Galapagos, Sterk derde kwartaal 2019 met solide balans voor verdere R&D-groei

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 25/10/2019 07:28
Financiële resultaten over de eerste negen maanden: ?Omzet van €752,5 miljoen
?Operationele winst van €393,0 miljoen
?Nettowinst van €265,3 miljoen
?Kaspositie op 30 september 2019 van €5,6 miljard

•Unieke samenwerking ondertekend met Gilead, waardoor Galapagos’ financiële slagkracht en onafhankelijke R&D voor jaren is verankerd
•Goedkeuringsaanvraag voor filgotinib voor de behandeling van reuma ingediend in Europa en Japan

Webcast morgen, 25 oktober 2019, om 14.00 CET, www.glpg.com, +32 2 404 0659, code 6653712

Mechelen, België; 24 oktober 2019, 22.01 CET; gereglementeerde informatie – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) maakt haar niet-geauditeerde resultaten bekend over de eerste negen maanden. Deze resultaten zijn in detail beschreven in het derde kwartaalverslag van 2019, beschikbaar op de Galapagos website, www.glpg.com.

“Het derde kwartaal van 2019 werd zonder twijfel gekenmerkt door de unieke mijlpaal overeenkomst met onze jarenlange samenwerkingspartner Gilead, die midden juli werd aangekondigd. We zijn een 10-jarige wereldwijde R&D-samenwerking aangegaan die gaat over het maximaliseren van innovatie op basis van de identificatie en ontwikkeling van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Dankzij de upfront-betaling van $3,95 miljard en Gilead‘s investering in aandelen van $1,1 miljard, geeft de overeenkomst ons de financiële slagkracht – en de onafhankelijkheid – om onze onderzoeksmachine substantieel te versterken en een bredere pijplijn van medicijnen met nieuwe werkingsmechanismen te ontwikkelen. Gilead verkrijgt optierechten op onze programma’s buiten Europa, en heeft bovendien al een optie genomen op onze IPF-compound, GLPG1690. Daarnaast kunnen we gebruik maken van de wetenschappelijke expertise en infrastructuur van Gilead,” aldus Onno van de Stolpe, CEO. “Dankzij de vooruitgang geboekt met filgotinib dit kwartaal, zitten we op schema voor mogelijke nieuwe geneesmiddelgoedkeuringen vanaf de tweede helft van 2020, en we zijn blij met het vooruitzicht om filgotinib als nieuwe behandelingsoptie te introduceren bij reumapatiënten.”

Bart Filius, COO en CFO voegt toe, “Na de upfront betaling $3,95 miljard en een aandeleninvestering van $1,1 miljard die we hebben ontvangen bij de transactie met Gilead, is onze balans uitzonderlijk sterk. Terwijl we ons bedrijf blijven uitbreiden om onze brede pijplijn te ondersteunen en een commerciële organisatie uit te bouwen voor de op handen zijnde lancering van filgotinib in Europa volgend jaar, blijven onze financiële richtlijnen voor de operationele cash burn1 voor het volledige jaar 2019 tussen €320 en € 340 miljoen onveranderd, met uitzondering van de impact van onze samenwerkingsovereenkomst met Gilead.”

Vooruitzichten 2019

Na de indiening van dossiers ter goedkeuring in Europa en Japan, ligt Gilead op schema om filgotinib voor de behandeling van reuma voor het einde van het jaar in de VS ter goedkeuring in te dienen.

We blijven patiënten werven voor onze eigen ISABELA-, NOVESA- en PINTA-studies, en zijn van plan om dit jaar nog een update te geven over de tijdlijnen voor de rekrutering voor het ISABELA-programma. Met onze samenwerkingspartner Servier zetten we de ROCCELLA-studie voor artrose verder en liggen we op schema om resultaten bekend te maken in de tweede jaarhelft van 2020. Voor MOR106 zijn we van plan om samen met onze samenwerkingspartners MorphoSys en Novartis de Fase 1- en 2-studies verder uit te voeren.

Het Toledo-programma levert meerdere Fase 1-resultaten in 2020, en we zijn van plan om volgend jaar verscheidene Fase 2a-studies voor Toledo te starten.

Kerngetallen eerste negen maanden van 2019 (niet-geauditeerd)
(€ miljoen, met uitzondering van gewone & verwaterde winst / verlies (-) per aandeel)
zie & lees verder op
https://www.glpg.com/press-releasesBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL