Grondstofprijzen deze week sterk terug, maar is het probleem van tekort aan... dan opgelost? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 07/05/2011 09:03
TSX Comp TSX Venture DJIA NASDAQ S&P 500
13566.60 2088.60 12638.74 2827.56 1340.20

Wij hadden gisteravond nog contact met onze broker in Canada. Wij bespraken de markt van grondstoffen en onze gedachten waren die van hem ook.
Eric Sprott is ook edelmetaal aan het verkopen geweest (misschien moest hij ook) De Comex heeft in zeer korte tijd 5 maal de dekking op het edelmetaal aangepast voor speculanten (lees onze nieuwsbrief wat speculanten zijn, wij hadden het niet treffender kunnen aantikken met ons onderwerp).
Ook zei hij dat er niets aan de situatie in de wereld was gewijzigd, de tekort zijn er nog steeds en ook minder dan 2% van de beleggers hebben edelmetaal in hun portefeuille. Ook daar leeft het idee, als de Centrale banken (lees regeringen) weer teruggaan naar het goudstelsel, dan zullen de edelmetaalprijzen nog sneller herstellen en doorstijgen.
Want voor zilver groeit de vraag explosief. De aanvoer is er gewoon niet van fysiek zilver. Daarom zullen de mijnbouwaandelen en vooral die naar zilver zoeken gevraagd blijven. Dat zie je ook o.a. aan Silver Qeust zie de link http://www.silverquest.ca/s/Home.asp

Schaarste zal de komende jaren de wereld beheersen. De opkomende markten vragen om vrijwel alles en hunkeren naar meer vrijheid en welvaart.
Daar zal het Westen van kunnen profiteren.
Maar de Eurolanden zitten in de verkeerde boot. Griekenland overweegt sterk uit de Euro te stappen. Dat lezen wij in de media (Der Spiegel).

Op Wall Street bracht de arbeidsmarkt aldaar, die tegen de verwachting in verbeterde, de beurzen wereldwijd in verrukking. De rode cijfers werden vrijwel direct omgetoverd in groene cijfers.
De Dow +54 op 12.638 en de Nasdaq +12 punten op 2.827
De week beginstanden waren voor de Dow 12,810 en de Nasdaq 2.873

media,
NZX 50 Index
3506.353 +7.37 +0.21%
media, Commentaar
New Zealand stocks rose for a third day, with Telecom pacing gainers after trimming its forecast capital spending because its nearing completion of its XT mobile network and fibre-to-the-node programme. Methven fell.
And,
The New Zealand dollar fell its lowest against the US currency in almost a month, as investors fled their commodity positions amid fears the fragile global economic recovery may be sputtering, denting demand for commodity linked currencies such as the kiwi.

In Australië de All Ordinaries -12 op 4.916
Top 5 S&P/ASX200 (previous trading day)
short name last change numeric change
WPL WOODSIDE $45.55 $0.85
COH COCHLEAR $81.17 $0.85
NAB NAT. BANK $27.01 $0.62
ILU ILUKA RES $13.22 $0.60
MSB MESOBLAST $9.26 $0.54

De valuta's
de dollar euro 1,4319 de Yen 115,45 't pond 0,8745 AU$ 1,3381 C$ 1,3843 NZ$ 1,8217 en Sing$ 1,7742
De week beginstanden waren;
de dollar euro 1,4807 de Yen 120,24 't pond 0,8861 AU$ 1,3494 C$ 1,3995 NZ$ 1,8261 en Sing$ 1,8161

Ook blijven wij vast op de Canadese, Singapore, Australische en Nieuw Zeelandse dollars.
Bepraat dat ook eens met Uw accountmanager. Deposito's of Eurobonds bieden een hogere rente dan in Euro over het algemeen. Er zit een valuta risico in, maar dat kan via termijn affaires worden beperkt (lees ingedekt).

Olie $97,18 goud $1.495,50 en zilver $35,62 en Platina $1.785,--
De week beginstanden waren, olie $113,93!! Waar lezen wij de koppen in de media van deze daling van dan 10% in 1 week?
Wat zien wij van de Olie Mijen? De benzine prijs gaat pas vandaag met eigenlijk niets omlaag. Een schande!
Als het omhoog gaat, dan de volgende dag per direct.
Wie controleert die Olie Mijen? Hebben die geen AFM?
De week beginstanden voor goud en zilver waren $1.556,40 en $48,60
Die moeten fors inleveren, maar hoe harder het regent, des te eerder is het weer droog!

Nog een goed weekend, names ons team van XEA.nl

Maak ook gebruik van de aanbiedingen van onze adverteerders, want zij maken het mogelijk dat wij in de "lucht" zijn en blijven.
Met dank.


media,
May 7 (Bloomberg) -- Treasuries rose for a fourth week, pushing 30-year bond yields to the lowest level since December, as a plunge in commodities reduced concern inflation will climb and investors sought a refuge from Greece’s debt crisis. U.S. two-year note yields dropped yesterday to the lowest level since March after reports European finance officials were in Luxembourg for an unscheduled meeting that may address restructuring Greek debt. Treasury yields had risen earlier yesterday after a government report showed payrolls accelerated in April in the biggest gain since May 2010. A report next week may show retail sales rose for a 10th straight month. “It’s too soon to say it’s a turn for the job market, given the fact that other data have gotten worse,” said George Goncalves, head of interest rate strategy at Nomura Holdings Inc one of 20 primary dealers that trade directly with the Federal Reserve. “The issues surrounding the sovereign debt market are still systemic in nature and could get worse. Any smell of uncertainty is enough to drive people into Treasuries, regardless of price or yield.”

Wij waren bij Wessanen en CSM in de AVA.
Van beide bedrijven hebben wij een goede indruk mee gekregen. Gelukkig dat bij Wessanen de keer er is en dat zij eens de zittende aandeelhouders gaan belonen voor hun "heel" lange gduld.
CSM bezit met dochter Purac, die wereldmarktleider is in de grondstof levering voor afbreekbare en duurzame plastics, een groei parel. Beleggers beseffen zich dat nog tekort.
Wij volgen Basf (waar CSM ook mee samenwerkt) dagelijks en worden ook op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen op gebied van hun Ecoflex.
Ook beseffen beleggers zich teweinig wat XEA.nl allemaal voor hen doet.
Gratis en voor niets (nog wel).
Waar zien wij die nieuwe beleggers in algemen Vergaderingen van Aandeelhouders AVA)?
Wij komen daar veel, maar slechts 1 enkele nieuweling zien wij daar.
Wat lezen wij dan?
Is er nog iemand in de AVA van die of die geweest. Vertel eens.
Alles voor niets en toch op de " eerste rij" willen zitten voor geen "eigen" inzet!

AFM
Ronald Gerritse is maandag 2 mei begonnen als bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Naast het interne inwerkprogramma voert hij de komende tijd kennismakingsgesprekken met vertegenwoordigers van marktpartijen en andere belanghebbenden. Ook neemt hij deel aan overleg met nationale en internationale toezichthouders. Ronald Gerritse is de opvolger van Hans Hoogervorst die eerder dit jaar is benoemd tot voorzitter van de IASB. Gerritse was tot 1 mei secretaris-generaal en thesaurier-generaal bij het ministerie van Financiën.

Media, Euro
Het Duitse blad Der Spiegel onthulde op vrijdag dat er een bijzondere vergadering in Luxemburg zou plaatsvinden. Het blad beweerde dat er gesproken zou worden over een exit van Griekenland uit de euro. Volgens Juncker is er absoluut niet over een Griekse uittreding uit de euro gesproken. Hij noemde die suggestie 'dom'.
Eurolanden koersen aan op aanpassing van Grieks steunprogramma.
Maar los je dan 't probleem op (red. XEA.nl).

Media,
Zonne-energie in het zonnetje. Daar is veel zilver voor nodig.
Lees elders meer.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL