Sentimenten kunnen beurzen niet altijd in hun greep houden. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 17/05/2008 05:54
Dat zeggen wij al vaker, steeds duiken angst beelden op en worden tijden in de media meegesleept om de beurzen te laten zien, wat gaat het slecht.
Toch laten de bedrijfsresultaten nog steeds de werkelijkheid zien en dan kunnen we best stellen, "het gaat zo slecht nog niet"!
Minder meer, al smaakt het "zoet", wat deze regering in Nederland beloofde, nog steeds zuur! Maar ja, dat zijn we wel in gewend, "beloven en toch blijven pakken" is de slogan van de regeringen hier meestal en geweest.
Gisteravond hadden wij nog behoorlijke correspondentie met onze vertegenwoordiger in Canada. Daar hadden wij een uitwisseling mee over de grondstoffen en haar ontwikkelingen, het is zijn werk. Hij zag een terughoudendheid daarin. Een signaal dat de top in de prijzen is bereikt, tijdelijk? Dat was onze vraag, dat weet je nimmer, zei hij! En zo ook met allerlei rapporten, het is de visie van de opsteller. Wel waren ze "vast" op de edelmetalen en hij bedankte ons nog voor onze tips: "I really appreciate your opionions because everytime you have told me about something you have been right i.e. you said stay away from cars back in'99, and to buy silver in 2002-3 as two examples".
Zo wisselen wij met onze vertegenwoordigers elders in de wereld het gevoel uit wat zij/wij voelen in ons werelddeel. Beleggen doe je met gevoel en daarna komt de overtuiging en dan zit je voor ca. 95% wel goed. Daarom, bezoek AVA’s en BAVA’s hierin Nederland.
Je moet ook je netwerken hebben en dan ben je vaak 1 of 2 jaar voor met de instap, dan andere beleggers. Zo hebben wij ook enkele contanten in China en als je hoort wat daar allemaal gebeurd! Wat zijn we dan hier "netjes" met onze Corporate Governance! Daar moet je daar niet mee aankomen, daar wordt gewerkt en hebben ze geen tijd voor dat soort zaken en wat horen we daarover?
Het kost tijd en dat is geld en kan je daarvan eten?
Dat er regels zijn en ook daar zullen komen, is juist, maar dan zijn we daar wel 10/20 jaar verder.

Op Wall Street namen ze het ervan en gingen rustig de week uit, na grotere min standen op de dag, werd het voor de Dow -5 en de Nasdaq -4 en deden ze weinig voor elkaar onder. Slotstanden, de Dow 12.986 en had een week beginstand van 12.745 en de Nasdaq een week beginstand van 2.445 en sloot gisteren op 2.528
Beiden hadden wel een weekwinst.

media,
Expectations of rising interest rates may have saved the U.S. dollar from being used to fund carry trades.

De valuta's
de dollar euro 1,5575 de Yen 0,009608 't pond 1,2564 AU$ 1,6297 en NZ$ 2,0101
De weekbeginstanden waren, dollar euro 1,5482 de Yen 0,009720 't pond 1,2619 AU$ 1,6408 en NZ$ 2,0104

Exchange Rates (From NZD)USD - 0.77285
AUD - 0.80875
EUR - 0.49695
GBP - 0.39495

Het was de week in de AEX van Corporate Express en in de Midcap van AMG.
Deze waren de stijgers van de week. CE ging van EUR 7,52 naar de EUR 8,10 en er zit misschien nog meer in het vat. Toch hopen wij, dat ze zelfstandig verder gaan, maar de consolidatie blijft doorgaan.
AMG begon de weel op EUR 49,55 en slot gisteren af op EUR 58,69
Er zijn dus best mooie kansen voor de beleggers en zoals in de AVA van Econosto 1 aanwezige zei: "als je te hoog hebt gekocht, kan je altijd laag bijkopen"! Het middelen is nog steeds actueel en daar wijzen wij ook op.

Let eens op de Telecom en IT&ICT.
Daar zal nog veel consolidatie komen en leg wat op de plank. Vooral de laatste, die kunnen het werk niet aan en wat zeggen onze techneuten? Wij kunnen wel bij elk bedrijf komen, maar het is niet het geld, maar waar je je thuis voelt geeft voor ons de doorslag.
Dat geluid hoorden wij ook o.a. bij CTAc, hebben een laag verloop en kunnen redelijk goed aan personeel komen, omdat wij (CTAc) bekend staan als een goede werkgever.
Daarom zijn wij enthousiast over dit bedrijf. Heeft vorig jaar "zelf" haar systemen veranderd en met enthousiaste medewerkers, is de arbeidsprestatie hoger en zal de "klanttevredenheid"ook beter/hoger zijn. Dus blijft er meer aan de "strijkstok" hangen. Althans dat zegt ons gevoel.

Wij trekken er vandaag eens op uit, hopelijk kunt U ook genieten van het weekend. Ook is de vakantie tijd weer aangebroken en dan is er beperking van productie etc.

Nog een goed weekend en heeft U iets te melden uit Uw omgeving. Laat 't ons weten en wij zullen kijken of het actueel is voor plaatsing op onze site.
Alvast dank daarvoor.

media,
U.S. consumer confidence was the weakest this month since Jimmy Carter was president, and single- family home construction fell to a 17-year low in April. The Reuters/University of Michigan preliminary index of consumer sentiment dropped to 59.5, compared with an average reading of 85.6 in 2007. Builders broke ground on 692,000 single-family homes at an annual rate, the Commerce Department said today in Washington. Total housing starts unexpectedly rose because of an increase in condominium construction.

Olie,
Saudi Arabia, the world's largest oil exporter, will increase crude production next month in response to rising demand from its customers and a request by U.S. President George W. Bush to ease the strain of record prices.
The country will raise output by 300,000 barrels a day, or 3.3 percent, to 9.45 million barrels a day in June, Saudi Oil Minister Ali al-Naimi said in Riyadh today, following a meeting between Bush and Saudi Arabia's King Abdullah.

Aalberts
maakte bekend dat zij het Poolse Zawgaz over gaan nemen, de omzet van ca. EUR 7 miloen en er werken 120 medewerkers.
Er worden gasafsluiters en voor verwarmingen gemaakt.
De heer Aalberts weet altijd wel bedrijven te vinden, die hij dan weer tot een succes weet in te voeren in zijn plannen.

TNT
stond gisteren in de belangstelling op het opschorten van vrije postmarkt in Nederland. EUR 26,11 ca. 3% meer.

Ook zien wij steeds nieuwe aanbiedingen van Scheeps CV's
Er zitten best wel CV's tussen waar de opbrengsten goed van zijn, maar let wel op.
Kijk eens op: http://www.cvinnood.nl/Vraag daar eventuele info aan. Zij weten er meer over te vertellen dan wij van XEA.nl
Ook kunnen zij U bijstaan bij Vastgoed.

SBM OFFSHORE AGM 2008 - C.E.O.'S SPEECH AND C.S.R. REPORT
Departing C.E.O. Didier Keller delivered his speech to the Annual General Meeting of Shareholders this afternoon, 15 May 2008. The text of the speech is attached to this press release and can also be accessed through the Company's website www.sbmoffshore.com.
The Company is also proud to announce that it has published its inaugural dedicated Corporate Social Responsibility (C.S.R.) report on the Company's website. Printed copies will be distributed to shareholders or can be obtained from the Company upon request.

Heijmans
Reactie raad van commissarissen Heijmans op publicatie Van Herk Groep
's-Hertogenbosch - De raad van commissarissen heeft kennisgenomen van het persbericht dat de Van Herk Groep vanmiddag heeft gepubliceerd. Hierin wordt aangedrongen om op korte termijn een BAVA dan wel een vergadering van certificaathouders uit te schrijven. De raad van commissarissen bestudeert dit voorstel en zal hierover na een zorgvuldige afweging een standpunt innemen.
De Van Herk Groep dringt ook aan op het aftreden van de voorzitter van de raad van commissarissen. De raad van commissarissen ziet helemaal geen reden om hieraan tegemoet te komen.

Nederland,
media,
Nederland staat er in vergelijking met andere Europese landen goed voor. De Nederlandse economie groeit harder, de inflatie en werkloosheid zijn lager en de overheidsfinanciën zijn solide.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL