Wall Street had een Dell(e)tje, ondanks meevallende cijfers. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 29/08/2009 06:11
Ja, dat kunnen we best stellen, Dell's cijfers vielen mee, maar Merck en McDonald's aandelen drukten. Ook de wat wegzakkende USA dollar deed z ’n werk en dat resulteerde in het weggeven van de Donderdag winst voor de Dow, de Nasdaq steeg met 1 punt naar 2.028 en de Dow verloor 36 punten (winst van Donderdag 37 punten). De weekslotstand was voor de Dow 9.544. De week beginstanden waren voor de Dow 9.505 en de Nasdaq 2.020.
Voor beide ‘n kleine weekwinst en dat zal rust geven, want daar zitten de markten om te springen.
De WERELD zou eens weer terug moeten naar het in acht nemen van verantwoordelijkheid.
Is het niet "ikke en de rest kan stikke"?
Waar is de Kredietcrisis door ontstaan? Door hebzucht en eigen belang. Waar is de voedsel schaarste door ontstaan? Ook door de hebzucht en eigenbelang.
Waardoor is de wereld zo vervuild (milieu problemen etc.)? Ook door gemakzucht en eigenbelang. Kijk eens welke troep er naar Polen (gem. Malczyce) is gebracht en Essent moet voor de kosten opdraaien. Maar zullen die straks niet in de tarieven opgenomen worden? Zij de bazen niet met Bonussen aan de haal gegaan?
Wat zou de wereld sterk verbeteren als iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid jegens zijn/haar medemens meer zou uitvoeren.
Met iedereen bedoelen wij ook de Politiek, bestuurders, analisten, handelaren, regeringsleiders, Koningshuizen en de gewone mensen. De voorgangers in de Kerken zeggen dat zo netjes, "verantwoording voor je naast en jezelf”.
Want we zijn allemaal mensen van vlees en bloed en loop eens een verzorgingshuis binnen, daar zien je allemaal bewoners zitten, liggen etc., van Hoog tot Laag en konden die aftakeling van het menselijk lichaam niet tegenhouden. Of je nu wel of geen geld had!
Dit stukje doet ons weer denken aan die ene mevrouw in het verzorgingstehuis. Wij waren op bezoek bij een familielid en daar zat ook aan de tafel die ene mevrouw. Die was met 1 hand bezig (althans ze probeerde 't) het kroesje pap met lepel op te eten. Echter het lukte haar niet, want ook die ene hand had niet meer die motoriek en die andere hand lag gewoon stil en toen vroegen wij, zullen wij even helpen? Zij lachte alleen en knikte van ja. Nadat wij haar hadden gevoed, kwam dat ene moment en weer die glimlach van haar en dat voldane gevoel voor haar dat zij met haar gezicht uitte, dat zij geholpen was. Dat gaf ons een goed gevoel, even tijd te gunnen ook voor je naaste die hulpeloos is/was en afhankelijk is/was van andere naaste.
Dat helpen van je medemens heeft een blijvende waarde, is niet in geld uit te drukken.
Hoe komen wij nu bij/op dit verhaal?
Door de beschouwing van gister van die ene analist en zijn rapport van vorig jaar Oktober over Innoconcepts. Dat hij nog iets durft te schrijven/zeggen over dit bedrijf.
Hij zou zich moeten schamen. Hij en wij weten wat er is voorgevallen bij Innoconepts en dan moet je die verantwoording voor jezelf nemen, dan "scheiden" de wegen voor beiden, het bedrijf en voor hem. Echter, hij is naïef of hautaine en zal laten zien welke MACHT hij heeft, want daarmee doet hij wel ZIJN naam eer aan, een echte drijver!

Olie was stabiel op $72,88 goud $956,7 en zilver schiet uit naar $14,755
De week beginprijzen waren, olie $73,88 goud $955,7 en zilver $14,16

De dollar euro 1,4301 de Yen 133,81 't pond 0,8789 AU$ 1,7002 en NZ$ 2,0892

Laten we genieten van het weekend, ze zeggen het leven is kort, maar het weekend vliegt om.
Nog een fijne dag, hier is het zojuist droog geworden, maar die regen konden ze in Schoorl wel gebruiken bij die Duin brand.

media,
MEXICO CITY, Aug 28 (Reuters) - Mexico posted an 49.255 billion peso ($3.7 billion) government budget deficit in July, the finance ministry said on Friday. The government had posted an 84.6 billion peso deficit in June.

Heijmans
Aankondiging Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders Heijmans NV.
lees elders meer.

Groothandels Gebouw,
EERSTE HALFJAAR 2009: HOGERE HUUROPBRENGSTEN, LAGER RESULTAAT DOOR VERLIES OP RENTE INSTRUMENTEN EN AFWAARDERING PAND.
lees elders meer.

De nettowinst van HAL Holding N.V. bedroeg over de eerste zes maanden van 2009
€ 133 miljoen (€ 2,09 per aandeel) vergeleken met € 238 miljoen (€ 3,75 per aandeel) over dezelfde periode vorig jaar. Dit betekent een daling van € 105 miljoen (€ 1,66 per aandeel).
lees elders meer.

media,
WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft vrijdag de buitenlandse valutareserves van zijn 186 lidstaten met een totaalbedrag van 250 miljard dollar versterkt.

Innoconcepts
heeft nog geen cijfers naar buiten gebracht.
De heer v.d. Jagt kan vertraging met z'n vliegtuig uit Hong Kong hebben gehad. Daar worden de cijfers opgesteld. Misschien dit weekend of Maandag de cijfers.
Het was voornemens dat gister te doen.

media,
Aug. 29 (Bloomberg) -- Asian stocks advanced for the second time in three weeks as companies reported higher-than-estimated profit and U.S. economic reports spurred confidence the global economy is strengthening.

tijd 11.45
Reg.AFM
per 26 aug. j.l. heeft Aquiline Capital Partners GP LLC. 4,73 belang en stemrecht in Binck, dat was per 21 april 2008 5,12%



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL