Winsten nu zoeken in overname premies en die komen er aan. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 20/01/2008 09:46
Ja, nu het op de beurzen niet wil, zullen beleggers andere kanten moeten uitkijken en die liggen dan in de overname premies. Nu zullen de premie niet meer zo groot zijn dan ca. tien jaar geleden, maar Numico bezorgde de beleggers wel een goede premie.
Zij daar kansen?
Jazeker, kijk een Corporate Epress, die zit zwaar onder de intersiekewaarde, per 31/12/2006 stonden er 180,9 miljoen aandelen uit en als je dan de koers van het aandeel erop loslaat, dan wordt het straks voor een schijntje overgenomen. Het heeft de cijfers al naar 7 febr. a.s. gehaald, zouden eerst de 22e februari komen. Oorzaak van de sterke daling zijn o.a. ook de turbo's, Speeders en laddersystemen en daar kan je als kleine beleggers weinig tegen doen.
Niet alleen Corporate Express heeft daar last van, maar veel bedrijven/fondsen op de Amsterdamse beurs, en alle controlerende instanties kijken toe of zullen ze doen ons schrijven wakker zijn geworden? Wij hebben de VEUO, AFM, DNB geschreven enkelen malen en gebeld met de Euronext.
Wij houden U op de hoogte, maar tot op heden heeft niemand van die instanties nog wat laten horen. Dat hadden wij ook nog niet verwacht, want wat hebben die o.a. voorkennis, manipulatie en hun zorgplicht danig onderschat of toegestaan. Wij noemen het nu een "bende" op dat gebied en dan kan je geen snel antwoord verwachten.
Wij van XEA.nl hebben de "bal" wel aan het rollen gebracht en zullen pas stoppen, wanneer wij tevreden zijn met de ontwikkelingen, zoals een nette en behoorlijke handel ook moet verlopen.
Daarom zijn er nu zoveel overname kandidaten, dagelijks wijzen wij al op kandidaten, meestal kleinere, maar ook grotere, Ahold is er ook 1 van, maar CSM, Innoconcepts, om er 2 te noemen, zouden bij deze lage koers best eens last kunnen krijgen van opsplitsingen. Dan vallen er ook premies te halen, niet alleen bij overnames dus alleen.
Kijk zelfs eens naar die kleinere kandidaten, Ctac, Simac, om er 2 te noemen hebben ook last van de extra kosten die de beurs met zich meebrengt. IFRS en steeds duurder worden kosten o.a. van AFM (die rijzen echt de pan uit, hoorde wij). Wij mogen geen namen van bedrijven noemen, anders komen ze misschien extra langs.
Dit moet toch niet kunnen/mogen!
Je kan er wel last van hebben/krijgen en daarom is voorzichtigheid geboden en waarom zou je dan nog een beursnotering nodig hebben?

Hier de agenda voor deze week.
Maandag 21 januari
- Philips, jaarcijfers 2007
- Spyker, buitengewone aandeelhoudersvergadering
- USA dicht door Martin Luther King dag

Donderdag 24 januari
- Sligro, jaarcijfers
- DUI, Ifo-index economisch vertrouwen, januari 2007

Vrijdag 25 januari
- Spyker, trading update vierde kwartaal 2007
- Ahold, trading update vierde kwartaal
- Sopheon, update jaarcijfers

Er zullen nog wel andere berichten komen waar wij geen mededeling(en) van hebben gehad, dus zelf ook opletten.
Dit bericht,
De wereldwijde kredietcrisis heeft steeds meer gevolgen voor Europese banken en consumenten. Leningen afsluiten wordt moeilijker.
reactie XEA.nl
Wij van de redactie hebben gelijk al geschreven, het "risicobeheer" is door veel accountantmanegers ondergeschikt geweest aan hun bonussen etc,
target" moesten gehaald worden en dat was goed voor de eigen portemonnee. Dat, dat beleid nu ten kosten gaat van "extra" afweging van het risico en dus meer afwijzing van leningen/hypotheken en persoonlijke Leningen, is daar een begrijpelijk gevolg van. Daardoor zullen de bedrijven, die deze leningen verstrekken tegen een hogere rente, meer vraag bij hen binnen krijgen.
Als bank of kredietinstelling kan je het beste een iets lagere rente vragen, dan krijg je extra vraag en kan je de "beste " krenten uit de pap halen en de mindere leningen/kredietaanvragen gaan dan naar je buren.
Kijk dan ook als belegger naar de bankaandelen (die nu voor uitverkoopprijzen in de etalage liggen), waar de rente gelijk of iets lager is, dan bij de concurrenten, die lopen het minste risico. Natuurlijk kijk je ook naar de Top (mensen) van die banken, want nog steeds is het bij ons, "eerst de vent en dan de tent"!

Morgen dus Martin Luhter King dag in de VS en dan geen markt, dus zullen we in Europa wel een rustige dag hebben of zullen de eerste biedingen alweer loskomen? Meestal in het weekend gaan ze aan tafel zitten om knopen door te hakken.
Bij Econosto was het o.a. ookmede door ons herhaaldelijk schrijven en de extra belangstelling o.a. van 1 koper van 100.000 sts, de donderdag ervoor, die een versnelde bieding naar buiten bracht.
Bij Ctac hetzelfde "liedje", daar is het voor ons niet een bieding, maar wanneer en ook bij Simac. Ctac heeft wat meer belangstelling dan Simac qua orders (lees kopers).

Afwachten en meer kunnen ook wij (red. XEA.nl) niet doen.

Nog een fijne dag, al helpt het weer niet echt mee. Hier nevelig weer en donker, hopelijk geen voorteken voor de beurzen deze week.

ECB,
European Central Bank council member Mario Draghi said it is the responsibility of the central bank to fight inflation even as Europe's economy slows.

VS verkiezingen,
John McCain and Hillary Clinton won heated presidential nominating battles, gaining strength in an unpredictable White House race.

Nevada voters expressed a preference for Mitt Romney and Hillary Clinton in an election process as quirky as Las Vegas itself.

CHICAGO (Reuters)
- Talk in Washington of economic stimulus helped boost retail stocks this week, but those stocks could turn south if consumers do not spend the money they get.

Media,
Sears Holdings Corp., the owner of Kenmore appliances and the Kmart and Sears retail chains, will appoint executives to run each of its business lines after saying profit may decline for a third straight quarter.
Each unit's performance will have a designated leader and a group of executive advisers to oversee performance, Sears spokesman Chris Brathwaite said yesterday in a e-mail. He didn't give details on what each division would do. The company has Lands' End clothing stores and sells Craftsman tools and DieHard batteries at the Sears and Kmart chains.

Ons advies,
ondanks de afstraffingen van de laatste tijd,
"vaar je eigen koers en blijf in je eigen aandelen keus geloven". Kwaliteit komt weer snel terug in een beter sentiment!

Ook worden van sommige bedrijven de CEO's een beetje opgejaagd door hun eigen succes. Wavin, Beter Bed, die hadden een goede winst voorspelling voor 2007 en die gingen ze verhogen, ten onrechte bleek het later en daarop gingen ze beide weer terug naar hun eerste voorspelling en wat gebeurde er?
Beide werden afgestraft, na de eerste stijging van de koers, op de "nog" betere verwachting, kwam nu de afstraffing op een halvering of meer in koers!
Als belegger moet je daar doorheen kijken en pik wat van die aandelen op.
De Fam. Zeeman Navitas B.V. deed dat In Wavin en in Beter Bed zitten al ca. 7 belanghebbers en die kunnen best eens de koppen nu weer bijelkaar stekken en weer een beurs - off gaan bepraten.

Reg AFM.
per 16 jan. j.l. heeft Aviva plc. een belang van 0,41% in.N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek 'Nedap'.
Per 17 jan. j.l. heeft Aviva plc. een belang van 6,08% in Arcadis genomen.

tijd 16.34
Exchange Rates (From NZD)USD - 0.75745
AUD - 0.86505
EUR - 0.51805
GBP - 0.38765

DNB,
Wellink,
De DNB meldde eind vorig jaar in een kwartaalbericht 2,6 procent te verwachten. De Europese Centrale Bank (ECB) zegt voor iedereen een groei van 2 procent toe, maar de wereld is niet zo voorspelbaar, stelt Wellink. Het ligt ergens tussen de 1,5 en 2,5 procent. Ik denk dat het eerder bij de 1,5 dan bij de 2,5 procent uitkomt.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL