Natuur bepaalt de stemmingen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 05/12/2010 09:10
De natuur bepaalt op dit moment de stemmingen. In Israel de branden, de vorst in Europa en in Chili de warmte. Wat is de mens dan ook maar nietig, de Natuur gaat haar eigen gang en Klimaattoppen is dat wel Nuttig?
Ook achterhaald en daar gaat zoveel geld naartoe. Zoals wij vorige week al schreven, de computersystemen bepalen steeds meer het menselijk leven en daar kunnen wij nog de stekker eruit trekken, maar bij de natuur niet en gelukkig maar. Anders zou er nog veel meer narigheid zijn.
Gelukkig houden de beurzen stand en gaan wij toch weer de goede kant op.
De AEX wist zo'n 6 punten te winnen al zag dat er begin afgelopen week er niet naar uit. Fugro was gevraagd, dat bedrijf krijgt steeds meer opdrachten naar 't onderzoek, bodemschatten. ING werd teruggezet door de weinig van Brussel en later volgde 't herstel weer en per saldo bleef er winst over van 22 ct ging van EUR 7,23 naar EUR 7,45. TNT door de opsplitsing hoger gezet en Mijnheer Bakker vertrekt dan als alles achter de rug is. Het aandeel TNT pakt EUR 1,32 en ging van EUR 18,40 naar EUR 19,72 maar Arcelor spande de kroon in de AEX op EUR 25,90 een plus van EUR 1,89
Toch blijft het opletten voor de beleggers, want het Toezicht is nog maar heel matig, en dan roept de AFM kijk uit voor het edelmetaal en na die oproep is het nog verder gaan stijgen. Waar moeide de AFM zich mee! Hebben zij dan de "wijsheid" in pacht? Is 't niet; "wie 't weet mag 't zeggen"!
Dat zien je met de adviezen ook, moet je daar je "koers" opzetten?
Kijk Kendrion (lokaal) daar kwamen heel goede cijfers naar buiten op 9 november j.l.
Hier nog eens in 't kort een overzicht van Kendrion.
. Beste kwartaal ooit, outlook verder verhoogd.
. Marktomstandigheden blijven goed, groei zet door in alle belangrijke
thuismarkten (Duitsland, China en VS)
. Omzet Q3 2010 EUR 59 miljoen, stijging van 51% ten opzichte van Q3 2009,
groei gerealiseerd in alle businessunits
. Omzet Q3 2010 ten opzichte van Q2 2010 gestegen met 6%
. EBITA stijgt naar EUR 7,1 miljoen (12% van de omzet) in Q3 2010
(Q3 2009: EUR 2,2 miljoen, Q2 2010 EUR 6,5 miljoen)
. Focus op innovatie en geografische spreiding heeft succes
. Kendrion verwacht in 2010 minimaal 40% omzetgroei te realiseren met een
nettowinst van ten minste EUR 13 miljoen
. Kendrion is voornemens over 2010 dividend uit te keren
En wat zien wij voor wijzigingen in de adviezen?
Totaal niets en anders is de SNS er met 't uur bij met haar visie. Nog steeds vinden wij de reactie van de SNS heel uitzonderlijk.
Maar wij verbazen ons wel vaker over de SNS bank met en over haar visie over veel bedrijven.

Daarom:"vaar je eigen koers en volg je gevoel"!

Olie steeg naar een hoogte van $89,19 op de kou en hervinding van de economsche groei in de wereld.

de agenda voor deze week.
maandag 6 december
geen mededelingen ontvangen

dinsdag 7 dec.
Aegon: Investeerdersbijeenkomst
Belgacom notering ex-dividend
Tesco: 3e Kwartaal omzetcijfers 2010 - 2011
Texas Instruments: Trading update 4e Kwartaal 2010

woensdag 8 dec.
Grontmij: Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders - 12:00 uur.
Costco Wholesale: 1e Kwartaalcijfers 2010 - 2011

donderdag 9 dec.
Lufthansa: Vervoercijfers November 2010
Standard Chartered: Trading update 2e Halfjaar 2010

vrijdag 10 dec.
Crucell: Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders - 14:00 uur.
VS, Michigan sentiment index voorspelling December 2010

media,
Samsung
Topman Lee Kun-hee benoemde een zoon en dochter in de top. Samsung werd in 1938 opgezet door hun grootvader, Lee Byung-chull. De 42-jarige Jay Yong Lee werd gisteren president, zijn zus Lee Boojin (40) directeur van dochterbedrijf Everland.

Onze lezers nog een fijn Sint Nicolaas feest.

media,
DÜSSELDORF (AFN) - Noorwegen, dat geen deel uitmaakt van de Europese Unie, is bereid een bijdrage te leveren aan maatregelen om de euro te redden. Dit heeft de Noorse minister van Financiën Sigbjorn Johnsen zaterdag gezegd. Volgens hem is de Noorse regering bereid ,,direct en bilateraal deel te nemen'' om landen in financiële nood te helpen. ,,Dat geldt ook voor Ierland'', zei Johnsen. ,,Als Ierland ons land om hulp vraagt, zal Noorwegen vanzelfsprekend zijn betrokkenheid tonen.'' Dat deed het Scandinavische land al eerder voor IJsland. Dit land was door de bankencrisis in grote problemen gekomen. Noorwegen is weliswaar geen lid van de Europese Unie, maar 70 procent van zijn uitvoer gaat naar Europese landen.

media,
WASHINGTON (AFN) - De hoeveelheid olie die door de olieramp afgelopen zomer de Golf van Mexico is ingestroomd, ligt volgens BP veel lager dan de schattingen van de Amerikaanse overheid. Dat heeft de commissie die de ramp in opdracht van de Amerikaanse president Barack Obama onderzoekt vrijdag bekendgemaakt.
Volgens de overheid is door de ramp 4,1 miljoen vaten olie in zee gelekt. Dat komt neer op 53.400 tot 60.000 vaten olie per dag. Volgens berekeningen van BP liggen deze schattingen echter 20 tot 50 procent te hoog. De berekeningen van BP kunnen van invloed zijn op de uiteindelijke boete die het concern moet betalen. Volgens de Amerikaanse wet kan de boete oplopen tot 4300 dollar per gelekt vat. ,,De hoeveelheid gelekte olie wordt doorberekend in de boete. Het is niet verrassend dat ze denken dat het minder is'', aldus commissielid Terry Garcia.

Ten Cate is de afgelopen tijd ook sterk in de belangstelling en niet ten onrechten. Het aandeel kruipt steeds hoger en gesloten werd afgelopen vrijdag op EUR 26,88.
Op 31 december 2009 stonden 25.067.580 gewone aandelen TenCate uit, elk met een nominale waarde van € 2,50. De slotkoers van het aandeel bedroeg € 18,43.
De aandeelhouders mogen over het jaar genomen niet klagen.

media,
LONDEN (AFN) - Mijnbouwbedrijf Rio Tinto wil zijn Australische branchegenoot Riverdale overnemen voor ongeveer 3,2 miljard dollar. Dat schrijft The Sunday Times op basis van anonieme bronnen bekend met de situatie. Volgens de Britse krant zal Rio Tinto op korte termijn een bod lanceren. Een woordvoerder van de onderneming wilde echter niet reageren op ,,marktspeculatie''. Tot de grote aandeelhouders van Riverdale behoren Tata Steel, de Braziliaanse staalproducent CSN en het Chinese Wuhan Iron & Steel. Riverdale is onder meer actief in Afrika.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL