Bij de AEX duikt de zon steeds vaker op! Ach wij van XEA.nl waarschuwen meer voor een opduikende Donker Maan.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 30/06/2024 07:24
Wie zal er gelijk krijgen is de vraag?
Zal het de ING "beleggers barometer zijn? Die liep met 6 punten op naar 133.
De meerderheid gaat er vanuit dat de komenden maanden de rit verder omhoog zal gaan!!

one verklaring is dan ook, de indices worden slechts door een handjevol fondsen omhoog gedreven, o.a. de Tech fondsen ASML, ASMI, Besi en leders in de wereld hetzelfde beeld. Als al die favorieten eens wegvallen!?
Wat gebeurd er dan? Krijgen wij dan, dat allen particulieren beleggers er dan massaal uit willen gaan? Dan wordt een beurs - crash geboren!
Ook zien wij dat de omzetten hier ter beurze gevoed worden door daghandel en dat zijn geen BELEGGERS, dus mag de ING Beleggersbarometer eigenlijk niet zo heten!

Wij van XEA.nl zien een donker MAAN komen, die schijn weinig licht en daar zullen onze lezers het mee moeten doen voor de komende tijd.

De alsmaar groeiende schulden lasten in Nederland en elders in de wereld baren ons zorgen! Want hoe lossen de "deskundigen" dat op!?
Wij hebben pas nog een antwoord geschreven, de Centrale Banken zetten in op extra goud inkopen en hoge inflatie als gevolg van de hogere prijzen die de consumenten moeten betalen voor hun "boodschappen" en hogere rente tarieven, die verlaging is (als die er komt) een fopspeen en meer niet!
Dit schrijven wij al dagelijks, dus laat U niet misleiden, als mijnheer Rutte maar al te vaak de Burgers dat liet geloven. Maar geloven doe je in de KERK en die lopen leeg! Dus geen goed vooruitzicht.

Wie zal er gelijk krijgen? Dat blijft afwachten, maar wij weten dat Algoritmische Systemen alles kunnen regelen. Dat heeft onze test van 2 augustus 2022 bij het lokale fonds CTAC, duidelijk laten blijken. Wij kregen een uitslag, die echter NIET OP PAPIER gezet zou worden! En dat weet een kenner al de echte uitslag!

Wij schrijven alles op de basis van "JOURNALISTIEK"! En op vragen en ondervonden ervaringen.
Waarom herhalen wij veel berichten?

OMDAT de andere media het verzwijgt e/o geen aandacht aan besteedt.

de agenda voor deze week
weinig nieuws. donderdag 4 juli Wall Street gesloten.

Wij verkeren sinds begin april 2024 op een belangrijk keerpunt in de financiële wereld, dat wordt nog door weinigen ingezien.
Edelmetaal en Mijnbouwers beschermen Uw bezit samen met andere grondstoffen.
Daar schrijven dagelijks over.
Entree Resources kan volgende week met belangrijk nieuws komen en dan verwachten wij spannende komende maanden in dit Fonds. Niet alleen bij dit fonds, maar als de Edelmetalen aantrekken, o.a. copper en zilver zullen ze allen extra aandacht gaan krijgen van beleggers.

Media
Wereldwijde schuldenlast gestegen tot recordhoogte
De wereldwijde schuldenlast is vorig jaar tot recordhoogte gestegen, meldt het Institute of International Finance. In totaal stonden door bedrijven, huishoudens en overheden voor 303 biljoen dollar (268.000 miljard euro) aan kredieten uit. Dat betekende een toename van 10 biljoen dollar een jaar eerder(2021). Bron Economieredactie 23-02-22, 20:00 uur

Wanneer gaan de Analisten, FED, ECB en de andere beoordelaars de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld "Meewegen" in hun economische voorspellingen!?
Wij van XEA.nl zien de toekomst somberder in!

Media,
Junior gold and silver stock trains are leaving the station.
Technically, the gold price and moving averages are currently in bullish sequence. We are witnessing a strong breakout following a major consolidation below key resistance at $2100 lasting 43-months, despite the stronger greenback. The price of gold has risen nearly 10% this year, while the 10-year U.S. Treasury yield has gained 10.4%. see & read more on
https://kitco.com/opinion/2024-04-05/junior-gold-and-silver-stock-trains-are-leaving-station

Politiek in Nederland?
Wat een afgang voor de Elite groep oude gevestigde Partijen. Omtzigt had zijn "plicht en deed dat niet"! De Elite gingen "zwarte Pieten" en die moesten vertrekken, maar deden dat niet en trokken "GEKKE BEKKEN"! De een 'n nog grotere dan de anderen, want er GAAT HIER NIETS VERANDEREN! Wij oude GARDE, wij weten wat goed is voor Nederland! Een spuitje hier en eentje daar, dan is straks alles weer voor (ons) elkaar! En dan kunnen wij Elite, weer "GENIETE"!

Wij van de redactie gaan uit van nieuwe verkiezingen.

Lees ook nummer 5 Over de Raad v. State. HET KAN U OOK OVERKOMEN. Het lijkt de Toeslag Affaire wel.
ga naar... voor de toevoegingen d.d. 29/2
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-50195&type=toon


Lees de toevoegingen d.d. 29/2 ook eens na op 5 Raad v. State
In de media van 27 febr. 2024
Na de Toeslag affaire Rechtstaat nog steeds niet op orde.
De parlementaire enquetecommissie fraudebeleid oordeelt in haar rapport hard over het "functioneren" van de complete "rechtsstaat", die volgens voorzitter M. van Nispen nog altijd niet op orde is. Het is een "keiharde conclusie constateert Tweede Kamervoorzitter M. Bosma.


Verschillende de Rechters in onze zaak waren/zijn "BLIND geweest voor mens & recht"!
Maar er staat nu een gang naar het Europese Hof voor ons open. Toen wij daar aanklopten, moesten wij eerst in Nederland de zaak aanspannen.!
Maar nu is de bakkerij plots gestopt met bakken op Nieuwland n0 6 te Hoorn. Dus kunnen wij NIET MEER nar het Europese HOF! Maar door het weghalen van die Bakkerij, die de ellende veroorzaakte, de er geen mogelijkheid meer om naar het Europese Hof te gaan. Daar hebben wij ca. 8 jaar tegen gestreden en dit is een VREEMD steekspel!

Want in 600 pagina's rapport, krijgen het Kabinet, het parlement, de uitvoerders en de " Rechtelijke Macht er in de conclusie flink van langs, met als hoofdconclusie; "In een verhard politieken maatschappelijk klimaat zijn de drie Staatsmachten BLIND geweest voor mensen rechten, waardoor Levens van mensen zijn vermorzeld"!

reactie XEA.nl
Regeringen maken zich DRUK om de Stikstof, Co2 en andere Milieu toestanden. Dat is slecht voor onze kinderen en kleinkinderen.
MAAR dat de Kinderen & Kleinkinderen worden opgezadeld met Toren HOGE schulden en die dan nauwelijks meer zijn af te Lossen, daar lezen en horen wij GEEN POLITICI over!!


“Gold is money. Everything else is credit.” – J.P. Morgan (1912)
DIT is een positieve waarschuwing.(red.)

Wij staan niet alleen
in de media
Arjo Klamer: Euro was en is onhoudbaar, diversiteit in munten is de oplossing.
In deze aflevering gaat Paul Buitink in gesprek met Arjo Klamer, professor humane economie aan de VU. Arjo is één van de economen die al vanaf de jaren 90 zijn kanttekeningen uit over de euro en het boek “De euro valt en wat dan?” (2014) heeft geschreven. Arjo vertelt dat de euro een soort ideologie is geworden en dat het taboe was en is om je er kritisch over uit te spreken.
beluister de video ca. ruim 1 uur op. ( DIT MOET U afluisteren!!)
https://www.hollandgold.nl/nieuws/arjo-klamer-euro-was-en-is-onhoudbaar-diversiteit-in-munten-is-de-oplossing/

EEN 3de Wereld Oorlog is nader, dekt U in met bescherming en dat zijn Mijnbouw aandelen en Edelmetalen, maar ook koper en nu ook uranium. De anderen ICT en Innovatieve aandelen zullen ook meegetrokken worden door de ellende die door "OORLOG ontstaat"!.

Verwachtingen voor Koper en hoe kijkt de redactie van XEA.nl er naar!?
- de komende jaren, een tekort!
- een nieuwe mijn opstarten kost jaren, dus worden juniors mooie overname kandidaten.
- op opstarten van nieuwe mijnen wordt door allerlei regels bemoeilijkt. zie
https://first-quantum.com/ in Panama
- de meeste kopermijnen hebben een tekorte levensduur, om economisch te ontginnen.
- is er voldoende water-energie op de plaats waar een nieuwe mijn te ontginnen is!?
Allerlei vragen en daarom is een investering als belegger in dit soort metalen van belang ! vraag Uw eigen accountant manager naar deze mogelijkheden!


Aandelen prijzen rijzen de pan uit!
Bij die stijging zetten wij van de redactie een "vraagteken".
Zwaar overtrokken vinden wij de huidige situatie van prijsvormingen van de aandelen. Waarom?
Dat zullen wij uitleggen, want de "vraag & aanbod in de markt", is er nauwelijks nog.
De huidige markten draaien op gemaakte prijzen (lees), door algoritmische systemen en vele "platforms", waardoor er op 'n bepaalt moment van inleg, niet de "beste prijzen gekregen wordt". Dat kan ook niet meer. Veel transacties worden intern gemaakt en dus niet meer uitgezet naar andere "platforms". In het verleden was Beursplein 5 de enige, de plaats waar de handel plaats vond en nu op allerlei platforms. Toen ook wel, tijdens de middaghandel (Lees) opening van Wall Street en de avondhandel thuis bij de handelaar.

Tegenwoordig hebben de vertegenwoordigers van "Pensioenfondsen" andere contacten met de bedrijven! Dus hun belangen worden anders beoordeeld en meer op de Bonds markten voor de kortere termijn.

Financiële zaken, geschillen etc. worden nu beoordeelt op een andere manier, dan in het verleden. Eerlijkheid, betrouwbaarheid, transparantie, begrijpelijkheid, hebben een "ondergeschikte rol toegewezen gekregen.
Dat is triest, maar wel de waarheid!


Wat is er bij XEA.nl in?
Edelmetalen, ICT, Innovatieve bedrijven en Mijnbouwers.

Volg onze berichten, over de Mijnbouwers er zitten uitschieters bij.

Edelmetalen
WAAR is nog realisme?
In vergelijking met 50-60 jaar geleden, moet de wereld NU geheel in brand staan!
Maar de algoritmische systemen en de WEF, De Bilderberg Groep en de 20 tot 25 grootste Effectenkredietinstellingen bepalen wat er op Economisch gebied gebeurd, NIET MEER VRAAG EN AANBOD! Daarom is er geen "pijl" op prijzen en gebeurtenissen meer te trekken.


LAAT U DUS NIET MISLEIDEN o.a. ook door de media niet.

De Mijnbouwers ijlen na, bij de stijgingen van het Edelmetaal. Die worden door vooral bij het Goud, gedomineerd door de Centrale Banken en het zilver door "grote partijen, in de jaren voor half 2022 was het JP Morgan Stanley. Wie er nu achter zitten, is voor de redactie nog niet duidelijk.
De Grote Mijnbouwers betalen meestal dividend en sommige Juniors doen dat ook. Maar de laatste groep junior zijn kansrijke, om overgenomen te worden door de grotere partijen.
Take Solaris and watch the video on https://www.youtube.com/watch?v=LHq81dLkDfA
about 17 minutes.
January 11, 2024 | 10:37 ET~
Solaris Resources
SLS-TSX Rating
Outperform(S) Price: Jan-10 $4.00 Target ? $15.00 Total Rtn 275%
Strategic Investment by Zijin Mining Group

Volg onze berichten, over de Mijnbouwers er zitten uitschieters bij.

XEA.nl. 16/01/2022 11:08
Huisarts Rob Ellens stuurt patiënten weg zonder coronaprik, als ze geen verklaring willen tekenen. ga naar
https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=300-44056

Een schande dat deze Huisarts & collega's zo door de Medisch Toezicht zijn behandeld en tegen gewerkt zijn!!

Deze mensen moeten voorgedragen worden voor een onderscheiding. Rutte en de Jonge en het Medisch Tuchtrecht, die moeten voor de "RECHTER" gedaagd worden. Hebben schuld aan onnodige "sterfgevallen". Politiek, er is werk voor U te doen, wees eens "attend"!

media,
Celstraf en contactverbod voor bedreigen burgemeester Gorinchem!!
Verschil moet er zijn. In onze zaak werd "klaagster 's avonds aan de deur bedreigt, niet vervelend meer doen, anders komen er een paar kennissen langs, ik loop zelf nog in "verlof"! Haar vertegenwoordig werd in het donker ook bedreigt, zijn "hond" was nog niet afgericht, anders had hij zijn hond op hem losgelaten. Mevrouw Melissant deed aangifte.
En de aangifte in onze zaak, 2 aangiftes, waarvan er 1 door de Politie i.v.m. financiers drug e.a. valsheid in geschrifte door het OM, werd uitgesteld tot, als wij (Politie) tijd hebben, zullen wij kijken wat wij met de aangiftes gaan doen! KLASSE JUSTITIE en verschil moet er zijn! De burger = maar "klootjes volk" moeten wij maar denken.
Lees ook elders meer, ga naar
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-49438&type=toon
https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=dba-48654
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-49011&type=toon
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-49062&type=toon
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-50195&type=toon
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-50396&type=toon

Lees op no 4, Klasse Justitie en niet willen betalen i.v.m. Ingebrekestelling in onze zaak. Inmiddels hadden wij 5 aangetekende gestuurd naar 't OM te Haarlem, waarvan 1 met bewijs van ontvangst. NOOIT op 1 van die 5 aangetekende geantwoord, op 10 jan. 2024 pas op ons schrijven van 12 sept. 2023. Dat zij het betalen van de ingebrekestelling doorschuiven.naar het OM te A. Zo werkt Justitie.
Wat stelt een normale Burger nog voor!? De rechters kijken over de schouder van de vorige uitspraak, gedane rechter heen!!De herzieningsvoorzitter kende de twee stukken geheel niet, die wilde hij zien en zag, dat de email niet van de vertegenwoordiger van Mevr. V. was verstuurd, maar door een andere! Maar mijnheer de Voorzitter, de Gemeente H. had ons beide email adressen "GEBLOKKEERD" en daarom verzonden van mijn zakelijk email adres. TOTAAL geen antwoord daarop! Wij zagen dit als "partijdigheid!


Lees onze toevoeging d.d. 08-12-23 bij de zaak Raad van State No's 1-2-3-4.
Die wordt vandaag met bewijs stukken toegevoegd. Wegens toenemend succes en geef 't door aan kennissen en familie! Dat dit allemaal kan en straffeloos in Nederland!! Zeer aangrijpend en tegenstrijdig verhaal" Geef 't door aan Uw kennissen en familie, 't kan hen ook overkomen, falende rechters. Burgers worden tegen elkaar opgezet!
" Onbegrijpelijk dat de Raad van State zo werkt (lees) erin meegaat".
Burgers worden tegen elkaar opgezet, door NIET TE HANDHAVEN. De huurder is verteld, dat hij zonder vergunning is gaan huren en de openingstijden, ach die lapt hij aan de laars en handhaving is er nauwelijks, zelfs op zondag opent hij zijn deuren, terwijl hij NIET open mag.
Na bijna 8 jaar rechten, waarvan er slechts 1 van werd gewonnen op meineed & valsheid ingeschrifte, is PLOTS de bakkerij vertrokken en is het een Horeca lunchroom-Restaurant geworden. Dat kan en mag zomaar en de Gips platen en andere Brandwering is weggehaald en door show wanden vervangen. GEEN vluchtdeur en geen controles!! Shoarma vleesgeuren en andere geuren en 24 uur draaiende motoren zijn daar nu voor in de plaats gekomen. Dus weer 8 jaar rechten!! Neen, de grond is Nu te koop! Naar het Europese HOF kan nu niet meer, er zit geen Bakkerij meer in.

media,
Wall Street will sit on the sidelines next week, Main Street divided on gold’s price prospects.
(Kitco News) – Slow and steady continued to be the name of the game in the gold market this week, as the yellow metal once again traded in a narrow channel between $2,300 and $2,340 per ounce. see & read more on
https://kitco.com/news/article/2024-06-28/wall-street-will-sit-sidelines-next-week-main-street-divided-golds-price

Vanmorgen
bij "vroege Vogels". en bijzondere aandacht voor de Visarends. Die worden beter verzorgd dan de oudere personen, die na de WO II Nederland weer hebben op gebouwd met lange dagen hart werken en nu : ach, U krijgt een "LUIER OM", want ik heb niet altijd de tijd, om U te helpen op het "TOILET"! Dus doet U het maar in de luier.
De Visarend had het beter voor elkaar, met man & macht, moesten die jonge vogels geringd worden en kost noch moeite werden gespaard.
Wat een verschil qua aandacht en verzorging!
Bij dit alles voel je je niet prettig i.v.m. je Medemens!


De media loopt de benen uit hEt LIJF, om de Heer Rutte te "fêteren"! Wat was hij goed, iedereen beloofde hij EUR 1.000 en wie heeft die ontvangen? Laat het ons weten en wij maken er melding van!

media,
-Biden's Defiance Has Democrats Fearing They'll Lose White House
-French Far Right Holds Strong Lead Ahead of Vote: What to Watch
-A Lifetime Fighting Putin’s Aggression Drives the EU’s Next Diplomatic Chief
-Thai PM Srettha’s Popularity Slides as Opposition Keeps Climbing
see & read more on
www.bloomberg.com

tijd 08.12
1 bitcoin = 60.706 USA dollar en de dollar euro 1,0720



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL