Herstel economieën kan nu snel gaan en zullen de koersen volgen? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 09/08/2009 06:08
Het herstel van de economieën in wereld kan nu snel gaan, wij schreven dat al. De crisis was gemaakt en niet uit armoede ontstaan. De Effectenkredietinstellingen op veel plaatsen in de wereld waren voor het allergrootste deel, de oorzaak van het ontstaan van de kredietcrisis, eigen belangen o.a. bonussen en geen oog voor degelijkheid lagen in onze ogen daaraan ten grondslag.
In de Oostmarkt is de crisis minder erg geweest en daar is het herstel of we kunnen beter praten over verbeterde leefomstandigheden aan de gang. China, India en Rusland zijn verbeterde leef omstandigheden gaande en daarmee zal ook het uitgave patroon, men verdiend daar nu meer, verbeteren en zodoende komt de economie meer op gang daar.
De werkeloosheid cijfers van afgelopen vrijdag in de VS toont aan, dat daar de keer ook gaande is en dat de recessie mogelijk in het derde kwartaal van 2009 daar gestopt is.
Dit zijn goede berichten voor de beurzen wereldwijd. En die reageerde per direct afgelopen vrijdag op die cijfers uit de VS, de verliezen werden in enkele seconden tijd weggewerkt.
Toch zouden wij als belegger selectief zijn en blijven de eerste tijd.
De gezondheidssector heeft nog wat goed te maken en die zullen zich ook laten zien.
Vele hebben aflopende patenten en zullen, om hun winsten uit te breiden/op peil te houden, gaan kijken naar de BioTech bedrijven. Ook de Middelgrote Biotech bedrijven zullen belangstelling krijgen en vele grote hebben al belangen of samenwerkingen met de BioTech bedrijven.
Kijk eens in de jaarverslagen, daarin staan ze bij de grote belangen en soms niet onder hun eigen naam i.v.m. prijs opdrijving, wanneer ze wel actief gaan worden.
Zo kunnen de grote Pharma bedrijven gelijk omzet en winst uitbreiden door een overname en hoeven geen jarenlange onderzoeken meer te doen, met alle kosten die eraan verbonden zijn.
In deze sector zien wij veel samengaan/overnames de komende jaren.

Grondstofprijzen zijn gedaald en daar zullen veel bedrijven profiteren, ook zullen er meer valuta bijschrijvingen (lees winsten) komen, weer eens wat anders dan die jarenlange afboekingen op de bekende valuta's.

Wij lazen ook, dat er onder Nederland in de bodem op 2 tot 3 kilometer diepte een energiebron zit, "Aardwarmte".
Om die te kunnen benutten zou er een buizenstelsel á la Gasvoorziening moeten komen. Dan zal de Overheid met een ruimere vrijstelling moeten komen e/o afgifte van vergunningen. Als dat zo zou zijn, dan denken wij direct aan Van Leeuwen buizen en Wavin om er twee te noemen.
Ook zal het herstel van de economieën het bestedingspatroon verruimen voor de mensen die niet in de problemen waren gekomen, de afgelopen jaren. Ook de groep 65 + sers, die hebben zelfs veel te besteden. Die zullen hun interesse naar vakanties en eet gewoontes weer naar de duurdere merken en verre landen laten gaan.
Teveel om op te noemen.
Voedingsector zal dus kunnen profiteren en ook bewustere eten gewoontes (gezonde voeding).

De crisis zal de ontslaggolf hebben verergerd en is soms wel misbruikt, bedrijven zullen meer werken gaan automatiseren. In Computabel stond al, dat er een tekort aan deskundig IT en ICT personeel zal zijn. Laat Uw gedachten ook eens hierover los.

De agenda voor deze week,
Maandag 10 augustus
- Fortis 1e Halfjaarcijfers 2009
- Vastned O/I, halfjaarcijfers
- Vastned Retail, halfjaarcijfers
- Nestle Halfjaarcijfers 2009

Dinsdag 11 augustus
- Adecco 2e Kwartaalcijfers 2009
- Imtech, halfjaarcijfers
- Van Lanschot, halfjaarcijfers
- SNS Reaal Halfjaarcijfers 2009
- Crucell, halfjaarcijfers
- Hunter Douglas, halfjaarcijfers
- NL, omzet en productie industrie, juni

Woensdag 12 augustus
- ING, halfjaarcijfers
- AMG, halfjaarcijfers
- NL, faillissementen, juli
- EU, industriële productie, juni

Donderdag 13 augustus
- Aegon, halfjaarcijfers
- AMT Halfjaarcijfers 2009
- Roto Smeets Group, halfjaarcijfers
- Aalberts, halfjaarcijfers
- Van der Moolen, halfjaarcijfers
- Draka, halfjaarcijfers
- Wal-Mart Stores 2e Kwartaalcijfers 2009 - 2010
- NL, economische groei en banen, tweede kwartaal (eerste raming)

Vrijdag 14 augustus
- TMG, halfjaarcijfers
- Nutreco Einde keuzeperiode interim
- EU, inflatie, juli
- ThyssenKrupp 3e Kwartaalcijfers 2008 - 2009

Wat lezen wij in het blad van Vopak?
Lees elders meer.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL