Weer terug naar de kern van het bedrijf. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 27/09/2009 06:21
Dat hebben wij de laatste tijd al vaker gezien, bedrijven hielden schoonmaak, onderdelen die niet tot de kern activiteiten behoorden gingen in de etalage.
Unilever e.a. bedrijven lieten dat duidelijk zien, niet teveel hooi op de vork.
De financiële waarden volgen nu ook. Fortis ABN AMRO is in volle gang, ING (zit in ca. 47 landen) zal de komende tijd geld vrijmaken om de schulden o.a. de Staat der Nederlanden af te betalen. Duur geld zo snel mogelijk afbetalen.
De verwachtingen zijn ca. EUR 7 miljard binnen te halen en misschien trekken de prijzen nog wat aan en dan valt de opbrengst mee. ING Canada is al verkocht en de joint Venture met ANZ bank in Australië en Nieuw Zeeland wordt aan ANZ verkocht, opbrengst ca. EUR 1,1 miljard.
Terug naar de basis en dan is het ook overzichtelijker en te volgen.
Dat zou ook in de Politiek moeten gebeuren, bezuinigingen voeren de boventoon, maar zou er niet eens meer op de Staatsuitgave gelet kunnen worden?
Verkwisting van geld en teveel beleidsmakers en te weinig werkers in het veld en Toezicht en Controle of het geld wel goed terecht komt/kwam, homaar! Veel geld gaat onder het PAARD z'n buik door en daarop zou het beste bezuinigd kunnen worden en de opbrengst zal groot zijn.
Maar zouden wij op de beurzen ook niet terug moeten naar een beheersbare markt.
Ook hier zien Toezichthouders het niet meer zitten, te complex en te massaal met al die producten, systemen en modellen etc..
Kregen goedkeuring, maar hadden dat eigenlijk niet verdiend. De gevolgen hebben we met z’n allen kunnen zien, het ontstaan van de kredietcrisis.
De gehele wereld leed/lijdt er onder en de Pensioenen van de deelnemers zijn niet meer waarde vast. Moeten bevroren worden en de AOW leeftijd wordt ter discussie gebracht.
De politiek moet zich schamen, als er in het verleden meer op de "penningen" was gelet en een beter uitgaven patroon was geweest, had het zo'n vaart zeker niet gelopen.
Is "regeren" niet vooruitzien!
Dat hebben veel kabinetten vergeten te doen en hebben steeds alles voor zich uit geschoven, een stevige aanpak over het geld en andere problemen was er niet, maar eens houdt dat op.

Veel bedrijven zijn nu ook hun strategie aan het herzien, de een doet het forser dan de ander, namen zullen wij maar niet noemen teveel om op te noemen. Velen zullen er gesterkt uitkomen en kijk als belegger dan even verder , als dat op de korte termijn negatieve effecten zal opleveren, maar de winst komt op de langere termijn.
Ook door al de regeltjes van de beurs en Regering zijn veel bedrijven wel genoodzaakt dat te doen. Kost kapitalen om op de beurs een notering te hebben en de regelgeving is soms niet helder en te volgen, daarom zijn veel kleinere al weg o.a. Econosto, Eriks of staan op het punt de beurs te verlaten o.a. Simac, Super de Boer, USG en Fornix zal ons ook niet verbazen.
Het samengaan van bedrijven e/o verkoop van onderdelen zal de beleggers bezig houden en is niet altijd voordelig voor hen. De grootaandeelhouders bepalen in veel gevallen wel wat er gaat gebeuren, dat was in het verleden o.a. Amstelland en nu ook weer bij o.a. Super de Boer het geval.

Geruchten en werkelijkheid.
Wij van de redactie verbazen ons over de invloed van de geruchten.
Super de Boer liep al op met enkele tientalle procenten en USG volgde goed, Fornix Bios. zegt openlijk, wij verkopen een divisie (Mediche hulpmiddelen) en bekijken hoe dan verder of anders samengaan met een ander. Reactie nihil.
Geeft een gerucht soms een beter gevoel dan de werkelijkheid?

de agenda voor deze week
Maandag 28 september
- Duitsland, consumentenvertrouwen
- FedEx Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Dinsdag 29 september
- ABU: uitzenduren en -omzet, periode 9
- OESO, inflatie, augustus
- om 11:00 ECB Geldhoeveelheid Eurozone, M1,

Woensdag 30 september
- Dui, Werkloosheid, september
- EU, inflatie, september
- VS, wekelijkse hypotheekaanvragen
- Marks and Spencer Trading update 2e Kwartaal
- Colruyt Vaststelling dividend
- Prologis Buitengewone Algemene Verg. v. Aandeelhouders

Donderdag 1 oktober
- Dui, detailhandelsomzet, augustus
- EU, inkoopmanagersindex industrie, september
- EU, werkloosheid, augustus
- VS, wekelijkse steunaanvragen

Vrijdag 2 oktober
- Europese deadline mededingszaak ABN Amro/Fortis
- Océ, cijfers derde kwartaal

Nog een fijne afsluiting van het weekend.
Hier is het weer prachtig stil en rustig weer.
Geniet ervan, het weekend is zo weer voorbij.

MADOFF MADOFF madoff madoff
Wie zich ten koste van zijn medemens verrijkt, zal eens verantwoording moeten afleggen. Dan is de schaamte des te groter. Het aanzien zal dan veranderen in AFSCHUW voor je als persoon.
Maar vergeet niet, wat wij allemaal alleen al met de handel op de beurs te Amsterdam zien, dan zijn er nog vele andere Madoffies.
Laten wij daar ook eens bij stilstaan.

media,
Sept. 27 (Bloomberg) -- Employers probably cut fewer jobs in September and manufacturing expanded for a second month as the U.S. embarked on a tenuous recovery, economists said before reports this week. Payrolls fell by 180,000 workers, the smallest drop in a year, according to the median of 58 estimates in a Bloomberg News survey ahead of an Oct. 2 Labor Department report. Figures from a private group of purchasing managers may show factories advanced at the fastest pace in more than three years.

media,
Sept. 27 (Bloomberg) -- Chinese industrial companies’ profits fell at a slower pace as a recovery gathered pace in the world’s third-biggest economy on stimulus spending and record lending in the first half of the year. Net income declined 10.6 percent from a year earlier in the eight months through August to 1.67 trillion yuan ($245 billion), the statistics bureau said today. Profits dropped 22.9 percent in the first five months of the year.
reactie XEA.nl
Willen we niet te snel weer naar de groei van de economie uit het verleden terug?

Deze vraag kregen wij bij de redactie XEA.nl
Kan ik nu nog instappen of moet ik nu wachten?
In de toekomst kijken is wel mogelijk, maar zekerheid geeft dat niet.
Wel kunnen wij stellen dat de angst zwaar overdreven was en dat mede door die angst en de modellen en systemen de koersval was overdreven.
Veel bedrijven hebben ook ingeteerd op hun voorraden door de sterk gestegen grondstofprijzen. Maar daar is alweer veel vanaf van die stijging grondstoffen en eens houdt het interen op je eigen voorraad op.
Wij zien dat dit punt genaderd is en voorraden aangevuld moeten worden.
Ook zien wij weer grote instituten en pensioenfondsen van de zijlijn komen.
Die hadden een grote probleem, zaten onder de dekkinggrens van 105% en wat moesten zij?
Ze bleven eigenlijk door dat probleem te lang aan de zijlijn staan.
Maar wij zien ze al even terug in de markt. Wel hebben zij een stuk van de stijging gemist, maar doen nu wel mee met de verdere stijging.
Door die stijging van de laatste maanden zal er een pas op de plaats gemaakt worden, maar er zijn nog kwaliteitsaandelen die door andere oorzaken nog weinig hebben gedaan of hebben nog wat in te halen.
Dagelijks schrijven wij over diversen aandelen.
Sommige hebben een wijziging van het management gekregen e/o staan voor een strategische wijzing bedrijfsplan.
Wie/welke bedrijven dan ?
Vopak, zet een divisie LNG op.
Unilever heeft de inkrimping van het aantal merken achter de rug en wil nu de Personal Care activiteiten van Sara Lee overnemen.
Innoconcepts wil weer terug naar de kern, het begeleiden en in de markt zetten van goede uitvindingen o.a. I-Pac met haar verpakkingstechnieken.
De uitzenders laten zien dat het herstel gaande is, en daar een consolidatie bezig is.
Ook bij de Farma bedrijven lopen patenten af en die zullen hun ogen op kleinere Biotech bedrijven laten vallen en meestal hebben zij al een belang in die kleinere Biotech bedrijven.
Loop zelf eens door het Register van de AFM heen.
Kijk dan gelijk hoeveel er nog vrij verhandelbaar is
Fornix Bio. kondigde vrijdag in de media de mogelijke verkoop van de medische hulpmiddelen aan en heroverweging van haar strategie, zelfstandig of samengaan met een collega.
Super de Boer heeft belangstelling van Jumbo.
Simal (fam. Van Schagen) wilde Simac van de beurs afhalen, maar mede door onze actie, te lage bieding van EUR 1,75 p.a. werd het bod weer ingetrokken, maar Simal wil het er niet bij laten zitten. Er blijken meer gegadigde te zijn voor delen. Er zit dus meer potentie in het bedrijf dan dat er nu wordt uitgehaald, hoorde wij vanuit ons Netwerk.
Ook in de IT&ICT branche zullen kleine worden opgeslokt of van de beurs afgaan.
Edelmetalen bieden een mooi tegenwicht voor onzekere tijden (gelukkig wordt er weer in die richting gedacht, was uit de mode) en zilver kan wel eens wat extra stijging gaan meemaken. Dat wordt gebruikt en verbruikt in de Elektronica o.a.
Zo hebben wij nog wel meer kandidaten en daar schrijven wij dan ook over.
Denk wel om uw spreiding en koop in fase en doe dat op dipdagen en die zullen nog zeker komen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL