Uitzenders waren de verrassing van de afgelopen week. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 02/12/2007 09:24
Het venijn zat in de staart van de afgelopen week. Eerst vrijdag morgen vroeg geruchten en even later, na de stop legging door AFM, had eigenlijk door de Euronext moeten gebeuren, daarna de echte doorschieter van Vedior.
Toch in gesprek met Randstad en de koers van Vedior ging de afgelopen week van EUR 11,74 naar de EUR 17,00 De premie is voor het grootste gedeelte al binnen, als het deal met Randstad door gaat.
De AEX herstelde en ook hier in de staart van de week, ging van 500,08 naar een sluiting van 507,58
Het aandeel Binck moest terug op de ex claim notering. Daar is wat verwarring geweest, 2 oude aandelen geven recht op 3 nieuwe. Eerst was de gedachte 3 oude voor 2 nieuwe. Er komen ca. 45 miljoen nieuwe aandelen bij, er staat al ruim 30 miljoen aandelen uit, dus de "spoeling" zal aanzienlijk dunner worden, want de winstgevendheid van Alex is ongeveer gelijk aan Binck.
De claims Binck sloten vrijdag op EUR 2,98 en zitten tussen de EUR 3,49 (28/11) en EUR 2,65 (30/11).
Hou KPN ook in de gaten, KPN sluit je aan, maar een KPN in de portefeuille insluiten is ook geen slecht deal, komen 5 febr. a.s. met 4e kw. cijfers 2007.
Zoals de heer M. Smits CFO KPN al zegt, door de overname van Getronics heeft KPN 3 jaar gewonnen. De positie die KPN voor ogen had, is door de overname van Getronics dus met 3 jaar versneld en dat zal wel kosten met zich meebrengen, maar KPN doet het "voortvarend". Nieuwe mensen op die posities bij het oude Getroincs en weg is de bittere naam van Getronics. Met een schone "lei".
De voordelen liggen in de programma's van Getronics en daardoor lagere kosten.
De samenvoeging biedt zowel in de opbrengsten als de kosten veel synergie. Ook kan KPN nu eenvoudige Telecomdiensten aan Getronics klanten verkopen, wat in het verleden wel eens moeilijker ging.
Vanaf 2009 wordt er minstens ca. 50 miljoen per jaar aan synergieopbrengsten verwacht en als je de belastingvoordelen erbij tel, dan in totaal als ruim 100 miljoen per jaar (denk aan compensabele verliezen).
Wij (red.XEA.nl) hebben de heer M Smits leren kennen, als een "snelle leerling" in zijn vak, als CFO.

Ook gaat vandaag in de namiddag de nieuwe nieuwsbrief op de site, via de link nieuwsbrieven te lezen. Hopelijk zal in 2008 de nieuwsbrief weer naar de lezers afzonderlijk verstuurd worden. Wij houden U op de hoogten.

Ook houden wij in samenwerking met,

Van der Moolen, Evestor en XEA.nl
hebben op 30 januari 2008 een bijeenkomst bij Van der Moolen. Klanten/leden/lezers van Van der Moolen en Evestor en van XEA.nl kunnen inschrijven, het aantal inschrijving zal tot circa 50/60 beprekt blijven.
Er zal uitleg worden geven over de moderne handelssystemen in o.a. Online Trader bij Van der Moolen en met behulp een Demo zal "proef gezwommen" kunnen worden met het nieuwste systeem van handel in o.a. opties, aandelen etc.
Het programma zie er voorlopig als volgt uit,
13:00 ontvangst koffie/thee bij Van de Moolen Keizersgracht 307 te Amsterdam
13:30 presentatie VDM
14:30 koffie / thee
15:00 presentatie OnlineTrader
16:00 borrel bier/fris
Prijs van de dag € 19,-
De aanmelding zal spoedig worden bekend gemaakt door bovengenoemde bedrijven.
Binnenkort plaatsen wij een banner voor aanmelding op onze site en Van der Moolen en Evestor zullen het via hun eigen kanalen doen.
Dit o.g.v. van eventuele situaties, die nu nog niet te voorzien zijn. Maar houdt in Uw nieuwe agenda alvast een plaats vrij op 30 jan. 2008

De agenda voor de week,
maandag 3 dec.
-intr van SNS optimaal Blauw.

Dinsdag 4 december
- TomTom, buitengewone aandeelhoudersvergadering

Donderdag 6 december
- Heijmans, trading update
- RBS update

Vrijdag 7 december
- ASM International N.V. Announces Live Webcast of an Upcoming Investor Presentation. The webcast will be available on ASMI's website at www.asm.com, on the Investors Relations page.
Er zullen zeker nog wel meer info's komen waar wij (red.) geen mededeling van hebben gehad.

Hier is het weer rustig, zal de nieuwe beursweek ook zo beginnen?
Nog een fijne afsluiting van het weekend.

Sint Nicolaas inkopen.
Nederlanders besteden dit jaar ongeveer 820 miljoen euro aan Sinterklaasaankopen. Dat is acht procent meer dan vorig jaar toen consumenten 760 miljoen euro uitgaven

China en Japan,
hebben zaterdag in Beijing besprekingen geopend over economische en handelskwesties die de recente ontdooiing van de betrekkingen moeten versterken.

Donner Metals Ltd.,.
Prospector of the Year Award Presented to the Matagami Exploration Team. Lees elders meer.

Reg. AFM.
per 26 nov. heeft Boron Investments N.V. 9,73% in Binck was per 8 maart 2007 10,05%
per 23 nov. heeft Morgan Stanley Investment Magagement LTD 4,93% stemrecht in Wolters Kluwer.

IT markt
moet ook in de gaten gehouden worden. Kan wel eens voor verrassingen zorgen het nieuwe jaar 2008.

Imtech
uit het reg. AFM
Daar vergroten bestuurders R.J.A. van der Bruggen CEO hun aandeelbelangen met resp. 20.000 sts ad EUR 15,65 21/11/07 en B.R.I.M. Gerner CFO met 9.313 ad EUR 15,18 22/11/07

Reed Elsevier,
De toestemming voor de verkoop van Harcourt heeft het aandeel losgemaakt.
Een rit(je) is nu snel gemaakt bij dit fonds.
Wij vinden het aandeel " ondergewaardeerd".
Het zou toch eens moeten komen en de toestemming van de verkoop, dat kan wel eens het signaal van het loskomen zijn. Jaren heeft dit aandeel weinig tot niets gedaan.

Ook de voeding zal niet stil blijven zitten, Unilever, Wessanen, Nutreco en CSM.

Exchange Rates (From NZD)USD - 0.76285
AUD - 0.86375
EUR - 0.52145
GBP - 0.37095

Rusland
Wat zullen vandaag de verliezingen in Rusland brengen?
De uitslag is eigenlijk al bekend.
Toch zal Europa op haar "teller" moeten letten. Rusland heeft de gewapende oorlog (wedloop) wel verloren, maar gaat de economische oorlog, als Europa niet uitkijk wel winnen. Daarom zal Europa meer Kern Centrales moeten bouwen, om niet afhankelijk te worden van de energieleveranciers.

VS,
Congress agreed to raise fuel-economy standards by 40 percent for cars and light trucks by 2020 in a move described by lawmakers as a historic step toward cutting U.S. oil consumption and curbing global warming.
The new rules would require the U.S. to set mileage standards for each type of vehicle to meet a national average of 35 miles per gallon.

ASN duurzaam
de beste in Milieu & Water
Belangrijke beleggingen op Watergebied zijn Kurita Water in Japan en Wavin in Nederland. De laatste maakt kunststof buizen en systemen voor duurzaam watergebruik. Kurita fabriceert apparatuur voor de productie van schoon water voor de consumptie en ultrazuiver water voor fabricage van medicijnen.

Deutsche Bank,
is threatening to abandon plans to back Virgin Group's bid for Northern Rock , according to the Sunday Telegraph newspaper.

South African President Thabo Mbeki said,
he does not rule out early parliamentary elections if he loses the race to lead the ruling ANC to the party's deputy president Jacob Zuma.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL