Zal de nieuwe week rust brengen? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 29/06/2008 06:51
De afgelopen week was het de week wel van de banken, die stonden en vooral de Fortis bank op hun grondveste te schudden.
In België wordt om het aftreden van CEO J.P. Votron geroepen en hier stelt, terecht de VEB uitspraken van Votron aan de kaak, die hij in hun blad Effect enkele maanden geleden heeft gedaan o.a. over de financiële situatie bij de Fortis Bank, absoluut niet aan de orde!
Wat is daar achtergebleven voor de buitenwereld bij Fortis?
De grootaandeelhouders staan achter ons beleid, heeft Marice Lippens Chairman van de Fortis gisteravond nog gezegd.
De herfinanciering is geregeld en wat zal de toekomst bij Fortis brengen?

Beurzen stonden in het teken van inflatie, stijgende olieprijs en uitspraken die een visie/verwachting zijn en "geen" toekomstige zekerheid.
Toch wordt er overdreven door de markten op gereageerd. Olielanden zullen vanaf 1 juli a.s. hun productie verhogen en de voorraden zijn meer dan voldoen (red. XEA.nl).
Speculanten brengen de prijs van olie e.a. producten naar boven, maar de alternatieven energie wordt nog tekort rekening mee gehouden, die zal zeker versnelt gaan toenemen, door die stijgende olieprijs van $140,51. Is zelfs even in de $142,-- geweest afgelopen week.

Toch zou het weer goed zijn, dat beleggers zich eens in de cijfers van de bedrijven verdiepen en niet alles zondermeer over zich heen laten gaan/komen, zoals de media die toont.
Kijk eens wat er gisteren naar buiten kwam over UBS.
Niet te geloven, wat zijn de adviezen dan nog waard?
Bezoek de AVA's van de bedrijven en stel daar vragen aan het management. Dat is de plaats voor ’t stellen van vragen en als het antwoord je niet zint, vraag om nadere uitleg.
Neem Innoconcepts, vorig jaar was daar de Alg. Vegadering v. Aaandeelhouders (AVA) naar een heen bedenkelijk niveau gezakt en wat zag je dit jaar, alle partijen hadden daarvan geleerd. Wij waren ook nu weer in die AVA van Innoconcepts (lees ons verslag nog eens na), daar werden goede vragen gesteld en er was een open en duidelijk wisselwerking qua antwoorden, met uitleg ook over het doen en laten van Innoconcepts, ook doormiddel van een filmpje en een mondelinge presentatie aan de hand van sheets.
En dat bleek een goede combinatie over/van Innoconcepts. Kreeg al ca. EUR 18 miljoen in 2007 aan licenties binnen en die stroom zal spoedig meer worden, want de toekomst lacht ze tegemoet.
Wat is dit fonds de laatste weken afgewaardeerd, benut die kans!

Deze week is de agenda klein,
Gisteren een bericht over Rood Testhouse, (lees 't nog eens na).
Maandag 30 juni
- AVA van DVRG

Donderdag 3 juli
- AVA KLM te Schiphol Oost om 09.00 uur
- 2e kwartaalcijfers OCE.

Vrijdag 4 juli
- Laatste handelsdag van aandelen Econosto.
- onafhankelijkheidsdag VS
Verder zal er zeker nog wel ander nieuws komen, wij wachten met spanning af.
Met deze sterk verlaagde koersen zullen overnames zeker uit onverwachte hoek kunnen komen.
Dat zullen we dan wel uit de Couranten kunnen vernemen of via andere media.
Nog een fijne zondag en nieuwe week.
Aan het weer zal 't niet liggen het is hier zonnig en weinig wind.

Anheuser - Busch wijst
de bieding van InBev af.
Er wordt o.a. geen rekening gehouden met de in gang gezette kosten herstructurering, per saldo zal daar een kostenbesparing uitkomen.

Retail sector,
Macintosh merkt 't al en ook de supermarkt ketens zullen 't gaan merken, Super de Boer liet het ook al weten, en Carrefour (FR.) kwam met een winstwaarschuwing. De marges zijn in deze branche al laag en dan zullen er zeker kosten besparingen komen en zal de derving ook scherp in de gaten gehouden moeten worden.
Maar wij hoorden in de AVA van o.a. Nedap, dat de Supers niet staan te springen met de invoering van tech systemen om bijv. de voorraden te laten lopen via computersystemen en andere technische snufjes. Twijfels, terwijl het eenvoudig kan, maar dan zetten we wel goedkope scholieren in!
Is dat verder kijken dan de neus lang is?
Toch hebben deze nieuwe technische systemen de toekomst, al is het natuurlijk wel opletten en kijken of het goed werkt (uitpakt).
Zie bij Samas, daar gingen tientallen miljoen onder het paard z'n buik door met het Harmonie project. Dat zou de voorraad en af - en uitlevering gaan regelen. In Frankrijk wordt dat systeem (Harmonie) niet meer ingevoerd.

Het probleem is bij de aanzet voor vernieuwingen, dat niet de juiste mensen de gespreken voeren en er is tekort inzicht bij de ontwerpers/makers van die systemen, wat de "eigenlijke" bedoeling(en) van en voor die systemen zijn. Dus teleurstellingen over het resultaat (lees systeem).
Daarom zullen de kleine IT&ICT niche - spelers steeds meer werk krijgen. Zitten dicht op de klant en de techneuten gaan met de klant(en) in overleg en testen tussendoor vaker. Kan ook omdat ze minder complexer zijn.
Laat deze ICT bedrijven niet aan je voorbij gaan.

Vopak,
Minister van der Hoeven geeft officiële startsein bouw eerste terminal voor vloeibaar aardgas in Nederland. Lees elders meer.

ING fondsen secletie,
Daarin adviseren ze, Heijmans en Fortis om te ruilen voor Imtech en CSM.
Zij vinden CSM ondergewaardeerd.
Wij van de redactie hebben dat al vaker geschreven, CSM dochter Purac heeft in Thailand een nieuwe fabriek neergezet, en daar draaien ze voor spotprijzen, waar niemand tegenop kan. Goedkopere grondstof, arbeid en een betere spreiding geografisch en elders kunnen fabriek stil gelegd of omgebouwd worden voor andere product fabricage. Ook zal de vraag naar PLA (grondstof voor afbreekbaar Plstics in die (Oostmarkt) regio gaan groeien en ook daar zal het milieu een aandachtspunt zijn/worden.
CSM's dochter Purac is een Parel en is wel wereldmarktleider met ca. 60 - 70% van de markt (Tax. XEA.nl) Ook worden door die spreiding (nieuwe fabriek in Thailand) het USA dollar effect (lees gevoeligheid) verminderd.

Imtech,
daar hebben we vrijdag nog in ons dagadvies overgeschreven. Imtech vinden wij op deze prijs ook ondergewaardeerd.
Uitstekend management en Imtech brengt vrijwel alle nieuwste technische snufjes in praktijk. En verdient er ook nog een goede boterham aan.
Goed voor op de plank.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL