Slecht toezicht en contole heeft de wereldeconomie doen krimpen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 02/08/2008 07:15
Mogen we dat wel zo stellen?
Je kan toch niet alles onder toezicht stellen! Dat is ook zo en toezicht stelt meer voor, dan alleen dat toezicht. Toezicht moet open zijn en dan weet ieder wat er gaande is. Nu is het een waas van geheimhouding en ondoorzichtig en daardoor is er geen doortastendheid en gaat ieder de regels proberen naar zijn/haar hand te zetten. Daardoor is er een "kloof" tussen partijen ontstaan, bijv. die nieuwe producten, werden van 1 kant bekeken, van de aanvragers alleen. Moet je niet beide kanten bekijken en controleren?
In de financiële sector stonden meer de beloningen centraal, niet de verplichtingen die je als bestuurders op je neemt, als je die verantwoordelijke baan aanneemt.
Waren de bestuurders dan onverantwoordelijk bezig?
Nu blijkt in sommige gevallen, dat zij "hun" toezicht niet aan de juiste personen hadden toevertrouwd. Die kregen teveel de vrije hand in hun doen en laten en dachten ook teveel weer aan hun salarissen/bonussen/ opties etc..
Dat was voor ons ook een van de hoofd reden in AVA's tegen die toekenningen van opties etc. te stemmen/ageren , ook onverantwoordelijke overnames etc.spelen mee. Het grootste voorbeeld speelt nu, maar als het toezicht en adequaat optreden bij de Raad van toezicht en Commissarissen van de ABN AMRO bank beter was geweest, dan had die bank ook helemaal niet overgenomen geworden en hadden die toestanden bij Fortis er ook niet geweest. Wij hebben dat dan ook in de BAVA van september 2007 tegen die heren achter de groene tafel van de ABN AMRO bank gezegd, niemand anders deed zijn/haar mond open, over het falen van de CEO Groenink. Reorganisatie na reorganisatie bij de bank en goed personeel werd de laan uitgestuurd doormiddel van de bekende “brief”!
Toezicht en handelend optreden kan zoveel "ellende" voorkomen. Teveel wordt ook de controle verslapt door tijdgebrek e.a. oorzaken.
Toezicht en controle, daar draait alles om en als dat door een of andere oorzaak niet juist is, dan zal de financiële wereld nog meer worden opgeschrikt door allerlei vormen van "een crisis".
De nieuwe huidige bestuurders hebben nog een groot nadeel, zijn meestal in hun jeugd opgevoed van, "alles kon en mocht"! Want de moraliteit is anders dan in het verleden en daar vertrouwde het "toezicht" nog teveel op en dat werd onderschat door het toezicht.
Nu zitten we als beleggers met een hoop ellende!

De media speelt mee, want ellende wordt gelezen.

Op Wall Street werden ook weer oude verhalen (lees ellende) naar voor gehaald en de Dow ging de dag uit met verlies van 51 punten en de Nasdaq -14 punten op resp. 11.328 en 2.310
De week beginstanden waren voor de Dow 11.370 en de Nasdaq 2.310 waar mee begonnen werd, de Dow pakte dus gisteren het weekverlies.

Toch lees de media bij ons mee, want wat lezen wij nu: "Amerikaanse economie vervalt in een slakkengang"!
Nu, als dan de controle beter wordt gedaan, zal de recessie ook niet komen. Want daar twijfelt de media nu aan, dat er een recessie komt.
Want dan had die gemanipuleerde olieprijs ook niet zo hoog geweest/kunnen komen en had de inflatie angst er misschien ook niet geweest etc.etc.

Olie
steeg gisteren weer op sentimenten naar ruim $127 om later weer terug te zakken en sloot op $125,25. De week beginstand was $123,43

Goud en zilver
sloten gisteren op resp. $918,6 en $17,50. De week beginstanden waren resp. goud $929,-- en zilver $17,45

Nieuwe fondsen in de
TenCate, OPG Groep, Pharming en Smit Internationale naar AMX
Accell, Fornix, Gamma, KasBank en Spyker naar AScX-index
Fugro, BAM, USG People en Wereldhave naar AEX-index
Dit gaat in september a.s. in.
Ook hier spelen zaken van gewijzigde normen en waarden mee. In het verleden voorwaarden van o.a. 3 jaar winstgevend aan 1 stuk, reeds lang verblijf op de beurs etc. etc., toen KPN op de beurs kwam is dat losgelaten.
Nu hebben we al wat narigheid gehad met fondsen in de AEX oa. W.O.L. e.a..
Waarom afgestapt van die "strengere regels"? De moraal, vriendendiensten etc.etc..
Ook zorgt dit weer voor handel, de mandjes (lees de volgers van indexen etc.) moeten weer wisselen met aandelen etc.
Euronext vaart er weer wel bij, maar de degelijkheid is wel "losgelaten"!
Valt ook onder toezicht en controle heren/dames Toezichthouders en controleurs!

Zo we hebben weer eens wat denkstof op het scherm gezet voor het weekend.
Gelukkig schijnt de zon en de temperatuut is gematigder vandaag.

Nog een goed weekend en bekijk ook eens de aanbieding van onze adverteerders!
Zij maken het mogelijk dat wij op Uw scherm komen en ook nog eens ons inzetten voor een schone en degelijke handel.
Namens hen en ons team van XEA.nl alvast bedankt.

Reg AFM
per 30 juli j.l. heeft Allianz SE 0,06% in KPN was per 25 juli j.l. 6,32%
per 30 juli j.l. heeft Allianz SE 0,05% in TNT was per 25 juli j.l. 6,30%

Moraal!
Wij hadden over de moraliteit is veranderd, ja kijk eens naar de Overheden in Europa, gestolen spullen kopen ze en gebruiken die tegen haar onderdanen.
Heling is dus toegestaan vinden de OVERHEDEN zelf, dat moeten hun onderdanen eens doen!
OVERHEDEN staan steeds meer BOVEN de WET.
Zelf de JAN uithangen van onze centen, is dat de nieuwe MORAAL heren!
Eigenlijk zijn het dieven en geen heren meer.
Waar is de DEGELIJKHEID, BETROUWBAARHEID en TOEZICHT?Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL