G7 verwacht mindere groei, dus mogen we toch niet mopperen. Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 21/10/2007 10:21
Op China werd druk uitgeoefend om haar munt te verhogen, met deze lagere koers blijft de export goed draaien en daar moeten de Chinezen het van hebben. Of een revalidatie of dat de mint gaat zweven, dat is nog maar te bezien. China laat zich leiden door de USA dollar en hebben door de daling van de USA dallor qua export alleen voordelen gehad. Dus werd er niet veel over de goedkope dollar en sterke euro gesproken.
Per saldo hebben ze dus "mooie" dagen gehad daar bij de G7 en kan een oplossing nog wel enige tijd op zich laten wachten.
De kredietcrisis door de hypotheken is nog wel niet over, maar er zijn/worden maatregelen gehouden/genomen, om die te bezweren, de pijn zit meer bij de bezitters en de eigenaren van die verstrekte leningen en die hebben meestal reserveringen op hun balans staan of het voldoende zal zijn? De tijd zal het leren.
De dure olie prijs, die wij las geregisseerd zien door andere oorzaken, werd weinig of niet in de G7 gesproken. De oplossing zal meer van de OPEC en andere olie exporterende landen moeten komen, o.a. verruiming van de toevoer van olie. Het zachte weer en de rust van orkanen, geven geen aanleiding tot de huidige prijs stijgingen. Jazeker, China en India vragen ook om olieproducten, maar straks komt Irak er weer bij en dan zou je zeggen er komt meer dan evenwicht en de alternatieve energie aanvoer komt ook beter los.Wel daalde de olieprijs van haar top, ruim $90 naar de ruim 88, de komende tijd zal leren welke kant de olieprijs opgaat.
ABN AMRO bank is ter zielen en de nieuwe man daar, de heer M. Fisher gaat de bank leiden en naar een opsplitsing leiden. Wie had dat gedacht, de ABN AMRO op in een ander geheel! Weermoed rest er en wij spraken nog medewerkers en die vonden het maar "niks"! Afwachten en ons kantoor zal wel gesloten worden, dat stond al op het "lijstje", maar nu versneld.
Wat staat er deze week te gebeuren?
De agenda:
Dinsdag 23 oktober
- Akzo Nobel, cijfers derde kwartaal
- Hagemeyer, trading update derde kwartaal

Woensdag 24 oktober
- Randstad, cijfers derde kwartaal
- Stork, cijfers derde kwartaal
- TomTom, cijfers derde kwartaal
- BinckBank, cijfers derde kwartaal
- Oce investeerdersdag

Donderdag 25 oktober
- Shell, cijfers derde kwartaal
- DSM, cijfers derde kwartaal
- Vedior, cijfers derde kwartaal
- LB International, cijfers derde kwartaal
- Qurius, cijfers derde kwartaal
- DNC, cijfers derde kwartaal
- BESI, cijfers derde kwartaal
- Dui, IFO-index ondernemersvertrouwen oktober

Vrijdag 26 oktober
- Ahold, trading statement derde kwartaal
- Beter Bed, cijfers derde kwartaal
- OPG, trading update derde kwartaal
- Gamma Holding, trading update derde kwartaal
- Spyker, trading update derde kwartaal
- einde aanmelding Univar

Het sentiment beheerst de beurzen, maar laat je er niet door leiden, kijk even verder en er doorheen. Er vallen koopjes te halen, want beleggingsmijen staan aan de koopkant en bouwen zo belangen op ten koste van de kleine beleggers die door "schrik"hun stukken verkopen, want "ze doen toch niets"!
Hier is het weer rustig en genieten van de stilte, in zo'n hectische tijd.
Nog een mooie afsluiting van het weekned.

AFM,
Koers Wereldhave een spelletje van IMC, wist de media te melden!
Waarom liet zij (AFM) dan toe, dat er door bepaalde instelling inzicht was (tegen betaling) in bepaalde gegevens van de Euronext, o.a. stoploss.
Hetzelfde is met "iceberg orders", daar hebben ook instellingen, die geld betalen aan de Euronext toegang voor.
Onrechtmatig, vinden wij van XEA.nl.
Geen gelijke inzage van kennis en daarom kunnen andere een beter zich in/op het orderboek hebben. Ook hier tegen doet de AFM tekort, vinden wij van XEA.nl
Denk je, ik koop de volgende 3 orderprijzen weg (lees blok), ligt daar een ijsberg-order tussen en gaat dat feest niet door.
Kijk een snaar de aantallen aandelen, die de Euronext weer geeft op haar informatie sites, daar klopt ook niet alles van en hoe te handelen als je een 5% belang moet doorgeven op die foutieve aantallen? Je denkt, ik zit er nog niet aan en je bent er al over! Bij wie zit de fout dan?

Een Ice-berg order is,
een partij wil kopen of verkopen een ex aantal stukken, bijv. 10.000, er worden in het boekje slecht 1.000 sts ingelegd (zichtbaar, maar het zijn er 10.000), maar de volgende 9.000 sts gaan wel voor, als je bij de eerste 1.000 sts komt te liggen. Pas als die 10.000 sts totaal gegaan zijn, is de volgende koper/verkoper aan de beurt.
Stel je gaat weg na je inleg, je ziet later dat er op jouw prijs een omzet van 8.500 sts is en je denkt, dan zijn die 750 sts van mij ook gegaan, want het orderboek gaf bij jouw inleg 1.750 aan!
Dan kom je van een "koude" kermis thuis, want jouw stukken liggen er nog in, de ice-berg order heeft nog 1.500 sts in het boekje liggen.
Hopelijk is het zo duidelijk, wij hadden verschillende vragen over de Ice-berg order.

Belanghebbers,
Wij kwamen er achter dat sommige belangen niet te vinden zijn in een register bij de AFM, neem het belang bij CTAc van de heer en oprichter Cooymans, in het jaarverslag staat hij onder Zuidwal B.V. te boek met 35,7%
Maar bij de AFM niet te vinden en blijf je steken bij Verenig. Friesland Bank met 12% en Otterbrabant B.V. met 5,5 en dan zou je zeggen een vrij verhandelbare 82,5% in CTAc. Dus niet, vrij is er ca. 47%
Ook hier weer, waarom is dat niet te zien bij de AFM in een register van oprichters van een bedrijf?

Zal a.s. dinsdag bij Hagemeijer meer duidelijkheid komen?
Er komt een trading-update.

Sligro,
daar loopt de integratie van de Edah zaken ook minder dan verwacht. Afgelopen week werd dat duidelijk en moest het aandeel terug van de ruim EUR 30 naar de ruim EUR 26 en er volgende diverse bijstellingen naar beneden. Toch biedt het aandeel wel kansen als de koers nog meer doorzakt.
Wij zien nog verkoop staan, maar houden het aandeel in de gaten.

De bijstelling van Uponor, concurrent van Wavin
Lees elders meer.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL