Gezeamenlijke Centrale banken brengen vertrouwen terug? Het lijkt er wel op. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 12/03/2008 05:33
Het gezamenlijk optreden en ondersteunen van de financiƫle waarden (lees markten). heeft de rust weer teruggebracht, voor lang? Hopelijk wel en als die berichten over de kredietcrisis nu eens naar de zijlijn in de media worden geplaatst, dan kunnen de goede resultaten en die zijn er best, ook hier, kijk Akzo vorige week om er 1 te noemen, weer in de koppen van de Couranten komen. We weten het nu best wel dat er op dat gebied problemen zijn.
Het was de laatste tijd wel "te" negatief allemaal en elkaar maar naar de mond praten.
Europa reageerde gister al enthousiast en Wall Street deed er nog een schepje bij, ging met een ruime plus de markt in en sloot af met op 12.156 +416 punten en de Nasdaq ging mee 2.255 +86 punten.

In de Oostmarkt hetzelfde beeld, maar iets mindere overweldigend, maar gisteren waren ze daar ook al minder negatief en waren er ook plussen.

In Japan de Nikkei ruim 1 uur voor de sluiting +268 en de Topix +29 punten, in Hong Kong met de pauze +500 op 23.496 in Australiƫ de All Ordinaries +120 en in Singapore de Straits +74 punten op 2.935
Straks enkele slotstanden.

Europa zal ook wel goede uit de startblokken gaan en dan is het eigenlijk een dag voor jezelf even wat uit te gaan blazen en eens erop uit te gaan. Er is meer in het leven dan achter het beeldscherm te blijven zitten. Het geld moet ook rollen.
Misschien doen wij dat ook wel vandaag. Het is net wat de wind doet, hier af en toe storm en dan volgt er een bui, daarna weer rustiger.

In China's retail-sales growth
maintained the fastest pace in nine years as rising incomes encouraged spending in the world's fastest-growing major economy and 11-year high inflation boosted prices. Sales climbed 20.2 percent in January and February from a year earlier.

De valuta's
Door de acties van de Centrale banken herstelde de USA dollar ook wat, de dollar euro 1,5372 de Yen 0,009719 't pond 1,3101 AU$ 1,6488 en NZ$ 1,9101

Exchange Rates (From NZD)USD - 0.80125
AUD - 0.86535
EUR - 0.52315
GBP - 0.39995

Olie blijft hoog geprijsd, maar de speculatie zullen ook hun rol spelen en de Olielanden o.a. de OPEC, prijzen zich, als de prijs te hoog blijft, zelf uit de markt. De Westerse landen kunnen en zijn met deze hoge olieprijs, druk doende alternatieve energie te ontwikkelen, die de olie kan vervangen.
Er zullen ook meer kerncentrale komen, het moet wel, wil je een onafhankelijk energiebron willen houden. Anders en dat zie je in Rusland, gaat de kraan dicht, als je de prijsverhoging niet wilt betalen.

Zal het een dag worden op de beurzen dat je achterover in de stoel kan gaan zitten?
Er zullen best wel weer "maren" komen. Nog een fijne dag.

media
Australian consumer confidence plunged
to the lowest level in almost 15 years after the central bank raised interest rates and the share market tumbled on concern global economic growth is slowing. The sentiment index dropped for a third month, falling 9.1 percent in March from February to 88.6, according to a Westpac Banking Corp. and Melbourne Institute survey released today in Sydney.

media
VS verkiezingen
Democrat Barack Obama easily beat rival Hillary Clinton in Mississippi on Tuesday, giving him new momentum in their heated presidential fight as they head to the next showdown in Pennsylvania in six weeks.

De agenda voor vandaag en morgen,
- TKH, jaarcijfers
- Grontmij, jaarcijfers

Donderdag 13 maart
- Ctac, jaarcijfers
- Fornix Biosciences, jaarcijfers
- Arseus, jaarcijfers
- Ahold, jaarverslag
- Macintosh Retail, jaarcijfers
- Qurius jaarcijfers
- Oncomethylome, jaarcijfers

Qurius
stond gister onder druk, daar waren de daghandelaren bezig en daar heeft de koers van het aandeel vaak van te lijden. Die zijn er in de EUR 0,60 ingestapt en willen nu (soms) met een gezamenlijke actie de koers drukken en pakken dan hun winsten en hopen dan, dat de kleinere beleggers de koers nog verder naar beneden drukken, door ook verkoop van hun stukken. Dan kunnen zij weer goedkoop inkopen en dat lukt vaak ook en soms niet helemaal.
CEO Hermans zal zijn strategie en toekomstige visie wel naar buiten brengen en de cijfers zullen wel hogere kosten laten zien. De markt verkennen en laten verkennen, kost tijd en geld. De adviseurs zijn dure jongens.
Maar we zullen tot morgen moeten wachten en misschien drukken kopers vandaag de koers alweer wat naar boven.

EVS XT[2] IS FIRST PRODUCTION SERVER TO OFFER NATIVE SUPPORT FOR APPLE PRORES 422 CODEC
Lees elders meer.

media
Japan's economy grew more
than economists estimated in the fourth quarter as exports helped the nation weather a housing slump. Gross domestic product expanded an annualized 3.5 percent in the three months ended Dec. 31, the Cabinet Office said today in Tokyo.

tijd 07.01
De Nikkei +202 op 12.861 en de Topix +17 op 1.253 gesloten.

In de Oostmarkt opende rubber en staal
op resp. 1.320 en 980 en sloten af op resp. 1.332 en 970

media,
Shell heeft een overeenkomst gesloten met Petrobras voor de leverantie van Liquified Natural Gas (LNG). Dit heeft de Braziliaanse oliemaatschappij dinsdag bekendgemaakt, zonder bedragen te noemen. Het betreft de levering van LNG voor de terminals Pecem en Baia de Guanabara in respectievelijk Ceara en Rio de Janeiro.

tijd 07.17
Hong Kong
trekt licht verde aan na de pauze en staat nu +513 op 23.512



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL