Olympische spelen bepalen de stemming te Vancouver, maar in Europa de zwakke euro. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 14/02/2010 07:06
Onze Sven Kramer finishte op de 5.000 meter in 6.14,60. De Zuid-Koreaan Seung-Hoon veroverde verrassend zilver in een tijd van 6.16,95. De Rus Ivan Skobrev pakte het brons: 6.18,05.
Dat is nog een eerlijke sport, helder en duidelijk, dan weet je als sporter, mijn inzet wordt beloond.
Maar is dat tegenwoordig nog zo in het beleggingsvak ?
Als zelfs Sem van Berkel al zegt in een gesprek met een medebelegger; "Ga je ons vervangen door computers?", vragen Henny en Hemmie in koor. Ze doelen op het bericht dat 60-70% van de handel al voor rekening komt van high frequency handelaren. Die met complexe computermodellen (algoritmes) razendsnel effecten aan- en verkopen. Ach, ik zie de legendarische hoekman Arie van Os, die in Philips stond, nog notering opmaken in zijn beursboekje."Hoe zijn Flippen?” “Vijftien!” (alleen de centen werden geroepen, de guldens wist je). “Mij duizend!” “Jepse!” “Van jou!” That's different koek dan de flitshandel van de hedendaagse Grote Professie die blokken heen en weer smijten.
Maar voor ons, als specialisten in aandelen met opties, is tijdens het 'knoppendrukken' boerenverstand en gevoel voor momentum in de vaak grote hectiek de slagroom op de pudding. Dus mijn dealingroom mag blijven.

En daar zal je tegenwoordig als kleine belegger(s) maar tussen zitten, die algoritmische handel.
De beurzen zijn hierdoor (dat algoritmische) razend snel haar functie aan het verliezen.
Uit ons netwerk kregen wij het volgende te horen; "met die algoritmische systemen kunnen ze beter in waterzakjes gaan handel, die hebben ook weinig of geen waarden, want het gaat alleen om handel"! Die waterzakjes spatten straks ook eens uit elkaar en dan heb je alleen een natte boel, maar op de beurs gaat het om bedrijven met haar medewerkers en als die uit elkaar spatten, dan zijn de gevolgen soms desastreus!
Denken de makers van die systemen en Beurzen daar wel eens aan? Want om de resultaten van de bedrijven gaat het allang niet meer.
Dat was in het verleden wel het geval en de Beurs was toch de plaats voor het aantrekken van risico - kapitaal en het verhandelen van de onderliggende aandelen doormiddel van "vraag en aanbod". Daardoor ontstaat handel, maar nu maken ze die handel kapot met die algoritmische systemen!
Handel behoort eerlijk, transparant, begrijpelijk te zijn voor iedereen en niet alleen voor enkelen.

In het verleden werd er door Animateurs handel onderhouden, zo kon er in de vraag en aanbod voorzien worden.
Nu zijn die Animateurs niet meer nodig en dus overbodig geworden, kosten alleen geld, minimum. ca. EUR 25.000 per jaar en dat is zonde Geld.
Want je wordt meer tegen gewerkt, zij (Animateurs) leggen die posten aan de koop- en verkoopkant in met een tegenwaarden van ca. EUR 10 tot 15.000 en die blokkeren steeds meer de normale handel, dat beseffen nog te weinig bedrijven met een beursnotering. Vooral bij de middelgrote en kleinere fondsen (bedrijven). Die Animateurs/Liq. Providers kunnen je prijs van het aandeel sturen, omhoog e/o omlaag.

Voorbeelden
Kijk Acomo, had eerst een beschermde veilingnotering, die kreeg een doorlopende notering medio 2009. Wat gebeurde daar, wij hadden geadviseerd, blijf die beschermde veilingnotering houden als bedrijf, maar er kwam een Liq. Provider en die deed zijn werk.
. Acomo had als laagste (in 2009) stand EUR 3,30 op 5 maart 2009 en als hoogste stand 5,59 op 11-1-10 Met koersdoel van EUR 6,-- (28/8/09) en wpa 0,65 werd naar EUR 6,50 (17/11/09) + wpa 0,66 gebracht. Slotkoers 12 febr. 2010 EUR 5,30

. CTAC heeft een Liq Provider die had als hoogste stand EUR 3,44 in 2009 op 19/5/09 en koersdoelen EUR 3,80 (16/7/09) EUR 3,40 19/11/09) en EUR 2,3 (07/1/10)
met wpa. resp. 0,17 - 0,20 en 0,20 ct. De laagste stand was afgelopen vrijdag van EUR 1,988, dat was gelijk de slotkoers van 12/2/2010.

. Fornix Biosciences heeft meerdere Animateurs.
de laagste stand was in 2009 14 mei EUR 5,95 i.v.m. de onzekerheid van de reg. vergoeding Graspollen/mijten etc. was de koers sterk terugvallen. Daarna trad een herstel op na de positieve uitspraak bij de voorzieningsrechter naar EUR 8,70. Echter, toen kwam er ‘n afwaardering van de analist naar underperform koers doel EUR 5 en een klein beetje.
Wat deed de koers van het aandeel, ondanks een positieve uitsprak van de voorzieningsrechter, ging weer stelselmatig richting de EUR 6,-- eind 2009.
Zorgen vanuit het bedrijf bracht een verzoek aan XEA.nl, willen jullie eens met ons mee naar de Animateur?
Wij hadden daar op 22 dec. 2009 een voorgesprek en een gesprek met z'n drieën.
Wat gebeurde er in 1 maand tijd met de prijs van het aandeel Fornix? Die herstelde zich "wonderbaarlijk" naar de EUR 8,94 en slot afgelopen vrijdag 12/2/10 op EUR 8,27

Wat willen wij hiermee naar voor brengen?
Dat Animateurs/Liq. Providers een onzichtbare invloed hebben op de prijsvorming van een aandeel.
Begrijpen doen wij het niet, maar inwendig voelen wij voldoenden.

Deze bemiddelaars zijn gewoon overbodig geworden en een kostenpost die wij als eerste zouden schrappen. Je eigen website up - to - date houden en naar buiten komen met nieuws en updates over je bedrijf is voor de meeste beleggers al ruim voldoenden. Op de Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders kunnen beleggers je als bestuur aanschieten en je het een en ander vragen.

Wij van de redactie hebben nog veel meer film en ander materiaal, daarmee is op een later tijdstip alles nog eens rustig terug te zien.
Wij kunnen wel lezingen gaan houden om te laten zien welke gevolgen er zijn door de invoering van allerlei producten/modellen/systemen etc. en het handelen door Ainimateurs/Liq. Providers, beleggers zouden dan per direct stoppen, want dit is GEEN normale handel meer.
Kijk eens welke invloed de Turbo's - Speeders - Sprinters dagelijks op de koersen van die aandelen hebben!
Verschillen van enkele euro's zijn geen uitzondering, dat was in het verleden niet zo bij normale vraag en aanbod.
Dit is geen gewone handel meer, maar een quote gedreven handel, een opgeblazen handel en daarmee blaas je de handel ter ziele!

De agenda voor deze week
Maandag 15 februari
VS, markten gesloten in verband met Presidents' Day

Dinsdag 16 februari
Imtech, jaarcijfers 2009
Duitesland ZEW,
VS, vertrouwen huizenbouwers, februari

Woensdag 17 februari
ING, jaarcijfers
RHJ, International Tussentijdse verklaring 2010
TIE, cijfers eerste kwartaal 2009/2010
EU, handelsbalans, december
VS, wekelijkse hypotheekaanvragen

Donderdag 18 februari
TomTom, jaarcijfers
AkzoNobel, jaarcijfers
Pharming, jaarcijfers
Mediq, Jaarresultaat 2009
Docdata, jaarcijfers
Randstad, jaarcijfers
Reed Elsevier, jaarcijfers
SNS Reaal, jaarcijfers
Solvay SA, Jaarresultaat 2009
Corio, jaarcijfers
NL, werkloosheid, november-januari

Vrijdag 19 februari
DIM Vastgoed, jaarcijfers
SBM Offshore, jaarcijfers
ArcelorMittal, ex-dividend
Dui, producentenprijzen, januari

media,
Feb. 14 (Bloomberg) -- Zain, Kuwait’s biggest phone company, said it received an offer for its African assets, excluding Morocco and Sudan. India’s Bharti Airtel Ltd. made a $10.7 billion offer for the assets, Al-Rai reported yesterday. The company’s board will meet at 12:30 p.m. today to discuss the offer, Zain said in a statement to the Kuwait bourse today, without providing further details. Trading in the shares will be suspended.

media,
BRUSSEL (AFN) - De Duitse eurocommissaris Günther Oettinger (Energie) wil dat de EU zo nodig meer macht krijgt om in te grijpen als lidstaten zich niet aan de begrotingsregels houden. Oettinger heeft dat zaterdag gezegd in de Duitse krant Welt am Sonntag.
reactie XEA.nl
Waar diende het stabiliteitspact dan voor?
In het Stabiliteits- en Groeipact hebben de lidstaten van de Europese Unie vastgelegd dat elk land op de middellange termijn streeft naar een begroting die in evenwicht is of een overschot heeft.
media,
De EU-leiders sommeerden Griekenland afgelopen week om zijn begrotingstekort snel terug te dringen. De EU-ministers van Financiën beraden zich maandag en dinsdag verder over de Griekse problemen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL