Drukke week met AVA's en 1e kwartaal nieuws. Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 20/04/2008 07:07
Het is topdrukte met de Algemene vergadering van aandeelhouders. Het is haast niet bij te houden en vooral als je je in het jaarverslag verdiep!
Prachtige boekwerken en als we dan "tussen" de regels door lezen, kijk bij Draka, daar haal je nu al de verhoging van de stillenreserve van 'n deelneming uit, lees ons artikel eens na over Draka. Ook dat ze aan dividend ca. 19 miljoen in 2007 meer binnen haalden.
Hier alvast de agenda voor deze week:
Maandag 21 april
- ICT Automatisering, aandeelhoudersvergadering

Dinsdag 22 april
- Wolters Kluwer, vergadering van aandeelhouders (AVA)
- Hagemeyer, trading update eerste kwartaal
- Vopak, trading update
- ING, AVA- DPA Flex AVA
- Macintosh Retail, AVA
- Akzo Nobel, AVA
- Octoplus, AVA

Woensdag 23 april
- TomTom, cijfers eerste kwartaal
- Randstad, cijfers eerste kwartaal
- Gamma Holding, trading update KW1 2008
- CSM, AVA
- Aegon, AVA
- Ahold, AVA
- TMC, AVA
- Nyloplast, AVA
- Océ, AVA
- Kas Bank, AVA
- Randstad, buitengewone vergadering van aandeelhouders
- Aalberts, AVA
- RBS AVA

Donderdag 24 april
- Qurius, cijfers eerste kwartaal
- LBI, cijfers eerste kwartaal
- Exact, cijfers eerste kwartaal
- Beter Bed, cijfers eerste kwartaal
- Gamma Holding, AVA
- Reed Elsevier, AVA
- Draka, AVA
- Koninklijke Brill, AVA
- Batenburg Beheer, AVA
- Accell AVA
- DNC AVA + 1e kw. cijfers
- Crown van Gelder AVA
- Vopak AVA
- Beter Bed AVA

Vrijdag 25 april
- Vedior, cijfers eerste kwartaal en AVA
- CSM, ex-dividend EUR 0,88
- Grolsch, AVA
- OPG, trading update
- Qurius, AVA
- Nyloplast ex-dividend
- Einde notering ABN AMRO bank
Er zullen ongetwijfeld meer berichten komen.

Maar laten we hopen dat de rust op de beurzen wat terug komt. Misschien dat de zomer luwte wat ondersteuning kan geven.
De kredietcrisis heeft wel geleerd, dat eigen "ik" voorop stond en bedrijfsbelangen naar de achtergrond werden gedrukt. De "controleurs" hebben het te laat door gekregen en moest achteraf corrigeren! Dus te laat. Wees dat de volgende keer “voor” heren toezichthouders!
Daar "lijdt" de gehele wereld nu onder, laat dat een les zijn.
Ook de nieuwe producten op de beurzen zorgen voor abnormale koers bewegingen/onrust en daar worden beleggers niet vrolijk van.
Kijk nu eens met die journalist van Bloomberg, neemt meerdere interviews van CEO's af en bakt daar een verhaal van, waar in AVA opmerkingen over worden gemaakt van : "jullie hebben toch een winstwaarschuwing afgegeven"!
Wel doel heeft/had die journalist van Bloomberg?
Manipulatie?
Of een of andere vriend(en) helpen aan wat extra zakgeld?
Wij hebben hem geschreven, als je zo doorgaat, kan je 't beste naar een andere baan gaan uitkijken, want straks hoef je bij geen CEO meer aan te komen.
Is er geen "gedragscode" voor de journalistiek?
Zo neen, dan moet die er per direct komen. Maar ook voor de analisten, bijvoorbeeld een gesloten periode, daarin mogen geen advieswijzingen worden gegeven. Nu kan ieder voor zich wat naar buiten brengen, het hele jaar door. De AFM leest bij ons ook mee, dus heren AFM, onderneem op dat gebied eens wat. Of heren VEB, de verg. die opkomt voor de kleine beleggers, aan U de eer?
Dat wij in AVA’s tegenstand geven aan die nieuwe producten, wordt niet door alle beleggers gewaardeerd! Dat merken wij wel, maar wees eens eerlijk.
Zou U het normaal/eerlijk vinden als op Uw huis of bedrijf, producten afgegeven of geschreven konden worden, die schadelijk zijn voor de waardering ervan? Zou U dat dan toelaten?
Daarom moeten die nieuwe producten dan wel? Waar de uitgevende partijen (lees banken) veel geld aan verdienen, moeten per direct gestopt worden.
Wij doen uit oogpunt van "principe" geen zaken/handel in dit soort producten en prijzen ze ook niet aan. Net als opties, daar zijn de marges en kosten dusdanig, dat alleen de Profs eraan kunnen verdienen. Die hebben andere kosten (lees verlaagde).

Wat kan je als bedrijf er tegen doen? Wij hoorde pas een voorzitter vragen, worden er dan Turbo's op ons bedrijf geschreven? Ze weten het zelf vaak niet eens!
Het is maar dat je 't weet!
Zo ook met de kredietcrisis. De meeste mensen namen te grote lasten op zich in de hoop dat...? Het wel kon!
Maar zo is het ook bij beleggen.
Neem eerst een cursus beleggen of verdiep je erin. Want hoeveel keren lezen we niet, wanneer geven ze dividend en hoeveel en wat in interim-dividend? Je stapt toch niet zomaar in een fonds, terwijl je vrijwel niets van en over het bedrijf weet!
Vroegen de banken ook naar meer jaren salarisbriefjes? Vermoedelijk niet, want dan had er ook geen kredietcrisis geweest.
Teveel wordt er in het "diepe" gesprongen en dan komt daarna de ellende.
Je nodigt toch ook geen vrienden en kennissen uit voor een feest, dat je niet eerst gaat voorbereiden?
Dat wordt niets en dan komen ze ook niet meer bij je terug.

Wat lezen we in de media niet over de "biobrandstoffen"? Iedereen bemoeit zich ermee, maar een vastpatroon/beleid zien we nog niet. Praten en praten.

Maar dat het een goede toekomst heeft is wel duidelijk. In Brazilië en Zweden lijken de kaarten al aardig verdeelt te zijn en weten Overheid en burgers waar ze aan toe zijn.
Vermoedelijk hebben veel Overheden nu teveel inkomsten (lees belasting) uit de olie/benzine verbruik en willen ze nog zo lang mogelijk de boot afhouden.
Je mag in Nederland niet eens op zonnebloemolie rijden, want daar is geen belasting over betaald. Het moet niet gekker worden.

Beleggen kun je ook leren door mee te doen met wedstrijden als die van de Financiële Telegraaf, maar denk dan niet dat je het kent/weet. Met je eigen verdiende geld beleggen is toch heel wat anders. Als je dan een "misser" hebt, dat slaat de angst je om het hart, en in zo'n wedstrijd, denk je, nu maar dubbel inleggen, want anders lig ik eruit!
De werkelijkheid is dus anders, maar je leert van zo’n wedstrijd wel het een en ander.

Geniet van het weekend en vaart je "eigen" koers, let op de achterblijvers en kijk naar het rendement. Dit laatste is het eerste verdiend.
Nog een fijne dag.

media,
Mercedes Benz,
launched the GLK small SUV in the Chinese market on Sunday, and its head, Daimler chief executive Dieter Zetsche, said he was convinced the group would overtake German rival BMW in the fast growing market.

Reclame van Uw bedrijf of financiële instelling op de site van XEA.nl
Neem contact met ons op per email en wij bellen U terug. Redsctie@xea.nl
Tegen aantrekkelijke tarieven.

media,
Bouw,
De Amsterdamse Zuidas, tot voor kort nog gezien als de meest prestigieuze bouwlocatie van Nederland, is tot besmet terrein verklaard. Joop van den Ende stapte deze week uit het hoofdstedelijke project Living City. Hij wil niets meer te maken hebben met de ’maffiapraktijken’ van zijn voormalige vastgoedpartner Trimp & van Tartwijk.

Oce,
Op dit hoge rendement voor het komende jaar, slotdividend over 2007 en (tax XEA.nl) EUR 0,64 over 2008, maak je wel EUR 1,13, zal haar concurrenten ook niet ontgaan. Oce brengt steeds ver- of nieuw(d)e producten op de markt naar eigen ontwerp. Op deze prijs zal de concurrent een concurrent wegkopen.
Dat zag je aan de ABN AMRO bank daar zat Groenink en door hem een te lage koers. Hoeveel maal hebben wij (XEA.nl) daar niet op gewezen?
Een overname van Oce sluiten wij ook niet uit.
Deze lage waardering nodigt uit en strak weer, "Oce voor een te lage overnameprijs van de beurs af"!
Of zullen wij dan weer een actie moeten voren voor een hogere prijs? "O-cenee"!
Wat belet U op deze koers?

Kas Bank
Lees elders het jaarverslag is uit.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL