Wall Street de dag lager uit, na een turbulente week. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 27/11/2010 08:03
Het was voor beleggers wel 't weekje. In Europa blijven schuldenlasten van Eurolanden de boventoon voeren, in de VS 1 vrije dag Thanksgiving en
media,
NEW YORK (Reuters) - General Motors Co's initial public offering became the world's biggest at $23.1 billion after underwriters swiftly took up additional shares following last week's IPO.
Na de vrije dag Black Friday, wat zal er over de toonbank gegaan zijn. De spanningen tussen de Korea's en wat er nog meer ter tafel kwam aan nieuws.
Europa was in mineur en dat werd in de VS dunnetjes opgevolgd.
De Dow liet 95 punten schieten op 11.091 en de Nasdaq -8 op 2.534
De week beginstanden waren voor de Dow 11.203 en de Nasdaq sluit de week zelfs met een kleine winst af, de beginstand was 2.518

Door de zorgen over de zwakke Eurolanden hebben de "beleidsmaker"heden en uit 't verleden zich zelf negatief te kijk gezet.
De USA dollar profiteerde ervan t.o.v. de euro. Gisteravond was de dollar euro 1,3240 en de week werd op 1,3671 begonnen.
De andere valuta's
De Yen 111,32 't pond 0,8491 AU$ 1,3727 C$ 1,3521 en NZ$ 1,7638
De weekbeginstanden waren,
De Yen 114,24 't pond 0,8555 AU$ 1,3859 C$ 1,3903 en NZ$ 1,7537

Olie ging de week uit op $83,76, goud $1.364,30 en zilver $26,77
De week beginstanden waren, olie $81.98 goud $1.352,3 en zilver $27,18 Hier speelt de sterkere USA dollar t.o.v. de euro ook nog een rol, daarin wijzigde de prijs in euro's niet veel of steeg zelfs verder o.a. goud.

Onze lezers nog een goed weekend toegewenst, namens ons team van XEA.nl.

Wij bezoeken bedrijven en stellen dan vragen of doen dat per mail, onze ondervindingen stellen wij onze lezers ter beschikking. XEA.nl doet juist dat kleine beetje meer voor hun lezers, wat zij elders missen.
Deze ondervindingen kunnen zij meenemen in hun eigen beleggingbeslissing(en) en laat je niet misleiden door Uw eigen raadgevers.
Ook geven wij eens per maand ’n nieuwsbrief uit met wetenswaardigheden. Nog geen lezer vraag die aan.
Simac
- heeft met 't binnenhalen, samenwerking met EasyPark, goede zaken gedaan.
Lees elders meer.

Wij hoorde het volgende berichten van lezers,
in 't verleden waren het de Effectenkredietinstellingen die de wat grotere klanten adviseerden ook in 't edelmetaal te gaan. Dit als tegengewicht voor de mindere tijden.
Begin jaren van deze eeuw werden zij benaderd met de mededeling, doe dat edelmetaal maar aan de kant, levert tekort rendement op.
Sommige deden dat en hebben nu spijt en trekken de haren uit 't hoofd dat zij dat advies hadden opgevolgd.
Maar wij hoorden van enkele lezers 't volgende, ik heb 't gehouden en heb al mijn, in hun ogen verloren rendement, nu in een keer goed gemaakt en houdt er nog een leuk rendement aan over. De andere werd door zijn Effectenkredietinstelling benaderd over 't edelmetaal.
Wij nemen het NIET mee ter dekking van Uw debetstand. Is die Effectenkredietinstelling nu jaloers dat zij, toen zij het eruit advies gaven, hun klanten niet geadviseerd in het edelmetaal te blijven/gaan? De contraire pakken nu hun winst.
Of willen zij de klanten, die hun advies niet opvolgende, nu een "hak" zetten?

media,
Reuters) - U.S. authorities have arrested a Somali-born teen in a car-bomb sting operation in the state of Oregon, Fox News reported today.

De AFM zegt:
Pensioenfondsen moeten opener worden over de kosten!
Wat zegt XEA.nl,
De AFM moet eens meer doen ter bescherming van de Kleine- en Middelgrootte beleggers, nu worden zij de dupe van de laddersystemen (HFS) welke de AFM wel goed vindt!

Dit was er te horen in de RAI op de dag van 't aandeel.
'Echte zekerheid kunnen wij natuurlijk ook niet bieden', zegt VEB-directeur Jan Maarten Slagter. 'Maar mensen hebben behoefte de onzekerheid met elkaar te delen.'
Goede informatie en bescherming kan beleggers wel een steun in de rug geven.

De VEB zet komend jaar verder in op de eigen beoordeling van beleggingsfondsen, een rating, waar twee jaar geleden mee is begonnen. Vanaf 1 januari maakt de beleggingsvereniging de sprong naar 7000 fondsen, bijna het volledige Nederlandse aanbod.
Goud- en grondstoffenfondsen zijn dit jaar prominent aanwezig in de RAI, zoals een paar jaar terug grondbeleggen in trek was. De fondsen spelen in op de angst voor inflatie, nu meer landen geld bijdrukken.
reatie XEA.nl
Ga je een rondje banken doen, wat wij hebben gedaan, dan is de bemiddeling van de Effectenkredietinstellingen "HEEL" matig met het bieden van diensten op edelmetaal gebied. Edelmetaal op rekening en kopen van fysiek edelmetaal daar zijn vele NIET thuis. Komt dat omdat zij begin jaren van deze eeuw hun bemiddeling zijn beeïndigd en zich nu daarvoor schamen en daarom niet bemiddelen?

Basf.
Scientists to produce suberabsorbents from carbon dioxide. Lees elders meer.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL