Wat stellen AFM en Euronext aandeelhouders Oranjewoud teleur, als toezichthouder en Organisatie op wettelijke regelgeving.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 14/07/2024 06:38
Hot News
Gisteravond een MOORD aanslag op Oud President TRUMP.
Dit is de wereld waar NIEMAND meer veilig is. De Grote groep van een andere garnituur heeft de MACHT. Kreten die de normaal denkende MENS niet meer begrijpt.


Wat is er gaande!?
In de Notulen BAVA 2023.01 datum 26 juli 2023 te Amsterdam (Rutgers & Posch) .
pag. 2/8
De voorzitter vervolgt zijn toelichting door de uitkoop procedure aan de orde te stellen, een van de belangrijkste onderwerpen voor de aanwezige aandeelhouders.
In 2021 had Sanderink Investments B.V. ruim 99% van de aandelen in het kapitaal van Oranjewoud in handen. Zij is toen een uikoopprocedure gestart teneinde de resterende aandelen in het kaptaal van Oranjewoud van de minderheidsaaandeelhouders te verkrijgen. Bij tussenarrest van 21 december 2021 heeft de O.K.. geoordeeld dat Sanderink Investments aan alle wettelijke voorwaarden voor uitkoop heeft voldaan en dat alle minderheidsaandeelhouders in het kapitaal van Oranjewoud naar behoren zijn gedagvaard.

Echter en daar draait het NU om, hebben de AFM en Euronext belangrijke fouten gemaakt t.w. beide hebben Sanderink Investmeets toestemming verleend, om voor de de geldelijke afwikkeling van uitkoop van de Minderheidsaandeelhouders, al de beurs notering van de aandelen Oranjewoud N.V te Amsterdamse beurs te beƫindigen!
Daar hebben wij de AFM van verwittigd, maar "taal noch Teken" van de AFM meer iets gehoord. Ook daar zullen wij de AFM wederom van in gebreke stellen!

Verder in de notulen van van de BAVA van 26 juli 2023.
In het licht van het "tussenarrest in de uitverkoopprocedure is Oranjewoud in overleg getreden met EuronextAmsterdam N.V.. Naar aanleiding hiervan is de beursnotering van Oranjewoud aan de Euronext Amsterdam per 7 februari 2022 beƫindigd. Teneinde de minderheidsaandeelhouders van Oranjewoud een zkere exit-mogelijkheid te bieden, heeft Oranjewoud in januari 2022 met haar grootaandeelhouder Sanderink Investments een overeenkomst gesloten, waarin laatstgenoemde zich jegens Oranjewoud heeft verbonden de uitkoopprocedure voort te zetten tot en met het eindarrest in deze procedure Bij dit eindarrest zal de prijs worden vastgesteld voor de door Sanderink Investments over te nemen aandelen in het kapitaal van Oranjewoud.

Op 7 juli 2023 heeft de O.K. te Amsterdam benoemde deskundige (de heer Bouman van Wingman Business Valution B.V.) zijn onderzoek naar de waarde van de aandelen in het kapitaal van Oranjewoud afgerond. De economische waarde van de aandelen in het kapitaal van Oranjewoud per 31 december 2021 bedraagt volgens de deskundige afgerond EUR 632,6 miljoen. De waarde per aandeel bedraagt daarmee EUR 10,06.

Op 29 augustus 2023 kunnen partijen in de uitkoopprocedure zich uitlaten over de uitkomst van het onderzoek van de deskundige in de zogenaamde memorie na deskundigenbericht. Mogelijk verleent de O.K. partijen nog een uitstel voor het indienen van deze memorie. Naar verwachting zal de O.K. eind dit jaar of begin volgend jaar eindarrest wijzen en daarin de prijs vaststellen waartegen Sanderink Investments de nog niet in haar bezit zijnde aandelen in het kaiptaal van Oranjewoud kan respectievelijk moet overnemen. De O.K. is daarbij niet gebonden aan de door de deskundige genoemde prijs en kan zelf los van het rapport nog tot een ander inzicht komen.

Als gezegd is Oranjewoud in januari 2022* met Sanderink Investments een overeenkomst aangegaan waarin laatstgenoemde zich jegens Oranjewoud heeft verbonden om de uitkoopprocedure voort te zetten tot en met het eindarrest in deze prcedure. De Raad van Commissarissen zal er voor waken dat Sanderink Investments de hier bedoelde overeenkomst zal nakomen, zodat minderheidsaandeelhouders een daadwerkelijke exit-mogelijkheid hebben tegen een de door de O>K. vast te stellen prijs!

* het deal van januari 2022 door Oranjewoud N.V., had nimmer zonder BAVA afgesloten mogen worden, dus daar is het toentertijd Bestuur en Raad van Commissarissen Oranjewoud nalatig geweest en zullen de minderheidsaandeelhouders hen ingebreke kunnen stellen. Ook kan het huidige Bestuur en Raad van Commissarissen van Oranjewoud gedwongen worden, zelf de minderheidsaandeelhouders geldelijk uit te kopen ad EUR 10,06 per aandeel.

De agenda voor deze week.
maandag 15 juli. Resultaten 2e kwartaal 2024 TomTom

dinsdag 16 juli
geen mededelingen

woensdag 17 juli
Resultaten 2e kwartaal 2024 ASML Holding NV
Halfjaarresultaten 2024 NSI NV
Halfjaarresultaten 2024 Barco NV

donderdag 18 juli
Halfjaarresultaten 2024 NV Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap en
- Sligro Food Group NV - Hydratec Industries NV

vrijdag 19 juli
Halfjaarresultaten 2024 Orange Belgium SA en Resultaten 2e kwartaal 2024 Wereldhave Belgium Comm VA



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL