Wall Straat lager op goed nieuws, bijzonder. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 13/02/2010 08:54
Wall Street was lager op voor het oog minder nieuws/cijfers, maar moet je nieuws niet eerst een "nachtje" laten bezinken?
Ja, is het ouderwetse spreekwoord, kijk eens naar Duitsland, daar werd in het 4e kwartaal 2009 de 0 groei gepresenteerd, terwijl er een lichte groei was verwacht, maar Kerstmis viel niet gelukkig en daardoor minder inkopen en veel mensen namen vrije dagen op en sliepen uit. De Duitse export doet 't behoorlijk en zo waren er in de VS ook wel cijfers die een betere bestudering waard waren geweest.
Toch doen beleggers dat bestuderen maar matig, handelen per direct met de kudde mee.
De Dow -45 punten op 10.099 en de Nasdaq wist 6 punten toe te voegen op 2.183
De week beginstanden waren, de Dow 10.012 en de Nasdaq 2.141, voor beiden een kleine weekwinst.
De Chinese banken halen de touwtjes strakker aan, zo willen ze de groei van de economie daar wat afremmen en hier in Nederland remmen de burger de groei af door de hand op de "knip" te houden. Terecht zeggen wij, wat maken Bos, de DNB en andere toezichthouders ervan? Straalt dat vertrouwen en rust uit? Terecht dat de Burgers hun centen thuis houden, want welke Bank is er nu nog te vertrouwen? Ze vallen om als “lucifers”.
De Staatsbank van Mijnheer Bos ook instabiel, zelf roepen, stap maar in en 3 dagen later nationaliseren. Geeft zo'n Leider dan nog vertrouwen oor de toekomst?
Burgers weten nu wel beter, wat zei zijn voorganger W.Kok? Dat kwartje is maar tijdelijk, maar vergat erbij te zeggen, hoelang "tijdelijk" was.

Olie daalde licht naar $74,13 goud stabiel op 1.090,-- en zilver $15,44

media,
Feb. 12 (Bloomberg) -- Confidence among U.S. consumers unexpectedly fell in February from a two-year high, signaling Americans may not be convinced the job market is turning around. The Reuters/University of Michigan preliminary consumer sentiment index dropped to 73.7 from January’s 74.4. The measure averaged 88.9 during the economic expansion that ended in December 2007.

De dollar euro 1,3630 de Yen 122,62 't pond 0,8681 de AU$ 1,5354 en NZ$ 1,9521
De week beginstanden waren, de dollar euro 1,3677 de Yen 122,07 't pond 0,8742 AU$ 1,5747 en NZ$ 1,9808

Griekenland baart zorgen en dat zal nog jaren duren. Ze staken dan wel, maar uit het Euro verband stappen is ook geen optie, want terug naar de drachme is nu ook niet voordelig, want de omwisseling zal tegen een andere koers (slechtere verhouding) gaan dan de oude instap koers verhouding.
Ook zullen de schulden dan nog meer toenemen als ze eruit stappen i.v.m. slechtere verhouding en devaluatie van de drachme.
Er had beter huiswerk gedaan moeten worden door de Eurolanden bij de instap, maar MEN was vanuit de bestaande Eurolanden blij dat steeds meer landen zich aansloten.
Zegt het oude spreekwoord niet, "wat je te graag wilt hebben, kost extra’s "!
Dat gaat zich nu laten voelen, Griekenland, Ierland Italië, Spanje en Portugal en wat zal er overblijven?

Océ aandeelhouders stemmen in met voorgestelde besluiten.
Lees elders meer.

FNV
wil Vendex en KBB terug naar de beurs.
Zullen oude tijden dan toch weer terugkomen?
Zo is Sem van Berkel ook niet weg van die Laddersystemen (algoritmisch) terug naar de "dealingroom"zegt hij. Begrijpelijk en transparant.

Platina $1.513,--

Co2 uitstoot
en na alle schandalen rond het VN-klimaatpanel IOCCklinkt de roep ook eens te luisteren naar sceptici.
Tijd voor eerherstel voor ontslagen KNMI directeur Henk Tennekes, want zegt hij, "IPCC wordt aangestuurd door intime kliek van slechts tientallen mensen"!
Hij veegde al in de jaren negentig vorige eeuw de vloer aan met deklimaatbetweters.
Als Sem van Berkel al zegt, "ik zou weer naar de dealingroom terug willen" en het niet ziet zitten met die algoritmische systemen, dan geeft dat ons steun in onze actie.
Wij hebben nu een van onze "klachten" waar wij geen antwoord van de AFM op krijgen, naar de Nationale Ombudsman gestuurd.

tijd 11.31
Reg AFM
per 11 febr. heeft FMR LLC. 10,01% in Qiagen N.V.
per 11 febr. heeft Cyrte Investments B.V. nihil in Ordina dat was per 2 juli 2009 7,71%
Dus daarom moest Ordina aangeprezen worden.

BAM Holding
Samenwerkingsovereenkomst ontwikkeling Oranje Nassaukades. Lees elders meer.

BIOLEX ANNOUNCES LOCTERON® PHASE 2b INTERIM RESULTS IN HEPATITIS C
ACCEPTED FOR PRESENTATION AT EASL CONFERENCE.
Komt overeen met 't bericht van Octoplus.
Toch aardig om ook Biolex z'n verhaal te lezen. Zie elders meer.

'Robot Wars' op de beursvloer (algoritmische handel)
lees elders meer.

media,
RIJSWIJK (AFN) - Thieme GrafiMedia gaat maandag faillissement aanvragen voor vijf van de 41 bedrijven waaruit het bestaat. Dat heeft een woordvoerster van het concern bekendgemaakt in de nacht van vrijdag op zaterdag. Ruim 200 werknemers verliezen hun baan. Bij Thieme GrafiMedia werken ongeveer 1250 mensen. Het gaat om de bedrijven Den Haag media groep, Thieme Amsterdam, Thieme Rotatie Nieuw Vennep, De Ploeg communicatie en Drukkerij Groen. Daarnaast heeft Thieme GrafiMedia besloten vier bedrijven in Groningen, Valkenswaard, Deventer en Amsterdam te verkopen.

Galapagos
- realiseert een sterke toekomst. lees elders meer.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL