Zorgen speelde Wall Street parten. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 06/02/2010 07:26
Op Wall Street waren het allerlei zorgen die beleggers bezig hielden, en ook het weekend voor de deur, dus weinig posities de week over. Ook de G7 in Canada hield beleggers aan de zijlijn.
Alles bij elkaar, zorgen o.a. over de werkgelegenheid die wat daalde i.p.v een licht groei, maar totaal de werkeloosheid op 9,7% in januari 2010 tegenover de 10% de vorige maand was een dikke meevaller die niet verwacht was.
Maar waar beleggers ook naar moeten kijken is de resultaten en het bijstellen van de verwachtingen door sommige bedrijven naar boven.
Dat wordt uit het oog verloren en niet meegenomen. Ook de daling van de grondstofprijzen en de daarmee dalende aandeelprijzen van die grondstofaandelen wordt links gelaten door de media.
Olie steeg deze week naar ruim $77 en daalde per saldo van beginstand $72,64 deze week naar $71,19 gisteravond. Dat was een meevaller van haast 8-9% van de topprijs deze week. De Euro wordt zwakker en dat is ook goed voor de EU landen hun export.
Ja, dat er zorgen zijn om Griekenland, Spanje, Portugal, Italië en Ierland , dat hebben de Heren leiders aan zichzelf te danken. Even de Euro invoeren en ieder Land moest zich hier en daar aanhouden!
Wat kwam er voor elkaar?
Vele moesten de begroting, Overheidsbalans etc. nog op orde maken/regelen, dus ging de invoering geforceerd en te snel. Plus de burgers werden bedonderd, alles zou niet duurder worden. We weten allen nu beter. De eenheid brokkelt mede daardoor af en de Euro is en blijft een "utopie"!
Dat komt steeds meer naar buiten en dan maken de EU Leiders zich zorgen?
Hebben ze toch zelf veroorzaakt.
In de VS wist de Dow gisteravond de dag af te sluiten +10 op 10.012 en de Nasdaq die toch wel de winst delen van de dag wist vast te houden ging de dag uit met +15 punten op 2.141
De week beginstanden waren voor de Dow 10.067 en de Nasdaq 2.147
Per saldo 'n klein verlies over de week gezien.

Goud en zilver sloten af op $1.052,80 en $14,83
Dat had met mindere vraag en de sterkere dollar te maken de daling.
De notering is in USA$ en als die tegenover de Euro nu 1,37 of 1,55 staat, dat maakt omgerekend wel wat uit in euro's
Goud begon de week met $1.081,60 en zilver $16,215

De valuta's
De dollar euro 1,3677 de Yen 122,07 't pond 0,8742 AU$ 1,5707 en NZ$ 1,9808

De weekbeginstand waren
de dollar euro 1,3861 de Yen 125,14 't pond 0,8674 AU$ 1,5685 en NZ$ 1,9755

media,
G7
IQALUIT, Canada (Reuters) - Japanese Finance Minister Naoto Kan told his Group of Seven counterparts on Friday that Tokyo was focusing on China's economy as it was showing signs of a bubble.

Goed weekend allen.
Maak ook gebruik van onze adverteerders, zij maken het mogelijk dat U gratis onze visie op Uw scherm krijgt en wij ons inzetten voor een schone, begrijpelijke handel.
Geef onze site ook door aan Uw bekenden en vrienden.
Met dank namens de redactie.

media,
Feb. 6 (Bloomberg) -- Andrew and Mark Madoff, whose father Bernard is serving 150 years in prison for the largest-ever Ponzi scheme, agreed to restrict movement of their own personal assets, not incur debt beyond $1,000 and give a monthly accounting of their expenses. Peter and Shana Madoff Swanson, Bernard’s brother and niece, signed similar agreements with the trustee liquidating the con man’s estate, Irving Picard, according to documents filed yesterday in U.S. Bankruptcy Court in Manhattan.

Koersvorming
Porceleyne Fles
Begon de Week met EUR 9,16
maandag geen handel
dinsdag 100 sts EUR 10,50
woensdag 50 sts EUR 9,15
donderdag 450 sts EUR 9,44
Vrijdag 1 stukje EUR 10,88
Per saldo een winst van EUR 1,72 en dat is over de week gezien +18,77%
Daarmee wordt het bedrijven met 601 sts omzet, dit kunnen wij geen handel noemen, plots meer waard.
De instelling van de WholeSale grens zou hier een duidelijker, eerlijker en begrijpelijker beeld ingeven.

Huizenprijzen in Nederland.
De prijzen staan tegenwoordig toch in het geheel niet meer in verhouding met het "woongenot". Door de EURO invoering zijn de prijzen verdubbeld en kijk eens in de omringende landen België en Duitsland, daar zijn de prijzen aanzienlijk milder en met meer grond en comfort.
Dat er straks "brokken" gaan vallen is duidelijk en te verwachten.
Daarom zeggen wij altijd, koop nimmer en huis, terwijl je je eigen huis nog niet verkocht hebt. Koop geen huis op erfpacht en ook een huis met een plat dak is uit de boze. Je krijgt om de ca. 20/25 jaar een nieuw dak erop en je mist een wegzet!


Verhoren Commissie de Wit.
Een pracht schouwspel met allemaal nieten, lerzame tijdvulling, maar een verheldering van de oorzaken en schuldigen, dat zal niet naar voorkomen.
Iedereen was de baas, maar niemand verantwoordelijk.
Dat doet ons weer denken aan dit opschrift in een bouwkeet.
Punt 1.
De baas heeft altijd gelijk.
Punt 2.
Indien de baas geen gelijk heeft, dan treedt punt 1 automatisch inwerking!
Conclusie;
De fouten zullen altijd onder 1 pet blijven.

Ctac
De opdracht van de Compass Group is van een behoorlijke grootte en Ctac start binnenkort met de implementatie die naar verwachting in de loop van 2011
zal zijn afgerond.
Een opdrachtgever van naam en in 55 landen, waar eventueel "remote" bijgewerkt kan worden in geval dat!
Taxatie XEA,nl
Deze opdracht kan de werkgelegenheid (lees, vermindering van personele bezetting stoppen) weer de turnaround naar boven geven bij Ctac. Onze techneuten zien ook hun werkgelegenheid extra toenemen. De vraag vooral uit de bouwhoek (AutoCad systemen).

KPN
is 4 februari van sart gegaan met het aandeleninkoopprogramma voor 2010 van EUR 1 miljard. Lees elders meer.

Herhaling
van ons openingschrijven van gister 5 febr. i.v.m. de vele reacties erop.

Dat beleggers nog steeds van de "kook" af zijn is wel duidelijk. De crisis van de jaren negentien dertig, dat was een echte "crisis", maar de Kredietcrisis was gemaakt en als die gerepareerd is, dan is die alweer voorbij. Dat blijkt nu ook weer, veel bedrijven draaien weer als vanouds, stellen verwachtingen naar boven bij, hebben zo goed gedraaid dat zij hun schulden sterk konden verminderen en zelfs worden er al weer overnames gemeld.
Dat er nog "brekebenen" tussen zitten, dat hadden wij ook in het verleden, voor de ze Kredietcrisis en die zullen er altijd blijven.
Tegenwoordig moet er maar 1 cijfertje minder zijn dan de verwachting van de analisten, dat zijn ook van die angsthazen en betweters en dan staat alles in het rood! Door wie?
Juist, doordat de handel geheel anders is geworden dan uit het verleden met al die Laddersystemen en andere producten/modellen etc. Daghandelaren en het werk van de Animateurs/Liq. Providers.
Onderschat deze laatste NIET.
Wij hebben voorbeelden, je gaat daar op bezoek en binnen 1 maand is het koersverlies van ca. 25% geheel omgezet in een winst van ca. 5%. Dat is wel een verschil van ca. 30% en de status bij het bedrijf is hetzelfde gebleven. Aan wie lag dat drukken NU?
De tegenwoordige handel is voor 80-90% GEEN gewone handel meer, en daardoor schieten de indices omhoog en omlaag. DAAR WORDT AAN VERDIEND, maar is dat wel een nette manier???
De basis is het sentiment, direct van de Kook afraken als er maar 1 cijfertje anders uitvalt. Onze nestor heeft in die 48 jaar dat ie meedraait als zoveel van die anders uitvallende cijfertjes meegemaakt en toch zegt hij, je kocht toen een Aandeel voor ca. Hfl 70,-- (totale investering van ruim HFL. 100.000)en die zijn nu ca. EUR 1,60 waard na al die jaren 30 tot 40, maar staan nu wel exclusief het ontvangen dividend en splitsingen rond of ruim boven de EUR 20,--
Die investering is nu omgerekend meer dan 1 miljoen euro waard geworden, doordat die investeerder(s) niet van de "kook" afraakte(n) en gewoon bleef zitten.
Dat is het verschil met de tegenwoordige beleggers, een klein "windje" en per direct vliegen ze eruit en klagen steen en been.

Prof. dr.B. Smalhout
In zijn column in een morgen Courant.
Duister Nederland.
O.a. de zelfverrijking door personen in de Comm. de Wit.
Daar noemt hij ook de heer W. Kok met zijn "exorbitante salarissen, bonussen etc"..
Later bij de ING keurde hij ook alles goed en haalde zijn beloning ook binnen.
Ook de Jager met zijn jacht op de zwartspaarders.
Daar schrijft Prof. B. Smalhout:"het gaat niet om dat zwart sparen in principe fout is. Maar een Overheid die zaken doet met criminelen en zich als een ordinaire heler profileert, functioneert op het niveau van de maffia. Het is een dieptepunt van ethische verdorvenheid en een morele schande voor een politicus van een christelijke partij.
recatie XEA.
JP Balkenende heeft toch de normen en waarde hoog in het vandel staan!
Belijden met de mond, maar in werkelijkheid gebeurd er van alles achter de "dijk"! Ga zo door JP.

Vergoedingen in Nederland.
04-12-2009, Belangrijk: Vergoedingen Nederland, allergy producten.
Lees elders meer.

Problemen in de Eurolanden.
De Euro verzwakt en goud en andere edelmetalen kunnen een bescherming vormen op deze lagere prijzen.
Vraag je accountmanager hierover.

Effecten handel te Amsterdam.
De positie van de traditionele effectenhandelaar op de Amsterdamse beurs wordt steeds onbeduidender. Computers nemen volgens beursbedrijf NYSE Euronext al 60 tot 70% van de handel in AEX-fondsen voor hun rekening.
reactie XEA.nl
Dit is geen transparante handel meer, die begrijpelijk en eerlijk is.
Vraag en aanbod hebben geen betrekking meer op de normale handel. Partijen maken zelf handel en slachten elkaar af.
De animateurs/Liq. Providers doen ook mee en de particulier wordt weggedrukt.
Die koopt te duur en verkoopt te goedkoop. Ook wordt de particulier vaak door mondjesmaat afgeven van aantallen naar hoge kosten gedreven.
Ook de AFM is bezorgd.

EURO
Hier een bevestiging van wij al enkele jaren schrijven,
BERLIJN (AFN) - Het gevaar bestaat dat de euro een 'instabiele' munteenheid wordt. Het stabiliseren van de euro, te midden van de torenhoge schuldenlasten van een aantal Europese landen, is een van de grootste uitdagingen voor de Europese Unie. Dat heeft de Duitse eurocommissaris Günther Oettinger vandaag (6 febr. 2010) gezegd in een interview met de Duitse regionale krant Reutlinger General-Anzeiger.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL