Welke wind zal er deze week weer gaan waaien? Straks meer neiuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 31/08/2008 07:01
Ja, dat mogen we van de redactie wel zeggen, morgen 1 september en remember, be back in september!
Dat zal ook wel niet meer opgaan. De markten zijn extreem qua beweeglijkheid en daar werken Hedge Funds en de nieuwe producten sterk aan mee. In Duitsland willen bestuurders al aanvulling op de bestaande regels, o.a. het behoud van Duitse bedrijven, geen "leegkoop" van de beurzen bedrijven. Ze kunnen zeggen wat ze willen over de Duitsers, maar ze lopen wel meestal "voorop" met de vernieuwingen.

De olieprijs wordt nu niet meer (lijkt wel) door vraag en aanbod bepaald, de stormen/orkanen o.a. nu Gustav bepaalt de prijs. Was dat in het verleden jaren 1970-1980 ook zo? Dat kunnen wij ons niet herinneren, dat ligt niet aan ons politiek verleden, want dat hebben we niet! Die (de meeste) hebben een selectief geheugen.
Maar de daling van de olieprijs kan de wereld wel helpen bij de bestrijding van de inflatie e.a. zaken, die met die inflatie te maken hebben en voor de derde wereld. Daar stegen de kosten voor levensonderhoud de pan uit.

Wij raden aan, blijf selectief met uw beleggingen, houdt spreiding en defensieve waarden o.a. de voedingfondsen, er moet altijd gegeten worden, IT&ICT, er moet nog veel in de computer gestopt wordt, de technische waarden, want de mens zal steeds meer door de techniek vervangen worden. Wij zien over een 40/50 jaar, diversen robots door de kantoren lopen, die allerlei menselijke diensten al hebben vervangen. Maar ook in de industrie o.a. lasrobots zijn er nu al, maar krijgen uitbreiding/concurrentie.

In Amerika beginnen ze september met een vrije dag, Labor Day zorgt voor ontspanning en een lang weekend.

De agenda voor deze week
Maandag 1 september
- Blue Fox, halfjaarcijfers 2008
- Draka, halfjaarcijfers
- Wavin ex. div.

Woensdag 3 september
- laatste handelsdag Schuitema

Donderdag 4 september
- ASMI, hoorzitting Ondernemingskamer inzake beschermingsconstructie
- - EU, rentebesluit Europese Centrale Bank.

Vrijdag 5 september
- RSDB, biedingstermijn HHBV loopt af
Er zullen nog wel meer berichten verschijnen waar wij geen mededeling van hebben ontvangen.

Let op Reed Elsevier,
Daar staat Reed Business Informatie in de verkoop en het aantal bieders meldt zich aan en als de verkoop, die wij in het 4e kwartaal 2008 verwachten, wordt beklonken, zal er meer rust in de cijfers van Reed Elsevier gaan komen.
Het zal toch eens moeten komen en Crispin Davis zal ook daar eens vertrekken en nieuwe bezems doen soms "wonderlijk" werk.

Als wij zo naar buiten kijken dan kan het hier een pracht dag worden, hopelijk ook bij U.

Vraag ook onze nieuwsbrief aan, al zal de nieuwsbrief nu niet uitgaan, wij slaan een maand over, onze man zit in de VS deed dat en het vraagt nog wel wat vaardigheden. maar volgende maand is de nieuwsbrief er weer. De planning is over Econosto en Eriks, wat waren ze van elkaar en wat zijn ze nu voor elkaar.
Doormiddel van het aanvragen van de nieuwsbrief, het gratis lidmaatschap, kunt u als lezers dieper in de data kijken, dus vraag de nieuwsbrief aan.
Maak ook gebruik van de diensten van onze adverteerders, zijn maken het mogelijk dat wij in de lucht kunnen blijven.
Ook kunt u onze ervaringen en kennis meenemen in Uw beslissingen. Beleggen, daar komt best het een en ander tegenwoordig voor kijken.
Waar waren dat laatste maand druk met Ctac bezig en vandaag gaat ons verslag over de presentatie halfjaarcijfers 2008 op de site.

Modelportefeille
Wij bezochten afgelopen maandag de BAVA van CTAC en onze uitstekende indruk werd daar nog eens bevestigd. Ook onze gesprekken met de mensen van Cta’s de deelnemingen, razend enthousiaste mensen en weten waar ze mee bezig zijn en waar ze voor staan, gaf s 'avonds in ons team van XEA.nl de doorslag en toen hebben wij op EUR 3,96 3.000 sts in de modelportefeuille gehaald.
Dat was niet verkeerd.

Ja, je moet zelf in/voor het effecten vak;" iets moeten horen, zien en voelen". Hoe zeggen ze iets (let op de lichaamshouding) en wat wij belangrijk vinden, zoals in de presentaties o.a. bij CTAc de 28 ste aug., eerst de presentatie en daarna het nog eens doorlopen van alles en gelijk vragen.
Hoe zeggen ze 't weer en hoe komen ze uit de vragen met hun antwoorden.
Dat is nu juist een vak apart.
Dat staat niet in het boekje, combineren en even wat dieper door/nadenken en daar kunt U als lezer van ons nieuws en ervaringen profiteren.

Geef onze site ook aan andere door en zo wordt onze kring steeds groter.
Met dank en nog een fijne afsluiting van het weekend, aan het weer zal 't niet liggen.


KARDAN
- CONTINUES GROWTH IN FIRST HALF 2008 WITH 17% INCREASE IN TOTAL ASSETS TO EUR 5 BILLION. Lees elders meer.

CTAc
morgen weer op volle sterkte.
Lees elders meer.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL