Wat zal de week (verkorte) brengen, herstel van vertrouwen? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 16/03/2008 09:01
Wij hebben onze aanmelders voor tegen actie Econosto gister(zaterdag) hun instructies per email toegestuurd. Heeft U ze niet ontvangen, laat het even weten, soms worden de emails door spam filters tegengehouden.
Onze dank daarvoor en laat ons ook even weten door de lees bevestiging te retourneren, zodat wij U kunnen aankruizen op de lijst.
Achter de schermen wordt hard gewerkt en ook wij moeten het doen met ingehuurde krachten en dan weet U best en vooral de weekends, wat dat kost aan tijd organisatie en geld. Hopelijk volgt U onze instructies op een juiste manier op. Met dank daarvoor. Ook krijgen wij vragen op ander gebied, o.a. afhandelingen door Euronext. Daar kunnen wij weinig of niets aandoen, ook wij komen bij de betreffende afdelingen bij Euronext terecht, de beste manier is dan ook, zelf daar Uw eigen probleem aan te kaarten.

J.P. Morgan gaat misschien van de "nood" een deugd maken en aast op Bear Stearns, de aandelen daalden met ruim 45% en ze zijn van de Centrale Bank (VS) en van J.P. afhankelijk geworden, door die 28 dagen termijn.
De een z'n dood, de ander z'n brood! Dat heb je, als je niet het hoofd en controle er niet bij houdt en dat is voor ca. 90% de reden van alle ellende, die er nu op financieel gebied in de wereld is.

De agenda van deze week,
Maandag 17 maart
- Shell: update olievoorraden
- Blue Fox, jaarcijfers 2007

Dinsdag 18 maart
- Neways, AVA
- AMG, jaarcijfers
- Van der Moolen BAVA

Woensdag 19 maart
- Boskalis, jaarcijfers
- Van der Moolen, jaarcijfers

Donderdag 20 maart
- Stern, jaarcijfers
- RSDB, jaarcijfers
- Van Lanschot Bankiers, jaarcijfers
- BAM, jaarcijfers
- Wolters Kluwer, publicatie jaarverslag

Vrijdag 21 maart
- PEHAC, jaarcijfers
- Gamma Holding, jaarverslag
Ook zullen er berichten komen waarvan wij geen melding van hebben ontvangen.

Herstel van vertrouwen?
Dan zal er eerst een moraliteit verandering in de wereld moeten komen. Kijk een wat er op verschillende sites op de discussie pagina's wordt geschreven.
Begrip en respect voor elkaar, is ver te zoeken in veel gevallen. Daarom schrijven wij niets op die pagina’s en dragen alleen op onze site, onze visie en ervaringen uit.
Dat levert soms zelfs al problemen op en dan zeggen wij het nog "netjes".

Het is voor 98%, ik en nog eens ik en de rest kan s.....!

Wat is er niet mooier, om ook andere van je kennis en ervaring te laten meedelen. In je laatste hemd zitten geen zakken en dan gaat de fiscus er ook met jouw centen vandoor.
Natuurlijk draait het in het leven om geld, want je betalingen gaan door, maar laat het "stomme geld" geen bezit van je nemen. Dat is nu ook weer bij de bieding op Econosto het geval. Niet de belangen van de aandeelhouders, die jaren op een houtje hebben gebeten, worden gerespecteerd. Dan wordt er in de AVA van 2007 gezegd, volgend jaar kan er weer dividend komen en dan wordt het management een worst voorgehouden door de Gilde en ook de grootaandeelhouders, die gewoon meedoen in de nieuwe club en de rest kan s..... en met een fooi het bos in gestuurd. En daarom verzetten wij ons van de redactie er tegen, wat een ander toekomt, daar zullen wij ons voor inzetten. Maar aan het manipuleren etc. etc. wat wij dagelijks op de beurs ziet, daar hebben wij een "broertje" aan dood. Maar werkt ook nog eens dit soort overnames in de hand, dat wordt door hen vaak vergeten en schrijven bedrijven op die discussie sites naar beneden, meestal alleen voor eigen bate.
Waarom moeten bestuurders die extra beloningen hebben? Wij zouden het terecht vinden, als ze alleen op het minimum loon, wat op hun niveau toch nog wel redelijk zal zijn om van te leven en bonus op prestatie zouden werken! Waar is het trots gevoel om als topman/vrouw voor zo'n bedrijf te mogen werken?
Ook heeft bij vele van hen, het geld ze te pakken. Al die verhalen, anders krijg je geen goede mensen aan de top, daar geloven wij niet in. Na 5/7 jaar vliegen ze toch weer weg. Was Groenink (ABN AMRO) nu zo’n beste? Reorganisatie na reorganisatie en die mocht ook blijven zitten voor een top beloning etc.. Wat is er van “de bank” overgebleven?
Bij overnames zitten ze vaak met 2 petten op, 1 voor het bedrijf en 1 voor zichzelf!

Hier is het weer regenachtig met wat wind, laat de nieuwe week maar eens wat rustig blijven en aandacht voor bezinning.

Nog een goede afsluiting van het weekend.

a.s. Donderdag expiraties.

Kredietcrisis in de hoofdrol,
staat er hier en daar te lezen.
Maar het zijn "mensen" die dat beheren en sturen en die zijn wel de hoofdpersonen in deze crisis.

Stork Aerospace
ontwerpt en produceert composieten staart en gelijmde romppanelen voor gloednieuwe Gulfstream G650 business jet. Lees elders meer.

Alitalia
De Raad van Bestuur van de verlieslijdende luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft zijn goedkeuring gegeven voor een overname door branchegenoot Air France-KLM. Dat hebben de betrokken partijen zondag na een marathonoverleg bekendgemaakt.
reactie XEA.nl
De kkopprijs zou EUR 750 miljoen zijn en de toezegging van EUR 1 miljard investeringen.
Daar gaan de centen van de oud aandeelhouders KLM.
Air France kocht ze voor een fooi uit en strooit nu met die centen. Wie doet er wat aan?
KLM heeft al eens ca. EUR 271 miljoen boete moeten betalen aan Alitalia, dus zitten ze toch nog boven het 1 miljard

reg AFM
per 10 maart heeft ING 14,99% in Corporate Express, dat was per 7 maart j.l. 15,02%
zijn dus aan het traden. Daar voor was het 13,86% 1/11/2006

tijd 13.17
De Gilde
Met ingang van augustus 2005 heeft de Rabobank haar participatiemaatschappij Gilde Investment Management verkocht aan het zittend management. Gilde, dat actief is als verschaffer van risicodragend vermogen, maakte vanaf 1996 deel uit van de Rabobank Groep. De actieve Gilde fondsen op dit moment zijn de Gilde Buy-Out fondsen I, II en III, Gilde Europe Food & Agribusiness Fund BV (Gilde Biotech) en Gilde Participaties BV (Gilde Participaties).
Dus zullen wij niet meer de Rabo bak als eigenaar vermelden.
Wij(red.) werden gewezen door een lezer, die had van zijn accountantmanager het een en ander daarover gehoord.
Wat is Google dan mooi, je haalt het zo naar voor.

XEA.nl
Een van onze correspondenten (uit Canada) was te Florida (VS). Was daar aanwezig bij: Keynote Speech – BMO Capital Markets Global Metals & Mining Conference.
For Miners – The Best Is Yet To Come
Six years ago this week, I spoke to a smaller gathering, and I said what was
coming was “The Greatest Commodity Bull Market Of All Time.”
Er staat dus nog wat te verwachten op gebied van de prijzen diverse grondstoffen.
Don Coxe
GLOBAL PORTFOLIO STRATEGIST,
BMO FINANCIAL GROUP

XEA.nl
Volgens ons inzicht kan een overname van Eriks de volgende zijn en mischien die combineren met die van Eriks. Geen overlappingen, wel handel.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL