in de gaten'', aldus Stark. ,,We hebben met een hogere inflatie te maken. En we zullen niet lijdzaam toezien als het inflatiepercentage in de loonovereenkomsten gaan doorwerken.'' Hij voegde daaraan toe dat de economische ontwikkelingen in de andere lidstaten daarbij geen beletsel zullen zijn.

media,
De Europese Unie en Japan gaan gesprekken voeren over een vrijhandelsakkoord. Ook een verdere politieke samenwerking zal op de agenda staan.

media,
Antonio Fazio, voormalig directeur van de Italiaanse centrale bank, is veroordeeld tot vier jaar cel en een boete van € 1,5 mln. Hij krijgt de straf vanwege zijn rol in de overname van Banca Antonveneta door ABN Amro.

media,
Rusland exporteert vanaf 1 juli weer Graan. Het huidige exportverbod wordt opgeheven, aldus president Vladimir Poetin zaterdag.

media,
Reuters) - The International Monetary Fund on Sunday dismissed reports that an international inspection team had found that Greece has missed all its fiscal targets."Recent media reports claiming knowledge of the findings of the review mission are untrue," an IMF spokeswoman said in an e-mailed statement."Our discussions with the authorities continue, are making good progress and are expected to conclude soon," she said.

media,
Reuters) - Drought will sharply cut the rapeseed harvest in Germany, which produces about a quarter of the European Union's crop, and is likely to force biodiesel producers to cut output.About 75 percent of Germany's rapeseed is used by its biodiesel industry, the largest in the EU. "The biodiesel producers must seek to find alternative supplies or may face the prospect of cutting their production," said Claus Keller of German commodity analysts FO Licht. Drought in the past four weeks has caused huge damage to Germany's 2011 rapeseed crop which may slump 22.6 percent or 1.3 million tonnes on the year to 4.4 million tonnes. "I think a German rapeseed harvest of this size could cause problems for biodiesel producers," said Keller.

James Hodgins from Curvature talks about Sandstorm Metals & Energy as one of his top picks.
http://watch.bnn.ca/#clip474160




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL