Okt. 19 weer een Zwart rode dag op Wall Street. Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 20/10/2007 07:29
Gisteren gingen de gedachten terug naar de maandag 19 okt. 1987. de dag dat Wall Street instorten, oorzaak bleek achteraf, dat 2 fondsmanager op hetzelfde moment dezelfde stukken gingen verkopen. Beide wisten niets van elkaar en dat was de oorzaak dat Wall Street ca. 500 punten daalde. Gisteren waren dat het 366 voor de Dow en 74 voor de Nasdaq. Eindstanden 13.522 en 2.725, de week beginstanden waren 14.093 en 2.805. In 1987 waren de beurzen ca. 2 weken later weer genormaliseerd, maar de dag erna was er al een groot herstel en de beleggers die op de 19e okt. hadden gekocht tegen het einde van de dag, dat waren wel de "spekkopers".
Koop degelijkheid en defensief, dan komt het op de lange termijn voor 99% wel weer goed. De cijfers in de VS waren gemengd, Bank of America zorgde voor onrust, maar er waren op goede cijfers en in Amsterdam een beetje hetzelfde beeld, afgelopen maandag viel Philips tegen, ASML deed het goed.
De olieprijs doet ook een negatieve "duit" in het zakje en de dure Euro in Europa doet de export geen goed. De Amerikanen kopen nog maar weinig uit Europa.
De G7 heeft haar pijlen op China gericht, die moeten van doen aan haar valuta, wat gaat eruit komen?

Het sentiment, net als 20 jaar geleden, doet 't, de oorzaak van toen beschreven, gisteren mindere cijfers van o.a. Caterpillar en Wachovia die verstoorden en dan volgen beleggers elkaar vast en zeker.
Contra beleggen levert geld op en dat bleek in 1987 ook.
Kijk eens naar fondsen hier ter beurze, bijv. Wavin, de beurs nieuweling kan je wel zeggen. Die kwam op 6 sept. j.l. met de beste cijfers uit haar bestaan en liet doorschermen, dat het 2e halfjaar wel eens iets minder zou zijn. Wat gebeurde er met de koers?
Die was al wat vooruitgelopen op de goede cijfers naar ruim EUR 18,50 en die wordt sinds die tijd stelselmatig in de namiddag teruggedrukt en sloot gisteren af op EUR 12,35. Partijen drukken wellens en wetens dit fonds, waarom? Er werd een int.div. van 22 cent of 1 op 57 geven en de winst per aandeel taxeren wij toch voor dit jaar op EUR 1,20 in, dan is de K/W ca. 10
Het bedrijf zei ook nog, dat het resultaat, dat van 2006 ruim zou verbeteren.
Toch bepalen andere zaken de koers, dan wordt er straks weer geklaagd door beleggers, weer een bedrijf te goedkoop van de beurs!

Valuta's
de dollar euro 1,4302 de Yen 0,0087 en 't pond 1,4347
Daar stond begin de week 1,4175 0,008499 en 1,4358

Exchange Rates (From NZD)USD - 0.74855
AUD - 0.83915
EUR - 0.52335
GBP - 0.36475

Olie $88,60 goud $768,4 en zilver $13,635
Daar stond begin de week $83,69 $753,8 en $13,903
Zilver beweegt bijzonder, toch gaat er een stroom edelmetaal richting China en vooral India. De welvaart voed de vraag naar die metalen. Beleggers zouden daar meer op moeten inspelen.

Ook speelde gisteren de expiraties mee en die zorgen vaak op het einde van de dag voor bijzondere uitslagen.
Het weer is hier rustige en met het weekend voor de deur, een "mooie" inkopper"!

Fijn weekend namens ons team van XEA.nl

Onze volgende nieuwsbrief gaat over het hierboven genoemde Wavin. De bijzonder goede cijfers en de afstraffing trok onze aandacht en daarom over dit fonds.
Leden kunnen de nieuwsbrief op de site via de "link" nieuwsbrieven binnen halen en kopiƫren. Spam filters etc. op server houden het versturen zo op, dat wij ca. 350 nieuwsbrieven per uur kunnen uitlaten gaan en als je er meer van 5.000 weg moet laten gaan, kosten het teveel tijd en computerruimte.
Hopelijk hebben onze lezers begrip voor onze stelling, niet meer persoonlijk ontvangen. Want dat leverde ook problemen op met de lengde van de nieuwsbrief, veel "mailboxen" zaten vol of raakte vol.

G7
Group of Seven finance ministers and central bankers said the credit-market rout will slow economic growth and strengthened calls for China to let its currency appreciate. Recent financial market turbulence, high oil prices and weakness in the U.S. housing sector will likely moderate the global expansion, officials said in a statement after meeting in Washington yesterday. Our overall economic fundamentals continue to be strong and emerging markets are providing critical impetus.

Media,
Nasdaq Stock Market Inc. and brokerages including Goldman Sachs Group Inc. are weighing bids for the Philadelphia Stock Exchange, four people familiar with the matter said.

Zoek de fondsen die teveel zijn achtergebleven of afgestraft, leg ze (even) weg en dat levert meestal meer op, dan achter elkaar aan te lopen. Kijk wel naar de "kwaliteit" van die fondsen!

Scheeps CV's
daar hadden wij pas nog vragen over. Wij lopen niet warm voor de vorm van beleggen.
Kijk eens op Stichting CV in Nood http://www.cvinnood.nl/
Steek daar eens Uw licht op!
Meer willen wij er niet over kwijt, natuurlijk zijn een correcte partijen in de scheeps CV's, die niet te na gesproken.

Caterpillar,
Daar vielen de cijfers tegen, let wel voor de analisten. de grootste machinebouwer van de werled verdiende in het 3e kw. 21% meer e.w. USA$ 927 miljoen, de wpa kwam uit op USA$ 1,40 en dat viel tegen, de jaar winst per aandeel werd teruggebracht naar USA$ 5,20 tot 5,60
Wat gaat er niet voor staal aan zo'n machine? Wat doet de staalprijs?
Kan dat niet de hoofdreden zijn van het iets naar beneden bijstellen van de wpa bij Caterpillar? Red. XEA.nl
Heeft Caterpillar daar alleen last van? Wij denken van niet, ieder bedrijf dat staal gebruikt zal er last van hebben. Waarom dan die afstraffing van Caterpillar ging wel van de $77,66 terug naar de $73,39
Hetzelfde beschreven wij al bij Wavin, sentiment en achter elkaar aanlopen. Koop eens op dit soort dagen en laat je niet "misleiden" door de hele club achter elkaar lopers!

Reg. AFM
Per 15 okt. j.l. heeft ING 8,18% in haarzelf.

Gasleiding,
Media
De geplande aardgaspijpleiding van Noorwegen naar Nederland gaat niet door.

Media,
EU-leiders zijn het vrijdagochtend vroeg in Lissabon definitief eens geworden over het Hervormingsverdrag van de EU.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL