Zal de nieuwe week blijvende rust brengen? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 21/09/2008 06:23
Laten we het hopen, wij van de redactie geloven erin en doen dat met liefde.
Het kan niet meer stuk, zou je nu haast zeggen, maar er moet nog veel gepraat worden en geregeld, voor dat alles weer op z’n benen terecht is gekomen. Wat een papieren verlies en echt verlies is/wordt er geleden..
Het onderling vertrouwen bij de banken is ook weg, maar moeten wij ons daar zorgen over maken? Eigenlijk niet, eigen schuld dikke bult.
Toch is het triest dat het zo gelopen is. Wat een overname van een bank kan bewerkstelligen. Dat heb je als er een leiding zit, die niet deskundig is en daardoor te goedkoop qua koers is geworden. Dan werk je hetzelf wel in de hand en niet alleen bij een bankbedrijf. Elk bedrijf wordt dan kwetsbaar.
Zal er al nieuws van Heijmans e/o de Telegraaf komen voor de beursopening van morgenochtend? Bijzondere koersontwikkelingen laten beide zien. Nu waren ze wel afgestraft, de eerst meer dan de tweede. Ons gevoel zegt, er moet meer aan de hand zijn.
Waarom dan ABN AMRO man Jiskoot (de Pers) door Boekhoorn (5% belang in TMG) aangetrokken en moet nu een duo met Van der Hoeven (ex. Ahold) gaan vormen. De heer J. de Mol 10,30% in TMG en die wilde nog eens een kunstje uithalen.
De koop van een deelneming in ProSieben SatI is dan wel door de analisten afgekraakt als te duur, maar toch biedt die deelneming een vast toekomstig rendement en wat speelt er samen(?) in de hoofden van J. de Mol en Boekhoorn?
De omzetten in TMG zijn ruimer dan in het verleden, tegen de negatieve trend in.
Zo zijn er meer kanshebbers en wij lezen vaak tussen de regels dingen, dat je zeg: "dat we dat niet eerder door hadden"?

ASMI
daar is meer aan de hand. Aandelenuitgifte die aanhangig werd gemaakt bij de ondernemingskamer en toen kwam Applied Materials met een bieding op een onderdeel van ASMI. u zitten partijen aan de Tafel en wat komt daaruit?

Shortindekkingen
Welk effecten zullen deze de komende tijd gaan geven?
De kettingreactie van toezichthouders in VS, VK, Duitsland, Frankrijk zal nog wel meer navolging in de wereld gaan krijgen en hopelijk niet alleen voor de Financiële waarden.
Totale afschaffing en niet half werk afleveren heren Toezichthouders.

De agenda.
Een rustige week.
Toch gaan wij uit van cijfers Innoconcepts deze week.
Maandag 22 september
- Hebben we niets staan

Dinsdag 23 september
- Antonov, halfjaarcijfers
- Analistenbijeenkomst bij Philips
Dus kan er best woensdag wat extra aandacht voor Philips komen.

Woensdag 24 september
- BAVA van Exendis (wat zal de Vries (ex VEB) daar te vertellen hebben?

Donderdag 25 september
- AVA van Nieuwe Steen (NSI)

Vrijdag 26 september
- Heijmans, buitengewone
- Betaalbaarstelling interim dividend van Wavin.
en hebben we Innoconcepts al gehad deze week?
Misschien dan vandaag? Vorig jaar 28 sept. 2007

T.A's
Laat je als belegger niet gek maken door allerlei Techn. Analyses, ga naar de BAVA's en AVA's en soms zit er een bedrijfsbezoek later aan vast. Doe daaraan mee en let op wat je er ziet en hoort. Stel vragen indien mogelijk.
Wij bezoeken veelvuldig AVA's en BAVA's van bedrijven en ook tussendoor.
Ons ervaringen zijn, dat een goed bezoek en oplettendheid je meer inzicht geeft over het bedrijf en dit ook combineer met het stellen van vragen.
Zo leer je het bedrijf beter kennen en ook de staf/leiding.
Want nog steeds is het bij ons (red. XEA.nl), eerst de "Vent en dan de Tent"!

Maak van onze ervaringen gebruik, o.a. door het aanvragen van de nieuwsbrief, daaraan zijn onze inkomsten gekoppeld.
Alvast dank voor Uw aanvraag van de nieuwsbrief en steun ook onze adverteerders door gebruik te maken van hun diensten via onze site.
Ook daarvoor dank.
Wat zal de laatset dag van het weekend brengen?
Het weer is hier stil, droog en rustig, maar nog donker. Dat was het ook op de beurzen begin afgelopen week. En kijk eens wat daar een snelle verandering in kwam.
Nog een fijne afsluiting van het weekend, ons teamlid loopt (rent) mee ind Dam tot Damloop vandaag.
Bernard veel succes, mogen wij dan ook namens U doen?

media,
Lehman Brothers Holdings Inc.,
- the U.S. investment bank that filed the largest bankruptcy in history, won federal court approval to sell its North American business to London-based Barclays Plc for $1.75 billion.

media,
The U.S. Securities and Exchange Commission, seeking to jumpstart a hunt for suspected manipulation of financial stocks, will require hedge fund managers, brokerages and institutional investors to describe under oath their bets on the firms. Investors with significant trades in the companies' securities or credit default swaps must disclose their positions and provide ``certain other information'' in written statements, the regulator said yesterday. SEC spokesman John Nester declined to say who would receive the requests.
reactie XEA.nl
Hopelijk zullen elders in de wereld de Toeichthouders ook eens activer worden met het aanpakken van de manipulators en niet alleen omdat ze (bedrijven)bijvoorbeeld een of andere bericht niet of te laat hebben gemeld.
Dat zijn voor de meeste beleggers onbelangrijke zaken, dagelijks worden zij wel door manipulators van een "normale" beurshandel beroofd.
Dat vinden wij zeer ernstig heren Toezichthouders en dat gebeurd met de door U goedgekeurd (nieuwe/oude) producten, waar nu duidelijk uit blijkt "VERSTORING" van de nomale beurshandel en dat is manipuleren, dus had die goedkeuringen er nimmer mogen komen.
Er is maar 1 weg, zo snel mogelijk die goedkeuringen intrekken.

Met dank namens veel beleggers.

media,
ISLAMABAD (Reuters)
- A suicide truck bomber attacked the Marriott Hotel in Islamabad on Saturday, killing at least 45 people, wounding nearly 250 and starting a fire that swept through the building in the Pakistani capital. Two charred bodies were found lying in the burnt ruins on Sunday morning, and a search was still on for more. Most newspapers estimated the toll would rise to 60.
reactie XEA.nl
Wat moeten we hier van zeggen? Onbegrijpelijk en verschrikkelijk. Wat weer een leed!

media,
Nederlandse particuliere beleggers die beleggingsproducten hebben gekocht van de gevallen Amerikaanse bank Lehman Brothers zijn waarschijnlijk een groot deel van hun geld kwijt. Op een eventuele restwaarde moeten ze mogelijk vijf jaar wachten.

KPN.
Kijk eens naar de Kop van de voorpagina van de onze site, daar staat KPN, een prima bedrijf met een uitstekend management. Een rustige belegging met een goed rendement.
Telecom groei steeds meer samen met ICT en biedt kansen voor de middel en langere termijn.

Agrarische sector,
Die worden het niet eenvoudig gemaakt, toch werken ze met hart en ziel voor het bedrijf en overal zal er wel eens iemand tussen zitten die er met de pet mee gooit. Waar is dat niet?
Ten onrechte worden ze in de hoek gezet en dat verdiend deze sector en mensen die erin werken niet.

tijd 17.14
Zie elders Acomo nader bekeken.

Dam tot Damloop
Teamlid XEA.nl
Heeft de 16 km binnen de 1 1/2 uur gelopen. De exacte tijd krijgt hij later te horen. Ze liepen met een chip in de schoen en die zal straks in de machine gaan voor de juiste tijd opname.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL