Maart roert zijn staart en de beurzen? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 02/03/2008 06:56
Maart roert zijn staart is het gezegde en zullen de beurzen dit volgen?
Hopelijk zal de rust snel weer terugkeren, de beurzen "leken" net wat tot rust te komen en dan komen er berichten en cijfers en het is weer mis.
Toch lopen niet alle beleggers ter wereld achter elkaar aan, kijk eens in Hong Kong, de Hang Seng steeg daar afgelopen week van 23.305,04 naar 24.331,67 een plus van 1.026 punten of +4,41%. En wij hoeven ook niet ver te gaan, onze zuiderburen met hun BEL 20 beginstand 3.662,42 en gesloten werd op 3.757,12 een plus van 94 punten of +2,59%
Dat geeft ons van de redactie toch moed om weer vroeg aan de slag te gaan.

De nieuwsbrief hebben wij zojuist "live" op de site van ons gezet en straks komt de techneut voor de verzending op te starten.
Nog geen lid van XEA.nl!
Niet KPN sluit je aan, maar dat moet jezelf doen. Door Uzelf aan te melden voor onze nieuwsbrief op onze site, krijgt U de nieuwe nieuwsbrief begin volgende maand op Uw mailadres, maar je kunt al wel de laatste nieuwsbrieven lezen. Alvast veel lees plezier.

Beleggers moeten tegenwoordig niet zomaar in fondsen stappen, wij lazen voor U over de "inktzwarte lijst van VVP (Verg. Vastgoed Participanten) en jammer dat zij weinig steun krijgen van de AFM, zoals een Bestuurslid de heer D.B. zegt.
Ons gevoel over die AFM is, waar ook het VVP ook weinig gevoel mee heeft, verteld het verhaal, is "een onzichtbare steun in de rug (i.v.m. geheimhoudingsplicht), die weinig steun geeft"! Het is zo geheim en ze laten niets meer van zich weten/horen. En dagelijks zien wij dingen en zaken op de beurs over ons scherm gaan, dat wij tegen onszelf zeggen, " dat was er zeker vroeger niet, 1 of enkele stukje bij de opening verhandelen om koersen te zetten, laat de "wholesale" grens maar weer intreden met z'n 10% regeling. Dan liepen die 1 of enkele stukjes bij de volgende grote order mee en zetten geen koers(opening).
Kijk bij de adviezen, komen er berichten/cijfers die niet aan de verwachtingen voldoen, dan komen te snel wijzigingen in de adviezen. Kijk uit met deze goed bedoelde adviezen. Kijk voor lang en wie zitten er in het management.
Onze nieuwsbrief gaat over KPN. Daar trad Scheepbouwer aan in het verleden, toen KPN was afgeschreven, die moesten we nog leren kennen en die viel ons niet tegen. Het volgende jaar van ons bezoek aan de AVA (alg. Verg. v. Aaandeelhouders) zat de Heer Marcel Smits naast hem.
Wat was die CFO (hij zat er slecht een goed 1/2 jaar) voor ons een openbaring, samen met Scheepbouwer pareerde hij en Scheepbouwer (KPN was juist zijn kop boven het maaiveld aan het brengen) alle negatieve opmerking en gaf antwoorden, dat wij tot onszelf zeiden, "die, het duo, gaan het maken"!
En dat gevoel kwam uit en daar hebben wij onze lezers toen opgewezen, de koers danste toen bij de ruim EUR 6 en staat nu in deze onrustige tijd EUR 12,52 en je krijgt ook een goed dividend jaarlijks erbij.
Lees meer in ons stukje over KPN van vandaag, dat is meer een aanvulling bij de nieuwsbrief.
Maandelijks hebben wij ca. 12.000 unieke bezoekers, maar niet iedereen heeft de nieuwsbrief aangevraagd. Vandaar die toevoeging. Wij maken geen reclame voor onszelf en moeten het hebben van de mond op mond reclame. Helpt U ons als lezers?
De agenda voor deze week:
Morgen maandag 3 maart
- BinckBank, jaarcijfers 2007
- Arcadis, jaarcijfers

Dinsdag 4 maart
- Ordina, jaarcijfers
- DVRG jaarcijfers
- om 15.00 uur aanmelding Hagemeijer

Woensdag 5 maart
- Rabobank, jaarcijfers
- DPA Flex, jaarcijfers
- Super de Boer, jaarcijfers
- Hitt, algemene vergadering van aandeelhouders
- Econosto, jaarcijfers

Donderdag 6 maart
- Aegon, jaarcijfers
- Smit Internationale, jaarcijfers
- Ahold, jaarcijfers
- DNC, jaarcijfers
- TMC, jaarcijfers
- Akzo Nobel, jaarcijfers
- Simac, jaarcijfers

Vrijdag 7 maart
- Fortis, jaarcijfers
- USG People, jaarcijfers
- Fugro, jaarcijfers
- Galapagos, jaarcijfers
- Vopak, jaarcijfers
- Draka, jaarcijfers
- Nyloplast, jaarcijfers
- Stork AVA
Ook zullen er nog meer berichten komen over bedrijven, daar hebben we echter geen melding van gehad.

Ook lazen wij over de kunst van de ABN AMRO bank het volgende:
Waarschijnlijk verhuizen er 250 kunstwerken van de ABN AMRO Kunst Stichting naar het Stedelijk Museum in Amsterdam. Dat hebben verschillende bronnen verklaard tegenover Het Parool zaterdag.
Bijzondere handeling van de ex CEO van de bank.

In deze tijd moet je "selectief" zijn met nieuwe beleggingen en voor oude waar de koers teveel is doorgezakt en jouw vertrouwen heeft, dan is middelen te overwegen waard (gefaseerd). Er komen nog wel meer dipdagen.

De zondag begint hier met zon en wat wind, hopelijk een goed begin van de week en een goede afsluiting van het weekend.

Nog een fijne dag, namens ons team.

Onze adverteerders maken het mogelijk dat U onze kennis en ervaringen "gratis" kunt delen en meenemen in Uw beleggingbeslissingen. Ons verzoek aan U, maak ook eens gebruik van hun aanbiedingen of toonbelangstelling voor hun diensten.
Als U dat doet, kunnen wij ook onze diensten gratis blijven aanbieden.

Wij, met onze 46 jaar ervaring van onze nestor werden voor amateurs uitgemaakt. Een lezer gaan daar een kort antwoord op en zijn die daar dankbaar voor,
Hier het antwoord:
Ik lees een aantal dagen (op het dagnieuws), dat jullie het hebben over het feit dat jullie worden uitgemaakt voor amateurs.
Nou als jullie dan amateurs zijn, zijn jullie voor mij wel verdomd goede amateurs!!!

Met dank en dat sterkt ons toch door te gaan, ook in het weekend.

Doe eens wat met de voeding en drank aandelen.
Gegeten en gedronken wordt er altijd. Kijk CSM die verbaasde vriend en vijand met de cijfers en de stijging grondstofprijzen worden gewoon door berekenend.
Nog steeds vinden wij het aandeel, nadat het na de cijfers van de EUR 18 naar de EUR 20 ruim steeg, ondergewaardeerd.
Wessanen werd afgewaardeerd (rendement van ca. 7,5%), moeten z'n tijd hebben, de nieuwe klanten komen binnen en andere staan op de lijst binnen te komen. Gezonde voeding spreekt steeds meer mensen aan en het verlengd je leven. Alles kan niet tegelijk, maar beleggers willen dat wel.
Tevredenheid zou ook veel analisten sieren en het kan niet altijd "steil" omhoog gaan.
Kijk CSM had 25 jaar aan een, U leest het goed, een winst stijging en toch was het niet goed had voor de heroriƫntatie een (niet zichtbaar) eigen vermogen van ruim EUR 40/5. Kwam tot ca. EUR 30 koers en werd afgestraft, omdat men een te laag rendement eigen vermogen had en geen duidelijke strategie.Dus weg die aandelen. CSM begon daar aan te werken en nog was het niet goed. Wij hebben altijd vertrouwen in CSM gehouden en niet ten onrechte. De koers stond wel op EUR 18 , maar het dividend gaat naar EUR 0,88 p.a.
Dan kom je uit op een rendement van 4,88% en na de cijfers schot de koers al uit de slof naar ruim EUR 20. De eerste winst is er al. Kijk naar Unilever, Nutreco, alle zijn met heroriƫntaties bezig of al achter de rug, gun ze de tijd en op de plank die voeding en drank aandelen.
Door zelf de producten te kopen, help je jezelf ook nog eens, wat wil je nog meer?
Eet smakelijk en je houdt er een goed rendement aan over! Een dubbelslag of niet.

Simac
- ondersteunt het onderwijs. Lees elders meer.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL