Wall Street houdt de winst vast. Edelmetaal vast en Oostmarkt volgt de stemming uit de VS.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 28/04/2011 06:50
Op Wall Street hield de FED (lees Bernanke) de spanning erin. Wat zal hij gaan doen? Maar hij liet wel doorschermeren dat de rente nog wel even zo blijft (laag) en dat de opkoop van Staatspapier in juni zal worden afgerond.
Dat en goed bedrijfsnieuws o.a. van GE en Whirlpool dat met betere cijfers kwam, trok de wijfelende belegger(s) bij de zijlijn vandaan. Ook de zwakkere dollar kan de export vanuit de VS nog meer stimuleren.
De Dow +95 en de Nasdaq +22 punten op slotstanden van 12.690 en 2.869
TSX Comp TSX Venture DJIA NASDAQ S&P 500
13892.57 2251.34 12690.96 2869.88 1355.66

In Jpan de Nikkei +107 op 9.799 en de Topix +7 op 847
In Hong Kong de Hang Seng +120 op 24.013
In Singapore de Straits +15 op 3.197
In Australië de All Ordinaries +5 op 4.959
Daar waren BHP +4ct op 46,49 CWL TH Bank +87ct op 53,94 Cshare +68ct op 9,61 NewCrest +16ct op 43,18 Rio Tinto +20ct op 83,65 en Woodside +48cy op 47,80

media,
NZX 50 Index
3503.762 +11.72 +0.33%
The New Zealand dollar fell about half a US cent after the Reserve Bank kept the office cash rate unchanged at 2.5 per cent, saying the currency's strength was 'unwelcome' and would be a drag on the economy.

Olie
The US dollar slipped to a fresh three-year low against major currencies on Wednesday as Federal Reserve Chairman Ben Bernanke gave little indication that the central bank is close to tightening monetary policy.
Olie $113,47 goud $1.532,80 en zilver $48,55

ASM INTERNATIONAL
- REPORT FIRST QUARTER 2011 OPERATING RESULTS and ASM Achieves Two Wins for Plasma Enhanced ALD Memory Application. Lees elders meer.

Wavin,
daar waren wij gister in de AVA. Daar zullen wij een beknopt verslag maken, maar de inhoud is, dat de narigheid achter de rug is en de weg omhoog langzaam genomen wordt.
Ook wordt en jaarlijks (dus minder olie afhankelijkheid) van de 400.000 ton inkoop grondstof, ca. 30.000 ton (ca. 7,5%) al van recycled materiaal ingekocht.

De valuta's
de dollar euro 1,4856 de Yen 121,43 't pond 0.8885 AU$ 1,3593 C$ 1,4074 NZ$ 1,8394 en Sing$ 1,8211

De agenda voor vandaag en morgen
donderdag 28 april
Ageas - Algemene Aandeelhoudersvergadering Utrecht
Accell Group NV - Resultaten 1e kwartaal 2011
Antonov plc - Jaarresultaat 2010
Beter Bed Holding NV - Resultaten 1e kwartaal 2011 + AVA
BAYER AG - Resultaten 1e kwartaal 2011
BE Semiconductor Industries NV - Algemene Aandeelhoudersvergadering
Daimler AG - Resultaten 1e kwartaal 2011
DSM NV - Algemene Aandeelhoudersvergadering
Gamma Holding NV - Algemene Aandeelhoudersvergadering + laatste handelsdag.
Duitsland - Werkgelegenheid Duitsland voorlopig Q1 2011
H.E.S. Beheer NV - Resultaten 1e kwartaal 2011
Kas Bank 1e kw. bericht en AVA
KBC Groep - Algemene Aandeelhoudersvergadering
Koninklijke KPN NV - Resultaten 1e kwartaal 2011
Koninklijke Wessanen NV - Resultaten 1e kwartaal 2011
Mobistar NV - Persbericht Q1/2011
Microsoft Corporation - Resultaten 3e kwartaal 2011
Randstad Holding NV - Resultaten 1e kwartaal 2011
Royal Dutch Shell - Resultaten 1e kwartaal 2011
UCB NV - Resultaten 1e kwartaal 2011 + AVA
Unilever NV - Resultaten 1e kwartaal 2011
Qurius - Resultaten 1e kwartaal 2011
Telegraaf Media Groep N.V. - Algemene Aandeelhoudersvergadering
RoodMicrotec - Algemene Aandeelhoudersvergadering
Accell Group NV - Algemene Aandeelhoudersvergadering
VS, - Werkloosheid wekelijkse werkloosheidsaanvragen Verenigde Staten

vrijdag 29 april
Japan - Tokyo Stock Exchange gesloten
Ballast Nedam NV - Resultaten 1e kwartaal 2011
Alanheri NV - Jaarverslag 2010
BAYER AG - Algemene Aandeelhoudersvergadering
Punch Graphix N.V. - Jaarverslag 2010
SAP AG - Resultaten 1e kwartaal 2011
Spyker Cars NV - Resultaten 1e kwartaal 2011
TomTom - Algemene Aandeelhoudersvergadering
Verenigde Staten - Consumentenvertrouwen Verenigde Staten: Michigan consumer sentiment index (MoM)(definitief).
Europese Unie - Consumentenvertrouwen - april, Geldhoeveelheid M1, M2, M3 maart.

Qurius weer in de groene cijfers 1e kw. 2011 lees elders meer.

Q1 2011: Wessanen off to a good start
Lees elders meer.

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het de Britse technische dienstverlener Smith Group UK Limited overneemt. Smith Group UK Ltd is gespecialiseerd in multidisciplinaire technische dienstverlening door de combinatie van de technische kerncompetenties elektrotechniek en werktuigbouw (energie en lucht- en klimaattechnologie). Op jaarbasis realiseert Smith Group UK Ltd met ruim 270 vaste medewerkers opbrengsten van ruim 70 miljoen euro. De overnameprijs bedraagt vijf keer EBITA (inclusief earn-out) en wordt in contanten betaald. De overname draagt direct bij aan de winst per aandeel en maakt het mogelijk dat Imtech haar positie in de UK aanzienlijk versterkt. Onlangs nam Imtech in de UK al de technische onderhoudsspecialist Inviron over.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'In ons strategisch plan voor 2015 streeft Imtech naar een opbrengstenniveau van 8 miljard euro. In dit kader wenst Imtech onder andere haar bestaande posities in Europa te versterken, waaronder de positie in de UK. Daarom werd zeer recent al de technische onderhoudspecialist Inviron overgenomen en nemen we nu de multidisciplinaire technische dienstverlener Smith Group UK Ltd over. Smith Group UK Ltd is een outperformer in de UK die snel groeit en een sterke geografische focus op het noodwesten van de UK bezit. Juist in deze regio is Imtech nauwelijks actief. Daarom vormt Smith Group UK Ltd een prima aanvulling op onze positie in de UK. Gegeven zowel de inmiddels opgebouwde marktpositie en schaalgrootte van onze activiteiten in de UK als het track record van Smith Group UK Ltd verwachten we hier verdere toekomstige groei.'

Profiel Smith Group UK Ltd
Smith Group UK Ltd is een familiebedrijf dat is opgericht en wordt gerund door echte ondernemers. De familie Smith is in 1958 gestart en vooral de laatste jaren is er sprake van een zeer sterke groei van de activiteiten. Het bedrijf is gespecialiseerd in de combinatie van elektrotechnische en werktuigbouwkundige services in de markten van onderwijs, financiële dienstverlening, retail, amusement, commerciële gebouwen, industrie en zorg. Het hoofdkantoor is gevestigd in Lancashire, even buiten Manchester in het noordwesten van de UK. Daarnaast zijn er steunpunten in Preston en Londen. Circa 75% van de activiteiten bestaat uit nieuwbouw en 25% uit technische onderhoud en beheer (maintenancecontracten voor gepland, pro-actief en reactief onderhoud). De onderneming bezit specifieke gecertificeerde competenties op het gebied van energie (energie-efficiëntie, duurzame energie, carbon footprint reductie), brandbeveiliging, security en airconditioning.

Smith Group UK Ltd kent een sterke klantenfocus en opereert veelal als directe technologiepartner van klanten en kenmerkt zich door bouwteamrelaties met ondernemingen als Willmott, Dixon, Lend Lease en Carillion. Deze een-op-een relaties leiden tot een sterk business model met een hoge toegevoegde waarde. In dit kader beschikt de onderneming over een eigen design en engineering afdeling. Mede daarom slaagt Smith Group UK Ltd er in toenemende mate in steeds grotere contracten te verwerven.

Voorbeelden van recente projecten zijn onder andere: nieuwe onderwijsgebouwen voor de University of Lancaster, de Salford University, het Bolton Sixth Form & Community College en Waingels College in Reading, uitbreiding van de Manchester City Council, het Severn Theater in Shrewsbury, het multidisciplinaire project Mann Island aan het Liverpool Waterfront, het kantoorgebouw No.1 First Street in Manchester en uitbreiding van het winkelcentrum Trafford Center in Manchester.

Het management van Smith Group UK Ltd blijft na overname aan, waardoor de continuïteit gegarandeerd is.

Imtech.
opnieuw positieversterking in de UK door overname Smith Group UK Ltd. Lees elders meer.

Vopak verkoopt belang in Interstream Barging
Rotterdam, 28 april 2011
Vopak heeft zijn 50% belang in het eigen vermogen van Interstream Barging B.V. (Interstream) verkocht aan North Sea Group Netherlands B.V. De kernactiviteiten van Interstream zijn het voorzien in depots, transport tussen raffinaderijen en internationaal transport per binnenvaartschip in West Europa. Deze activiteiten hebben een beperkte strategische samenhang met Vopak’s wereldwijde netwerkstrategie. Deze strategie is gericht op het in eigendom hebben en succesvol exploiteren van tankopslag terminals op logistieke sleutellocaties die direct gelegen zijn aan zee. Als gevolg van de transactie wordt North Sea Group Netherlands B.V. 100% aandeelhouder in Interstream. De afronding van de transactie is nog afhankelijk van goedkeuring door de Nederlandse Mededingingsautoriteit. De transactie vond plaats tegen boekwaarde.

Accell Group
- boekt meer omzet en hoger resultaat in eerste maanden 2011. Lees elders meer.

Mobistar
- bevestigt zijn perspectieven dankzij een stevige groei in zijn klantenbasis. Lees elders meer.

TIE and Newco Food Retail enter into partnership
TIE Holding N.V. (“TIE”) announced that TIE and Newco Food Retail N.V. (“NFR”) have entered into a strategic partnership to develop and market an innovative product suite for online food retail. The partners will co-develop a new generation of E-commerce solutions for fresh food including personalized food management tools build on TIE’s state-of-the-art E-commerce solution. After 6 months of development and testing of the website CulinaireVersmarkt.nl, TIE and NFR have taken the next step towards a fruitful partnership. Part of the agreement is a 2‑year SaaS-contract with a total value amounting to EUR 250k.

tijd 07.56
De Euro dollar 0,6732 Goud $1.530,30 zilver $48,06 en platina $. 1.817,--

media,
April 28 (Bloomberg) -- Deutsche Bank AG, Germany’s biggest bank, reported a 17 percent increase in first-quarter profit, exceeding analyst estimates on record earnings at the consumer- banking and asset management units.
Net income climbed to 2.1 billion euros ($3.1 billion), the second-best quarterly result ever, from 1.8 billion euros in the year-earlier period, the Frankfurt-based bank said in a statement today.

Beter Bed
- realiseert goed eerste kwartaal 2011. Lees elders meer.

KPN: EBITDA outlook verlaagd, vrije kasstroom outlook
gehandhaafd
Nederlandse omzet lager dan verwacht, nieuwe strategie versneld om activiteiten te versterken.
Lees elders meer.

In Japan De Nikkei +157 op 9.849 gesloten de Topix +11 op 851

tijd 09.00
De AEX 360,68 +0,97 +0,27% KPN EUR 10,66 +9ct de Midcap 653,45 +3,25 +0,50% Heijmans EUR 23,44 +38ct de Smallcap daar is Qurius EUR 0,285 +2ct en 310.000 sts omzet.

Kas Bank
Goede start 2011.

tijd 15.27
goud $1.529,40 zilver $48,35 platina $1.831,--

tijd 15.57
TSX Comp TSX Venture DJIA NASDAQ S&P 500
13859.88 2247.67 12704.20 2867.15 1355.76

Wavin,
beknopt verslag van de AVA van 27 aptil 2011, lees elders meer.

tijd 16.47
TSX Comp TSX Venture DJIA NASDAQ S&P 500
13913.03 2253.62 12704.13 2863.57 1355.72

tijd 16.47
Olie $113,08 de dollar euro 1,4817 AU$ 1,3580 en C$ 1,4082

media,
April 28 (Bloomberg) -- The U.S. economy grew at a slower pace than forecast in the first quarter as government spending declined by the most since 1983. Gross domestic product rose at a 1.8 percent annual rate from January through March after a 3.1 percent pace in the last three months of 2010, the Commerce Department said today in Washington.

media,
April 28 (Bloomberg) -- The number of Americans signing contracts to buy previously owned homes rose more than forecast in March, a sign the industry that triggered the recession may begin to stabilize. The index of pending home resales climbed 5.1 percent after a revised 0.7 percent increase the prior month, the National Association of Realtors said today in Washington. The median forecast in a Bloomberg News survey called for a 1.5 percent rise.

media,
Reuters) - Bank of New York Mellon's wealth management arm said on Thursday that it will buy a Chicago investment manager with $800 million in assets, the latest in a series of deals to expand the bank's presence across the United States and Canada. BNY Mellon (BK.N) reached a deal to buy Talon Asset Management's wealth management business, giving a company that is strong in the Northeast its first office in the Chicago area. Talon manages money for individuals with more than $1 million to invest, nonprofits and foundations. Financial terms were not disclosed, and the sale is expected to close in the second quarter. Wealth management unit Chief Executive Officer Lawrence Hughes said BNY Mellon "had targeted Chicago as part of its national and global expansion strategy."

tijd 16.53
De Euro dollar 0,6741 goud $1.534,50 zilver $49,17 en platina $1.837,--

tijd 16.56
De AEX 359,39 -0,32 -0,09% KPN EUR 10,70 +13ct Arcelor EUR 24,62 +36ct TomTom blijft aangeboden op EUR 6,06 -4ct

tijd 16.57
De Midcap 650,32 +0,12 +0,02% ASMI EUR op de cijfers EUR 28,91 +1,27 en Delta Lloyd EUR 17,75 +24ct Wessanen EUR 2,92 +20ct en 1,7 miljoen sts omzet. Heijmnas daar blijven wij ons over de koersvorming verwonderen, gaat van de EUR 16 gewoon dagelijks door, nu EUR 23,69 +63ct en 137.000 sts.
Daar moeten anderen meer weten, dit is niet normaal!!!

Wavin
tijd 17.01 uur
EUR 12,02 +28ct en 422.000 sts omzet.

tijd 17.02
De Smallcap 544,30 +1,74 +0,32% Spijker EUR 4,24 +39ct Qurius EUR 0,277 +1,2 ct, daar is het lek ook boven water. Volgend jaar zien wij geen zelfstandig Qurius meer, tax. XEA.nl
Van Zevenbergen is/was een tussenpaus.
Ballast Nedam EUR 16,98 +62ct

tijd 17.12
De Dow 12.726,98 +0,28% de Nasdaq +2.870,29 +0,01%

tijd 17.25
TSX Comp TSX Venture DJIA NASDAQ S&P 500
13908.87 2253.17 12732.28 2869.55 1358.32

tijd 17.30
De AEX 359,44 -0,27 -0,08% de Midcap 651,39 +1,19 +0,18% de Smallcap 543,95 +1,39 +0,26

tijd 17.36
De AEX 359,49 -0,22 -0,06% de Midcap 651,23 +1,03 +0,16% de Smallcap 543,98 +1,42 +0,26% gesloten.

tijd 17.37
De Euro dollar 0,6753 goud $1.536,10 zilver $49,15 en platina $1.838,--

media,
Telegraaf Media Groep (TMG) is afgehaakt in de biedingsrace om de SBS-zenders, omdat er te veel moest worden betaald.

tijd 17.59
TSX Comp TSX Venture DJIA NASDAQ S&P 500
13919.02 2252.31 12707.53 2861.72 1355.83

WINSTGROEI HES BEHEER ZET DOOR
Lees elders meer.

Beter Bed,
Vaststelling dividend
In de op 28 april 2011 gehouden jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Beter Bed Holding N.V. is het slotdividend over het boekjaar 2010 vastgesteld op € 0,83 per gewoon aandeel van € 0,02 nominaal.
In november 2010 is een interim-dividend uitgekeerd van € 0,47 per aandeel. Hiermee komt het dividend over 2010 uit op € 1,30 per aandeel. Dit betekent een pay-out ratio van 100%. Over 2009 werd € 1,04 dividend uitgekeerd (pay-out ratio: 93%). Het slotdividend zal geheel in contanten worden betaald.
Voor de betaling van het dividend zal het volgende tijdschema worden aangehouden:
2 mei 2011 notering ex dividend
4 mei 2011 recorddatum
16 mei 2011 betaalbaarstelling dividend


Simac,
Aanstelling Hans Stellingsma binnen de directie van Simac Techniek NV.
Lees elders meer.

tijd 18.46
TSX Comp TSX Venture DJIA NASDAQ S&P 500
13900.60 2245.53 12735.27 2866.45 1357.81

DSM,
Slotdividend Koninklijke DSM N.V.
In de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van DSM op 28 april 2011 is het dividend over het boekjaar 2010 vastgesteld op € 1,35 per gewoon aandeel met een nominale waarde van € 1,50. Rekening houdend met het op 27 augustus 2010 uitgekeerde interim-dividend van € 0,40 per gewoon aandeel, bedraagt daarmee het slotdividend voor 2010 € 0,95 per gewoon aandeel. Dit slotdividend van € 0,95 wordt, naar keuze van de aandeelhouder, betaald in contanten dan wel in de vorm van gewone aandelen. De uitkering in contanten geschiedt onder inhouding van 15% dividendbelasting. De ex-dividend datum NYSE Euronext is 2 mei 2011 en de record datum is 4 mei 2011.

Accell
Aandeelhoudersvergadering Accell Group stemt in met dividendvoorstel. Lees elders meer.

Trading of Vertex Common Stock Halted Today
-Advisory Committee for the Food and Drug Administration reviewing the telaprevir New Drug Application for the treatment of hepatitis C-
CAMBRIDGE, Mass.--(BUSINESS WIRE)-- Vertex Pharmaceuticals Incorporated (NASDAQ: VRTX) announced that NASDAQ today halted trading of the company's common stock. The United States Food and Drug Administration's (FDA) Antiviral Drugs Advisory Committee meets today in Silver Spring, MD to review the New Drug Application (NDA) for telaprevir.
The NDA for telaprevir was granted Priority Review by the FDA, and the FDA is expected to make a decision on the approval of telaprevir by May 23, 2011 under the Prescription Drug User Fee Act (PDUFA). The NDA includes data from three registration studies, ADVANCE, ILLUMINATE and REALIZE, which evaluated telaprevir in combination with pegylated-interferon and ribavirin in people who were not treated previously and in the three major subgroups of people who were treated previously but who were not cured with currently available medicines — relapsers, partial responders and null responders. For complete information on the telaprevir clinical trials or a fact sheet on the trial designs visit: http://investors.vrtx.com/press.cfm


Octoplus,
Vertex aandelen liggen in afwachting stil (geen handel) op de uitspraak van de FDA i.v.m. Telaprevir.
Dat is 1, dus als die goed is zullen de aandelenprijs van Vertex wel eens aanzienlijk meer waard kunnen worden. Dan is er geld voor de overname van Biolex. Lees, eigenaarschap van Locteron worden en de combinatie van Beide, Telaprevir en Locteron in de handel te brengen.
Octoplus Voorzitter Stellingsma gaat op 50% basis werken voor Simac, dan is dan niet meer te combineren van dat voorzitterschap. Maar er kan meer aan de hand zijn.
Dat laten wij over aan Uzelf.

tijd 19.35
TSX Comp TSX Venture DJIA NASDAQ S&P 500
13861.40 2240.29 12723.77 2863.45 1356.13

media,
In de VS,
April 28 (Bloomberg) -- Consumer confidence in the U.S. fell last week for the first time in a month as rising gasoline prices caused households to worry about their finances. The Bloomberg Consumer Comfort Index decreased to minus 45.1 in the period ended April 24, the lowest level since the end of March, from minus 42.6 the prior week. Measures of personal finances and buying climate dropped.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL