Kredietcrisis - commissie de Wit en Realiteit. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 31/01/2010 07:24
De Kredietcrisis, daar probeert de Commissie de Wit de oorzaak van bloot te leggen en wat zal de realiteit naar voor brengen?
Ten eerste zitten er in die Commissie allemaal goed willende personen, maar hebben zij wel de kennis van wat zij willen/moeten blootleggen? Die Commissie de Wit roept mensen van hoog tot laag op en wil hun visie te horen over mogelijke oorzaken van de Kredietcrisis.
De realiteit, wat de Commissie tot op heden heeft gehoord, is ver van de WAARHEID af.
Laten we even een stap naar iets anders doen.
De overname van SAAB door Spyker.
Je zou eerder verwachten dat het Spyker door SAAB zou zijn, maar dat laten wij even voor wat 't is.
Wij schreven afgelopen week al, in de wiskunde is min + min is plus.
Maar in het spel van deze overname komen heel wat andere zaken boven/kijken, zakelijk bekeken maakte beide al jaren verlies en stonden beide op de rand van 't faillissement.
Wordt hier niet een spel van "Blufpoker gespeeld?
De REALITEIT is, de EIB (Europese Investeringsbank) moet het geld ophoesten, want Spyker heeft het geld zelf niet.
Dus kan Mijnheer Muller (Spyker) best deze stap zetten, neen heeft ie bij zichzelf (het ontbreekt hem aan geld en wat heeft ie te verliezen?) en als een ander dat geld met garantie van de Zweedse Staat (lees belastingbetalers uit Zweden) wel willen/ mogen geven, dan heeft hij Muller (Lees Spyker) de eerste zet gedaan.
Maar er komen nog meer zetten en het spel is pas begonnen.
Maar wie zullen er vroeg of laat opdraaien voor de schulden als het mis gaat?
Juist de instelling die het geld verschaft heeft en die heeft weer een garantie van de Zweedse Staat.
Per saldo zullen de Zweden de lasten op hun bord krijgen.
Het tweede voorbeeld zien wij in IJsland met de garantie(s) van de IJslandse Staat bij IceSave. Dat handjevol (ca. 350.000) IJslanders mogen toch niet opgezadeld worden met een last (van Ned. + UK) van ca. 3,8 miljard EURO!
Die inwoners kunnen dan beter IJsland laten zinken, want anders zinken zijzelf straks financieel!
Waar is de REALITEIT van de gezagsdragers?
Dat zien wij ook bij de Commissie de Wit bij de mensen die hun zegje komen doen of hebben gedaan.
Allemaal pientere mensen en toen zij gezagsdrager waren of zijn, deden ze NIET wat nu in hun ogen de oorzaak is van de Kredietcrisis.
Onze nestor heeft jaren aan de Nederlandse Bank (DNB)gerapporteerd voor een van de grootste Effectenkredietinstelling.
De DNB stellen in die tijd allemaal eisen die vast lagen in de Wet Toezicht Kredieten. Daar had elke Effectenkredietinstelling zich aan te houden en doormiddel van die maandelijkse rapportage van eerst de Bedrijfseconomische Maandstaat en enkel werkdagen laten de Sociaal-economische maandstaat, de grote Postenrapportage, etc. en dan eenmaal jaarlijks de LANDENRISICO rapportage.
Een medewerkers die zaken aandraagt aan die Commissie de WIT zei tegen onze nestor en dat was een pientere opmerking van hem, nadat onze nestor zijn verhaal had gedaan: "dan moeten wij die Landenrisico van de VS goed ter hand nemen, want daar (VS) kwam die narigheid vandaan"!
Maar wie hebben wij over die Landenrisico rapportage horen spreken?
Niemand!
Want daar ligt de schuld van de Kredietcrisis, dat die “narigheid” naar andere Landen buiten de VS doorverkocht kon worden en alle Centrale Banken van al die LANDEN stonden erbij en KEKEN er NAAR! Deden vrijwel niets of helemaal niets, was dat dan buiten de balans van de Effectenkredietinstellingen gehouden?
Onze indruk is, dat al die "narigheid",zoals die medewerkers van de SP Commissie dat zo treffend zei, de hoofdoorzaak is van de Kredietcrisis van elders in de Wereld.
De hoofdoorzaak ligt in de manier waarmee de Banken in de VS met hun klanten omgingen en hen maar van alles en nog wat aansmeerden.
Hun "targets" brachten bonussen of nog meer aanzien, 'n betere posities (hogere baan) op.
Wie heeft daar in de VS gefaald?
Juist, de Centrale bank, die goed moest toezien wat er verstrekt werd en aan WIE.
De Bedrijfseconomische Maandstaat hier laat zien door wie (Effectenkredietinstelling) en in welke vorm het geld verstrekt wordt en de Sociaal-economische Maandstaat laat zien aan wie (lees de groep). Want daarvoor waren die rapportages.
Dan konden de controleurs bij eventuele twijfels van kredietwaardigheid bij de regio bankkantoren of andere aanbrengers van die kantoren de onderliggende "dossiers" opvragen/inkijken.

Hier ligt het Toezicht en de Controle taken van de Toezichthouders e/o andere controle instellingen, de BASIS van het ontstaan van de "NARIGHEID"!
Die aandrager van de Commissie de Wit had het DOOR, dat hij bij de Landenrisico's van de VS moest beginnen voor het leed (Lees Kredietcrisis) buiten de VS.

Wie of welke persoon die al door de Commissie de Wit is gehoord heeft daarover gesproken/ opgewezen?

Ook hier wordt de REALITEIT verzwegen en past men de Struisvogel politiek toe, "de kop in het zand steken"!

De Toezichthouders en Controleurs hebben gefaald onder druk van de Effectenkredietinstellingen, die half jaren 1990 in Nederland de Kredietrestrictie weg wilden hebben, zij werden "beknot" in hun winstgevendheid door die "Kredietrestrictie". Want dan konden zij (de Effectenkredietinstellingen) International gaan werken/handelen.

Heeft dat International werken/handelen wat opgeleverd?
Ja, de Kredietcrisis!

En naar het ontstaat van de Kredietcrisis is de Commissie de Wit nog opzoek.

Stijgers en dalers van de afgelopen week
Philips 7.70%
Wessanen 5.00%
Akzo Nobel 3.60%
VastNed Retail 3.40%
Aalberts Industries 2.50%

ASM International -7.20%
Arcelor Mittal -6.00%
Heijmans -5.80%
BAM -5.10%
CSM -4.70%

De agenda van deze week
Maandag 1 februari
Duitsland, inkoopmanagersindex industrie, januari
EU, inkoopmanagersindex industrie, januari

Dinsdag 2 februari
HITT, jaarcijfers 2009
EU, producentenprijzen, december

Woensdag 3 februari
EU, inkoopmanagersindex diensten, januari
EU, detailhandelsverkopen, december

Donderdag 4 februari
Royal Dutch Shell, jaarcijfers
Unilever, jaarcijfers
Duitsland, fabrieksorders, december

Vrijdag 5 februari
Eurocommercial Properties, halfjaarcijfers 2009/2010
OESO, leidende indicatoren, december
Duitsland, industriële productie, december

Heijmans
STUDENTEN HALEN ‘TENDER A65’ BINNEN
lees elders meer.

media,
DAVOS (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) werkt aan een miljardenfonds dat landen moet helpen de wereldeconomie duurzamer te maken en de gevolgen van klimaatverandering te bestrijden. Dat zei IMF-topman Dominique Strauss-Kahn zaterdag op het World Economic Forum in Davos.

media,
Jan. 31 (Bloomberg) -- U.K. Prime Minister Gordon Brown said a “return to strong, sustainable global growth” remains “some way off.”
Speaking in his weekly podcast on his official Web site, Brown said his government would “continue with measures” to support families and businesses and “continue to invest willingly and whole-heartedly” in the U.K.’s future.
“I can reassure you that we are not about to jeopardize Britain’s economic future by suddenly pulling the rug from under the recovery,” Brown said. “Only with this radical approach and a plan for prosperity for all can we deliver renewed growth, jobs and opportunities for all.” He said if revenue from the U.K.’s bank bonus tax exceeds “initial cautious estimates” of 550 million pounds ($879 million), some of it “will also help to reduce the deficit.”




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL