Olie marktmanipulatie doen hun negatieve werk op de beurzen. Wie doet er wat tegen?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 07/06/2008 07:00
Zakenbank Lehman, Congresleden in de VS, XEA.nl en ook George Soros riep het pas en de media schrijft er over.
Maar wie doet er wat aan?
Die vraag stelde wij ook aan de Euronext en AFM over het manipuleren op de beurs te Amsterdam, "wie doet er wat aan"? Wij hebben van verschillende fondsen al ruim 2 weken zitten te filmen en je valt van de ene in de andere verbazing.
De Euronext zei tegen ons het volgende, wij hebben geen "recht"tot binnen treden, de AFM wel".
Hier het antwoord van de AFM (met dank aan een lezer, die het ons toezond), dat gegeven was op een vraag in die richting.

De marktpraktijken waartegen u ageert worden niet verboden door de wetten waarin marktmisbruik geregeld is. (Wet financieel toezicht art. 5:53 en verder). De bevoegdheden van de afdeling Marketsupervision van de AFM reiken niet verder dan deze wet. NYSE - Euronext is verantwoordelijk voor een ordentelijke markt en houdt ook direct toezicht op de wijze waarop hun members zich gedragen. De regels die de members dienen na te leven staan in het Euronext Rulebook, dat ik voor uw informatie bijgevoegd heb. Indien u praktijken constateert die zich niet verhouden met de regels van Euronext kunt u zich tot Euronext wenden.
Die lezer zond ’t naar ons!
Beste medewerkers,
Bijgaand een mail die ik in januari dit jaar stuurde naar de AFM.
Het betreft manipulatie van de handel in het aandeel CTAC.
Het antwoord treft U tevens aan.(zie hierboven).

Per saldo doet niemand er wat aan!

Nu wij (red.) zijn met de VEB in overleg en de nieuwe man daar, wil "wel" de strijd tegen deze en andere parkijten aangaan!
Wij hopen zo een einde (?) te maken aan die veelvuldige manipulaties te Amsterdam.

Wie zal het op wereld niveau aanpakken?
Woorden worden er vuil aangemaakt, maar als het ook zo gaat zoals hierboven het geval is/was, dan gebeurd er "NIETS"!

Onze filmen laten duidelijk zien, dat IJsbergorders, laddersystemen en die laatste 5 (poker) veilingminuten te Amsterdam, per direct tot de verledentijd moeten gaan behoren.
Hooguit zouden die 5 min. slotveiling voor de AEX fondsen kunnen gelden.

U als lezer leest nu, wij (red.) zijn zeer druk bezig geweest met filmen en alles is te achterhalen, de email adressen etc. en daar kunnen de opdrachtgevers worden achterhaald.
Toch vielen onze monden open, want al wat wij gedacht hadden, de eerst 2 betrapte waren zeer grote instellingen.

Hiervan acte en krijgt zijn vervolg.

Zo ook gisteren de manipulaties in de olieprijs, donderdagmorgen nog $121,76 en gisteravond $138,20, de gekte van de manipulatie overheerst.

Alles "lijd" er onder en wie doet er wat aan? Laat de Regeringen eens daarover vergaderen. Oorzaken zien wij o.a. door de steeds groter wordende blokken door o.a. invoering van de Euro. Straks zijn er een handje vol valuta's die de wereld overheersen. In het verleden waren bijvoorbeeld in Europa nog veel soorten valuta's, mede door die geleidelijk afschaf, ontstaat er macht en die die macht beheersen, worden minder kwetsbaar.
Er wordt een "race" achter het witwassen gedaan, maar laten zij (regeringen) eerst eens de macht van het geld en wat daarmee gedaan wordt, volgen.
Dan zullen de monden open vallen, wie dat doen. Het antwoord weten wij van de redactie XEA.nl al. Dat heeft de ontdekking bij het manipuleren bij CTAc gisteren 2 weken geleden opgeleverd. Schokkend en verbijstering bij de redactie, wie had dat gedacht? Ze staan onder "verdenking"zoals dat heet en het moet eerst nog bewezen worden. Nu is/zijn er nog een/enkele kleine bezig in CTAc, maar die komen ook wel boven water, eerst de grote en dan de rest.

Dat manipuleren sloeg op Wall Street het vertrouwen bij beleggers weg en met het weekend voor de deur, geen posities meenemen naar maandag. Daar kwam veel aanbod en mede daardoor verloor de Dow 394 punten en de Nasdaq 75, standen voor de Dow 12,209 en de Nasdaq 2.474.
De week beginstanden waren 12.636 voor de Dow en 2.512 voor de Nasdaq, het verlies zat duidelijk in de staart van de week.

De valuta's,
de dollar euro 1,5777 de Yen 0,009529 't pond 1,2488 AU$ 1,6389 en NZ$ 2,0536

Wat moeten wij er voor vandaag nog aan toevoegen?

Bij ons heerst nog steeds de "verbijstering" over wat wij nu weten over het manipuleren en hoe dat gebeurd.
De toezichthouders keuren producten goed, maar hebben niet het inschattingsvermogen, wat zijn eigenlijk wel de gevolgen, van onze goedkeuring?
Als het zo doorgaat, bloedt de hele handel dood en zullen straks een paar groten overblijven, die kunnen dan elkaar "afslachten"!

Een overweging voor het weekend, maar bij ons (redactie XEA.nl) overheerst de verbijstering nog steeds, al is het alweer 2 weken geleden.

Ons teamleden verdienen nu eens een rustig weekend, want wat hebben die de laatste weken gebuffeld.

De zon schijnt hier en ze mogen genieten gaan, 2 vrije dagen!

Heeft Uzelf vreemde zaken, geef ze aan bij EURONEXT tel 020 5504444 e/o bij de AFM tel 020 797.3777 Daarna krijgt U wel het verzoek van hen, te emailen.
Doen en niet denken XEA.nl heeft het al gedaan, de olievlek is veel groter dan U denkt.
Met dank, want samen zijn we groter.

Reg.AFM
per 4 juni j.l. heeft Staples, Inc. 9,51% in Corporate Express
per 4 juni j.l. heeft Halcyon Asset Management LLC. 5,67 in Corporate Express.
per 6 juni heeft Stichting Eriks Group 100% in Eriks.
per 5 juni j.l. heeft Garmin nihil in TeleAtlas.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL