Galapagos kondigt wijzigingen in Directiecomité aan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 23/12/2022 08:32
Mechelen, België; 22 december 2022, 22.01 CET; Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) heeft vandaag wijzigingen in het Directiecomité aangekondigd met ingang van 1 januari 2023.

Dr. Walid Abi-Saab heeft besloten om het bedrijf te verlaten als Chief Medical Officer en lid van het Directiecomité per 31 december 2022. Hij zal tot 31 mei 2023 bij Galapagos blijven om een soepele overgang te waarborgen.

Het bedrijf kondigt tevens de pensionering aan van André Hoekema die in 2005 bij Galapagos startte als Chief Business Officer en lid van het Directiecomité.

Dr. Paul Stoffels1, CEO en voorzitter van Galapagos zei: “Namens de Raad van Bestuur wil ik Walid en André bedanken voor hun inzet en bijdragen door de jaren heen. Walid startte begin 2017 bij Galapagos en leidde het door een kritieke en transformerende fase, inclusief de succesvolle afronding van de fase 3-studies van filgotinib in reumatoïde artritis en colitis ulcerosa. Wij erkennen zijn belangrijke bijdrage aan de opbouw van de development organisatie en aan de ontwikkeling van ons bedrijf tot de volledig geïntegreerde biotech die we nu zijn. Sinds André in 2005 Galapagos als pre-IPO-bedrijf vervoegde, heeft hij de business development functie geleid en een belangrijke rol gespeeld in de groei van het bedrijf via een grote reeks farmaceutische partnerschappen, waaronder de Gilead samenwerking.”



Het bedrijf verwacht om in de eerste helft van 2023 een hoofd R&D en lid van het Directiecomité aan te kondigen. Tot die benoeming zal Dr. Paul Stoffels1 ad interim optreden als hoofd R&D. Bovendien is het senior managementteam van het bedrijf versterkt met belangrijke aanwervingen en interne promoties in Onderzoek, Ontwikkeling, Business Development en Commercial.

Voorts heeft de Raad van Bestuur twee nieuwe leden van het Directiecomité benoemd:

Mevrouw Annelies Missotten, Chief Human Resources Officer
Annelies startte begin 2018 bij Galapagos komende van GSK, waar ze
HR Business Leader was van Global Vaccines Commercial & Global Vaccines Strategic Partnerships.
Mevrouw Valeria Cnossen, General Counsel, tevens verantwoordelijk voor Compliance & Ethics, het Corporate Secretary Office en Intellectuele Eigendom
Valeria startte in augustus 2022 bij Galapagos. Zij was eerder General Counsel van de Consumer Health Group van Johnson & Johnson en bekleedde leidinggevende functies in de Pharmaceuticals Group en Medical Devices Group van Johnson & Johnson.

“Ik ben zeer verheugd dat ons Directiecomité is versterkt met belangrijke strategische posities om de toekomstige groei te stimuleren. Annelies en Valeria brengen een schat aan expertise en zullen een belangrijke rol spelen bij het bepalen en uitvoeren van onze strategie inzake menselijk kapitaal en ons bestuur”, aldus Dr. Paul Stoffels, CEO en voorzitter van Galapagos.

Over Galapagos

Galapagos is een volledig geïntegreerd biotechnologiebedrijf dat zich richt op het ontdekken, ontwikkelen en commercialiseren van innovatieve geneesmiddelen. Wij streven ernaar het leven van patiënten wereldwijd te verbeteren door ons te richten op ziekten met een grote medische behoefte. Onze R&D-capaciteiten omvatten meerdere geneesmiddelenmodaliteiten, waaronder kleine moleculen en celtherapieën. Onze portfolio omvat ontdekkingsprogramma’s tot fase 4 voor immunologie, oncologie en andere indicaties. Ons eerste geneesmiddel voor reumatoïde artritis en colitis ulcerosa is beschikbaar in Europa en Japan. Voor meer informatie kunt u terecht op www.glpg.com of volg ons op LinkedIn of Twitter.



Met uitzondering van de goedkeuring van filgotinib voor de behandeling van matige tot ernstige reumatoïde artritis en colitis ulcerosa door de bevoegde regelgevende instanties in de Europese Unie, Groot-Brittannië en Japan, zijn de werkzaamheid en veiligheid van onze kandidaat-geneesmiddelen door geen enkele regelgevende instantie volledig geëvalueerd.

Contact
Investeerders:

Sofie Van Gijsel

Head of Investor Relations



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL