Paniek onder de beleggers? Dat mogen we best stellen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 10/11/2007 09:03
Paniek, beheerst het leven sinds enkele dagen van de beleggers. Andere uitleg kunnen wij (red. XEA.nl)er niet aan geven.
Wij schreven gisteren al, dit hebben we nog nimmer meegemaakt en vragen ons af, "kijken beleggers nog wel naar de onderliggende waarden"?
Kijk eens naar de banken, verschillende zullen pijn hebben, daar zullen afschrijvingen plaats vinden. Maar die pijn is een andere dan begin jaren 1980!
Toen hadden de banken weinig reserveringen op hun balans staan en gingen er vele door een diep "dal", laten we het netjes zeggen. De Tilburgse Hyp. Bank ging alleen op de fles en wat andere zochten bescherming onder de paraplu van een grotere en de pijn was geleden.
Wel had men er "lering" uitgetrokken en de Centrale banken van de landen gingen voorschriften stellen op allerlei gebieden, voorzieningen voor de slechte leningen/hypotheken, landenrisico's etc. .
Dus zal er best wel wat in de potjes nu zitten en maken wij ons daarover niet zo druk!
Wel schreven wij al eerder, die dure olieprijs en euro zal Europa gaan opbreken en "nu pas" komen die geluiden van de regeringsleiders. Die zorgen leven er al langer bij ons, over olie en dure Euro.
Wel laat van die regeringsleiders, maar ze zijn ook wakker geworden.
In het verleden, waren de EU landen allen op zichzelf gericht en konden zij (bij)sturen met hun valuta door rente maatregelen etc.. Nu wordt dat geregeld en dat kan wel eens te laat of op z’n "kant" zijn.
De Media schrijft steeds verhalen over die afschrijvingen (leningen/hypotheken)en dat brengt de belegger aan het twijfelen en na enige tijd slaat dat over in paniek.
Daar zijn we nu, want als je het aanbod ziet van kwaliteitsaandelen, tegen dumpprijzen, kan je niet meer spreken van beleid en wel overwogen verkopen.
Dat is onze visie en dan komen er nog bijstellingen voor adviezen overheen, waar wij vraagtekens bijzetten.
Neem nu het advies over SBM off., hebben wat binnengehaald (orders) totaal van USA$950 miljoen, SBM off, rapporteert in USA$ en die zou nu valuta risico lopen door die lage USA dollar. Zij zullen wat problemen kunnen hebben met bestellingen van materiaal uit landen die niet in USA dollar betaald willen krijgen, maar de CEO zei, wij boeken en factureren in USA dollar, dus geen dollar risico's meer, dat was de reden van overstap van de EURO rapportage naar de USA$ enige jaren geleden bij SBM off, want dat andere kleine beetje zullen we eventueel wel indekken.
En dan komt er een advies, afwaardering van SBM off, naar verkopen, door valuta risico's.
Hebben beleggers het al niet moeilijk genoeg?

In de VS ging de Dow -223 punten naar 13.042 en de Nasdaq -68 punten naar 2.627
Degin de week stond daar voor de Dow 13.595 een verlies van ca.550 punten en voor de Nasdaq 2.820 en verlies van ruim 90 punten.

U.S. stocks fell to the lowest levels in two months after Qualcomm Inc. trimmed its profit forecast and analysts said earnings at 3M Co. and Target Corp. will be reduced by a slowdown in consumer spending.
Qualcomm, the second-biggest maker of mobile-phone chips, helped send technology shares to the steepest weekly drop in five years.

Valuta's,
de dollar euro 1,4677 de Yen 0,009023 en 't pond 1,4237
Begin de week stonden daar resp. 1,4500, 0,008705 en 1,4404

Exchange Rates (From NZD)USD - 0.76685
AUD - 0.83975
EUR - 0.52285
GBP - 0.36715

Olie stabiel op $96,20 goud $834,7 en zilver $15,545
Begin de week stonden daar resp. $95,93 voor olie $808,5 voor goud en $14,59 voor zilver.
Voor de laatste zien wij in procenten voor de toekomst een grotere stijging dan voor bijv. goud. Zilver is wat achtergebleven en worden steeds meer gebruikt en verbruikt. In Azië wordt zilver steeds meer, o.a. door de welvaart gevraagd.

Wordt je stemming er door de beurzen al niet vrolijk, het weer doet er nog een duit bij. Want vanmorgen kwam de regen echt met bakken naar beneden.Ondanks dat, toch een fijn en goed weekend, namens ons Team.

Visa Inc,
the world's largest credit card network, filed with regulators on Friday to raise up to $10 billion in an initial public offering, in one of the largest and most eagerly awaited U.S. stock offerings.

Nirek
Announces a Warrant Backed Gold Bullion Bar. Lees elders meer.

Anglo-Canadian Uranium
Announces Colorado Uranium Drill Program Commenced. Lees elders meer.


Media,
Brussel ongerust over de flinke stijging van de olieprijs!

Reg. AFM
per 7 nov. j.l. heeft Groupe Danone S.A.95,34% in Koninklijke Numico N.V.

Waar zitten Draka aandelen?
Lees elders meer.

Van Lanschot,
Participatieregelingen voor medewerkers bij niet-beursgenoteerde ondernemingen: wel aandelen, geen stemrecht.
lees elders meer.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL