beurzen sluiten februari stormachtig af, net als buiten. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 01/03/2008 09:14
Het venijn zat echt in de staart van februari, ging het tot op heden nog vrij rustig, de laatste dag werd vrijwel alles weer uit de kast gehaald, oude zorgen werden weer nieuw(s).
De media weet alles wel op te kloppen met mooie "kreten en termen", maar hebben beleggers nimmer dit soort hoge zeeën meegemaakt?
Natuurlijk wel, maar de Couranten moeten ook leeswerk hebben.
Kijk eens op de voorpagina's van de Couranten, koppen over hoe wij tegenover onze medemensen moeten staan, maar is dat niet "wederzijds"? Laat iedereen en ook, jawel, iedereen in haar of zijn waarde en toon begrippen voor ieder zijn standpunten en denkwijze, maar leg de een niet "jouw" denkwijze en standpunten op. Als je te gast bent/komt, zal je je naar de gastvrouw of gastheer moeten schikken, wens je dat niet te doen, dan ben je geen gast meer en dan mag je het huis van de gastvrouw/heer verlaten.

Even meenemen ter overdenking voor het weekend.

De beurzen sloten onstuimig af op Wall Street omdat verzekeringsbedrijf AIG een recordverlies naar buiten bracht. Maar hangt de wereld alleen van AIG af?
Olie breekt record, goud, zilver en granen stijgen door.
Is dat alleen door de extra vraag? Daar geloven wij niets van. Neem de granen eens, de vraag naar biobrandstof neemt graan uit de markt, maar de akkerbouwers zullen meer granen gaan verbouwen, alleen vraagt dat een oogstseizoen te moeten afwachten. Granen moeten eerst gezaaid worden en daarna kan er geoogst worden.
Zo ook bij beleggen, maar waar is het "geduld"? Niemand lijkt meer geduld te hebben en als je niet vlot bent of niet uit de weg gaat, dan gaat de "mond" open of 2 vingers de lucht in. Geduld, begrip en verdraagzaamheid zouden mensen (ook beleggers) sieren.
Wall Streets Dow verloor 315 punten en de Nasdaq 60. Standen de Dow 12.266 en Nasdaq 2.271. De weekbeginstanden waren de Dow 12.381 en de Nasdaq 2.303, per saldo werd de weekwinst gisteren ingeleverd.
Dan kan maart goed beginnen, want we zijn de eerste alweer.
In de VS zal de economische groei wat afnemen de komende tijd en misschien zelfs naar "nul" gaan.
Is dat erg? Beleggers vinden van wel, maar het kan niet altijd maar blijven groeien, maar welke zekerheid is er, dat er geen groei zal komen?

Geen zorgen voor de tijd van morgen! Maar we doen het wel.

media,
Manufacturing activity in China, the world's fastest-growing major economy, quickened in February as companies resumed production after the nation's worst snowstorms in half a century. The Purchasing Managers' Index rose to 53.4 from 53 in January, the statistics bureau said today in an e-mailed statement. A reading above 50 indicates an expansion.

de valuta's
de dollar euro 1,5177 de Yen 0,009637 't pond 1,3102 AU$ 1,6305 en NZ$ 1,8983
De week beginstanden waren dollar euro 1,4826, de Yen 0,009328 't pond 1,3261 AU$ 1,6045 en NZ$ 1,8317

Zullen die record prijzen zo blijven? Wij van de redactie zien dat niet, Elliot Wave laat zich altijd zien in de economische bewegingen (lees golven) en dat zal nu ook zo zijn.
Daarom en dat hebben we al vaker geschreven, doen wat in de dollar deposito's, kijk welke het beste bij U past, nu zijn de verhoudingen met de euro bijzonder scherp en het valuta risico is dan ook beperkt, je mag/kan het niet uitsluiten. Maar wat denk je van de uitvoer vanuit de VS?
Daar is alles voor de Europeanen en andere landen voor weinig geld te koop! Ze draaien daat topmaanden met die goedkope USA dollar.
Wij zien dan ook, dat het 2e halfjaar 2008 in de VS wel eens een krachtig herstel kan komen, want de ECB heeft hier het "vogeltje" over het rentetouwtje laten wippen en kan nu slecht toekijken. FED voorman Bernanke heeft wel grip op de zaak, niet zonder zorgen, naar die heeft trichet (ECB) ook, maar over andere zaken.
Dat heb je met een twijfel beleid van de ECB, maar dat zien wij wel meer in Europa. Kijken en afwachten en dan is het te laat.

Olie bleef stabiel op $101,79 goud $976,7 en zilver $19,835
de week beginstanden waren olie $99,06, dus valt het toch nog wel mee, goud $947,1 en zilver $18,035 die stegen per saldo meer dan olie.

Exchange Rates (From NZD)USD - 0.80335
AUD - 0.85835
EUR - 0.52885
GBP - 0.40415

Laten we naar de toekomst kijken, want er vallen best wel koopjes te halen en alles wordt zo zwart gezien, dat vindt onze nestor, die vandaag op de kop af 46 jaar in het vak zit en heeft al meer stromen meegemaakt en alles is weer op z'n (sterke) benen terecht gekomen en gaat het nu zo slecht?
In de oorlog 1940/45 en kort erna, toen ging het niet best en toen was er reden tot fronzen, maar niet tot klagen, want daar hadden ze "toen" geen tijd voor!
Wat deden ze toen? Juist, de schouders er onder zetten en de meeste deden ‘t en maakten het ook. Toen 6 tot 7 lange dagen in de week en dat wordt nu niet veel meer gedaan en dan mogen we nu niet klagen.

Nog een goed weekend en een fijne dag.

media,
Northrop Grumman and Airbus parent EADS won a $35 billion U.S. Air Force refueling plane deal on Friday in a surprise blow to Boeing, until now the Pentagon's sole supplier of aerial tankers.

media,
VS verkiezingen,
Democrats Barack Obama and Hillary Clinton are deadlocked in Texas and Ohio heading into potentially decisive presidential showdowns, according to a Reuters/C-SPAN/Houston Chronicle poll released on Saturday.

Pas zei een mevrouw",
die binnenkort 97 jaar wordt, tegen een teamlid," beleggen deden we toen niet, we waren niet rijk, ik had een groot gezin, maar wat voelde ik me rijk als ik alles betaald had. Ik kijk met tevredenheid terug op mijn leven"!

Niet het Café aan de Haven, maar Vopak timmert aan de Haven.
lees elders meer.

reg AFM
per 27 febr. j.l. heeft Citadel Equity Fund Limited 4,79% in AMG Advanced Metallurgical Group N.V.
per 27 febr. j.l.
heeft Citadel Investment Group (Europe) Limited o,oo% belang maar 4,79% stemrecht in AMG Advanced Metallurgical Group N.V.


TomTom - TeleAtlas,
media,
De Europese Commissie (EC) vreest dat de overname van Tele Atlas door TomTom nadelige gevolgen zal hebben voor de concurrentie. Dat meldt persbureau Bloomberg vrijdagavond op basis van niet nader genoemde bronnen.
reactie XEA.nl
hier hebben wij al eerder voor gewaarschuwd. De overname is nog lang niet zeker. Belegger pak je winst, voor het te laat is.

Winnars van de week
CSM +9,1%
Wereldhave +6,5%
Fortis +4,4%
Corio +4,1%
Tele Atlas +4,1%

Die toe moesten geven deze week
TomTom -11,4%
Wolters Kluwer -10,2%
Logica CMG -9,6%
Boskalis Westminster -5,0%
Océ -4,8%




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL