Een nieuwe korte week, van bezinning en vrede?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 23/12/2007 09:44
Een nieuwe korte week en met de boeken haast of geheel gesloten, veel beleggingsfondsen hebben de boeken al dicht, toch kunnen er grote uitslagen komen, wat aanbod en geen vraag of omgekeerd, houdt daarmee rekening met Uw order inleg.
Een week van bezinning, want het was me ‘n jaartje wel. Stegen de koersen in het 1e halfjaar, daarna kwam de terugval en veel winsten waren geheel weg. Wij hebben er ook last van met de modelportefeuille.
De IT&ICT zit niet mee en als je daar zwaar in zit, dan krijg je met zo'n beurs op de broek, maar de scheuren vallen nog mee. Wij beleggen voor lang, maar overwegen toch een actievere portefeuille.
Dit geeft bezwaren, hoe doen wij dat voor U als lezer gecontroleerd?
Nu mogen wij slechts op de slotkoersen handelen, kunt u ons controleren. Hoe doe je dat met de actievere portefeuille?
Daar zijn we nog niet uit en misschien "moeten" wij wel voor lang blijven gaan. Anders is het niet te controleren, voor U als lezer.
Een teamlid opperde ook op de notering van 12.00 uur s' middags, maar als er geen koers zetting is?
Uw ziet wel hoe het gaat lopen.
Deze week zullen wij onze bezinnen en met de Kerstdagen in het vooruitzicht, een mooie rustige tijd om dat te doen.
Toch gaan onze gedachten naar dat ene kleine "kindje", die zoveel te weeg heeft gebracht in de wereld, maar ook naar zijn ouders.
Je zal maar zo'n "belangrijk" kind ter wereld brengen en moeten opvoeden. Geen eenvoudige taak.
Alzo mijmerend, gaan ook onze gedachten uit naar die ouderen in de wereld, die verzorging nodig hebben, net als dat kleine kindje in de kribbe. Laatst was onze nestor met z'n vrouw in een "verzorgingstehuis" op bezoek.
Daar was een kloosterzuster met een gebroken enkel en wat hoorden zij daar?
Ik kan niet mijzelf helpen en ben afhankelijk van de zorg, ik wordt ( mag) bepaalde tijden geholpen naar de WC. En als ik tussentijds wat moet, dan moet ik het maar in de "broek"(lees luier) doen. Want die had ze nu omgekregen.
Dat was een grote vernedering voor mij zei die kloosterzuster en dat zal ook de ouders van het kindje Jezus later ondervonden hebben, die vernedering. Daar hing “hun” kind!

Waarom deze overdenking?
Wij als beleggers vragen ons wel eens af, waarin nu beleggen?
Het bovenstaande verhaaltje moet bij U een licht(je) opdoen. In die gezondheidszorg, want daar is nog veel te verbeteren op gebied van "hulp, begeleiding en zorg"! Ook de geneesmiddelenindustrie (Farma), biedt kansen voor de langere termijn. Dat heeft de heer Kleisterlee van Philips goed gezien en waarom hebben zij enkele jaren geleden dan Delft Instruments niet overgenomen?
Het pens.fonds Philips had zelfs een belang van ruim 6% erin gehad.
Daarom beschreven wij het deal gisteren, dat Qurius met Philips heeft gesloten, begin september j.l.
Dat biedt voor beiden goede kansen en Philips wil die divisie Healthcare (Gezondheidszorg) nog verder uitbreiden, dus valt Qurius misschien wel met de neus in de boter. Qurius zit niet alleen in de zorg, maar ook Afvalbeheer en installatie, bouw en installatie, food, farmacie en chemie, groothandels, industrie, logistiek en retail, mode, productie en dimensies, professionele dienstverlening, sierteelt en verhuur.

Er zijn echte zorg aandelen o.a. Novartis, Roche, Astra Zeneca, Glaxo Smithkline en dus ook bedrijven net als Philips met 1 divisie gezondheidszorg.
Zo raken bedrijven in elkaar verweven. Deze sector kan de komende jaren goede belegging kansen bieden. Maar wij blijven ook onze ogen op de IT&ICT sector houden. Er moet nog zoveel geautomatiseerd worden en de IT&ICT raakt steeds meer in het web van andere sectoren verweven, dus kunnen er best nichespeler overgenomen gaan worden. Imtech heeft ook zelf een divisie van ICT en straks komen er steeds meer bedrijven, die de IT&ICT weer binnen de eigen muren halen.
Je kan dan directer handel en fouten zijn sneller hersteld.
Kijk ook naar de voeding sector en nu vooral met deze dagen en volgend jaar, zo weten de media te vertellen, zal qua belegging een rustig jaar worden! Dan komen de defensievere fondsen en daar zit de voeding bij, toch weer aan bod.
Wessanen met haar gezonde voeding, het bewust gezonder eten/leven komt steeds meer naar voor, maar ook Unilever, heeft net een merkenreorganisatie achter de rug en heeft zich al goed hersteld, maar er zit meer onder de "kurk, die wij met het nieuwe jaar er af schieten.
Nutreco, zal ook haar best doen en CSM heeft een dochter die wereldmarktleider is op gebied van grondstof voor de productie van " afbreekbaar plastics".
Technologie aandelen waren op Wall Street afgelopen vrijdag gevraagd, een voorbode?

Laten we eerst de agenda doen, een rustige,

Maandag 24 december
Geen agendapunten

Dinsdag 25 december
Euronext Amsterdam gesloten vanwege eerste Kerstdag

Woensdag 26 december
Niet alle beurzen open.

Donderdag 27 december
Laatste handelsdag Numico

Vrijdag 28 december
- Alanheri BAVA
- misschien een iets kortere beursdag bij enkele beurzen in de wereld.

Euronext, de beurs met onbegrensde mogelijkheden. Is dit wel zo'n goede tekst uiting, want wij zien dagelijks ook zaken, die niet door de "beugel" kunnen, vandaar "onbegrensde"?

Meldt U aan voor de seminar van 6 februari a.s. en vraag de demo aan, dan kunt u met deze rustige week oefenen. Kijk voor meer info op de site en klik de banner aan.

Beleggen in Azië, nu nog doen, werd ons gevraagd.
Wij vinden het nog niet te laat, maar je zal "zeer" selectief te werk moeten gaan.
Met de gedaalde koersen in Europa en vooral in Nederland, zien wij hier meer en betere kansen.
Waarom komen de beleggers uit die Regio hier heen?
Niet omdat het hier duur is, zij zien hier ook kansen en wij (als beleggers) zitten hier dan ook dichter bij het vuur.
Benut die kansen dan eerst, zouden wij zeggen en je kan sneller en goedkoper hier handelen. In de Oostmarkt raakt de "room" er aardig af.

Het weekend schiet alweer op, maar vele hebben een dag extra genomen en gaan dan met een korte week het jaar uit.

Nog een fijne dag.
Geef onze site ook door aan uw vrienden/kennissen en familie met de Kerst, dan bereiken wij een steeds groter wordende kring, met dank.
Alvast fijne Kerstdagen toegewenst namens ons team van XEA.nl

Samanegaan voor Innoconcepts.
Het samengaan van Friesland Food en Campina zal ook Innoconcepts in de kaart spelen. Innoconcepts heeft een deal met Campina en pakt zo er nog een "grote" vis bij.
Eenmaal in de "bekendheid" en de reklame (mond op mond) doet de rest.
De licentie inkomsten stromen straks bij Innoconc[ets binnen, dat gaat nu nog geleidelijk. Zal in 2008 de grote doorbrak voor Innoconcpets komen (lees I-Pac toepassingen)?

Beleggen
een boeiend vak van combineren, analiseren en veel lezen. Tijdens je wandeling in de natuur, borrelt er soms zomaar wat op.
Een prachtige combinatie, natuur en beleggen. Denk eens aan schoon drinkwater en dan word je zomaar van je natuur aandeel Norit "beroofd".
Die gingen voor een " appel en ei" van de beurs af.
Wij vingen berichten op, dat de Norit misschien weer naar de beurs gaat komen!
Zal de introcutie koers EUR 25 worden?

Verliezers,
kunnen de winnaars van morgen zijn. Kijk naar de fundamenten, zijn die goed, koop gefaseerd.
Ten Cate, zou nest eens door DSM kunnen worden opgeslokt. Wessanen, kandidaat met zeer veel gezondheidsproducten, goed voor? Danone haalde Numico al van de beurs af. ICT, de kleinere spelers, kijk een CTAc doordat Wil Huijben weg is gegaan, meer dan 30/40% van de koers af. Zo is onze lijst nog lang, voldoende kandidaten met meerdere kansen.
Eonosto, die willen maar geen bericht geven op onze verzoeken, daar zullen wij de volgende AVA eens een "hartig" woordje over spreken. In de AVA van 2006 is door ons de PR al ter discussie gebracht en de Voorzitter Knol was het roerend met onze vertegenwoordiger eens. Maar er is nog weinig van de PR terecht gekomen of toch een management buy-out? Wij zeggen, ja, alleen wanneer..is de vraag.
Uitzenders, Randstad en Vedior, de volgende? Want ook deze branche heeft terrin qua koers verloren. Daarom hadden wij de meeste uitzemder medio 2007 op een verkopen gezet, sommige hebben we alweer bijgesteld. Brunel, maar daar zit Ir Brand met ca. 60% in handen, dus die heeft de macht. Hetzelfde bij Draka, daar zit Flint Holding (de Fentener Familie) aan de macht.

Groot belanghebbers,
moeten de kleinere beleggers daar blij mee zijn?
Neen, zeggen wij van de redactie.
Kijk eens, dat mag niet zegt de AFM nog pas tegen ons, maar veel zaken die niet mogen worden wel gedaan. Kijk de Heer Wim Kok eens met zijn "kwartje", als het niet meer nodig is, dan draaien we het weer terug. Ja misschien als alles op z'n "rug" ligt. Liegen dus mag ook, als je het maar in het groot doet.
Terug naar, kijk eens met die grootbelanghebbers, indien die met een overnemende partij afspraken maakt van, wij gaan "dumpen" en dan drukken we de koers en dan kunnen jullie bijv. Draka etc. goedkoop overnemen. Nu is de koers X en als wij dan 10% boven X krijgen, kunnen jullie die andere 92/3% aanzienlijk goedkoper binnen halen, dan X +10%.
Wie zegt, dat er wel/geen afspraken gemaakt zijn? Daar komt toch geen "hond" achter. Kijk naar Akzo Nobel, de 2 verkochten dochters hadden ook de Olie voor Voedsel programma's van Irak omzeild, dat komt nu pas uit.
Veel mag niet en is verboden, daarom zijn er zoveel "overtredingen"!

Media,
Shell gaat een substantieel deel van haar ict uitbesteden om kosten te besparen. Door de maatregel komen mogelijk duizenden banen op de tocht te staan. Een woordvoerster van Shell bevestigt dat het bedrijf momenteel onderhandelingen voert met drie outsource-partijen. In maart 2008 worden de contracten getekend.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL