Wall Street het lange weekend in met een plus. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 28/05/2011 07:55
Eerst Toronto en New York de standen van de sluiting gisteravond.
Toronto wordt voor ons een veel groter geheel van onze taak. Daar is de handel nog te brijpen en is ook voor beleggers wat te verdienen.
Laat je die kans niet ontglippen. Vraag je accountmanager er naar.
De nieuwste brokers o.a. Lynx, TradersOnly, Binck en Todays zullen ook wel zaken doen op de TSX.
TSX Comp TSX Venture DJIA NASDAQ S&P 500
13797.59 2100.67 12441.58 2796.86 1331.10

Wat is het buiten ook weer mooi rustig weer, wel fris, maar het gezang van de vogels bij ons kantoor geeft je een mooi rustig gevoel. De natuur heeft geen vrije dagen en als je met plezier werkt, ga je ook de zesde dag gewoon aan de slag.

media,
NZX 50 Index
3527.961 +0.37 +0.01% gesloten.
The New Zealand dollar recently traded at US81.01 cents, its highest level in more than three years, buoyed by a media report China had set aside $6 billion dollars to invest in local assets.
Ook daar investeren de Chinezen, maar ook tijdens ons bezoek in Canada bleken daar de investeringen van de Chinezen op een hoog niveau te liggen.

Op Wall maakten beleggers er een mooie dag van, een lang weekend voor de boeg, a.s. maandag Memorial day. De Dow sloot op +38 op 12.44 en de Nasdaq +13 op 2.796
De week beginstanden waren de Dow 12.512 en de Nasdaq 2.803
Kleine verliezen over de geheel week.

In Australië slot de All Ordinaries in de plus af op 4.760 +25 punten. Grondstofaandelen doen het daar goed en ook daar valt in die sector best wat extras te verdienen, maar wij hebben daar geen correspondenten, konden die wel krijgen, maar je kunt je beter concentreren op 1 land en die af en toe bezoeken, dan je hand overspelen. Dus houden wij 't bij Canada, maar veel Mijnbouwbedrijven doen zaken in de gehele wereld.
Naam prijs en stijging laatste dagen
RIO RIO TINTO $80.25 + $1.53
NCM NEWCREST $38.71 + $1.09
MQG MACQ GROUP $33.77 + $0.97
BHP BHP BLT $43.91 + $0.94
WPL WOODSIDE $45.63 + $0.83

Ondanks alle bedreigingen in de Eurolanden van schuldenlasten en afstempelen, stijgt de Euro t.o. de meeste andere valuta's. Oorzaak? Dat weten we niet.
De valuta's de dollar euro 1.4316 de Yen 115,67 't pond 0,8669 AU$ 1,3370 C$ 1.3976 NZ$ 1,7458 en Sing$ 1,7696

De week beginstanden waren
De dollar euro 1,4158 de Yen 115,72 't pond 0,8722 AU$ 1,3282 C$ 1,3791 NZ$ 1,7771 en Sing$ 1,7527

Olie stabiel op $100,59 goud $1.536,50 zilver $37,96 en platina $1.801,--
De week beginstanden waren
olie $100,10 goud $1.508,90 zilver $35,09 en platina $1.771,--
De edelmetalen trekken alweer aan, maar de prijzen waren ook door de vele dekkingvoorwaarden aanpassingen Comex en manipulaties gedrukt. De aanpassingen van die dekkingvoorwaarden zorgen ook voor extra aanbod, maar waarom 4 maal aanpassen in 6 werkdagen? Zal de grote shortpositie van JP ermee te maken hebben? We zullen daar wel nimmer achterkomen. Maar als je daar door heen hebt gekeken en je voordeel hebt gedaan, zit je in de goede rijdende trein.
Ook wordt 't steeds moeilijker locaties te vinden voor ontginningen, actie groepen beletten dat steeds meer en dat ondervinden steeds meer MijnbouwMijen o.a. Bear Creek heeft daar last van in Peru en dat is ook de reden van daling van de aandeelprijs Bear Creek. Wij horen dat uit 1e hand, dus geef onze site door aan Uw vrienden en kennissen. Zoals wij al eerder schreven wij zitten er bovenop.

Sandstorms divisies o.a. Gold en Metal%Energy zijn nog volop gevraagd. Natuurlijk gaan die ook niet steil omhoog en hebben last van de stemmingen en winstnemingen, maar per saldo is de trend naar boven en zeker als de stijging en de tekorten duidelijker worden voor meer beleggers en die ook een positie willen opbouwen. Nu hebben ca. 1,5% van de beleggers edelmetaal in positie en als dat eens 40% zou worden en ook nog eens de Centrale Banken hun verkochte goudpositie weer gaan aanvullen, dan is het "edelmetaal" niet aan te slepen.
Ook Silver Quest doe zijn "best", gisteravond werd weer 4ct gepakt op C$ 0,95 en 1,6 miljoen sts omzet.
Lees en bekijk deze link over Silver Quest eens.
Wij wezen kort geleden nog op dit fonds, 't deed toen rond de C$ 0,70.
Geen slechte investering als je nu C$0,95 ziet op de borden. Bereken je winst!
Ruim 30% in korte tijd.
De 30 ste mei a.s. is er een vergadering van New Gold over Richfields overname en daarin heeft Silver Quest ook weer een 25% belang in(the Davidson property).
http://www.xea.nl/beheer/beheer.php?type=edit&id=19599
Het meest voor de hand liggende is dat New Gold Silver Quest ook gaat overnemen, dan hoeven zij (New Gold), dat 25% belang niet uit te betalen. Dus kopen zij eigenlijk direct Silver Quest voor 75% van de waarden.
Dat is ook de reden van de extra stijging van de laatste week anderhalf.

Goed weekend voor onze lezers, maar denk ook aan onze adverteerders, maak gebruik van hun diensten en aanbiedingen, zijn maken 't mogelijk dat wij in de lucht zijn.
Met dank namens hen.

Hopelijk een wekend met droog weer en in de nacht wat regen. Dat is goed voor de agrarische sector, die kunnen wel regen gebruikt, want een droog maart is goud waard, als 't in april maar regen wil"!
Nu dat heeft 't al enige tijd niet gedaan, dus kunnen zij zeker wel regen gebruiken.

Ook willenm wij wijzen naar de bemiddelaars op de termijnmarkt in grondstoffen voor de voedselketen. Wil je daaraan meewerken dat er door jou handelen tekorten of hongersnood ontstaat?
Want je werkt er wel aan mee, dat er tekorten ontstaan, door speculaties te bewerkstelligen en ontwrichting evenwicht in vraag en aanbod van die voedselproducten.
De INRO (rubber) is ook door de speculaties in de rubbermarkt ter ziele gegaan.
De Kredietinstellingen zoals o.a. de Rabo bank en ABN AMRO bank zouden daar eens meer bij stil moeten staan. En als zij dat doen, zich moeten schamen, want geld alleen maakt niet gelukkig. In je laatste hemd zitten geen ZAKKEN.

Bekijk de foto's eens van de hulptransporten voedsel in de derde wereldlanden. Daarop zie je vrouwen en kinderen die de handen omhoog houden om wat voedsel te bemachtigen.
Hebben jullie als keurig geklede bemiddelaars zelf wel eens honger (ja echte honger) gehad? De Kredietinstellingen zouden zich moeten schamen voor hun "winstbejag" in deze voedselketen/sector.
Welke Regering bindt de strijd aan tegen deze voedseltekorten door deze bemiddelaars veroorzaakt?
Dieren actievoerders strijden voor het welzijn van de dieren, dat is hun goed recht.
XEA.nl is vrijwel de enige die 't opneemt tegen deze bemiddelaars en pleit daarom voor 't invoeren van verplichte afname percentage van het termijn contract op grondstoffen uit de voedselketen.
Ook de Politieke partij die wij aanschreven met dit voorstel, ja, mailden zij terug, wij komen er spoedig op terug, maar tot op heden NIETS meer van ze vernomen.
Zitten hun vrienden soms ook bij die bemiddelaars?

Media, 28 mei 2011
Nederland is centrum grondstoffenhandel en Nederlandse banken, spil in Financieringen.

Media,
Aarbeien en asperges goedkoop!
Waar merk je dat in de winkels? Misschien vandaag op de markt, misschien is je gulden dan 1 euro waard?

Media, EHEC bacterie
DEN HAAG (AFN) - Bij een verdacht Nederlands bedrijf zijn geen komkommers uit Spanje aangetroffen. Het bedrijf heeft ook geen zaken gedaan met Spaanse bedrijven waar de EHEC-bacterie is aangetroffen, meldde de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) vrijdag. Volgens een woordvoerster heeft de nVWA een preventieve inspectie uitgevoerd bij een Nederlandse bedrijf, nadat Duitsland het bedrijf als verdacht had aangemerkt. ,,Maar we hebben er niets aangetroffen.'' Het Productschap Tuinbouw hoopt dat hiermee alle geruchten de kop in zijn gedrukt. ,,Wij vinden het erg prettig dat de EHEC-bacterie niet is aangetroffen in Nederland'', zei een woordvoerder. ,,We hopen dan ook dat de verdenkingen dat de besmetting uit Nederland zou komen daarmee de wereld uit zijn geholpen.''

media,
Oliemaatschappij Royal Dutch Shell kan een belangrijke partner van de Russische sectorgenoot Rosneft worden bij het zoeken naar olievoorraden in het arctische deel van Rusland.
reactie XEA.nl
Kijk uit met deze cultuur, in goede tijden is alles oké, maar in slechte tijden homaar. Dat zag je aan Indonesië, die ging ook tot naasting van bezittingen over en als eigenaar heb je dan niets "meer" te vertellen en maak dat je weg komt. Eruit met achterlating van alles.
Beleggers in de Kon. Olie mogen daar t.z.t. best rekening meehouden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL