Zal de opleving beurzen doorzetten deze week? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 30/03/2008 06:19
Ja, die vraag stellen wij onszelf. De Hang Seng (HK) pakte wel 10% de afgelopen week, ging van 21.108 naar de 23.285.
Dat viel ons op en dan zit je daar eens over na te denken, na een daling (beperkte) van de Dow, die van de 12.361 naar de 12.216 ging en een kleine winst van 3 punten voor de Nasdaq (tech. deed het redelijk) stand 2.261
Toch kan de ommekeer in de VS geen maanden meer duren en zullen de komende cijfers en dan vooral de exporterende bedrijven, duidelijk beter zijn dan de verwachting. Die exporterende bedrijven draaien als een "trein", die niet te stoppen lijkt te zijn. Die dollar en de grondstofprijzen, daar zal de "tijd" wel een oplossing voor vinden. In de eind jaren 1990 waren daar ook lage standen voor de USA dollar en een economie die problemen had.
Alles kwam op z'n pootjes terecht in de VS en de prijs zal elders betaald gaan worden.
Afzwakking van de economie zal in de VS zijn, maar in Europa zeker niet minder.
We zullen met minder tijdelijk moeten leren leven. In onze visie is de ECB te laat (vorig jaar hadden ze dat moeten doen) in actie gekomen, maar de EU, die eenheid wil zijn, werd nu daardoor met handen en voeten "vastgebonden" en kon niets doen. In het verleden kon elk land zijn/haar eigen maatregels nemen en nu niet meer, dus zitten we allen met de pijn. Oorzaak teveel eigen belangen en geen eenheid qua bestuur, elk land heeft zijn/haar eigen regering, met wetten en eisen. Dus een Europese eenheid is in onze (Red.XEA.nl) visie een "utopie"!.
Samenwerkingen op allerlei gebieden, handel, diensten etc. uitwisselingen, ze hadden wel complex geweest, maar hadden minder een blok aan het been geweest, dan dat er nu in de Eurolanden door de munteenheid als de EURO, is gebeurd.
Die "vreet" het geld uit de portemonnee, alleen de staatsschulden zijn gehalveerd of het algemeen. Dat was in onze visie de enige reden van de invoering van de Euro, die is nu weer redelijk beheersbaar geworden. Maar uitkijken blijft geboden!
Als hier (Europa) de rente gaat dalen, einde 1e helft, begin 2e helft 2008, komt er weer evenwicht dollar euro waarden en kan in de 2e helft 2008 in de VS de rente weer licht naar boven worden bijgesteld.

Door het angst sentiment, is er op de beurzen wel het een en ander gebeurd. De bedrijven zijn zomaar 30% of nog meer in waarde gedaald, dus kandidaten voor herstel of overname.
Beide zijn aantrekkelijk voor beleggers en daar zou je dan van moeten profiteren.
Zal de opleving doorzetten of tijdelijk tot de zomer. Die zomer maanden zijn ook over het algemeen geen echte beursmaanden, maar misschien is het jaar 2008, dat al bijzonder begon en bleef, nu ook weer een uitzondering in de zomer maanden. Laten we het daarop houden.
Veel geld is door het "putje" gegaan, maar beleggen doe je voor lang en er blijven koopjes te halen. En de "koopjesjagers" zien wij al af en toe op de beurs terugkomen.
Dat is voor ons het signaal, dat is sommige sectoren de bodem is bereikt.
Dagelijks schrijven wij over kanshebbers en dan bedoelen wij meer voor de middellange en langere termijn.

Hier de agenda voor deze week,
Maandag 31 maart
- Kardan, jaarcijfers 2007
- Arcadis buitengewone aandeelhoudersvergadering

Dinsdag 1 april
- Hagemeyer jaarverslag
- Super de Boer, cijfers eerste kwartaal 2008
- overname van ...

Woensdag 2 april
- OPG, vergadering van aandeelhouders
- TMG, jaarverslag

Donderdag 3 april
- Ten Cate, vergadering van aandeelhouders
- Océ, cijfers eerste kwartaal
- ASML, vergadering van aandeelhouders

Verrassingen verwachten wij deze week en wij hopen met onze actie "Neeconosto" deze week meer duidelijkheid te krijgen.

Verder een fijne afsluiting van het weekend en heeft u wat te melden uit Uw omgeving, laat het ons weten aan redactie@xea.nl
Is het rijp voor plaatsing, dan doen wij dat. Wie dicht bij het vuur zit, warmt zich het best.

Computable van 28 maart,
Computerservicebedrijven hebben het afgelopen kwartaal minder last gehad van een tekort aan arbeidskrachten dan het kwartaal ervoor. In oktober vorig jaar was het voor 65% van de ondernemers nog een belemmering, in januari 2008 was dat gedaald naar 57%. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL