Beleggen eens anders dan andere. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 14/03/2010 07:21
Veel beleggers laten zich leiden door de adviezen die er vrijwel dagelijks onbeperkt uitvliegen bij de mensen die daarvoor geleerd hebben. Maar in onze ogen kun je dat vak niet leren, daar moet je gevoel voor hebben en ervaringen voor opdoen.
Bij de adviezen zitten sterke uitgewerkte rapporten, maar nimmer lezen wij in die inhoudelijke adviezen/beschouwingen het gevoel van de CEO of CFO wat die heeft willen zeggen/benadrukken. Dat wordt maar zelden uitgewerkt!
Waarom niet?
Daarmee geeft de CEO e/o CFO juist aan wat zij van plan zijn/willen.
Wij hadden daarover met een collega afgelopen week nog een gesprek over. Heeft ook een netwerk en wat zei die, toen ik als CEO was, dan verpakte ik het in/met mijn/andere woorden.
Kijk eens wat de CEO van Fornix Bio zei: "Fornix heeft de afgelopen periode intensieve gesprekken gevoerd met strategische partijen die mogelijk geïnteresseerd zijn in een overname van Fornix. De voorstellen waren tot op heden onvoldoende, aldus Bergman. Gegadigden zijn onder meer het Franse Stallergenes, het Deense ALK en het Duitse Allergopharma.
Bergman hierover: Mijn Frans is beter dan mijn Deens en mijn Duits is nog veel beter."
Wat zegt de heer Bergman in dit korte stukje?
Wij zullen U een stukje helpen, de Duitse dochteronderneming presteerde goed met een verdubbeling van de omzet waarmee voor het eerst een positieve bijdrage aan de winst van de onderneming werd geleverd.

In onze ogen zegt Cees Bergman het volgende: hij praat met meerdere gegadigden, maar in/met Duitsland zal/wil hij zaken gaan doen en geografisch gezien pas zijn bedrijf ook beter bij het Duitse Allergopharma.
Fornix doet goede zaken in Duitsland en het middel Oralgen zou ook in andere Europese landen via de wederzijdse erkenningprocedure registratie kunnen verkrijgen. Misschien liggen de goedkeurende instanties daar niet dwars.

Eli Lilly
John Virapen (heeft een boek geschreven), voormalig executive director van de Zweedse tak van Eli Lilly, zegt met het boek het stilzwijgen van tientallen jaren te verbreken om mensen te waarschuwen tegen de criminele activiteiten van de farmaceutische industrie. ‘Ik was een van de criminelen die ambtenaren omkocht om bepaalde medicijnen goedgekeurd te krijgen en op de markt te brengen’, aldus de schrijver.

Kijk dat is de andere kant van wat er allemaal speelt.

Hopelijk begrijpen onze lezers dat het niet alleen in de Financiële wereld is, "wie betaalt, bepaalt"!

Wij schreven gister nog over Leman Brothers. Daar, het moet nog berecht worden, schijnt jaren lang de balans met ca. USA 50 miljard te zijn opgepoetst. Medewerkers gaven dat door en niemand deed wat. Lehman was wel de BANK die omviel en waarmee was de Kredietcrisis geboren.
Waarom schrijven wij zoveel over die bende?

Als je als nestor aan je 49ste jaar in het Effectenvak bezig bent, dan kijk je er heel anders tegen aan en dan zeggen wij van de redactie ook: "beleg eens anders dan andere"!

Pak ook eens fondsen die worden links gelaten, daar zitten juist grote kanshebbers bij.
Kijk maar het management, de balans en de toekomst en wat is er allemaal gebeurd.
Wordt de koers op de beurs gestuurd en wat is er allemaal gaande. Daar wordt in de goedbedoelde adviezen totaal niet opgewezen.
Deze week gaan wij naar CTAC toe. Dat bedrijf wordt in koers nog steeds gestuurd, heeft dat ook een beetje aan zichzelf te danken, heeft 2 CEO’s in korte tijd versleten, maar heeft vrijwel schulden, beperkt aantal aandelen en veel aandelen zitten in vaste handen en is daardoor ook eenvoudig te sturen door "acting in concert".
Het aandeel is teveel afgestraft en dat zijn de kanshebbers bij een herstel in de branche.
Wij zullen verslag geven over onze bevindingen van CTAc.

Want beleggen is niet meer even het advies(goedbedoelde) opvolgen, maar er gebeuren zoveel zaken op de beurs die eigenlijk niets met beleggen te maken hebben. Het sturen van de koers o.a., Aalberts stijgt de laatste tijd stevig. Waarom, gaat het zoveel beter? Wel neen, Aalberts heeft een uitstekende leiding, maar het tij zat ook voor hen tegen en deed jaarlijks veel kleine overnames en die geld kosten. Nu is er een herstel in de branche en Aalberts wil wat "inkopen" doen, dus is er geld nodig, dus zal er binnenkort wel een emissie bij Aalberts zijn.
Daarom verbetert de koers van Aalberts, maar nog niet door sterk betere resultaten.

Wij van de redactie schrijven zo af en toe over deze kanshebber, maar wel tussen de regels door, want de AFM kijkt en leest ook mee en wij staan niet bij hen ingeschreven en dat willen zij wel.
Dan kun je toch geen onafhankelijke berichten meer neerschrijven. Want wie controleert de CONTROLEUR? Het rapport over Zalm spreekt voor zich. Ieder heeft zo zijn/haar eigen belang bij de uitslag, de ex Ely Lilly man verbreekt het stilzwijgen.
Is de effectenhandel nog wel zuiver. Eerlijk, transparant en voor iedere belegger te begrijpen?
Wie heeft er zoveel geld om al de systemen (o.a. te gebruiken voor flitshandel) te kunnen kopen?

Resultaten spelen allang niet meer de HOOGFROL in het beleggingsvak.

Nog een fijne afsluiting van het weekend.

Hier de agenda voor deze week,
maandag 15 maart 2010
Roularta Media Group Jaarresultaat 2009

dinsdag 16 maart 2010
Ctac Jaarresultaat 2009

woensdag 17 maart 2010
H.E.S. Beheer NV Jaarresultaat 2009
Sligro AVA
Acoma jaarcijfers
AMG jaarcijfers

donderdag 18 maart 2010
Stern Groep NV Jaarresultaat 2009
Deceuninck NV Jaarresultaat 2009
Qurius Jaarresultaat 2009
Bos Kalis jaarcijfers
Octoplus mededelingen

vrijdag 19 maart 2010
Duvel Moortgat Jaarresultaat 2009
Galapagos Confr. in Parijs

media,
BRUSSEL (AFN) - Een plan met eventuele hulpacties voor het noodlijdende Griekenland is nog niet af, hoewel ministers van Financiën van de eurolanden de tekst maandagavond in Brussel willen bespreken. ,,Het technische werk gaat door en is nog niet afgerond'', zei een woordvoerder van de Europese Commissie zaterdag. Griekenland moet de komende twee maanden 25 miljard euro aan nieuwe leningen sluiten. Onzeker is of investeerders genoeg interesse hebben om zo veel geld te lenen aan het land dat naar verhouding al de hoogste schuld en begrotingstekort van alle eurolanden heeft. Regeringsleiders van de EU-landen besloten vorige maand dat ze Griekenland zonodig de helpende hand bieden, maar hoe dat moet is nog niet besloten.

media,
PvdA-leider Wouter Bos vertrekt uit de Haagse politiek. Dat maakte hij zojuist bekend op een persconferentie in Den Haag. Job Cohen is de beoogd opvolger als politiek leider van de PvdA.
reactie XEA.nl
Misschien is hij wel bang voor claims advies Fortis bank, "beleggers kunnen weer rustig in Fortis stappen"!




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL