Media heeft Beurzen in haar greep en voert de hetze op. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 09/10/2008 06:32
De media heeft de beurzen nu in haar greep en weet de angsten te vergroten. Hot nieuws is in en al het andere staat niet op de voorpagina!
Dat de welvaart hoog is en ook zich naar de Oostmarkt uitbreidt is o.a een goed signaal dat meer mens een beter leven daardoor krijgen, waar vind je dat op de voorpagina's? Dat de olieprijs dalende is haalt pas de achterkant van de 3e pagina en dan moet je nog zoeken!
Die daalde naar $88,13 per vat en stond vorige week maandagavond nog op $105,78
Is wel een daling van ca. 16,5%, dat moet eens op de voorpagina heren van de Couranten
Dat brengt rust, maar willen jullie dat wel?.
Nu ook weer bij een groot Morgenblad, Spaargeld verdampt!
Zijn het niet de mensen zelf die daar hun spaargeld naartoe brachten?
Wij krijgen veel vragen over banken, welke rating hebben die en wat vinden jullie van die banken o.a. de Troidos bank. Dat zal wel niets zijn, nimmer van gehoord e.a. opmerkingen. Nu die Triodos bank is zo slecht nog niet, zitten in Zeist (Doet in het GROEN/MILIEU etc.) kijk op www.triodos.nl
Onze vertegenwoordiger was pas in de VS, werd op straat ook gevraagd voor $1.000 te lenen, dat doe je niet en zo ga je ook met jouw geld om. Kende je die IJslandse bank? Ken je de ING, ABN AMRO, om er twee te noemen!
Mensen lopen achter de hebzucht aan en als het mis gaat, dan springt de media erop met grote zwarte letters op de voorpagina. Vaak is het de mensen hun eigen hebzucht die ze de das om doet.
In de VS was de Dow wisselvallig, toch zien wij de storm uitrazen en dat laat de Oostmarkt vanmorgen al zien.
Die verwachting beschreven wij al gisteren in ons dagadvies.
Daarin de Oostmarkt heerst een nuchter mentaliteit en had de Westerse media dat ook maar!
Op Wall Street verloor de Dow 189 punten op 9.258 en de Nasdaq -14 op 1.740
Ons gevoel zegt, ook daar is de bodem zichtbaar en het verstand aan het terug komen.
Laat je niet gek maken door een ander zijn/haar hebzucht. Die hebzucht heeft ook bij veel financiële instellingen de economie heel veel schade berokkend.
Bonussen en andere vergoedingen waren het doel en niet de degelijkheid en dat ging ten koste van de zuiverheid, met als gevolg, een wegzakkend vertrouwen en dan ploft de ballon eens!
Mogen we het zo schrijven?
In de Oostmarkt groenen cijfers en de mensen gaan daar verder en kijken wel naar de olieprijs en denken de "RUG" moet er even meer onder en geen gezeur. Daar kom je niet veel verder mee.
Hoe is Nederland na de oorlog van 1940/45 weer opgebouwd? Niet doorzeuren, maar aanpakken en lange dagen maken van 14 uur! Gelukkig dat onze ouders dat gedaan hebben, wij hebben het nu maar mooi voor elkaar en toch blijven zeuren.
In Japan de Nikkei +186 en de Topix +33
In Hong Kong de Hang Seng +409 op 15.841
In Singapore de Straits +40 op 2.074
In Australië de All Ordinaries -87, maar die keken nog teveel naar Wall Street.

media,
New Zealand,
The Reserve Bank (RB) moved today to free up liquidity in the financial system and said it was keeping in close touch with banks and the government.
NZX 50 Index
2944.395 -3.915 -0.13%
Hier zal de rust ook wel wederkeren in Australië en New Zealand.

Olie daalt van $89,12 naar $88,13 is wel 1 dollar lager bij gistermorgen.
Goud $897,6 en zilver $11,66

De valuta's
De dollar euro 1,3673 wordt sterker en dat bevorderd de export van Europa, de Yen 0,009911 't pond 1,2625 AU$ 1,9728 en NZ$ 2,235

Voor de Europese beurzen zien wij ook een rustigere tijd aankomen, we hebben het nu met die banken wel gehad, ze zijn ondergegaan aan hun eigen hebzucht en nieuwe producten. Daarop (o.a.hun beleggingen) werden nieuwe producten soms uitgegeven, waar de uitwerking niet bekend was. Hierdoor is de waarden van hun beleggingen sterk gedaald en dat geeft ook problemen, maar dat lezen we niet in de media. Nu die Turbo's worden hier nog steeds door de ABN AMRO bank uitgegeven mijnheer BOS. Per direct verbieden. Waarom staat er met heel kleine letters onder de advertentie, dat zelfs de advertentie (zie FD van 6 okt.j.l. pag. 6 onderaan) niet verspreid mag worden o.a. in het VK, Canada en de VS. Laat staan dat het product daar gekocht/verkocht mag worden! Waarom staat dat eronder MIJNHEER BOS, wordt wakker en doe er wat aan, anders zakt straks JOUW bank ook het moeras in!
Het is nog niet te laat.

Er zullen best nog wel dipdagen komen.

media,
IBM Announces Preliminary 2008 Third-Quarter EPS of $2.05; Reaffirms Full-Year 2008 EPS Outlook of at Least $8.75
Lees elders meer.

AMG
- acquires 100% of Nuclear Joint Venture.Lees elders meer

media
Fortis Bank Nederland en ABN Amro kunnen ondanks hun nationalisatie door de Nederlandse overheid nog altijd nauwelijks geld lenen.
reactie XEA.nl
De hele gang van zaken om/over Fortis heeft wel laten zien, dat het Corporate Governance niets voorstelde.
Ook zou de notering voor lang opgeschort moeten blijven en pas weer vrijgegeven worden, als er duidelijkheid is. Beleggers (aandeelhouders) werden beroofd en niet anders! Als MIJNHEER BOS zijn woorden anders uit zijn MOND had laten komen en meer overleg met partijen whad gevoerd, had Fortis niet hoeven omvallen, maar er zat veel "OUD ZEER", het publieke geheim.
Allerlei commissies ten spijt, de Corporate Governance is door deze actie van de Regering van Nederland wel "begraven"! Ook hier bespeuren wij een zekere vorm van eigen belang/behoud! Het Toezicht is in onze (red. XEA.nl) ogen heel veel tekort geschoten en te laat wakker geworden. Waarom lieten ze ons (red. XEA.nl) eind 2007/begin 2008 in de kou staan? Toen hadden ze wakker moeten worden, maar er was voor ons geen "SCHUDDEN" aan!
En nog steeds worden die producten uitgegeven, terwijl de advertentie niet in VK, Canda en de VS getoond/verspreid mag worden.
WAAROM NIET?

Aegon
die wordt door de media nu ook extra gevolgd. Zullen zuij bij Aegon dan niet wakker zijn (geworden).?

tijd 08.03
In Japan heeft de Nikkei het niet droog weten te houden -45 op 9.157 en de Topix heeft nog even te gaan +2 op 901

media,
South Korea, Taiwan and Hong Kong cut interest rates a day after reductions by the U.S., Europe and China to stem damage from the global financial crisis.
The Bank of Korea and Taiwan's central bank lowered their rates by a quarter of a percentage point and Hong Kong cut its benchmark to 2 percent. The Bank of Japan, which kept its policy rate at 0.5 percent this week, pumped 2 trillion yen ($20 billion) into the financial system.

media,
Indonesia will close its stock exchange for a second day and plans to ease rules for share buybacks to restore investor confidence.
The government may also exempt banks from mark-to-market accounting for debt and extend a guarantee on deposits following similar moves by countries including the U.K., Hungary and Ireland, central bank Senior Deputy Governor Miranda Goeltom told reporters today in Jakarta.

In Hong Kong +409 met pauze gegaan. Stand 15.841

Reg AFM
per 3 okt heeft RFS Holdings B.V.(ABN AMRO) nihil in MW Tops Limited, nog wel 4,75% stemrecht.

De agenda geen voor vandaag
Vrijdag 10 oktober
- NL, omzet industrie, augustus.

media,
Iceland's Financial Supervisory Authority will take control of Kaupthing Bank hf, the nation's biggest bank and the third lender to be seized by the government since the financial crisis escalated. Kaupthing's domestic deposits are fully guaranteed, and the aim of the takeover is to provide a functioning domestic banking system, the FSA said in a statement on its Web site today.

tijd 08.14
Olie $87,57 goud $895,7 en de dollar euro 1,3694

media,
Aegon
- beschikbaarheid kapitaal overtreft eisen.
- heeft USD-kasstromen naar holding gehedged in '08 en 09.
- ziet in KW3 afwaardering EUR 420 mln bruto op kredietportefeuille.
- heeft sterke liquiditeitspositie.

Div. media
- Fed geeft AIG extra krediet van 37,8 miljard euro.
- DRIE OVERHEDEN STAAN GARANT TOT 31 OKTOBER 2009. reactie XEA.nl
Had zo'n soort bescherming ook niet bij Fortis gemaakt kunnen worden?

Hoelang
- zal de uitverkoop nog te Amsterdam zijn op de beurs?
Doe je voordeel, want eens zullen de uitverkoopprijzen weer de normale worden.
Koop wel wat je nodig hebt, wat je niet voor kleding nodig hebt, is altijd te duur!
Want de omzetten zijn klein en bepalen nog wel de kleine prijzen.

media,
ICT Automatisering en Verum tekenen samenwerkingsovereenkomst.

tijd 08.28
In Australië
de All Ordianries -78 punten op 4.291
daar waren o.a. ANZ bank -35 cent op 16,65 ASX +1,22 op 30,73 Alumina +20 cent op 2,70 BHP -6 cent op 29,84 CWL Th bank -2,75 op 42,40 CSL +1,23 op 39,03 Leighton -2,84 op 33,21 Macq grp. -1,-- op 31,50 New Crest +3,50 op 26,70 Orica +84 cent op 20,13 Rio Tinto -3,11 op 78,01 Santos -1,21 op 14,10 en Woodside -2,28 op 41,92

tijd 08.36
In Japan de Topix +6 gesloten op 905

media,
ArcelorMittal
- ziet EBITDA 2e halfjaar 2008 boven niveau 1e halfj. 2008

Voorbeurs koerszettingen
Er worden ook nu weer bijzondere koerszettingen gedaan en als er geen andere bijkomen, dan verkopen ze weer stukken aan zichzelf.
Deze personen e/o instellingen zouden met het herinvoeren van de 10% Whole Sale grens opgevangen kunnen worden. Of zij moeten daarmee rekening gaan houden, maar de kleine orders vallen er wel onder. Dat werd in het beginnen van dit systeem wel gedaan. Waarom nu niet meer? Posten van 1 of enkele stukjes moeten er wel onder gaan vallen, nu krijg je vertekende beelden bij de koersvorming/zetting en dan nog eens die Tresholds (2 minuten stop)erbij, maakt het ook niet duidelijk.
Daar zou per direct naar toe overgegaan moeten worden, het oude systeem. Maar wie zijn wij van XEA.nl?
Lezers moeten MASSAAL gaan klagen bij de AFM en Euronext. De een stuurt je naar de ander, dat hebben wij al verschillende malen meegemaakt, blijf hierover ZEUREN bij deze instanties, dat mag van ons wel.

media,
Costco en J. Sainsbury
laten goede cijfers zien.
Costco in het 4e kw. (gebr. boekjr). een nettowinst van $397,8 +7% in vergelijking zelfde periode 2007 en Sainsbury zag de omzet stijgen in de zestien weken periode tot 4 okt. j.l. met 4,3% In Engeland zelfs met 8,4%
Dus gegeten en gedronken wordt er.

media,
Potjes voor gepensioneerden worden snel kleiner.
Toch mogen ook zij de hand in eigen boezem steken. Wie leende stukken uit?
Wat werd daarmee gedaan? En nu klagen, is dat je eigen schuld niet (lees hebberigheid). Die stukken werden gebruikt om te dumpen in de markt en waren hebben wij (red. XEA.nl) de P... aan?
Aan dumpers in de markt, die doen dat met stukken die niet van hen zelf zijn(lees: geen enkele binding hebben met die bedrijven). Wat maak het hen uit of die bedrijven naar de knoppen gaan!

tijd 09.03
De AEX 291,27 +1,96% de Midcap407,87 +2,33% de Smallcap 396,25 +1,65%

tijd 09.04
De Bel 20 2.365,59 +1,79% de CAC 3.570,11 +2,09%

tijd 09.16
De AEX 288,22 +0,90% de Midcap 404,04 +1,37% de Smallcap 396,52 +1,72% de Bel 20 2.352,45 +1,23% de CAC 3.554,42 +1,65%

tijd 09.21
De Bel 20 2.358,23 +1,48% de CAC 3.557,30 +1,73% de DAX 5.092,14 +1,56%

tijd 09.36
de AEX 293,50 +2,74% de Midcap 408,00 +2,37% de Smallcap 399,89 +2,58%

media, CBS
Nederland
inflatie september j.l. licht gedaald tot 3,1%

tijd 09.41
Arcelor EUR 25,25 +2,45 Fugro EUR 27,95 +2,33

tijd 09.42
Draka EUR 11,60 +92 cent. Van der Moolen EUR 2,36 +22 cent.

tijd 09.46
In Hong Kong de Hang Seng
+481 op 15.913

PROVENTEC | Currency GBX te London
All data delayed by at least 15 minutes
As at 09-Oct-2008 8:31:59
advies koers 160.000 0.00 0.00 nog geen handel.

media,
Nederlandse huizenprijzen dalen voor het eerst in 18 jaar.
tijd 10.47
De AEX 294,94 +3,25% de Midcap 409,11 +2,64% de Smallcap 401,47 +2,99% de Bel 20 2.359,85 +1,54% de CAC 3.594,51 +2,79% de DAX 5.146,62 +2,65%

tijd 10.51
Fugro EUR 29,42 +3,80

tijd 10.52
In Hong Kong de Hang Seng +511 op 15.943

tijd 10.54
Oli $88,20 platina $1.008 goud $896,5 en zilver $11,73
de dollar euro 1,3748 't pond 1,2585 en AU$ 1,9504

tijd 10.57
AMG herstelt EUR 19,73 +1,93 en ruim 60.000 sts omzet.

Kansen in de markt.
Laat je het goedkope kaas niet (meer) van het brood af eten.
Er liggen kansen en doe het dan gefaseerd.

IBM
de resultaten staan elders op de site.
Daar zal vandaag de VS wel dieper induiken, die cijfers. Die geven wel aan, dat het daar wel betere gaat dan beleggers hadden verwacht.

tijd 11.05
Kreten als deze,
"AEX leeft slechts tijdelijk op"! Hoe weten zij dit, stennis makerij en niet anders. Het lijkt wel op mijnheer BOS.

Fugro
daar kan best eens een rustige en stabiele koersvorming komen tussen de EUR 26/32. Wat gaat de eocnomie doen in de Wereld en de investeringen van de OlieMijen?
Huidige koers om 11.10 28,23 +2,61

tijd 11.16
De Bel 20 2.354,83 +1,33% de CAC 3.599,56 +2,94% de DAX 5.134,92 +2,40%

Gaat de Kamer Razzia's goedkeuren?
Huisbezoek bij fraude AOW ers. Hebben die in en na de oorlog niet Nederland opgebouwd?
Dat huiscontrole stelt Staatssecr. Aboutaleb voor. Bij wie mochten er geen razzia's gehouden worden? Juist, illegalen, want dat deed weer aan de oorlog denken. Het moet dus wel heel erg zijn met die AOW'ers.

tijd 11.36
De AEX 292,73 +2,47% de Midcap 410,41 +2,97% de Smallcap 401,62 +3,02%

tijd 11.43
Olie stijgt naar de $89,52 goud daalt iets, $893,5 en zilver $11,685
de dollar euro 1,3752 't pond 1,2609 AU$ 1,9623 en NZ$ 2.2280

tijd 11.48
Dexia EUR 6,20 +1,21 en 5,7 miljoen sts omzet. INBev EUR 38,46 +2,44 en ca 770.000 sts omzet.

tijd 11.59
Ahold
daar worden nu zeer veel Turbo's gedaan ca. 29.000 sts.
De koers moet dan gedrukt worden om ze voordelig te kunnen afsluiten.
Huidige koers ca. EUR 7,36 en ca. 3.9 miljoen sts omzet. De trend is juist voor de voeding positief. Dus zal straks de verbetering wel weer komen.
Een voorbeeld van drukken met Turbo's en vergeet de Speeders ook niet.
Lees de winststijging bij Costco in dit advies en alles zal U als lezer duidelijk worden, waarom het drukken van de prijs bij Ahold.

tijd 12.02
De AEX 291,32 +1,98% de Midcap 409,66 +2,78% de Smallcap 402,25 +3,19%

tijd 12.40
De AEX 291,29 +1,97% de Midcap 409,71 +2,79% de Smallcap 400,83 +2,82% de Bel 20 2.336,77 +0,55% de CAC 3.577,90 +2,32% de DAX daalt terug naar 5.013,92 +0.01%
de Turbo's en misschien wel de Speeders drukken nog steeds bij Ahold klein 31.000 sts al. Hoor EUR 7,678 en laag EUR 7,275

tijd 12.46
HES Beheer
wilde een doorlopende notering.
Daar hebben wij nog een advies gegeven, doe het niet, je wordt dan een speelbal.
Nu daar wordt vrijwel dagelijks met 1 stukje geopend. Dagelijks ligtgen die 800 sts in de koop en verkoop, Nu OP EUR 17,40 aan de koopkant en verkoop EUR 19,50
Zo wordt je koers gestuurd. Had maar een veilingnotering gehouden.
Koers nu EUR 17,50 -25 cent en 281 sts omzet. Waarvoor doorlopend?

tijd 12.53
Media,
De Europese Centrale Bank heeft donderdag een recordbedrag van 100 miljard dollar in de geldmarkten gepompt.
De vraag naar dollars van banken in de eurozone was echter nog hoger.
reactie XEA.nl
Omdat ze een betere USA dollar zien komen.

tijd 12.57
Media,
Reed Elsevier plc.,
- handhaaft de verwachting dat voor het einde van het jaar kan worden aangekondigd dat onderdeel Reed Business Information (RBI) wordt gedesinvesteerd. The Financial Times kwam met het bericht, gebaseerd op bronnen die bekend zijn met de situatie rondom het verkoopproces, dat de verkoop van de tijdschriften-tak mogelijk onder druk staat doordat kredietverstrekkers vraagtekens zetten bij hun mogelijkheden voor financiering.
reactie XEA.nl,
Bronnen en zo probeert de media een hetze tegen allerlei bedrijven te voeren. Ze weten het altijd beter en kijken bij elk bedrijf in de keuken, zo lijkt 't.
Waarvoor?
Het opkrikken van haar eigen verkoopcijfers.
Reed Elsevier EUR 8,67 + 12 cent, maar wat een afstraffing gisteren.

tijd 13.03
Olie $89,-- goud $892,30 en de dollar euro 1,3691

tijd 13.27
De AEX 290,92 +1,84% de Midcap 410,84 +3,08% de Smallcap 401,48 +2,99%
Wat kunnen koersen afwijken door die Turbo's en Speeders en met behulp van laddersystemen nog meer. Kijk Aalberts, Wavin, CSM, Ahold e.a. fondsen.
De ABN AMRO bank is de uitvinder en Pensioenfondsen vragen nu om hulp.
De dekking door de waarden daling wordt minder.
Het moet niet mooier worden, ze worden de das omgedaan door die producten.

PROVENTEC | Currency GBX te London
All data delayed by at least 15 minutes
As at 09-Oct-2008 12:18:40
advies koers 157.500 -2.50 -1.56%
Time/Date Price Volume Trade value Type
09:00:20 09-Oct-2008 155.00 1,000 1,550.00 Ordinary Trade

iGPS announces supply agreement with Schoeller Arca Systems to produce up to 30 million pallets in the next 5 years
(Innoconcepts doet zaken met hen, zij gebruiken de licentie rechten van Inno.)
lees elders meer.

tijd 13.47
Olie $88,79 goud $891,4 en zilver $11,715
de dolla reuro 1,3707 't pond 1,2644 en AU$ 1,9462

tijd 14.10
De AEX 290,55 +1,71% de Midcap 410,07 +2,89% de Smallcap 402,43 +3,23% de voeding ligt er even verlaten bij.

tijd 14.12
De Bel 20 2.324,02 onv., de CAC 3.568,01 +2,03% de DAX was even terug op het faillisment van de Caravanfabrikant, nu weer hoger op 5.082,04 +1,36%

Fortis,
kan nog moelijk geld lenen bij collega's.
Media,
Volgens een handelaar die anoniem wil blijven hebben Fortis en ABN Amro last van relatieve onbekendheid. De enige partijen die voorzichtig geld beginnen te lenen zijn Nederlands.

tijd 16.23
De Dow doet het rustig aan, dat is ook beter, bezinning en daarna de daden, nu 9.307,88 +0,54% de Nasdaq 1.763,03 +1,30%

tijd 16.24
De Bel 20 2.303,62 -0,87% de CAC 3.567,67 +2,02% de DAX 5.071,85 +1,16%
de AEX 289,99 +1,52% de Midcap 409,87 +2,84% de Smallcap 403,94 +3,62%

tijd 16.27
Innoconcepts
daar moet een partij "behagen" in het fiet dat ze de koers zo kunnen sturen, de 1.100 en de 1.500 aantallen liggen daar met kleinere aantallen al maanden te drukken.
Wat de bedoeling is?
In voor veel beleggers gissen! Huidige koers EUR 6,37 -8 cent en 73.000 sts omzet. Straks wordt Innoconceptas voor een appel en ei van de beurs geplukt!
Of is dat juist hun opzet?
Nu koop op EUR 6,25 van 2.788 sts en verkoop op EUR 2.093 sts. Daartussen worden zaken gedaan. Zo drijven ze de koers terug.
Wij hebben het vermoeden dat het een effectenkredietinstelling is.

tijd 16.34
Wall Street laat weer hetzelfde beeld als gisteren zien, wisselende stemmingen, de Dow 9.223,62 -0,37% de Nasdaq 1.743,66 +0,19%

Binck,
In het kader van het aandelen inkoopprogramma zoals aangekondigd op 30
september 2008, maakt BinckBank bekend dat gedurende de periode van 1 oktober
tot en met 8 oktober 2008; 272.849 aandelen BinckBank zijn ingekocht tegen een
gemiddelde prijs van EUR 5,11.

tijd 16.44
Olie $88,08 goud $886,2 en zilver $11,725
de dollar euro 1,3653 't pond 1,2665 en AU$ 1,9445

Media,
Alles wat negatief is, blijven in de media de koppen, niets het positieve nieuws. Laat je niet misleiden door dat en kijk er doorheen.

tijd 17.07
Verzekeringswaarden in de VS lager o.a. Sallie Mae en Prudential Fin. Inc. dalen sterk. Er wordt naar slachtoffers gezocht. En dan vindt die wel of anders worden ze wel gemaakt.
De Dow 9.085,19 -1,87% de Nasdaq 1.721,21 -1,10%
En zo krijgen de beurzen geen rust.
Er lijkt een vorm van media behagen in een andermans leed.

tijd 17.10
Olie $87,68 goud $891,6 en de dollar euro 1,3627

tijd 17.29
De AEX 279,99 -1,98% de Midcap 400,83 +0,57% de Smallcap 396,48 +1,71%

tijd 17.30
De Bel 20 2.240,34 -3,60% de CAC 3.394,58 -2,93% de DAX 4.859,96 -3,06
De Dow 9.152,65 -1,14% de Nasdaq 1.740,18 -0,01%

tijd 17.35
De AEX 281,97 -1,29% de Midcap 400,39 +0,46% de Smallcap 397,68 +2,01% de Bel 20 2.240,88 -3,57% de CAC 3.441,85 -1,57% de DAX 4.881,39 -2,64%

tijd 18.10
De Dow 9.186,26 -0,78% de Nasdaq 1.749,71 +0,54%

CSM
- maakt bekend dat de verkoop van de in Ter Apelkanaal. Lees elders meer.

Telenet
- verhoogt winstvooruitzichten na afsluiting van Interkabel-overname
Lees elders meer.

Visie Alex Otto
9 oktober 2008 | Het Financieele Dagblad
Fondsbeheerder Alex Otto van Delta Lloyd Asset Management pleit voor een herinrichting van het financiële landschap. 'Ik kijk al ruim dertig jaar naar een scherm, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het moet anders. Het financiële landschap moet op de schop om in de toekomst deze excessen te voorkomen.'
Lees elders meer onder wat lezers schrijven.
De visie van de Heer Otto sluit naadloos aan, waarvoor wij al ca. 1 jaar ten strijde trekken.
Met dank voor Uw ondersteuning mijnheer Otto.

tijd 18.43
De DAX 4.887,00 -2,53%

tijd 18.48
Olie $87,17 platina $1.033 goud $892,3 en zilver $12,05
de dollar euro 1,3640 'tpond 1,2603 AU$ 1,8466 en NZ$ 2,2121

Spaargelden van de bank afhalen.
Daae zijn spaarders nu meebezig, maar wat als ze straks alles weer terugbrengen?
Mensen laat je niet gek maken door de media, blijf jezelf en handel naar je "gezonde verstand"!
Als wij bankiers zouden zijn, dan zouden wij de laagste rente vragen en de markt rente geven.
Waarom de laagste rente vragen, dan kun je als bankier de beste en veilgste leningen/hypotheken afsluiten, klanten van A1 kwaliteit.
Daarom loop je bij banken die meer rente geven meestal ook meer RISICO, want zij krijgen de klanten die elders geen lening/hypotheek konden krijgen.

tijd 19.26
De Dow blijft in mineurstemming nu 9.152,57 -1,14% de Nasdaq 1.737,75 -0,15%

Grondstofprijzen
Waar lezen we dat de grondstofprijzen aanzienlijk gedaald zijn en nog dalende zijn?
Voedingswaarden zullen daar wel bij varen, ook zal de aanzienlijk goedkopere olieprijs de consumenten voordeel opleveren. Rente daalt en dat werkt door in het te besteden budget van de consumenten. wat moeten we nog mee positiefs opsommen, want de media doet dat niet en hebben we het nu zo slecht?
Wees eens eerlijk, alleen het is een BENDE op de beurzen en daar weten we allemaal nu wel de oorzaak van.
Macht, Bonussen, Hoogmoed, Roem en aanzien, nu er zijn er velen onderuit gegaan.

media,
OPEC is very likely to cut oil production at its extraordinary meeting in Vienna on Nov. 18 because prices have fallen dramatically, the group's President Chakib Khelil said today.
reactie XEA.nl
Willen we ooit onafhankelijk worden van de OPEC en andere olielanden, dan zullen we naar Kern splitsing moeten, de manier van een toekomsteige energie voorziening.
tijd 19.40
Olie $87,-- goud $891,70 en de dollar euro 1,3664
In juli j.l. $147,27 per vat olie.

tijd 19.42
De Dow 9.187,46 -0,76% de Nasdaq 1.746,38 +0,35%



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL