De hebzucht heeft de beurzen in z'n klauwen genomen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 15/03/2008 09:01
Mogen wij van de redactie deze conclusie nu stellen?
Wij doen dat wel en geven daarover uitleg.
In het verleden was de effecten afdeling een toevoeging van diensten financiële instellingen en waren verchillende gespecialiseerde effecten bemiddelaars, o.a. als tussenpersonen en hoeklui op de beurs te Amsterdam. Die brachten kopers en verkopers bij elkaar, zo kwam dat in de effecten curcus jaren 1960 naar voor.
In de loop van de jaren 1960 naar later toe, werd de echte handel meer tot leven gebracht, weer groter en uitgebreider. In 1978 kwamen de Call opties in de plaats van de put en call affaires, die waren te omslachtig, stellage werden ook wel gedaan, maar meer door handelaren onderling. maar laten wij ons beperken tot die producten voor de klanten, na de invoering van de call opties, kwam enige tijd later de put optie erbij, termijn affaires, futures etc. en weer later ( jaren 2000) de Turbo's, Speeders, Icebergorders, Laddersystemen en wat er nog niet meer.
Dit werd teveel en de DNB de heer Wellink zei zelf, de groei van de nieuwe producten ging te snel en de juiste controle( maar ook de kennis bij de controleurs) ontbrak en schot tekort.

De effecten branche maakt nu het "hoofd" bestandsdeel uit van de inkomsten van financiële instellingen uit in het algemeen. Daar draait bijzonder veel geld in deze branche om. Die geldtekens zijn in de “ogen" van veel personen gekomen die in de branche werkzaam zijn.
Wij van de redactie mogen best stellen, dat na de crash in oktober 1987, dat de financiële instellingen "potjes" hebben gevormd en gevuld tegen eventuele schade in de branche.
Maar circa 5/7 jaar geleden, zijn de computers gevuld met allerlei nieuwe programma en kwamen techneuten tot de ontdekking, wat mensen nu inbrengen in die computers en doorsturen naar de beurzen, dat kunnen wij in systemen maken en die sturen dan aan.
Zo werd de eerste stap maar allerlei nieuwe producten gezet, waar wij al veel langer "tegen" aanschoppen! De IJsbergorders, laddersystemen, Turbo's en Speeders.
Die hebben gemeen, dat er "enorme" bedragen en getallen mee gemoeid zijn en dat er alleen maar verdiensten wordt gekeken, maar de klanten (lees: de wereld economie) "betalen" het "gelach"!
Maar het bleef niet bij de klanten alleen, de financiële instellingen gingen ook aan de gang en de "geldtekens" kwamen in steeds meer ogen te staan.
Niet alleen op effecten gebied, personeel wordt/werd steeds meer op "targets" afgerekend en betaald.
Dan moet je als instelling voldoende personeel met de juiste kennis hebben. Wij (red.XEA.nl) zagen die "bui" al hangen en hebben begin januari 2008 een email naar de AFM over onze bezorgdheid voor deze gevaren en over het tekort aan personeel met kennis van/over deze producten, gestuurd. Die werd bevestigd op 7 januari om 14.53 uur door de AFM. Daar kregen wij het antwoord later op, "in verband met geheimhoudingplicht kunnen wij geen verdere mededelingen doen"!

Nu blijkt, hoeveel bestuurders, personeel, beurzen (lees ook Euronext) het geld (lees: inkomen/financieel gewin), boven degelijkheid/veiligheid en bescherming van klanten, maar ook bedrijven (lees: beurs genoteerden) en hun eigen bedrijf hebben gesteld.

Gevolg de gehele "kredietcrisis" is hiervan af te leiden en de gevolgen blijken veel dieper te zitten dan wij (red.XEA.nl) hadden kunnen verwacht, met onze opmerking aan de AFM begin 2008.

Gelukkig zijn er ook goede financiële instellingen, die wel het redelijke hebben gedaan, i.v.m. bescherming van al het hierboven genoemde, maar die worden wel meegesleurd met de andere (lees: foute) instellingen.

De computers hebben de mensen nu in hun "macht", die gedreven zijn door "hebzucht" en dat zien wij ook dagelijks op de beurs, met de handel.
Alles moet kunnen en is toegestaan, maar het "moraal" tegenover de medemens (lees: belegger) is vrijwel tot nihil gedaald.
Laten we allen de computers weer gaan gebruiken om werk te verlichten en uit handen te nemen, maar niet om een ander te benadelen in algemene zin.

Zoals onze "nestor" dat in de BAVA van 20 september 2007 van de ABN AMRO bank zei, toen de heer Groenink diversen malen zei, "dit is toch wat jullie als aandeelhouders hebben gewild, de overname van de bank", Mijnheer Groenink, als U na 3 jaar was opgestapt en er was een andere op Uw stoel gaan zitten, dan had "de bank" een hoger koers gehad en had die gewoon zelfstandig gebleven, want tegen die hogere koers had er nu geen bieding geweest. “Want geld alleen maakt niet gelukkig”!

Gisteren bleek het boven geschreven maar al te waar!
Bear Staerns, 1 van de 4 grootste financiële instellingen in de VS staat op de rand van de afgrond en moest geholpen worden door de Centrale Bank in de VS en JP Morgan en kreeg voor de duur van 28 dagen geld.

Waar is het eigen besef en verantwoording gebleven, de controle, zorgplicht tegenover de klanten, je bedrijf, de gezinnen, waar te gemakkelijk financieringen aan werden verstrekt en wat kunnen wij nog al niet toevoeging aan dit alles?

Het nieuws over Bear Stearns kwam gisteren na een goede start als een "schok" over de financiële wereld heen en dat de winsten in no-time terugvielen naar diepe verliezen.
Zoals wij gistermorgen al schreven, beurzen lijden onder betrouwbaarheid"!

Die is ook heel "ver" te zoeken, ondanks alle regelgeving en eisen.

De Europese beurzen gingen met verlies de dag uit en Wall Street deed goed mee,
de Dow verloor eerst ca. 300 punten en wist het verlies tot -194 te beperken op 11.951 en de Nasdaq tot -51 punten bij een stand van 2.212
De Dow wist toch de week met een winst van 58 punten per saldo af te sluiten, beginstand Dow 11.893 en de Nasdaq ging onv. de week uit, beginstand 2.212

De valuta's
de dollar euro 1,5671 de Yen 0,010087 't pond 1,2885 AU$ 1,6713 en NZ$ 1,9253
De dollar kreeg op z'n broek door al dit financiële (mismanagement) geweld, de week beginstanden waren de dollar euro 1,5355 de Yen 0,009737 't pond 1,31008 AU$ 1,6569 en NZ$ 1,9326

Exchange Rates (From NZD)USD - 0.81365
AUD - 0.86715
EUR - 0.51915
GBP - 0.40235

Olie trok door de zwakke dollar verder aan, olie $110,15 en de edelmetalen volgde de olieprijs, goud 1.003,3 en zilver $20,76
De week beginstanden waren Olie $105,31 goud $974,7 en zilver $20,225

Het venijn zat deze week duidelijk in de "staart"!
Nog een goed weekend, hopelijk breekt de zon door buiten, want op de beurzen zal die zon wel eens langer weg kunnen blijven.

Wel kwam gisteravond de Gilde met de bieding op Econosto en weer hopen ze op een Norit uitsmijter van 80 miljoen na enkele weken, al zal die hier als het doorgaat wel kleiner zijn, die uitsmijter.
Onze tegenactie loopt prima en wij zijn de 5% tegenstemmers duidelijk gepasseerd. Misschien dat de VEB contact met ons zoekt om gezamenlijk een vuist te maken.
Heeft U vrienden of kennissen die tegen de bieding zijn, meldt U aan bij ons via de banner op onze site.
Wij gaan de tegenstemmers de instructies sturen hoe te handelen voor de machtiging aan ons voor de BAVA van 9 april a.s. ten kantore van Econosto.

Nog een fijne weekend

Reg AFM
per 11 maart j.l. heeft Fursa Alternative Strategies LLC (Formerly Mellon HBV Alternative Strategies LLC) 9,85% in ASMI dat was per 2 jan. 2008 10,31%
per 6 mart j.l. heeft Cohen & Steers Capital Management Corporation 4,94% in VastNed Offices/Industrial N.V.dat was op 31/7/2007 9,90%
per 12 maart j.l. heeft Kempen Capital Management N.V. 13,78% in DPA dat was op 25 jan. 2007 15,20%

Qurius
Logistiek specialist Roberts Europe kiest voor Microsoft Dynamics van Qurius. Lees elders meer.

media,
Als het gezamenlijk bruto binnenlands product van de vijftien eurolanden wordt omgerekend naar dollars, is de economie van de eurozone bij de huidige koers van de euro boven de 1,56 dollar, groter dan die van de Verenigde Staten.

Reg AFM
Simac
per 12 maart heeft M. Dekker 13.990 Simac aandelen gekocht op EUR 2,38
per 11 maart heeft M. Dekker 15.000 Simac aandelen gekocht op EUR 2,40
per 7 maart heeft M. Dekker 10.000 Simac aandelen gekocht op EUR 2,45
De Heer M. Dekker is de nieuwe CFO van Simac en die kan het beste in de keuken kijken.

tijd 11.58
media,
NYSE Euronext koopt van CME Group de handelsactiviteiten op het gebied van derivaten op zilver en goud. Dit heeft het Europees-Amerikaanse beursbedrijf vrijdagavond bekendgemaakt zonder een transactiesom te noemen.
reactie XEA.nl
In de edelmetalen valt de komende jaren veel te verdienen, dat is onze verwachting ca. 3 jaar geleden schreven wij al, doe wat in die metalen en de stijging lijkt nog niet over te zijn.

tijd 19.11
Van een lezer ontvingen wij zijn berekening over de omzet verwachting van Qurius.
Kijk voor meer op wat lezers schrijven.

Econosto
de instructies over hoe te handel zijn naar de aanmelders "tegen actie" Econosto verzonden.
Heeft U kennissen die ook nog mee willen doen, klein of grote aantallen, laat het ons weten door aanmelding en mail ons. Met dank.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL