Inflatie straks ook weer uit de gratie? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 15/06/2008 07:19
Het inflatiespook komt weer om de hoek kijken en daar maken regeringen en beleggers zich nu weer druk over. Maar spoken verdwijnen weer zoals ze zijn gekomen en je merkt dat pas, als ze alweer vertrokken zijn, net als de recessie.
Oorzaken zijn o.a. die hogere olieprijs en andere grondstofprijzen (o.a in voedingproducten). Een beter beleid en toezicht zouden op z'n plaats zijn geweest, maar ook de zelfbeheersing van veel bestuurders en managers.
Als het normale besef er weer is en er wordt naar gehandeld, kan de rust en normaal denken weer voor de regelmaat zorgen en dan zijn er ook aanzienlijk minder zorgen!
Laten we het er op deze dag, die speciaal voor de vaders is, houden.

Want wat zijn er nu parels op de beurs, die prachtig liggen te schijnen en niet op een juiste waarden worden gewaardeerd/geschat.
Als de media er over begint te schrijven en iedereen door dezelfde deur naar binnen wilt (lees: iedereen begint te kopen), dan pas vliegt de prijs omhoog. Of ze halen een grote order binnen en alle ins en outs zijn daarover bekend.
Maar als zij soms uit concurrentie nog niet alles prijs willen/kunnen geven (denk aan Innoconcepts de klant uit de Fortune 500), dan komen er mare enz.
AMG ze ook goed bezig, maar kreeg van een analist een bedenkelijk advies, ging fors terug en stond op 6 mei EUR 44,80 en waar stond die op afgelopen vrijdag? EUR 61,48 en stond begin deze maand zelfs in de EUR 65,00 Deze prijs begint erop te lijken voor het aandeel.
Laat je niet alleen leiden door adviezen, ga zelf op eens op zoek naar info.
Vaart je eigen koers en volg je gevoel. Het kan even duren, maar na bezoeken aan Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders krijg je meer inzicht en gevoel, dat lees je niet in bladen en adviezen, dat moet jezelf opbouwen in de loop der jaren.
Daar profiteer je dan van bij/in je beslissing(en), 't wel of niet te doen, dat in/uitstappen!
De manier waarop vragen in de AVA uitgelegd worden en de lichaamstaal, kunnen zoveel bijdragen.
Wij waren bij Nedap en Acomo en daar voelde je, dat het management de prijs van het aandeel al behoorlijk vond. Kijk eens naar de data van de AVA’s van deze twee, de koers en wat ze nu staan (let wel ex..dividend).

Jammer dat wij nog maar een beperkte modelportefeuille hebben, door al het gerommel op de beurs. Maar in het verleden hebben wij veel fondsen erin gehad, die door overnames een goede premie opleverden.

Hier de agenda voor deze week met komende vrijdag expiraties,
Maandag 16 juni
BAVA Innogenetics

Dinsdag 17 juni
- Staples verwacht uiterlijk toestemming Brussel voor overname Corporate Express

Woensdag 18 juni
- Corporate Express, buitengewone aandeelhoudersvergadering om 14.00 Te A'dam.

Donderdag 19 juni
- Holland Colours, publicatie jaarverslag

Vrijdag 20 juni
- expiratie
- Samas, vergadering van aandeelhouders
- update Wavin.

En welke verrassing zal er deze week weer komen?
Vorige week Staples met een hogere bieding op Corporate Express.

Hier is het droog, heeft wat geregend, maar de vogels en de zon zijn alweer vroeg op.

Nog een fijne afsluiting van het weekend of een fijne weekdag.

Rood Technology – status trading update
In verband met lopende onderhandelingen stelt Rood Testhouse International N.V. (Rood Technology) haar update tot nader te bepalen datum uit. Meer info lees elders.

HOMBERGH/DE PUNDERT GROUP EN RSDB N.V.
GEVEN KENNIS VAN VOORGENOMEN OPENBAAR BOD
OP RSDB N.V. VAN EUR 40 PER AANDEEL (CUM DIVIDEND)
Lees elders meer.

USA dollar fondsen,
Als de dollar duidelijk gaat aantrekken, zullen die een betere waardering krijgen. Leg alvast wat op de plank en kijk naar de rendementen, er zijn erbij met ca. 7%. Ook Acomo hoort daarbij.

media,
Softwarebedrijf Microsoft heeft vlak voor het afzag van de overname van Yahoo! een laatste bod gedaan op het internetbedrijf. Kevin Johnson, een topman binnen Microsoft, heeft dat in een vrijdag verstuurde e-mail aan het personeel geschreven.

media,
Het IMF en IEA moeten speculeren onderzoeken.
De landen van de G8 hebben daarop aangedrongen, volgens de Duitse staatssecretaris van Financiën Thomas Mirow. Ook het mogelijk speculeren werd besproken. Het gebeurt. Iedereen heeft de indruk dat speculeren een rol speelt, maar niemand weet precies op welke schaal, zei Mirow tegen journalisten.
reactie
Eindelijk dat ook bij andere het gevoel, we moeten er wat tegen doen begint te leven.
Wij (red.) krijgen toch steeds meer steun.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL