Voedingsaandelen zullen weer de toon gaan zetten. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 18/11/2007 09:51
Voedingswaarden zullen de toon weer gaan zetten, dat zien we wel vaker in dit soort tijden, wanneer het vertrouwen wat weg zakt.
Eten zullen de mensen moeten blijven, dus de voedingswaarden zullen dan profiteren. Goldman Sachs verhoogde haar advies voor Unilever van verkopen naar neutraal en dat zorgde voor belangstelling. Ook Wessanen krijgt meer belangstelling en Numico is van de beurs af en de andere zullen dan ook wel gezocht gaan worden.
Toch zullen de banken ook wel weer belangstelling gaan krijgen, bij deze gedaalde koers stijgt het rendement en daardoor ontstaat er een bodem. Banken moet je kopen voor op de plank te leggen en je krijgt een goed rendement. ING biedt meer kansen, die zien wij ook nog wel eens samen gaan met een Amerikaan.
Morgen de BAVA van Binck, om bij een effectenbank te blijven. Dan gaat er gestemd worden over de overname van Alex. De NMA is al akkoord gegaan. Wij vinden het geen goede zaak, Binck groeide als "kool" en kon zelf op eigen kracht wel verder groeien. Daar hadden/hebben ze geen Alex voor nodig en de prijs vinden wij stevig tot te duur. Veel klanten zullen dubbel zijn of willen niet alles bij een effecten bank hebben. Ook in geval van en dan denken wij aan Van der Hoop, als er problemen zouden komen. Denk om je “spreiding”van je portefeuille. Ze(Binck) kopen wel een concurrent weg, maar er zullen weer andere opstaan. Wij denken dan aan Van der Moolen, die gaat de bezem door haar Amerikaanse activiteiten halen en wat daarna? Wij hebben al meer geschreven, Van der Moolen heeft het internet gemist en misschien gaan ze nu toch de stap zetten? Het kan beter laat, dan nooit!
Het aandeel VDM werd vrijdag voor haar cijfers, na de winst van de dag ervoor, weer afgestraft en ging van EUR 3,67 naar 3,23.

Hier de agenda van deze week,
Maandag 19 november
- Fugro, trading update derde kwartaal
- BAVA BinckBank

Woensdag 21 november
- Ahold, cijfers derde kwartaal
- Michigan sentiment index herzien November

Donderdag 22 november
- Corio, cijfers derde kwartaal
- Air France-KLM, cijfers eerste halfjaar 2007/2008
- TKH, trading update derde kwartaal
- Beurs in VS gesloten

Vrijdag 23 november
- Numico: Einde aanmeldingstermijn openbaar bod - 15:00 uur

Er zullen nog wel meer berichten komen, waar wij geen mededelingen van het gehad.
Op 26 november is de AVA van Ajax om 11.00 in de Arena en op 29 nov. a.s. is er een BAVA van Punch Graphix. Indien deze wilt bezoeken, is het aanmelden voor toegang.

Grondstofprijzen stabiliseren
en ook de edelmetaalprijzen dalen en dat geeft aan, dat de paniek tanende is. Zorgen om de hypotheken worden teveel naar voor gehaald door de media, dat is onze mening. Ook de olieprijs houdt zich goed en als het sentiment wat tot rust komt, kan ook die prijs weer dalen, want er is voldoende olievoorraad, boven en in de grond. Ook zullen er alternatieve bronnen (bij)komen en de zonne-energie zal ook haar plaats gaan innemen.
Olie daalde afgelopen week in prijs van $96,32 naar $93,84

Wij kregen van Euronext te horen, dat er op 3 nov. j.l. koers onregelmatigheden waren geweest in ....ING, ja zelfs die blijft er niet van geschoond! Die transacties zijn later doorgehaald en teruggedraaid.
De kleine beleggers worden steeds meer de "dupe" van de computersystemen en manipulaties,die op de beurs steeds meer de koersen bepalen.
Let op met Uw order inleg, geef limieten op en als het niet nodig is, geen doorlopende orders. Bekijk per dag wat er gaande is.

Wij kregen gisteren nog een vraag en tip over Econosto. Waarom blijft die koers stabiel tot zelfs wat oplopend? Ons antwoord was, "ondergewaardeerd" en zijn goed bezig.
Wie zal die stukken dan nu kopen of zal dat een overnemende partij zijn?
Ons antwoord was, "nu is het tijd om posities in te nemen", in dit soort ondergewaardeerde fondsen.
Ook de hierboven beschreven banken, op de plank leggen en later heb je er plezier aan/van.
Ondergewaardeerde fondsen bieden namelijk 2 kansen, een goed rendement en een overname kans. Zo ook in de IT&ICT sector, steeds meer bedrijven groeien in elkaar samen, o.a. IT&ICT naar o.a. Telekom, maar ook de Technische bedrijven.
Dus zullen zij naar deze sector met aandacht kijken.
Kijk Oce eens, die werd naar de EUR 12,67 gedrukt afgelopen vrijdag, ook een fonds met een goed rendement, die straks los kan komen. Geeft EUR 0,58 dividend p.a. de laatste jaren.
Ook hier, neem van enkele fondsen posities in en leg ze weg, vele ICTers zijn voor optie prijzen te koop en hebben geen beperkte looptijd.

Het is hier zonnig,maar met een "dunne" wind, de jas is zeker nodig.
Geniet ervan en laat even de zorgen achter je liggen.
Nog een fijne afsluiting van het weekend.

Reed Elsevier,
heeft eigenlijk de laatste jaren weinig laten zien, toch lijkt het tijdstip nader te komen, dat de uitbraak gaat komen.
Die inschatting maken wij nu, heeft zich aardig weten te herstellen van de foutieve inschatting van het internet.

Heineken en Carlsberg,
Heineken en Carlsberg houden de optie open om de overname van Scottish & Newcastle door te zetten zonder aanbeveling van het bestuur van S&N.

Op vragen, moet ik nu kopen?
Koop op dipdagen gefaseerd en hou wisselgeld over, als er toch nog andere koopjes langskomen.
Dus wat "kruit" droog houden, want in deze markt maken ze elkaar gek.

tijd 12.32
Start acceptance period of cash offer for Tele Atlas shares
Lees elders meer.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL