Wall Street met droge voeten de dag uit. Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 27/02/2010 07:11
Sneeuwstormen in 't Noord-Westen van Amerika hebben het 114 jaar oude record gebroken en dat bewijst al weer, dat cijfers onderhevig zijn aan de gevolgen van natuurgeweld. Daarom tillen wij niet zo zwaar aan die cijfers van de afgelopen tijd in de VS o.a. Huizen, werkgelegenheid en andere, je moet ze zien in welke omstandigheden ze tot stand gekomen zijn.
Kijk eens naar de Eurolanden, in welke storm die terecht gekomen zijn, die "STORM" is niet te stoppen, want de Hedgefunds gaan massaal de Euro drukken en op de Chicago Mercantile Exchange is het aantal contracten die uitgaan van een daling van de Euro enorm gestegen, de media schrijft al tot 60.000 contracten.Wij kennen in de Financiële wereld allen nog wat de "eenling" George Soros met het Engelse Pond deed in 1992. Hij dwong de Engelse Regering zelfs tot een devaluatie van het POND.
En dat kan en mag nu nog steeds! Onbegrijpelijk dat Regeringen en Toezichthouders dat niet hebben aangepakt.
Hoe bewijs je dat zij "gezamenlijk" met elkaar afspraken maken?
De financiële Toezichthouders hebben nog steeds geen middelen en macht om tegen dit soort acties op te treden.
Wel kregen in de jaren eind 1970 en begin 1980 de Gebr. Hunt (zilver opties) een proces aan hun broek en werden veroordeeld. Die konden ze (Justitie) wel pakken en de andere niet! Waar een wil is, is een weg en laten Regeringen zo snel mogelijk regels maken dat er beperkingen in totalen komen van een maximum aantal contracten in een bepaald fonds/grondstof/valuta etc.
Waarom krijgen wij geen antwoord van de AFM op onze simpele vraag; "wie controleert het aantal uitstaande aandelen met de vrij verhandelbare aandelen van 1 fonds en die verpakt zijn in opties, trackers/Turbo's/speeders/ etc."? Dat is toch ook levensgevaarlijk.
Het gebeuren in Duitsland bij de aandelen Volkswagen ondersteunde onze vraag aan de AFM.. Onze vraag daarover is van augustus 19 2008 om 13.26 uur aan de AFM en dat van Volkswagen eind 2008
Hetzelfde kan nu ook met de EURO gaan gebeuren en dan staat de EURO zo met de USA dollar op 1 : 1.
Daarom had de invoering van de Euro nimmer mogen gebeuren, het gaat nu geheel Europa aan en die zijn een "speelbal van hun eigen stommiteit geworden"! Onzichtbare invloeden bepalen je waarde van.. je bedrijf, je munt etc.etc..
Ieder Land had zijn/haar eigen valuta moeten houden, want wij zijn nu geen "EEN NATIE", maar allemaal apart en dat is de VS niet. Die hebben 1 president en 1 munt eenheid.
Duitsland wil nu Griekenland gaan helpen, maar zal dat per saldo niet zo uitpakken: "van de wal af in de sloot"!
Wij van de redactie hopen van niet, maar wij zijn nimmer voorstander geweest van de invoering van de EURO, de personen die voor de invoering zorg hebben gedragen, hebben hun persoonlijke belangen eerst gezien van “kijk”daar hebben wij ... voor gezorgd en daarmee de BURGERS gewoon het diepen laten gaan, zonder dat zwemdiploma. Niets zou er duurder worden, eerst het zuur en dan het zoet en wat voor andere positieve kreten werden er niet geuit/geroepen?
Wie heeft er nog vertrouwen in de EURO ?
De regeringen, want zij moeten wel, maar de roep van de BURGERS terug naar hun eigen munt zwelt steeds meer aan tot een niet te houden drang.

Op Wall Street hield de Dow het droog +4 en de Nasdaq ook +4 punten, standen resp. 10.325 en 2.238
De week beginstanden waren voor de Dow 10.402 en de Nasdaq 2.243

De valuta's
de dollar euro 1,3627 de Yen 121,19 't pond 0,8943 AU$ 1,5222 en NZ$ 1,9494
De week beginstanden waren
de dollar euro 1,3611 de Yen 124,56 't Pond 0.8796 AU$ 1,5145 en NZ$ 1,9440
Voor Uw eigen bescherming tegen die Hedgefunds en U zou Uw Euro deposito's kunnen ruilen in andere valuta's, maar vraag Uw accountantmanager wel om raad. De AU$ en NZ$ dollars geven hogere rente vergoedingen dan de C$ en USA$.
Lees elders het bericht over Nieuw Zeeland

Olie deed $79,66 goud $1.118,90 en zilver $16,52
De week beginstanden voor olie $79,81 goud $1.112,10 en zilver $16,44
Redelijk stabiele standen over de gehele week gezien.

Steeds meer zullen individuen gaan de markten bepalen en die zijn onzichtbaar en vallen (nog) buiten de controles.
Maar willen Toezichthouders die onzichtbare wel aanpakken en dat probleem oplossen?
Onze gedachten is, "de Toezichthouders" vinden het veel te veel werk om daar achteraan te gaan. Kost tijd, moeite en kost geld en wat levert het op?
Wel een schonere handel, maar is dat wel het doel? Het draait toch om geld ten koste vaan alles. Beleggers voelen en weten niet wat er allemaal gaande is en iedereen kijkt toe.
Een trieste constatering van ons, maar ligt dicht bij de werkelijkheid.

Nog een goed weekend namens ons team van XEA.nl

Media,
Trade surplus recorded
New Zealand recorded its smallest annual trade deficit since July 2002 in January, reflecting weaker-than-expected imports outpacing a decline in exports.
Lees elders meer.

Derivatenhandel
Grote beleggers vrezen hogere kosten en risico's bij het afwikkelen van transacties via clearingorganisatie. Grote Amerikaanse beleggers verzetten zich tegen de eis van de centrale bank in New York om een groot deel van de kredietderivaten vanaf 1 maart a.s. via een centrale clearingorganisatie te laten afhandelen. Tot nu gaat de handel van kredietderivaten meestal 'over the counter' (otc), dat wil zeggen dat banken de contracten zelf met de kopende partij afhandelen. De Federal Reserve Bank of New York, de centrale bank in New York, wil dat de handel in kredietderivaten veiliger en transparanter wordt.
reactie XEA.nl
Terecht moeten er strakke regels komen voor dit soort derivaten handel.
Willen we nog eens een devaluatie van een Valuta als het Eng. Pond zoals in 1992 gebeurde hebben. Daarna hadden er gelijk al regels uitgebracht moeten worden.

Platina de week uit op $1.541,--

Olympische Spelen te Vancouver
Doen de schaatsers zichzelf de das om, dan maakt Nicolien Sauerbreij op de parallelreuzenslalom er een gouden race van en wint op de Olympische Winterspelen van Vancouver een gouden medaille.
Onze felicitaties gaan naar Nicolien.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL