American Express waarschuwt en de beurzen vallen terug. Olieprijs valt $5 terug deze week. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 12/01/2008 09:42
U.S. stocks fell as lower-than- estimated profit forecasts at American Express Co. and Tiffany & Co. heightened concern the economy is shrinking and sent the Standard & Poor's 500 Index to its worst start since 1982.
And American Express, the third-largest U.S. credit-card network, dropped the most since 2001 on a projection for first-quarter earnings that trailed analysts' estimates by 3.2 percent. Tiffany, the second-biggest luxury jewellery seller, had its steepest decline in more than three years after holiday sales growth shrank to 8 percent.
Kijk, als het water toch troebel is in de emmer, kunnen ze de emmer beter gelijk geheel leeg gooien, dan hebben we gelijk alles gehad. Zal het zo zijn, dat weet niemand, afwachten, maar soms is de angst voor de pijn erger, dan de pijn, laten we het daarop houden.
Op Wall Street daalde de Dow met 246 punten naar 12.606 en de Nasdaq -48 op 2.439. De week beginstanden waren voor de Dow 12.800 en de Nasdaq 2.504 en dan valt per saldo de schade "best" wel mee.

Al die treur verhalen, maar vergeet niet in de VS ligt de "arbeidsproductiviteit" aanzienlijk hoger dan in Europa. Ook is het 1 natie die voor elkaar staat en in Europa is het ieder voor zich en "GOD" voor allemaal. Dat zagen we met de invoering van de Euro, de top landen kregen met hun tekorten (zaten boven de norm), respijt en zijn we er nu zoveel wijzer en beter van geworden? In het verleden kon ieder land zijn/haar beleid sturen, met o.a. rentebeleid, subsidies voor minder draaiende sectoren etc. etc. Nu zal het zogenaamde succes de Eurolanden wel eens kunnen gaan opbreken. Te duur en de export komt straks stil te liggen en wordt nu niet alles in de schoenen van de Amerikanen geschoven? Ten onrechte, want nog steeds moet daar het economisch "stuur" vandaan komen en anders, het lijkt wel" is de gehele wereld "stuurloos"!
Kijk eens naar Bank of America, die schiet Countrywide te hulp, zo staan ze daar voor en achter elkaar.
Maar vergeet de Oostmarkt en de Arabische landen ook niet, willen die een , laten wij het ook maar zeggen" recessie"? Wel nee, dus die zullen geld in die landen (lees bedrijven) pompen, om die recessie te stoppen of zo kort mogelijk te laten duren. Die landen zullen beslist niet in hun "stoel" blijven zitten. Zij willen ook dat alles zo geleidelijk mogelijk verloopt.

Daar horen en lezen wij geen "betweters" over.

Maar wat gebeurd er niet in de Oostmarkt landen, ook daar stijgt de arbeidsproductiviteit met sprongen en de welvaart daar zal ook vraag naar westerse producten komen (is er zal, maar beperkt).
Dus wij maken ons niet die zorgen, die wij lezen in de media. Wij maken ons veel meer zorgen om het beleid in Europa, daar wordt met "geld" gesmeten (lees over de balk gegooid). Daar zal eens verandering in moeten komen, laat de controle daar eens oplos en die verdiend zichzelf dubbel terug.
Door de welvaart stijging elders in de wereld zal per saldo de ontwikkelingsgelden kunnen verminderen en worden besteed aan de "eigen" bevolking en de instroom. Want vlak die ook niet uit, de vergrijzing krijgt de schuld van de regering hier, maar dat is voor ca. 80/90% niet waar. natuurlijk komen er extra kosten voor die groep, maar die hebben vaak een eigen huis e/o een goede spaarpot.

The yen and Swiss Franc rose broadly on Friday as global equity markets sagged on renewed fears of further subprime mortgage-related write-downs in the U.S. financial sector, reducing investors' appetite for risk.
De dollar euro 1,4776 de Yen 0,009183 't pond 1,3242 AU$ 1,6581 en NZ$ 1,8852
De week beginstanden waren de dollar euro 1,4741 de Yen 0,009204 't pond 1,3387 AU$ 1,6903 en NZ$ 1,9184

In die 2 laatste landen vallen deposito tarieven van 7 tot 9% te behalen en het valuta risico is er wel, maar aanzienlijk beperkt op de langere termijn.

Exchange Rates (From NZD)USD - 0.78305
AUD - 0.87865
EUR - 0.52955
GBP - 0.39995

Olieprijs,

Daar lezen wij vandaag in de landelijke Courant totaal geen grote "kopen" over, die daalt deze week RUIM DOLLAR 5 en dat is geen "kattenpis".
Die ging gister de dag uit op $92,69 en daar stond begin de week $97,91

Goud deed $897,90 en zilver $16,37
De week beginstanden waren Goud 865,00 en zilver $15,29

Media,
Saudi Arabian Prince Alwaleed bin Talal, Citigroup's largest individual shareholder, will inject new cash as the largest U.S. bank grapples with heavy mortgage market losses, the Wall Street Journal reported on its Web site on Friday.

LOS ANGELES (Reuters)
- Democratic presidential contender Hillary Clinton on Friday proposed $70 billion in emergency spending to stave off a possible U.S. election-year recession, upstaging Republican rivals who clashed over the economy but offered few specifics.


Qurius start een ambitieus opleidingsprogramma voor jonge ICT-Consultants, lees elders meer.

Statement by Ossur Regarding Bilateral Amputee Oscar Pistorius' Bid to Participate in IAAF-Sanctioned Events, and Ultimately the Olympics
Lees elders meer.

Het weer is hier rustig, hopelijk ook bij U, dat treffen we dan met het weekend.
Geniet ervan.

Nieuwe Leden,
Gisteren hadden wij een recordaantal nieuwe leden.
Dank voor Uw vertrouwen en wij zullen en blijven ons inzetten voor de belangen van en voor onze leden.

Desastreuze gevolgen
door Turbo en Speader voor bedrijven en beleggers. Lees elders meer.

Reg AFM
per 10 jan. j.l. heeft Boron Investments N.V. 10,01% in Binck . Was per 26/11/07 9,73%




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL